KOH PHANGAN

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Home Index Thailand

Thailand Rondreizen

Bouwstenen Thailand Thailand Vliegtickets

Hotels Thailand

Koh Phangan

Koh Phangan is de laatste jaren erg populair geworden onder de backpackers, mede dankzij de Full Moon Parties die hier plaatsvinden. Het eiland, gelegen ten noorden van Koh Samui, heeft een oppervlakte van ongeveer 191 km˛.

U kunt Koh Phangan gemakkelijk per boot bereiken vanuit Koh Samui. Vanuit Bo Phut (Koh Samui) duurt de reis iets meer dan 1 uur. Volgens velen is Koh Phangan nog steeds wat Koh Samui was voordat het ontdekt werd door de toeristen. 

Let op: de meeste accommodaties op Koh Phangan zijn eenvoudig. Verder herbergt het eiland enkele tempels en een nationaal park.

De afstand vanuit Koh Samui naar Koh Phangan bedraagt 12km. Ferries vanuit Koh Samui arriveren in Thong Sala, de grootste plaats van het eiland. De eilandengroep Koh Phangan bestaat uit zes eilanden Phangan, Tao, Tae Nok, Tae Nai, Ma en Nang Yuan. Tweederde deel van het eiland bestaat uit een bergachtig landschap bedekt met dichte bossen. Aan de westzijde van Koh Phangan liggen prachtige stranden en baaien. Vanuit de bergen stromen vele riviertjes naar de zee. Het hoogste punt (627m) ligt bij Kao Ra. Het klimaat is net als op Koh Samui tropisch. De gemiddelde temperatuur bedraagt 27 graden.

Ban Tai Beach

Ban Tai Beach is het langste strand van Koh Phangan, gelegen aan de zuidwestkust van het eiland. Vanaf dit strand kunt u Koh Samui zien liggen. In het zuidelijke deel van Ban Tai Beach ligt een pier, waar in de ochtend een vismarkt plaatsvindt. Ook liggen hier enkele winkels en restaurants.

Rin Beach

Dit brede zandstrand ligt in het zuiden van Koh Phangan en behoort zeker tot een van de mooiste stranden van het eiland. Het is ingesloten door twee populaire stranden, Rin Nai Beach aan de westkant en Rin Nok aan de oostkant. Rin Nok Beach is wereldberoemd vanwege haar Full Moon Party’s. De plaats is aangewezen als op twee na beste plaats om de maan te aanschouwen. Vanwege de Full Moon Party’s komen vele toeristen hier naar toe. Ook liggen hier de meeste winkels en restaurants van Koh Phangan. Had Rin is gelegen op het zuidoostelijke punt van het eiland en is eenvoudig te bereiken per locale bus vanuit Thong Sala.

Chaloklum Baai

Daar deze baai goed beschut ligt is dit een goede plaats voor vissers om hun boten aan te leggen. Om deze reden wonen in de omgeving vele vissers en hun families. Ook treft u hier vele duikscholen aan, waar u snorkeluitrustingen kunt huren. Het strand van Chaloklum is gelegen in het noorden van Koh Phangan op ongeveer 15km van de haven in Thong Sala.

Thansadej Beach

Het strand hier is niet zo groot, het ligt wel in een prachtige en rustige omgeving. Het heldere water is niet zo diep, ideaal om in te zwemmen. In de omgeving ligt de Thansadej waterval, een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Koh Phangan. In de omgeving vindt u ook winkels, restaurants en hotels. Thansadej Beach is gelegen aan de oostkust op ongeveer 13km van de haven in Thong Sala. Er rijden locale bussen vanuit Thong Sala naar dit strand.

Mae Had Beach

Dit rustige strand ligt in het noordwesten van Koh Phangan. Bij laag water kunt u soms door het water naar het eilandje Koh Ma lopen. In de omgeving vindt u enkele winkels en restaurants. De afstand naar Thong Sala bedraagt ongeveer 15km. Locale bussen rijden naar dit strand.

Thongnaipan Baai

Dit strand gezegend met fijn wit zand ademt een serene rust uit. De stranden zijn hier nog ongerept. Het is de moeite waard voor diegenen die een dagje willen gaan snorkelen in de ondiepe wateren van Thongnaipan. In de omgeving vindt u enkele winkels, restaurants en duikscholen. Dit strand ligt aan de westkust van het eiland en is overland moeilijk bereikbaar vanuit Thong Sala. Deze afstand bedraagt ongeveer 25km. De beste manier om dit strand te bereiken is per boot.

Sri Thanu Beach

Dit rustige strand is gelegen aan de westzijde van het eiland. Het is een van de meest idyllische stranden van Koh Phangan. Het water is helder en niet zo diep. Sri Thanu Beach ligt op circa 12km van de haven in Thong Sala. Er rijden locale bussen.

Tae Nai Island

Dit kleine eilandje ligt 400m uit de kust van Thong Sala. U kunt een boot huren om het eiland te verkennen. Er ligt een prachtig zandstrand, genaamd Chan Siaw. Ook kunt u de grotten van Phra en Talu bezoeken.

Op circa 30km ten westen van Koh Phangan liggen de 40 kleine eilandjes van het Ang Tong archipel en het Ang Thong National Park. Op deze locatie kunt u uitstekend snorkelen en duiken. 

Een voordelige manier om vanuit Bangkok naar Koh Phangan te reizen is per trein-, bus-, ferrycombinatie. U reist dan per nachttrein vanuit Bangkok naar Surat Thani. Van hieruit gaat u per bus en ferry verder naar Koh Phangan. Al deze vervoersmiddelen sluiten perfect op elkaar aan. Gezien de enorme belangstelling voor deze combinatie, dient u dit tijdig in Nederland te reserveren. Het voordeel is ook dat u een hotelovernachting uitspaart. U slaapt namelijk in de trein.

  De prijs voor deze combinatie - enkele reis - 

Trein 2e klasse, incl. slaapplaats

Bus treinstation - pier

Ferry Surat Thani - pier Thongsala

Trein 1e klasse, incl. couchette

Bus treinstation - pier

Ferry Surat Thani - pier Thongsala

  42 euro per persoon 

  62 euro per persoon 

Klimaat tabel - Koh PhanganJanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Temperatuur 25 26 28 29 29 28 28 28 27 27 26 25
Gem. neerslag in mm 37 8 11 62 185 112 142 123 209 260 302 98

(De op deze pagina vermelde kaart is niet nauwkeurig en is alleen bedoeld om u een globale indruk te geven, er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Alle wijzigingen en rechten voorbehouden !)