INFORMATIE INDONESIE

BM Air Reizen heeft het grootste aanbod vakantiereizen naar IndonesiŽ.

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Home IndonesiŽ Vliegtickets Bouwstenen IndonesiŽ Dagtours Bali
Index IndonesiŽ Hotels IndonesiŽ Hotels Bali Hotels Jakarta

Informatie IndonesiŽ

KANTOOR BM AIR REIZEN OP BALI, KLIK HIER >>>

Het grootste eilandenrijk ter wereld met meer dan 13000 eilanden en een oppervlakte van ong. 188 miljoen vierkante kilometer wordt begrensd door de Grote en de Indische Oceaan, het Aziatische vasteland en AustraliŽ. 

IndonesiŽ biedt in al haar omvang een door geen enkel ander land geŽvenaarde verscheidenheid aan landschappen, volkeren, culturen, tradities en flora en fauna. Er zijn bijvoorbeeld zowel kilometers brede zandstranden als verraderlijke jungles, metropolen die de sfeer ademen van het heden als tempels die getuigen van een rijk verleden, met sneeuw bedekte bergen als onheilspellend rommelende vulkanen en talloze volkeren met allemaal hun eigen cultuuruitingen. 

IndonesiŽ heeft u veel te bieden, een sprookjesachtig Bali, het meedogenloze oerwoud van Kalimantan, de rotsgraven van Toraja, het schitterende Tobameer, het woeste landschap van de Komodo eilanden, waar nog de zeldzame Komododraken leven en nog veel meer !

Tijdverschil Valuta Reisdocumenten Vaccinaties
Zomertijd : + 5 uur

Wintertijd : + 6 uur

De Indonesische Rupiah

€ 1 = ong. 12000 Rupiah

Het paspoort moet geldig zijn tot 6 maanden na thuiskomst, een visum is vereist.

Een toeristenvisum voor 30 dagen "visa on arrival" kunt u bij aankomst op de luchthaven van Jakarta of Bali verkrijgen, kosten US$ 35

Niet verplicht. Diverse vaccinaties zijn aanbevolen, oa. tegen tyfus, DTP en hepatitis.

Raadpleeg voor de meest recente informatie uw huisarts of plaatselijke GGD

 

informatie IndonesiŽ

Bali

Java

Sumatra

 

Taal

De officiŽle taal in IndonesiŽ is Bahasa Indonesia. Er worden echter veel regionale talen en dialecten gesproken. Enkele Nederlandse woorden zijn ingeburgerd in de Indonesische taal, zoals doktor, polisi, foto, paspor en musik. Engels in de meest begrijpelijke buitenlandse taal voor de IndonesiŽrs, maar sommige oudere mensen spreken nog Nederlands. Spreek de taal in IndonesiŽ

Tijdverschil

Omdat IndonesiŽ ten oosten ligt van de 0-meridiaan, is het later dan bij ons in Nederland. In het westen van IndonesiŽ, hieronder vallen Jakarta, Java en West Borneo, is het 7 uur later. In centraal IndonesiŽ is het 8 uur later, hieronder vallen: Sulawesi, Lesser Sunda eilanden, Bali, Oost Borneo. In Irian, Jaya en Maluku is het 9 uur later dan in Nederland.

Klimaat

In IndonesiŽ heerst een tropisch klimaat. Er vallen twee seizoenen te onderscheiden: het droogseizoen, dat loopt van juni tot oktober, en het regenseizoen dat loopt van november tot maart. Beide seizoenen zijn heet, met een gemiddelde temperatuur van 28įC. In de kustregioīs is het wat koeler en in de bergen is de lucht vaak fris. 

Gezondheid

In het algemeen zijn vaccinaties tegen Tyfus, Hepatitis A, DTP en Malaria aan te bevelen. Ook adviseren wij u een eigen reisapotheek mee te nemen met oa: eventueel uw eigen medicijnen, een middel tegen buikkramp, een zout/mineralen oplossing en een muggenwerende lotion. 

Munteenheid / wisselkoers / creditcards

De Indonesische munteenheid heet rupiah, 1 euro staat gelijk aan ongeveer 12000 rupiah. Er zijn bankbiljetten in omloop van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 en 100.000 Rupiah. Munten zijn er van 100, 200 en 500

Geldautomaten zijn beschikbaar in de grotere steden door heel IndonesiŽ. Creditcards zoals Master Card en Visa Card kunnen gebruikt worden om vrijwel alles te betalen. Als u ter plaatse geld wilt wisselen, neemt u dan Euro's of Amerikaanse dollars mee, omdat travelers-cheques niet overal geaccepteerd worden. 

100.000 Rupiah

50.000 Rupiah

20.000 Rupiah

5000 Rupiah

2000 Rupiah

1000 Rupiah

Maaltijden

IndonesiŽ staat bekend om haar keuken. Vooral de rijsttafel is erg bekend, maar velen van u zullen ook de gebakken rijst (nasi goreng), sateh en misschien enkele Indonesische soepen kennen. Verschillende regioīs in het land hebben verschillende gewoontes qua koken, zo zal de ene regio pittiger koken dan de andere. We raden u sterk af om te eten van kleine eetstalletjes aan de kant van de weg. Verder moet u geen water uit de kraan drinken, gebruikt u dus ook geen ijsblokjes. Het water is overigens wel prima geschikt om uw tanden mee te poetsen of om te douchen.

Flora en fauna

Het landschap van IndonesiŽ wordt gekenmerkt door dichte regenwouden in combinatie met hoge bergketens, vulkanen, valleien en prachtige sawaīs. IndonesiŽ herbergt een enorme diversiteit aan planten en dieren. Sommige bomen, struiken, vogelsoorten en andere dieren zijn nog niet eens ontdekt in de dichte regenwouden. Andere zijn helaas alleen nog maar te zien in de beschermde natuurparken.