Reizen met kinderen in Thailand

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Home Index Thailand

Thailand Rondreizen

Bouwstenen Thailand Thailand Vliegtickets

Hotels Thailand

Reizen met kinderen

Thailand is een veilig en mooi land en is met kinderen goed te bereizen. De bevolking in Thailand is gek op kinderen, zij zullen er zorg voor dragen dat ook uw kinderen de vakantie van hun leven krijgen. Echter u moet met de volgende punten rekening houden.

Het tijdsverschil met Thailand bedraagt in de winterperiode 6 uur en in de zomerperiode 5 uur. Bij aankomst in Thailand zullen uw kinderen iets meer tijd nodig hebben om te wennen aan dit tijdsverschil en natuurlijk ook aan de warmte. Plan daarom op de eerste dagen niet te veel. Kom eerst even bij in Bangkok. Een klongtour is een leuk begin om kennis te maken met het land. Ook het koninklijk paleis vinden kinderen prachtig. Ook kunt u natuurlijk heerlijk bijkomen van de vlucht aan het zwembad. Indien u een rondreis wilt maken is het aan te raden per minibus te reizen. De meeste rondreizen van BM Air Reizen gaan per minibus en met kleine groepjes. Dit is natuurlijk ook erg belangrijk. U reist niet per grote groep en kunt in samenspraak met de gids uw reis enigszins aanpassen.

Houdt rekening met de afstanden. Thailand is ongeveer net zo groot als Frankrijk. Al lijkt de afstand op een landkaart nog zo klein, in de praktijk kan dit een aardige autorit opleveren. Wij raden u daarom aan om per minibus te reizen. De chauffeur kan meerdere stops inlassen. Geef uw kinderen ruimschoots de gelegenheid om even te spelen of te rusten.

Het eten in Thailand in lokale restaurants kan erg gekruid / heet zijn en is natuurlijk totaal anders dan bij ons. Gebakken rijst met groente lusten kinderen vaak wel. Natuurlijk verschilt dit van kind tot kind. Er zijn kinderen die alles eten en een ander kind lust haast niets. Uiteraard zijn er in heel Thailand ook vele vestigingen van Mc Donalds, Pizzahut, Burgerking etc. Deze maaltijden zijn prakties hetzelfde als in Europa. Fruit is in Thailand in vele soorten en grote hoeveelheden beschikbaar. Probeer gewoon wat ze lekker vinden. Pas op met kraanwater, drink dit nooit. Zelfs niet om uw tanden ermee te poetsen, gebruik altijd de flessen water die in ieder hotel aanwezig zijn. Ook limonade kunt u beter zonder ijs bestellen, vele restaurants gebruiken kraanwater om ijsblokjes mee te maken. Beter is het om blikjes limonade te bestellen. In Thailand hebben ze dezelfde merken als bij ons. Ze lopen vaak voor op Europa, zo kunt u bijvoorbeeld blauwe- en rode cola en blauwe sinas bestellen. Leuk voor de kinderen! Een ijsje is op vele plaatsen te koop, een waterijsje kost ongeveer 10 baht (25 eurocent) en een schepijsje 25 baht ( 55 eurocent).

De temperatuur in Thailand kan soms oplopen tot 35 graden. Gebruik daarom een hoge factor zonnebrandcrme. Zelfs in de schaduw kunt u verbranden. Smeer uw kinderen daarom goed en geregeld in. Doe ze desnoods een t-shirt aan in het zwembad. Vanzelfsprekend moet u uw kinderen goed in de gaten als ze in het zwembad aan het spelen zijn.

Het verkeer in Thailand is vergeleken met Nederland totaal anders. Men rijdt in Thailand op de linkerrijbaan. Laat uw kinderen daarom nooit alleen op straat spelen. In Bangkok heb je vaak 4 banen die dezelfde richting opgaan en waar het verkeer overheen raast. Taxi’s, bussen, Tuk Tuk’s, brommers en vrachtwagens rijden soms als gekken over de weg. Pas op, steek over op de speciale oversteekplaatsen. Deze gaan vaak per bruggetje over de totale weg heen. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Let daarom constant op uw kinderen, zodat ze niet zelf op pad gaan.

De Nationale Parken in Thailand zijn natuurlijk ook voor kinderen erg interessant. Het rijden op een olifant is erg spannend, zwemmen bij een waterval een leuke ervaring. Er is genoeg te ondernemen, maar nogmaals onderschat de afstanden niet.