WINKELEN IN PATTAYA

BM Air Reizen heeft het grootste aanbod vakantiereizen naar Bangkok.

B M Air Reizen - Industrieweg 38 - 3606 AS Maarssen - Tel: 030 - 2 25 23 28 - Fax: 030 - 2 25 24 72 - Email: info@bmair.nl

Home Index Thailand

Thailand Rondreizen

Bouwstenen Thailand Thailand Vliegtickets

Hotels Thailand

Shoppen in Pattaya

In Pattaya kunt u heerlijk en voordelig winkelen in één van de grote airconditioned winkelcentra. Veelal kunt u dit combineren met een bezoek aan een restaurant en/of bioscoop, welke hier ook vaak aanwezig zijn. Verder zijn er in Pattaya ook diverse kledingmarkten te vinden, hier zijn veel namaakartikelen van bekende merken tegen spotprijzen te koop. U kunt hier, in tegenstelling tot de grote warenhuizen, onderhandelen over de prijs. Hoe meer u koopt, hoe goedkoper het wordt. Is de broek net iets te lang? Geen probleem, dat maken ze direct voor u op maat! Vele kraampjes met bekende merkhorloges, kleding, cd’s, dvd’s en zonnebrillen vindt u al lopend langs de Beach Road. Ook hier geldt dat u flink moet afdingen van de vraagprijs, daar u anders te veel betaald.

VAT-Refund  (=7% taxfree shoppen)

Voor toeristen geldt dat u in de betere winkels een VAT-refund formulier kunt invullen, waarmee u 7% tax terug kunt krijgen op het vliegveld op de dag van uw vertrek. Na het winkelen overlegt u de aankoopnota's (bij een besteding van minimaal 2000 THB per keer) aan het personeel van de klantenservice (VAT-Refund). U moet dan een formulier invullen met uw paspoortgegevens en aankomst- vertrekdata. Vervolgens krijgt u deze, samen met de aangehechte aankoopnota's en taxberekening weer terug. U dient deze nota's te bewaren voor de dag van vertrek vanuit Thailand terug naar Nederland. Voordat u incheckt moet u deze nota's laten stempelen en de gekochte artikelen ter controle tonen bij het kantoor van de douane (VAT-Refund). Na het inchecken en de paspoortcontrole kunt u dan met het gestempelde formulier het geld terugkrijgen bij de VAT-Refundbalie.(minus 100 Baht kosten).

Om in aanmerking te komen voor VAT-Refund dient u in totaal minimaal 5000 THB (= ong. 110 euro) aan artikelen te hebben gekocht.

Royal Garden Plaza

Dit prachtige airconditioned winkelcentrum is gelegen langs de Beach Road en heeft twee ingangen, één aan de Beach Road zelf en één aan de Pattaya Second Road. Het winkelcentrum behoort tot de populairste van Pattaya en is drie verdiepingen hoog. In het winkelcentrum vindt u allerlei winkels, kraampjes en op de bovenste verdieping bevindt zich een bioscoop en het bekende Ripley's Museum. Ook kunt u hier heerlijk eten op de derde verdieping. Op de begane grond bevindt zich een vestiging van de Mc Donalds en de Burger King. Het Royal Garden Plaza is dagelijks geopend tot 23.00 uur.

Big C - Central Festival

Central Festival is gelegen aan de Pattaya Second Road. Dit grote winkelcentrum is dagelijks geopend tot 23.00 uur en huisvest een grote supermarkt Big C, enkele boetieks en vestigingen van de KFC, Mister Donut, Black Canyon Coffee en Burger King. Op de tweede verdieping bevindt zich een bioscoop. Buiten op het plein staan ook enkele kraampjes en hier worden vaak kleine evenementen gehouden.

Central Festival Pattaya Beach

Welkom in het grootste en nieuwste beachfront winkelcomplex van Azië. Dit recent geopende internationale winkelcomplex is gelegen aan de bekende beachroad van Pattaya tussen soi 9 en soi 10. Ontdek een nieuwe wereld in dit 7 verdiepingen hoge tellende gebouw met meer dan 200 winkels, zodat u up-to-date blijft met de nieuwste trends. Er zijn een aantal belangrijke toonaangevende winkels zoals Central Department Store, PowerBuy (computer, audio, video, gadgets), B2S (boekenwinkel) en Supersports (grote sportwinkel). Voor entertainment kunt u terecht in de SFX Cinema met 10 bioscoopzalen of u kunt gaan bowlen in de 16 banen tellende SF Strike Bowl. Voor een complete spa behandeling of een fitness trainingsprogramma kunt u terecht bij de moderne True Fitness & Spa. Verder is er een breed scala aan internationale restaurants, zoals Pan Pan, Burger King, Aka, MK gold, Mos Burger, Segafredo, Outback Bar en Zico. Er is een ruime parkeergarage onder het winkelcomplex aanwezig.

Mike Shopping Mall

Mike Shopping Mall is gelegen langs de Beach Road en heeft twee ingangen, één aan de Beach Road zelf en één aan de Pattaya Second Road. Dit kleine winkelcentrum bestaat al enige tijd en telt slechts twee verdiepingen. Binnenin vindt u vooral kledingwinkeltjes en een kleine supermarkt. Aan de kant van de Second Road vindt u tevens een kleine fruitmarkt, waar u allerlei heerlijke exotische vruchten kunt kopen.

Pattaya Basa Shopping Centre

Dit winkelcentrum is gelegen op de hoek van de North Pattaya Road en de Second Road, bij de rotonde met de dolfijnen. Hier draaien de taxi's vaak terug naar de Beach Road. In het winkelcentrum bevindt zich een vestiging van Kiss Food. Hier kunt u zeer goedkoop heerlijk eten. Voetballiefhebbers kunnen hier via diverse grote schermen allerlei wedstrijden, vooral uit de Engelse League, live volgen. In de avonduren is er een markt met vele kraampjes vol kleding, horloges etc voor het winkelcentrum.  

 

(wijzigingen voorbehouden )