DUIKEN IN THAILAND

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Home Thailand Rondreizen Thailand Vliegtickets Thailand Hotels
Index Thailand Thailand Aanbiedingen Thailand Tours Thailand Informatie Gratis Reisgids

Thailand heeft een kustlijn van 2600 km met honderden idyllische eilanden. Er zijn vele fantastische duiklocaties met een schitterende onderwaterwereld. Dit varieert van koraalriffen tot scholen vol prachtig gekleurde vissen. De zeeën rond Thailand zijn meestal kalm en helder met een aangename temperatuur van ongeveer 28 graden. De Golf van Thailand is perfect om te duiken en snorkelen in de periode van mei tot september en in de Andaman Zee is de beste tijd van oktober tot april.

De Similan eilanden behoren tot de mooiste duiklocaties ter wereld. Er bevindt zich hier een schitterende onderwaterwereld bij een diepte van 2 tot 30 meter. De Similan eilanden worden door de Thai ook wel Koh Kao (de negen eilanden) genoemd, vanwege het feit dat er negen eilanden zijn: Koh Bon, Koh Ba Gnu, Koh Similan, Koh Payu, Koh Miang (dit zijn twee eilandjes vlak bij elkaar), Koh Payan, Koh Payang en Koh Hu Yong. Prinses Chulabhorn, de jongste dochter van de koning, heeft een cottage op Koh Miang. Ook heeft het Nationale Park een zeeschildpaddenopvangcentrum op Koh Ba Ngu. Op Koh Miang ligt ook het hoofdkantoor van dit Nationale Marine Park en tevens enkele accommodaties om te overnachten. De afstand naar het vasteland met Khao Lak bedraagt 60km en met Phuket 90km. Vanuit deze plaatsen zijn allerlei duikexcursies te reserveren naar de Similan eilanden.

De duiklocaties in de omgeving van Chumphon, de eilandjes Koh Ngam Noi, Koh Ngam Yai, Hin Lak Ngam en Hin Pae bieden uitstekende duikmogelijkheden. U kunt hier genieten van prachtige koraalbedden, grotten en rotsformaties. De grootste attractie vormt ongetwijfeld de overvloedige aanwezigheid van verschillende vissoorten. De zee is hier zeer rijk aan plankton. Het zicht onderwater is afhankelijk van de vloed en de weersomstandigheden. Op een goede dag kan het zicht rijken tot 20 meter, maar op een slechte dag kan dit beperkt worden tot 8 a 10 meter. De duiklocatie Hin Lak Ngam ligt op circa anderhalf uur van Thung Wua Laen Beach. Hier vindt u enkele prachtige rotsformaties, waar diverse zeevogels leven. De rotsen rijken tot een diepte van 27 meter onderwater en zitten vol gaten, spleten en grotten. Harde en zachte koralen hechten aan deze rotsen en vormen een schitterend schouwspel van kleuren. De aanwezigheid van voedsel trekt de aandacht van vele scholen vissen die hier vrolijk rondzwemmen. Indien u geluk heeft dan kunt u de walvishaai aanschouwen.

 

 

 

 

 

 

 

Bij China Airlines wordt geen overbaggage berekend voor uw duikspullen, wanneer deze met de overige baggage binnen de toegestane 20 kg blijft.

Heeft u er ooit aan gedacht om te gaan leren duiken? Het is een regelrechte aanrader voor diegene die willen gaan afdalen naar het paradijs onder de zeespiegel. Diepzeeduiken is bijna door iedereen te leren. Eenmaal onder water met uw duikuitrusting aan en uw instructeur naast u voelt u zich als een vis in het water. De koraalriffen in de wateren rond Phuket staan beschreven als één van de tien mooiste duiklokaties ter wereld. Vaak is het zicht onderwater meer dan 30 meter. Bij de Burma Banks leven de beroemde walvishaaien.  

PADI - Open water Diver Duikcursus

U volgt een vierdaagse duikcursus om uw PADI-Open Water Diver brevet te gaan halen. Deze cursus leert u de elementaire kennis en vaardigheden die u nodig heeft om later zelfstandig te kunnen gaan duiken. Met dit brevet kunt u overal ter wereld een uitrusting huren om samen met een gebrevetteerde "buddy" te gaan duiken. Attent: er dient bij aanvang een medische verklaring te worden ingevuld. Inclusief: de benodigde studieboeken, certificaat kosten, transport en instructeur.

DUIKTOCHTEN VANUIT PATTAYA

Pattaya is de bekendste kustplaats van Thailand. De grootste attractie ligt bij het vrije, bijna legendarische, vakantiegevoel. Deze drukke stad ligt op ongeveer twee uur rijden van Bangkok. Het was in eerste instantie ontstaan als een recreatieoord voor het Amerikaanse leger gedurende de Vietnam-oorlog, maar in de afgelopen 35 jaar is het uitgegroeid tot een waar vakantieoord voor iedereen. Wat men ook wil, overdag of 's nachts, het is te krijgen in Pattaya !

Pattaya biedt allerlei vormen van recreatie naast het duiken, zodat de niet-duikers ook een leuke tijd kunnen beleven. Andere zeesporten die beoefend kunnen worden zijn dinghy sailing (met een rubberbootje), windsurfen, waterskiën en zeevissen. Daarnaast zijn er tal van niet-strand activiteiten voor kinderen en volwassenen, variërend van attractieparken tot schietbanen, olifantenritjes tot paardrijden. De vele (Seafood) restaurants en disco's maken het nachtleven aangenaam.

Op het gebied van duiken is Pattaya één van de oudste ontwikkelde gebieden en biedt het sommige van de meest exotische duiksites in Zuidoost Azië. De regio heeft één van de meest rijke zeefauna. De condities voor het groeien van koraal zijn erg goed, met een gemiddelde zeewatertemperatuur van 28 graden Celsius en uitzonderlijk heldere wateren. De spectaculaire onderwaterwereld ziet er op z'n best uit, omdat het water zo helder is en door de warme zee heeft de duiker vaak geeneens een wetsuit nodig. Een ander voordeel van het gebied rondom Pattaya is dat het duikseizoen 12 maanden duurt! In tegenstelling tot sommige andere duiksites in Thailand waar de onderwatercondities kunnen verbeteren of verslechteren al naargelang het seizoen, blijft de kwaliteit van het duiken rondom Pattaya over het algemeen gelijk gedurende het jaar.

De oostelijke kuststreek van Thailand heeft de bezoekende duikers en snorkelaars veel te bieden. Er is een uitgebreid gebied van verschillende interessante en indrukwekkende sites, geschikt voor alle duikers variërend van beginners tot ver gevorderden. Met meer dan 100 kleine en grotere eilanden is het aanbod enorm uitgebreid, met allerlei mogelijkheden zoals duiken vanaf een boot, grotten en tunnels, met koraal bedekte uitsteeksels, ondiep gelegen koraal tot ineens sterk steil aflopende rotsformaties. Ook veel variëteit in de zee: flora en fauna, spectaculaire harde en zachte koralen, kleine rifvisjes tot de indrukwekkende Manta Rog, haaien, barracuda, tonijn en de machtige walvishaai !

  Mermaid’s Dive Center - Pattaya

Indien u wilt genieten van de duiksport in de omgeving van Pattaya, dan kunnen wij u de volgende PADI duikschool aanbevelen. Indien u informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met Mr. Steve Blumenthal.

 

 MERMAID'S DIVE CENTRE

Website: www.mermaiddive.com

E-mail: mermaids@loxinfo.co.th

 

Wij noemen de volgende mogelijkheden:

 PADI DISCOVER SCUBA DIVING -         

Indien u wilt kennismaken met deze fascinerende onderwatersport, een vriend of bekende wilt laten proeven aan deze sport of gewoonweg geen genoeg tijd heeft voor een complete cursus, dan is deze introductieles SCUBA DIVING perfecte voor u. Maar wees gewaarschuwd, SCUBA DIVING is verslavend. Tijdens deze introductieles kunt u, na een korte uitleg, zwemmen met de vissen. U duikt tezamen met een gecertificeerde PADI instructeur, die zorgdraagt voor een comfortabele en plezierige kennismaking met de onderwaterwereld. Vanaf dit moment bent u verslaafd aan deze prachtige onderwatersport. Maar het allerbelangrijkste is dat plezier voorop moet staan.

De introductieles is inclusief de huur van de duikspullen, de uitleg,  een tour naar het koraalrif en duurt ongeveer 8 uur.

PADI OPEN WATER DIVER

Indien u deze cursus succesvol aflegd, dan krijgt u een International Scuba Certification. Dit certificaat kunt u in slechts 4 dagen halen en blijft onbeperkt geldig. Tijdens deze cursus krijgt u een instructieboek en andere lectuur (engels), waarin u de complete uitleg aantreft over de vaardigheden die u moet beheersen tijdens het duiken. De wateren in de omgeving van Pattaya zijn ideaal om in te leren duiken. Nadat u de eerste basistrainingen heeft gevolgd in het zwembad, maakt u 4 duiken in de oceaan. Het resultaat zal zijn dat u steeds meer te weten komt over het duiken en zo de benodigde ervaringen opdoet.

De cursus start om 09.00 uur en duurt tot 15.30. De enige manier om goed te leren duiken is zoveel mogelijk te duiken. Zo leert u de vaardigheden en steeds wordt u getrained in de veiligheid die uiteraard voorop staat. U kunt, voordat u op vakantie gaat naar Thailand, alvast het PADI Open Water Boek bestuderen.

De kosten voor deze cursus bedragen 12000 Baht en zijn inclusief de OPEN WATER MANUAL en duiktabellen. Verder is alles inclusief, zoals de huur van het duikmateriaal, boeken, de duiklessen en uiteraard indien de slaagt het duikcertificaat.

DAGELIJKSE DUIKTRIPS OP DE MERMAID I & MERMAID II

 

Mermaid’s Dive Centre beschikt over twee boten, waarmee ervaren duikers allerlei leuke duiktrips kunnen bespreken. Alle dagtrips vertrekken om omstreeks 09.00 uur en komen terug om 17.00 uur en zijn inclusief lunch en twee scuba dives. De Mermaid I is een 18 meter lange houten vissersboot, welke speciaal is ingericht om de duikers van alle comfort te voorzien. De boot beschikt over een compressor en tanks, een douche, een waterplatform en emergency zuurstof. De Mermaid II is een kleinere boot, speciaal ingericht voor kleine groepjes duikers die speciale wensen hebben met betrekking tot de duiksport. De maaltijden worden aan boord geprepareerd.

BM Air Reizen heeft voor u de volgende duikhotels in het programma,

waarbij een PADI duikschool in de directe omgeving aanwezig is.

Plaats Naam hotel
Chumphon Chumphon Cabana
Koh Tao Beach Club Divers
Koh Lanta Holiday Villa

Lanta Villa Resort

Prijs- / wijzigingen voorbehouden !