KOH SAMUI

BM Air Reizen heeft het grootste aanbod vakantiereizen naar Koh Samui.

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Home Index Thailand

Thailand Rondreizen

Bouwstenen Thailand Thailand Vliegtickets

Hotels Thailand

Koh Samui

Kokosnoot eiland & provincie van 100 eilanden

Het tropische eiland Koh Samui, met een oppervlakte van circa 247 km ≤, ligt op circa 600 km ten zuiden van Bangkok, aan de oostkust van Thailand. Schitterende koraalwitte stranden omringen het met kokospalmbomen bedekte eiland. Dit eiland bezit alle ingrediŽnten voor een geslaagde ongedwongen tropische strandvakantie. De makkelijkste manier om Koh Samui, het op twee na grootste eiland van Thailand, te bereiken is per vliegtuig. Ook kunt u vanuit Bangkok met de nachttrein naar Surat Thani reizen. Van hieruit gaat u per bus en ferry verder naar Koh Samui. U kunt deze trein-, bus-, ferrycombinatie, die overigens perfect op elkaar aansluiten, bij BM Air Reizen reserveren. Op Koh Samui is ťťn hoofdweg die het hele eiland rondgaat, de afstand bedraagt ongeveer 50 km. De fascinerende natuurlijke schoonheid van de stranden heeft een enorme aantrekkingkracht op mensen vanuit alle hoeken in de wereld. Het enorme aanbod varieert van zeer rustige tot de meer populaire en drukker bezochte stranden. De stranden in het noorden en zuiden zijn bekend vanwege het rustige en prachtige karakter, terwijl de stranden in het oosten en zuidoosten meer kleurvol en toerstisch zijn.

De beste periode om Koh Samui te bezoeken is van december t/m juni. Het regenseizoen duurt van september t/m november.

Chaweng Beach

Chaweng Beach is het bekendste en tevens grootste strand van Koh Samui. Het bevindt zich aan de oostkant van het eiland. Chaweng is het belangrijkste toeristische centrum, met vele winkeltjes, restaurants, bars en hotels. Chaweng Noi ligt in het zuidelijkste gedeelte van Chaweng. Er rijden de hele dag taxi’s van noord naar zuid Chaweng.

Lamai Beach

Lamai Beach is toeristisch gezien het tweede strand van Koh Samui. Het strand hier is ruiger dan Chaweng. U kunt hier perfect zwemmen en snorkelen, omdat het water hier dieper is. Tevens heeft Lamai een bekend uitgaanscentrum. De afstanden zijn vaak lopend te overbruggen, daar het gebied niet zo groot is als Chaweng. Ook liggen hier de wereldberoemde rotsformaties de Hin Ta en de Hin Yai. Het verhaal gaat dat een ouder koppel hier schipbreuk geleden heeft. Hun lichamen zijn aangespoeld op het strand en vormen nu deze rare rotsformaties.

Choeng Mon Beach

Dit rustige, schone in het noorden gelegen strand is ideaal voor diegenen die willen ontsnappen aan het drukke westerse bestaan. Daar er geen dorpen in de omgeving liggen is dit strand perfect voor stelletjes of families die erg op hun rust en privacy gesteld zijn. De zee tegenover dit strand is niet zo heel diep en erg geschikt om te zwemmen .Langs de kust liggen enkele restaurantjes en winkeltjes. Choeng Mon Beach is gelegen naast Bang Rak Beach (Big Buddha Beach) op ongeveer 4km ten noorden van Chaweng Beach en 25km van Nathon stad.

Bang Rak Beach (Big Buddha Beach Beach)

Dit strand noemt men Hat Phra Yai of Big Buddha Beach, vanwege de ligging bij het standbeeld van Big Buddha. Dit beeld is een erg belangrijke religieuze plaats op Koh Samui. De serene rust die hier heerst en de kalmte van de zee maakt Bang Rak Beach zeer geschikt voor families en gezinnen die houden van rust en entertainment. Er zijn echter niet zoveel accommodaties en winkels langs dit strand. Het Bang Rak Beach is gelegen op ongeveer 4km ten noorden van Chaweng en 1km van het vliegveld, in het noorden van Koh Samui. Ook rijden er minibussen van Nathon naar dit strand.

Bo Phut Beach

Dit prachtige strand buigt zich rond de noordelijke baai van het eiland. U zult hier zeker niet teleurgesteld zijn indien u op zoek bent naar een perfecte, rustige plaats met prachtige schone stranden en een schitterende zee. Indien u ook geÔnteresseerd bent in de locale bevolking dan zit u hier ideaal. De locale vissers zijn hier volop aanwezig. De kalme zee is ideaal om te waterskiŽn. Zwemmen is hier wat moeilijker vanwege de vele vissers, waterskiŽrs en de boten die hier afvaren. Langs de weg liggen de overblijfselen van de Chinese gemeenschap. Ook de winkels en restaurants hebben een Chinese architectuur. Dit strand ligt in het noorden van Koh Samui, niet ver van Bang Rak Beach. 

Mae Nam Beach

Op 2km afstand van Bo Phut Beach ligt een prachtig, rustig wit zandstrand dat een lengte heeft van ongeveer 5km. Het is een perfecte locatie voor honeymooners en families die op zoek zijn naar een romantische omgeving. De pier naar Koh Phangan is hier ook gelegen. In de omgeving vindt u enkele restaurants, duikscholen en winkels. U kunt hier perfect zonnen, zwemmen en genieten van het prachtige strand. Dit strand is gelegen in het noorden op 12km afstand van Nathon.

Bang Po Beach

De kalme zee en kleurvolle koraalriffen die hier liggen maakt dit strand ideaal voor snorkelaars. Bang Po Beach is gelegen in het noordwesten van Samui. De afstand naar Nathon bedraagt ongeveer 5km.

Taling Ngam Baai

Lang de westkust ligt Taling Ngam, misschien wel het mooiste strand aan deze kant. Vanwege deze reden liggen hier vele vijfsterrenhotels. Ook bevindt zich hier Taling Ngam Village een rustig, kleinschalig dorpje. Verder kunt u hier genieten van een prachtige zonsondergang. Taling Ngam is gelegen op 10km ten zuiden van Nathon.

Op Koh Samui zijn vele PADI duikscholen aanwezig. De Golf van Thailand is omringd door een grote kustlijn en vormt als het ware een groot meer met relatief rustig water, weinig harde wind in een tropisch klimaat. Deze unieke omgeving maakt het mogelijk om perfect te (leren) duiken of snorkelen. De temperatuur van het water is het gehele jaar tussen de 28 en 30c. Dit is enkele graden warmer dan de westkust van Thailand.

Enkele belangrijke duiklocaties in de omgeving van Koh Samui zijn:

Sail Rock

Deze rots torent 15meter boven het water uit en is gelegen tussen Koh Phangan en Koh Tao. Dit is de beste locatie om te Wall Diving. De maximum diepte is 34m (113ft). De rots is bedekt met oranje sponsdiertjes en vele schelpdieren en oesters. Tevens zit de rots vol met kleine spleten, de perfecte leef- en schuilplaats voor de tropische vissen die hier leven. Een ander interessant gegeven is dat u op ongeveer 18m diepte de rots in kunt gaan en deze op een diepte van 10m aan een andere kant weer kunt verlaten. Tevens is deze duiklocatie beroemd vanwege het feit dat afhankelijk van het seizoen hier walvishaaien rondzwemmen. Bij bijna ieder duik het gehele jaar door zult u omgeven zijn door grote scholen Pinkhandle Barracudaīs, Big-Eye Jacks en rainbow runners.

Ang Thong National Marine Park

Deze groep van prachtige eilanden werd wereldberoemd door de film The Beach. De beste duiklocaties van dit park zijn gelegen in het noorden bij Hin Nippon (Japanse Rots) en bij Koh Wao met een maximum diepte van 25m (82ft) en 20m (66ft). Deze locaties bieden u een grote verscheidenheid aan zachte koralen en vele diersoorten. Deze locatie is ook geschikt voor beginners, snorkelaars en zwemmers. Afhankelijk van het seizoen zwemmen hier walvissen.

Bezienswaardigheden / excursiemogelijkheden

Big Buddha Tempel 

Een belangrijke attractie tijdens iedere eilandtour over Koh Samui. De Big Buddha Tempel, de Wat Phra Yai, is gelegen aan de noordkust van het eiland. Het tempelcomplex heeft een moderne uitstraling en de pracht en praal van een echte Thaise tempel. Het 12m hoge buddhabeeld zit bovenop een klein eilandje dat via een verhoogde weg te bereiken is. Bij de ingang van het tempelcomplex vindt u diverse winkeltjes en eetstalletjes. Nadat u voorbij de ingang bent ziet u een binnenplaats met een trap met leuningen in de vorm van een lange slang. Aan beide kanten van de trap bevinden zich een klein paviljoen met kleinere boeddhabeelden. Via de trap arriveert u bij de zittende Boeddha. Verder kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Verder vindt u hier enkele felgekleurde mythologische standbeelden. 

Laem Sor Pagode 

Op het meest zuidelijke punt van het eiland ligt de Laem Sor Pagode, een pagode die nog niet massaal wordt bezocht. Het ligt echter op een schitterende locatie. De chedi is zeer oud en pasgeleden geheel gerenoveerd. Naast de chedi bevindt zich een klein bos om te mediteren. Het bos wordt omgeven door twee gemaakte lagunes vol mangrove. Op boeddhistische feestdagen wordt de pagode bezocht door vele monniken en andere gelovigen. De rest van het jaar is het hier heel rustig en vredig, een ideale locatie om te picknicken. Het strand voor de chedi is rotsachtig, echter ten oosten van de chedi bevindt zich een mooi zandstrand. 

Wat Khun Aram – De gemummifeerde monnik 

Het lichaam van de belangrijkste monnik van Koh Samui, Loung Pordaeng, wordt tentoongesteld in een speciale ruimte. Op zijn sterfdag, meer dan 20 jaar geleden, stierf hij in de zittende meditatiepositie. Hij zit nog steeds in deze positie. De Wat Khun Aram vindt u op de ringweg tussen de Na Muang watervallen en Hua Thanon. 

Coral Buddha – Koraal Boeddha 

Vroeger een van de belangrijkste attracties op Koh Samui. Tegenwoordig wordt dit kleine beeld alleen nog maar bezocht door boeddhistische gelovigen. Hoewel het beeld in slechte staat verkeert, is het nog steeds een heilige plaats, vooral voor de monniken van de nabij gelegen Wat Sumret. De plaats waar de Coral Budha zich bevindt is moeilijk te vinden, slechts een klein bordje langs de weg wijst u de weg naar deze boeddha. Het ligt langs de rondweg op ongeveer 800 m ten westen van Hua Thanon. 

Na Muang Waterval 

In het binnenland van Samui bevinden zich enkele prachtige watervallen, welke een interessante afwisseling betekenen ten opzichte van het strandleven. De meest populaire waterval is die van Na Muang. Deze waterval dankt haar naam aan de paarsachtige rotsformaties. De Na Muang Watervallen liggen in het zuiden van het eiland in de centrale hoogvlaktes. Een geplaveide weg leidt naar de belangrijke straat die Hua Thanon, ten zuiden van Lamai, met Nathon verbindt. Echter er is ook een ander pad dat naar de watervallen leidt. Deze weg vereist een ferme wandeling of een tocht per olifant. Langs dit pad bevinden zich enkele souvenir- en eetstalletjes.  

Andere watervallen

Op ongeveer 3 kilometer van Nathon stad bevindt zich een andere waterval, de Hin Lat. Op het eiland liggen nog twee andere watervallen, echter deze worden zelden bezocht en komen ook niet voor op toeristische programma’s.


Hin Yai & Hin Ta

Aan het eind van Lamai Beach bevinden zich de gekke rotsformaties de Hin Yai en de Hin Ta. Deze rotsformaties zijn gevormd door miljoenen jaren van wind en water. De vormen zijn opmerkelijk. Kijk zelf maar. Van de grote weg gaat een klein, smal pad naar de rotsformaties. Ondanks de opmerkelijke vormen is deze plaats gezegend met een prachtige natuur. 

Magic Garden 

De Magic Garden of de Geheime Boeddha Tuin is gelegen in de heuvels van Koh Samui. In 1976 begon een boer, Nim Thongsuk, op 77 jarige leeftijd op deze plaats een tuin aan te leggen. De plaats is zeer moeilijk te bereiken, daar de enige normale weg een militaire weg betreft. Echter de laatste tijd wordt vaak toegang over deze weg verschaft. De andere weg is een zeer avontuurlijke. Het gaat door de jungle, langs rivieren en bergen. Per jeep, vanuit de Lamai Tempel, duurt deze reis ongeveer twee uur. Tijdens deze tocht passeert u ook het hoogste punt van het eiland, waar u uiteraard een prachtig uitzicht heeft. 

Butterfly Garden - Vlindertuin 

Een bezoek aan de vlindertuin is de perfecte manier om alles te weten te komen van deze schitterende dieren. De vlinders zijn prachtig van kleur en ze zijn er in allerlei soorten en vormen. De vlindertuin is gelegen op een heuvel in het zuidoosten van het eiland.  

Monkey Theatre - Het Apen Theater 

Op Koh Samui zijn apen zonder twijfel de beste vrienden van de mens. Dit is net verrassend, omdat sinds eeuwen, de apen het zware werk moeten verrichten. Ze moeten in de bomen klimmen om de rijpe kokosnoten te plukken. Voorheen was de kokosnotenbranche de belangrijkste bron van inkomsten op het eiland. Tegenwoordig worden er shows opgevoerd door de apen in het theater. Hier ziet u wat de apen allemaal kunnen. Dit theater is gelegen aan de grote weg achter het dorp Bophut. 

Snake Farm - Slangenshows

De Snake Farm is gelegen in Talingngam, in het zuiden van Samui. Zoals de naam al aangeeft worden hier allerlei slangen en andere reptielen gehouden. Er leven hier giftige en zeldzame slangen die alleen in deze omgeving voorkomen. Naast de shows, die met de hoogste standaard van veiligheid, worden uitgevoerd, kunt u verder alles te weten komen over de slangen. 

Crocodille Farm - Krokodillenshows 

De krokodillenshows vinden plaats achter het vliegveld en de crocodil farm is eenvoudig te vinden. Op een oppervlakte van 7.000 m2 bevinden zich allerlei soorten krokodillen, zoals de Thaise krokodil, kaaimannen, zoutwaterkrokodillen, slagen, apen en andere diersoorten. Er vinden dagelijks diverse shows plaats.

Klimaat tabel - Koh SamuiJanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Temperatuur 25 26 28 29 29 28 28 28 27 27 26 25
Gem. neerslag in mm 37 8 11 62 185 112 142 123 209 260 302 98

Hoe bereikt u Koh Samui ?

 

Klik hier om naar het Nova Samui Resort te gaan Klik hier voor vliegtickets naar Koh Samui

Coral Bay Resort - Koh Samui Chaba Cabana Beach Resort - Koh Samui Nova Samui Resort - Koh Samui Malibu Beach Resort - Koh Samui Baan Samui Resort - Koh Samui Chaba Samui Resort - Koh Samui Banana Fan Sea Resort - Koh Samui Centara Grand Beach Resort - Koh Samui Seascape Beach Resort - Koh Samui The Fair House Beach Resort - Koh Samui The Imperial Samui Hotel - Koh Samui Impiana Resort - Koh Samui Chaweng Cove Resotel - Koh Samui Pavilion Samui Boutique Resort - Koh Samui Weekender Resort - Koh Samui Aloha Resort - Koh Samui Mercure Samui Fenix Resort - Koh Samui Informatie Koh Samui Vliegtickets Koh Samui Lamai Buri Resort - Koh Samui First Residence Hotel - Koh Samui First Bungalow Beach Resort - Koh Samui Samui First House - Koh Samui

(Deze kaart is niet nauwkeurig en is alleen bedoeld om u een globale indruk te geven, er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Alle wijzigingen en rechten voorbehouden !)