BINNENLANDS VERVOER

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Vervoer

Thailand beschikt over een uitgebreide infrastructuur van spoorlijnen, wegen en binnenlandse vluchten. Het openbaar vervoer is bijzonder goedkoop. Het boeken van een plaats kan wel eens problemen opleveren, daarom kan een reservering via BM Air Reizen u veel tijd en energie besparen. 

Binnenlandse vluchten

Thai Airways en Bangkok Airways hebben een zeer uitgebreid net van binnenlandse vluchten. Deze vluchten zijn relatief goedkoop en kunnen u veel tijd besparen. Bij binnenlandse vluchten moet u luchthavenbelasting betalen, te voldoen bij het inchecken. Inchecken dient minimaal 1 uur voor vertrek te geschieden. 

Treinen

De nachttrein met slaapaccommodatie kan een leuke en voordelige manier zijn om lagen afstanden te overbruggen. Er zijn rijtuigen aanwezig met en zonder airconditioning en er is meestal een restauratiewagon aanwezig.

Bussen

Elke plaats van betekenis is bereikbaar per bus. Vooral op populaire routes is dit een superklasse bus (VIP) met airconditioning. Deze bussen rijden voornamelijk ‘s nachts en bieden een goede service. De lokale bus heeft zeker zijn charme, maar is nauwelijks comfortabel te noemen voor de langere afstanden. 

Auto

Als u een auto wilt huren heeft u behalve uw Nederlandse rijbewijs ook een internationaal rijbewijs nodig. Een internationaal rijbewijs kunt u verkrijgen bij een ANWB-kantoor. (zie ook de waarschuwing bij Veiligheid)

Veiligheid

Thailand is een veilig en prettig land om zelfstandig in rond te reizen. Desondanks dient u, net als in ieder land, een bepaalde voorzichtigheid in acht te nemen. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam uw waardepapieren in de kluis van uw hotel te leggen. Ook is het handig altijd het kleingeld bij de hand te hebben; in de bus of taxi kunt u dan betalen zonder uw portemonnee te voorschijn te halen. Mocht er toch iets misgaan dan kunt u zich wenden tot de "toeristen politie".

Waarschuwing: Het verkeer in Thailand rijdt links. Dit zal voor de meeste mensen anders zijn dan gebruikelijk, pas dus goed op. Bovendien is het verkeer vaak chaotisch, men passeert u van alle mogelijke kanten ! BM Air Reizen raad u dus af om zelf een voertuig te besturen. Als u toch van plan bent een auto of een brommer te huren, kijk dan zorgvuldig na of het voertuig in orde is. Zo nodig kunt u een proefrit maken met de verhuurder. Vraag tevens welke benzine u moet tanken. In Thailand is het, net als in Nederland, verplicht om in de auto een gordel en op de brommer of motor een helm te dragen. U dient vanuit Nederland een geldig internationaal rijbewijs mee te nemen. Door de verhuurders wordt van u vaak het paspoort als borg gevraagd tijdens de verhuurde periode. Naar het rijbewijs wordt meestal niet gevraagd, zodat u zonder geldig motorrijbewijs toch een motor kunt huren.

Pas op: het is vaak verleidelijk en zeer goedkoop om een flitsende snelle motor of waterscooter te huren. Daar de meeste mensen geen enkele ervaring hebben om dit soort voertuigen te besturen, kan dit leiden tot ernstig letsel en soms tot dodelijke afloop !

Let op: bij de meeste verhuurders van brommers, motor's, auto's en waterscooters bent u niet, of niet voldoende verzekerd. Bovendien wordt u als buitenlander vaak als schuldige aangewezen en moet u de schade direct zelf betalen !

Reisdocumenten / visum

Na aankomst in Thailand

Klimaat

Geldzaken

Veiligheid

Algemene informatie

Voorbereiding Thailandreis

Verzekeringen

Inentingen / vaccinaties