INFORMATIE BALI

BM Air Reizen heeft het grootste aanbod vakantiereizen naar IndonesiŽ.

Tevens beschikken wij in Bali over een kantoor met Nederlandssprekende leiding!

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Home

Index IndonesiŽ IndonesiŽ Rondreizen Vliegtickets Denpasar Hotels Bali Dagtours Bali Bouwstenen Bali

Informatie Bali

KANTOOR BM AIR REIZEN OP BALI, KLIK HIER >>>

Bali is een eiland van betoverende pracht. Het ligt op korte afstand van Java, ervan gescheiden door een smalle zeestraat. Overlevering zegt dat eens de twee eilanden een geheel waren en er zijn aanwijzingen die dat ondersteunen. Hoewel niet groot – de totale oppervlakte beslaat 5810km2 – bedraagt de bevolking rond de 3.5 miljoen inwoners. En, in tegenstelling tot de rest van IndonesiŽ, is de overheersende godsdienst het HindoeÔsme, evenwel in de speciale betekenis van het Agama HindoeÔsme. Zich uitstrekkend van oost naar west over het eiland ligt een vulkanische keten met als hoogtepunt de Gunung Agung (heilige berg) met een piek van meer dan 3142 meter. Andere bergen zijn de Bataukau in het westen en de Batur van 2152 meter. Ten noorden van de bergen bevindt zich een gebied met vruchtbare akkers voor de productie van groenten en copra. Het district waar de rijst groeit, bevindt zich in het centrale gedeelte. De vakantiestreken bevinden zich in het zuiden, zowel langs de kust als landinwaarts. Bali is zo rijk aan attracties dat u zich geen moment zult vervelen. De hoofdstad van Bali is Denpasar met ongeveer 300.000 inwoners. De tweede stad ligt in het noorden, Singaraja.

Tempelfeesten

Het eiland telt duizenden tempels. Van de grote heilige tempel te Beakih tot de vele huistempeltjes in de dorpen. Er worden dikwijls tempelfeesten georganiseerd. Er is dus een grote kans dat u tijdens uw verblijf zoīn feest kunt meemaken. Fotograferen mag meestal, zolang u de anderen maar niet stoort.

Dansen

Tijdens de Balinese dansen wordt een beroep gedaan op bijna elke spier van het menselijke lichaam. Over het gehele eiland wordt dansen beschouwd als een kunst, aangemoedigd en beoefend vanaf de kindertijd. Het uitgebreide repertoire is gebaseerd op oude sagen en verhalen van religieuze oorsprong. Door professionele groepen worden opvoeringen gegeven op dorpspleinen en in dorpshuizen. De dansen variŽren enorm, zowel in stijl als aantal uitvoerenden. De Legong is een langzame, gracieuze dans door jonge meisjes. De Baris is een snelle, luidruchtige demonstratie van mannelijke, krijgshaftige dapperheid. De Jauk is een boeiende solodans, rijk gekostumeerd uitgevoerd met masker. Velen beschouwen de Cecak (apendans) als de meest spectaculaire. Hij wordt door meer dan 100 uiterst lenige mannen gebracht.

Centra van Kunst

Het dorp Ubud is het centrum van het uitgebreide kunstleven op Bali. Hier kunt u temidden van een schitterende omgeving kunstgalerijen van succesvolle schilders bezoeken. Ook van buitenlanders die zich op het eiland hebben gevestigd. In een park vindt u er bovendien het museum Puri Lukisan (museum van schone kunsten) met een fraaie collectie beeldhouwkunst en schilderijen zowel in oude als hedendaagse stijl. Kamasan, bij Klungkung, is een ander centrum. Maar hier is de schilderstijl van de artiesten overwegend meer abstract.

Houtsnijwerk

Mas (de naam betekent goud) ligt dichtbij Ubud. Het is het centrum voor houtsnijwerk. U kunt er de werkplaatsen bezoeken en zien hoe bijzonder artistieke voorwerpen uit hout worden gesneden.

Goud- en Zilverwerk

De moeilijke en vaak overerfde kunst van verfijnd goud- en zilverwerk, vaak met een delicaat filigrain kunt u zien in Celuk.

Beeldhouwwerk

Ten noorden van Denpasar ligt Batabulan, waar beeldhouwwerk een van de hoofdbezigheden van de bewoners is. Hier kunt u een werkplaats bezoeken.

Belangrijke plaatsen om te bezoeken:

Zeetempel van Tanah Lot

Aan de westkust, op korte afstand van Kediri, wacht u een adembenemend schouwspel: de tempel van Tanah Lot, eenzaam gelegen op een rots even uit de kust. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens een van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot een van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God Van de Zee. De bevolking van Bali vindt het prachtig om de tempel te aanschouwen, al zittend op de rotsen en te genieten van het kleurrijke schouwspel.

 

Dagexcursie naar de Tanah Lot

Goa Lawah (vleermuizengrot)

In het oosten van Bali, vlakbij de kust van Padang Bai ligt de heilige vleermuistempel Goa Lawah. Voor het betreden van de tempel is gepaste kleding vereist, u krijgt bij de ingang een sarong om. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en direct bij de ingang van de grot hangen en vliegen honderden vleermuizen, een uniek verschijnsel. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plek om te bidden en te offeren. Tot nu toe is het enorme gangenstelsel van de grot nog ondoordrongen, maar men denkt dat de grot via de rivier door loopt naar de moedertempel Pura Besakih.

Goa Gajah (olifantengrot)

Een reusachtige spelonk. De ingang is versierd met fantastische figuren: demonen, dieren en planten. Deze grot ligt in de omgeving van Bedulu. Het monsterachtige hoofd dat boven de ingang hangt lijkt met zijn handen de rots op te tillen. Soortgelijke decoraties zijn terug te vinden op Java. De grote oorbellen duiden erop dat de figuur een vrouw betreft. Oude Javaanse scrypten uit 1365 wijzen erop dat een boeddhistische bishop in de omgeving van Gwa Gajah (olifantenrivier) leefde. Echter Goa Gajah dateert al uit de 11de eeuw. Het is onzeker of het destijds een boeddhistische of een hindu heilige plaats betrof. Er zijn zowel hindu als boeddhistische beeldhouwwerken teruggevonden. Waarschijnlijk leefden er zowel boeddhistische- als hindu monniken naast elkaar in dit gebied.

De Heilige bronnen van Tampaksiring

Aan deze bronnen wordt een geneeskrachtige werking toegeschreven. Duizenden Balinezen bezoeken jaarlijks deze bronnen.

Serangan Eiland

Beter bekent als schildpaddeneiland, omdat hier de zeeschildpadden in speciale bassins worden gehouden. Serangan ligt ten zuiden van Sanur. Per boot kunt u het eiland bereiken.

Het Heilige Apenbos te Sangeh

Een beschermd woud met in het midden een eigen tempel. Dit is de verblijfplaats van vriendelijke, speelse apen die al lang het verband hebben ontdekt tussen het toeristenbezoek en het krijgen van nootjes.

Penelokan

Een grandioos uitzicht over de zwarte lavavelden van de Batur vulkaan. Van hieruit kan men over het Batur Meer naar Trunyan varen voor een kijkje in de krater. De inwoners van Trunyan zijn rechtstreekse afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van Bali.

Penulisan

Ten noorden van Kintamani. De hoogst gelegen tempel van Bali. Van hieruit heeft men bij helder weer een grandioos uitzicht over het eiland.

Besakih

Hoog op de vulkanische hellingen van de Gunung Agung staat de hoofdtempel van Bali, de Pura Besakih gebouwd in de 10de eeuw. Op het ogenblik is het complex van meer dan 30 tempels het middelpunt van festiviteiten tijdens plechtigheden.  

De Stranden van Bali:

Kuta Beach

Kuta Beach is sinds de 70'er jaren ťťn van de populairste stranden van Bali. Het beschikt over een mooi breed zandstrand en uiteraard veel vertier. Wie van zon, zee, strand en uitgaan tot in de vroege uurtjes houdt, is hier op de juiste plaats. Kuta Beach is gelegen aan de zuidwest kust van het eiland op korte afstand van het vliegveld. Ook is Kuta een waar winkelparadijs, vol winkeltjes, boetieks en galeries. In de vele restaurants kunt u uitstekend dineren en heeft u de keuze uit zowel de oosterse- als westerse keuken.

 

hotels Kuta Beach

Tuban

Ontwaakt als rustig en vriendelijk vissersdorp is Tuban uitgegroeid tot een populaire familiebestemming. Tuban, zuid Kuta, beschikt over prachtige stranden. Het is hier een stuk rustiger in vergelijking met het centrum van Kuta. Dit centrum is vanuit Tuban eenvoudig te bereiken. In de omgeving bevinden zich twee belangrijke Hindoetempels. In de winkelcentra Kuta Centre en Kuta Square, gelegen in Tuban, kunt u heerlijk winkelen.

 

hotels Tuban

Legian

Vaak noemen we Legian in een adem met Kuta. Legian ligt ten noorden van Kuta, tussen Jl. Melasti en Jl. Dhyana Pura. U vindt hier een prachtig zandstrand waar u heerlijk kunt relaxen, zonnebaden of surfen. Legian is ook een gezellige buurt om te winkelen en er zijn diverse restaurants, bars, disco's en stalletjes.

Nusa Dua

Sanur

Sanur Beach is gelegen aan de zuid-oostkust van Bali en beschikt over een prachtige wit zandstrand en is wat rustiger dan Kuta Beach. De meeste hotels gelegen aan Sanur Beach beschikken over een stukje privť-strand met ligstoelen en parasols, zodat u heerlijk kunt relaxen en genieten van de zon. Aan de weg langs het strand vindt u diverse souvenierwinkeltjes, stalletjes en restaurants. Ook kunt u hier een fiets huren.

Kaart Bali