Rajasthan Tour - 16 dagen

  • Rajasthan Tour
    De Rajasthan Tour, een prachtige 16-daagse individuele rondreis door Rajasthan
  • Rajasthan Tour
va€ 839
16-daagse reis
  • Een prachtige individuele rondreis door Rajasthan
  • inclusief de vermelde excursies
  • hotels op basis van logies + ontbijt
  • verlenging mogelijk
Tourcode: I-DEL-04

Gegarandeerd vertrek - dagelijks vanuit al onze Delhi Hotels

Deze rondreis brengt u naar de deelstaat Rajasthan, gelegen in het noordwesten van India aan de grens met Pakistan. Rajasthan is de meest kleurrijke deelstaat van India. Het is bezaaid met forten, paleizen en haveli's.

Dag 01:
Vliegveld - Hotel Delhi

Aankomst op het vliegveld van Delhi. Na aankomst wordt u begroet en bijgestaan ​​door onze vertegenwoordiger en volgt de transfer naar het hotel.

Delhi - Het is een stad die twee verschillende werelden overbrugt. Old Delhi, ooit de hoofdstad van de islamitische India, is een labyrint van smalle straatjes en formidabele moskeeën. In tegenstelling, is de keizerlijke stad van New Delhi, voorzien van ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen. Delhi is de zetel van de macht voor verschillende heersers en vele rijken voor ongeveer een millennium. Vele keren werd de stad verwoest en dan weer herbouwd. Interessant is dat een aantal heersers Delhi een dubbel rol speelden, eerst als vernietigers en vervolgens als scheppers.

Overnachting in het Singh Sons Hotel.

Dag 02:
Delhi - stadstour door oud en nieuw Delhi

Na het ontbijt gaan we het oude en het nieuwe Delhi ontdekken, zo brengen we een bezoek aan de volgende attracties:

Het Rode Fort, Shah Jahan's elegante citadel van rode zandsteen, werd gebouwd op de westelijke oever van de rivier de Yamuna. Shah Jahan startte met de bouw van dit enorme fort in 1638, toen hij de hoofdstad van Agra naar Delhi verhuisde. De rode zandstenen muren van het enorme Rode Fort stijgen 33m boven het rumoer van Old Delhi uit als een herinnering aan de prachtige kracht en pracht van de Mughals. Binnen het fort is het een ware schatkamer van gebouwen, zoals de Drum House, de Hal van openbare en prive-publiek, de Parel Moskee, Royal Baths en het Palace of Color. (Het Rode Fort is gesloten op maandag)

De Jama Masjid in Old Delhi, de grootse moskee van India, met een binnenplaats waar 25000 gelovigen kunnen plaatsnemen. Deze moskee is gebouwd in 1644 door Shah Jahan, de Mughal keizer die ook de Taj Mahal en het Rode Fort liet bouwen. Deze zeer decoratieve moskee heeft drie grote poorten, vier torens en twee 40 meter hoge minaretten gebouwd van rode zandsteen en wit marmer. De muren en vloeren zijn bekleed met marmeren panelen.

De Raj Ghat is een monument voor Mahatma Gandhi. Het zwarte marmeren platform markeert de plek van Mahatma Gandhi's crematie, op 31 januari 1948, een dag na zijn moord. Een kant wordt opengelaten om de hemel te bekijken, terwijl een eeuwige vlam voortdurend brandt aan de andere kant. Het is gelegen aan de oevers van de Yamuna rivier in Delhi. Een stenen voetpad, geflankeerd door gazons, leidt tot het ommuurde gedenkteken.

New Delhi herbergt diverse overheidsgebouwen en officiële residenties. Vandaag rijden we langs enkele van hen, zoals het Parliament House, ontworpen door Baker. Dit gebouw is 173m in diameter. Vervolgens rijden we langs de Rashtrapati Bhawan, ooit de residentie van de onderkoning en nu de officiële residentie van de president van India. Dit gebouw is ontworpen door Lutyens, het combineert westerse en oosterse stijlen.

In het centrum van New Delhi staat het 42m hoge India Gate, een " Arc-de-Triumph " als poort in het midden van een kruispunt. Bijna gelijk aan zijn Franse tegenhanger, herdenkt het de 70.000 Indiase soldaten die hun leven verloren tijdens de strijd voor het Britse leger in de Tweede Wereldoorlog. Het gedenkteken draagt ​​de namen van meer dan 13.516 Britse en Indiase soldaten gedood in de noordwestelijke Frontier in de Afghaanse oorlog van 1919. Onder de boog, de Amar Jawan Jyoti, worden de strijdkrachten herdacht uit de Indo - Pakistaanse oorlog van 1971.

We rijden langs de Rashtrapati Bhavan, de officiële residentie van de president van India, gelegen aan Raisina Hill in New Delhi. Tot 1950 was het bekend als "Viceroy's House" en diende als de residentie van de onderkoning en gouverneur - generaal van India. De constructie van het gebouw was gepland op 4 jaar, maar de Eerste Wereldoorlog kwam tussenbeide en de bouw nam 19 jaar in beslag. Alle belangrijke Indiase staats- en officiële ceremonies worden hier gehouden.

De Humayun's Tomb is waarschijnlijk één van de meest innovatieve en experimentele monumenten van zijn tijd, binnen de Indo-islamitische bouwstijlen. Deze prachtige graftuin is het eerste substantiële voorbeeld van de Mughal architectuur in India. Het werd gebouwd in het jaar 1565, negen jaar na de dood van Humayun , door zijn senior weduwe Bega Begam. Binnen de ommuurde de meest opvallende kenmerken zijn de pleinen ( Charbagh ) met paden waterkanalen, centraal gelegen en proportionele mausoleum bekroond door dubbele koepel.

De Qutab Minar is een 73m hoge toren van de overwinning, gebouwd in 1193 door Qutab-ud-din Aibak. De toren heeft vijf verschillende verdiepingen, elk gekenmerkt door een uitstekend balkon en versmalt van een 15m diameter aan de basis tot slechts 2,5m aan de top. De eerste drie verdiepingen zijn gemaakt van rood zandsteen, de vierde en vijfde verdiepingen zijn gemaakt van marmer en zandsteen. Aan de voet van de toren staat de Quwwat-ul-Islam moskee, de eerste moskee van India. Een 7 meter hoge ijzeren pilaar staat op de binnenplaats van de moskee. Er wordt gezegd dat als je het kan omringen met je handen, tijdens het staan ​​met je rug er naar toe, een wens zal worden vervuld.

Optioneel: (niet is de prijs inbegrepen) bezoek aan de Kingdom of Dreams: 's Avonds gaan we genieten van een Bollywood Musical show in de "Kingdom of Dreams" inclusief diner. Let op: op maandag is de Kingdom of Dreams gesloten.

Overnachting in het Singh Sons Hotel.

Dag 03:
Delhi - Mandawa : afstand 270 km - reistijd ongeveer 6 uur

Vroeg in de morgen vertrekken we na het ontbijt naar Mandawa.

Mandawa is een kleine stad gelegen in de Shekhawati regio van Rajasthan. Dit gebied ontleent zijn naam aan Maha Rao Shekha, een vroegere heerser. Shekhawati staat ook wel bekend als de "Open kunstgalerij van Rajasthan", de regio is beroemd vanwege haar prachtige haveli's en forten. De haveli's uit deze streek werden gebouwd door toenmalige heersers en rijke kooplieden. Zij dienden als maatstaf voor de welvaart en het succes van de handelaren. Des te groter de haveli, des te welvarender de handelaar werd verondersteld te zijn. De haveli's zijn vaak prachtig versierd met muurschilderingen. De meeste gebouwen dateren uit de 18e eeuw tot begin 20e eeuw. Mandawa werd gesticht in het midden van de 18e eeuw en werd bewoond door rijke koopmanfamilies.

Na aankomst in Mandawa volgt de transfer naar het hotel.

In de namiddag brengen we een bezoek aan enkele beroemde haveli's in Mandawa.

Overnachting in het Desert N Dunes Hotel.

Dag 04:
Mandawa - Bikaner : afstand 170 km - reistijd ongeveer 3,5 uur

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar Bikaner.

Bikaner dankt haar naam aan Rao Bika, een Rajput van de Rathor clan, die in het jaar 1488 is opgericht. Deze stad is uitgegroeid tot de vierde grootste stad van Rajasthan. Als er ooit schoonheid heeft gebloeid in een woestijn, dan is het wel Bikaner. De imposante paleizen, mooi en rijk gebeeldhouwde tempels van rood en geel zandsteen tonen enkele van de mooiste creaties uit de Rajput beschaving. Bikaner behoudt de middeleeuwse grandeur dat de levensstijl van de stad doordringt. Bikaner, ook wel kameelland genoemd, is de meest onderscheiden stad voor het maken van ritjes op een kameel.

Na aankomst in Bikaner gaan we inchecken in het hotel. ’s Middags bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Het Junagarh Fort is een onaantastbare vesting, welke nog nooit is veroverd. Het is gebouwd in 1593 door Raja Rai Singh, één van de meest vooraanstaande generaals uit het leger van keizer Akbar. Het fort wordt omringd door een gracht en het is een van de weinige grote forten in Rajasthan, die niet is gebouwd op een heuveltop. De moderne stad Bikaner is opgezet rond het fort. De hoofdingang van het fort is de Karan Pol, gelegen in het oosten. Ernaast ligt de Suraj Pol, wat letterlijk zonnepoort betekent.

De Deshnok Karni Mata tempel (de rattentempel).
Deshnok is een klein dorpje, gelegen op 32 km ten zuiden van Bikaner, langs de Jodhpur Road. Het is een pelgrimsoord van Karni Mata. Een incarnatie van de godin Durga, die hier leefde in de 14e eeuw heeft vele wonderen verricht. De tempel is beroemd vanwege de ongeveer 20.000 zwarte ratten die er leven. De ratten worden vereerd in de tempel. In de tempel leven ook enkele witte ratten, deze worden als bijzonder heilig beschouwd. Indien u een witte rat ziet is dit een speciale zegen. Bezoekers kunnen de ratten prasad aanbieden, een zoet heilig voedsel.

Overnachting in het Heritage Resort.

Dag 05:
Bikaner - Jaisalmer : afstand 330 km - reistijd ongeveer 7 uur

Vandaag vertrekken we na het ontbijt naar Jaisalmer. We rijden is westelijke richting door de Thar woestijn. Onderweg zien we vele kamelen en kleurrijke dorpjes.

Jaisalmer is vernoemd naar de oprichter Maharawal Jaisal Singh, een Rajput koning. Jaisalmer betekent letterlijk het heuvelfort van Jaisal en het wordt ook wel de gouden stad van India genoemd, omdat er veel geel zandsteen is gebruikt in de stad. Dit geeft een geel-gouden tint aan de stad en haar omgeving. De stad is gelegen in het midden van de uitgestrekte Thar woestijn. Jaisalmer beschikt nog steeds over een middeleeuwse charme. Dit is duidelijk zichtbaar in de kleurrijke smalle straatjes, de prachtige forten en paleizen en de weelderige haveli’s en bazaars.

Na aankomst in Jaisalmer volgt de transfer naar het hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Hotel Rang Mahal.

Dag 06:
Jaisalmer

Na het ontbijt gaan we bezoeken brengen aan:

Het Jaisalmer Fort is één van de grootste forten ter wereld. Het werd gebouwd in 1156 door Bhati Rajput, de heerser van Rawal Jaisal. Het fort staat trots te midden van de gouden stukken van de grote Thar woestijn, op Trikuta Hill. Het was ooit het toneel van vele grote veldslagen. De massieve gele zandstenen muren camoufleren het fort in de gele woestijn, daarom wordt het ook wel het gouden fort genoemd. Dit fort, in de volksmond bekend als de Sonar Quila, is gelegen in het hart van de stad en is één van de meest adembenemende monumenten in deze plaats.

De Nathmalji Ki Haveli is gebouwd in de 19e eeuw, door twee broers die beiden architect waren. De muren zijn beschilderd met miniatuur schilderijen. Uit de gele zandstenen muren zijn wachters uitgehouwen om de haveli te beschermen. Het is tegenwoordig een prive-eigendom.

De Patwon Ki Haveli is een interessant stuk architectuur en is de belangrijkste haveli in Jaisalmer. Het is de eerste haveli van Jaisalmer en bestaat niet uit 1 maar uit een cluster van 5 kleine haveli’s. De eerste van deze haveli’s werd gebouwd in het jaar 1805 door Guman Chand Patwa en is de grootste en de meest opzichtige. Er wordt aangenomen dat Patwa een rijk man en een gerenommeerd handelaar was in zijn tijd. Hij kon het zich veroorloven en dus opdracht geven tot de bouw van 5 afzonderlijke haveli’s voor elk van zijn zonen.

De Salim Singh Ki Haveli is gebouwd op de resten van een oudere haveli, in de late 17e eeuw. Het nieuwe gebouw werd gebouwd in het jaar 1815 en werd bewoond door de familie Mehta van Jaisalmer. Zij waren de meest invloedrijke familie van hun tijd. Deze haveli werd gebouwd in opdracht van Salim Singh, de toenmalige premier van het koninkrijk Jaisalmer. De haveli heeft een duidelijke architectuur. Het dak is gebouwd in de vorm van een pauw. De haveli ligt naast de heuvels in de buurt van het Jaisalmer Fort.

Optioneel: (niet is de prijs inbegrepen) Bezoek aan de duinen, inclusief een tocht op een kameel. Op ongeveer 45 kilometer ten westen van de stad Jaisalmer liggen de kale, maar toch mooie zandduinen. Het heeft geen zin om naar de Thar woestijn te gaan als je niet deelneemt aan de Desert Safari. Daarom duinen worden steeds de belangrijkste attractie in Jaisalmer. Dit is de dichtstbijzijnde plaats waar je jezelf kunt verliezen in 'de Grote Thar Woestijn'. Het heeft een werkelijk prachtig stuk van het vegen duinen, met dunne of geen vegetatie.

Overnachting in Hotel Rang Mahal.

Dag 07:
Jaisalmer - Jodhpur : afstand 295 km - reistijd ongeveer 6 uur

Na het ontbijt reizen we verder naar de stad Jodhpur.

Jodhpur, de blauwe stad, werd gebouwd aan de rand van de Thar woestijn in het jaar 1459 door Rao Jodha, een leider van de Rathore clan. Jodhpur is de tweede grootste stad van Rajasthan, na Jaipur, en wordt omringd door een hoge 10km lange muur. De historische gebouwen, prachtig handwerk, volksdansen, muziek en de fel uitgedoste mensen geven een romantische sfeer aan de stad. Aan de westzijde van de stad ligt het Meharangarh Fort en aan de oostkant het statige zandstenen Paleis van Umaid Bhawan.

Na aankomst in Jodhpur volgt de transfer naar hotel.

In de middag brengen we een bezoek aan :

Het Mehrangarh Fort ligt op ongeveer 5 km van Jodhpur. Het fort, gebouwd in het jaar 1459 door Rao Jodha, moest de beneden gelegen stad bewaken. Vanuit het fort heeft u een prachtig uitzicht over de ruige, rotsachtige omgeving. In de vensters van het fort staan schitterend versierde panelen. In het fort bevinden zich vele gedeeltes ieder met zijn eigen magie, zoals de Motimahal (Pearl Palace), de Phool Mahal (Flower Palace), de Sheesh Mahal (Mirror Palace) en de Daulat Khana.

Naast het Mehrangarh Fort ligt Jaswant Thada, de sierlijke marmeren cenotaaf van Maharadja Jaswant Singh II. Zijn zoon Maharaja Sardar Singh bouwde dit monument, bekend als de Taj Mahal van Marwar. Het belangrijkste monument is gebouwd als een tempel van marmeren steen.

Hierna brengen we een bezoek aan de lokale markt.

Overnachting in het Shree Ram International Hotel.

Dag 08:
Jodphur - Ranakpur - Udaipur : afstand 280 km - reistijd ongeveer 6 uur

Vandaag verlaten we, na het ontbijt Jodhpur, en reizen verder naar Udaipur. Onderweg bezoeken we de Jain tempels in Ranakpur.

Ranakpur - In een rustige en schilderachtige vallei, gelegen tegen de westelijke hellingen van de Aravalli heuvels, ligt een opmerkelijk complex. De Jain tempels van Ranakpur behoren tot één van de belangrijkste heilige paleizen van de Jain sekte. De tempels zijn al meer dan 500 jaar oud, maar zijn bijna in een perfecte staat bewaard gebleven. In het midden van het complex ligt de belangrijkste tempel gewijd aan Tirthankara Rishabdeo. De meest opvallende kenmerken zijn de 29 zalen van de tempel met 1444 pijlers, waarvan er geen twee precies hetzelfde zijn. Elke denkbare oppervlakte van de wand, de pilaren en het plafond zijn gegraveerd met Jain beelden.

Na het bezoek aan de Jain tempels rijden we verder naar Udaipur.

Udaipur, de "City of Lakes" werd gesticht in 1559 als hoofdstad van de voormalige staat Mewar door Maharadja Udai Singh. De stad is gelegen aan de oostelijke oever van het Pichola meer. Het rijke culturele en natuurlijke erfgoed geven deze stad veel allure. Ook de magische schoonheid van het Pichola meer is zeer indrukwekkend. Verder vindt u in deze stad vele historische monumenten in de vorm van paleizen, tempels en haveli's.

Na aankomst in Udaipur volgt de transfer naar het hotel.

Overnachting in het Hilltop Palace Hotel.

Dag 09:
Udaipur

Na het ontbijt gaan we in een halve dag de volgende bezienswaardigheden bekijken in Udaipur.

Het City Palace torent hoog boven het Pichola meer uit. Maharadja Udai Singh begon met de bouw van dit paleis, maar opeenvolgende Maharadjas voegden verschillende paleizen toe aan het complex. Uiteindelijk behield het een opmerkelijke uniformiteit. De toegang tot het paleis is de Hathi Pol, de Elephant Gate. De Bari Pol of de grote poort brengt u naar de Tripolia, de Triple poort. Het was een gewoonte om de Maharadja te wegen onder deze poort. Zijn gewicht werd in goud en zilver uitgedeeld aan de bevolking. De balkons, koepels en torens van het paleis geven een prachtig uitzicht op het meer.

De Jagdish tempel is één van de beroemdste tempels van Udaipur. Het is gelegen in het City Palace complex van Udaipur en werd gebouwd door Maharadja Jagat Singh in 1651. De tempel is gewijd aan Lord Vishnu ( Laxmi Narayan ), de beschermer van het heelal. 

De Sahelion ki Bari werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw door Maharadja Sangram Singh. In de “ tuin der maagden “ konden de dames van het hof zich vermaken. Het complex beschikt over prachtige tuinen met vier sierlijke zwembaden. Rondom liggen bloembedden, gazons, vijvers en fonteinen die beschermd worden door een reeks van muren en schaduwrijke bomen. De fonteinen van de Sahelion ki Bari functioneerden alleen door de waterdruk, Er werden geen pompen gebruikt.

Optioneel: (niet is de prijs inbegrepen) Boottocht op Lake Pichhola. Het is één van de mooiste en meest schilderachtige meren van Udaipur, gelegen in het hart van de stad. Het is de oudste en één van de grootste meren van Udaipur. In 1362 werd het aangelegd door Pichhu Banjara tijdens de heersende periode van Maharadja Lakha. Het Pichola meer wordt omgeven door hoge paleizen, tempels, baden en heuvels aan alle kanten.

Overnachting in het Hilltop Palace Hotel.

Dag 10:
Udaipur - Chittorgarh - Bundi : afstand 270 km - reistijd ongeveer 6 uur

Vandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Bundi. Onderweg brengen we bezoeken aan Chittorgarh, Menal en Bijolia.

Chittaurgarh belichaamt de geest, moed, trots en romantiek van de Rajputs. Het weergalmt heldenmoed en opoffering, de verhalen van toen worden nog steeds gezongen door de barden van Rajasthan.

Het Chittorgarh Fort is het grootste fort van Rajasthan. Dit indrukwekkende en inspirerende fort staat op een terrein van 240 hectare, op een 180m hoge heuvel. Er wordt gesteld dat het fort werd gebouwd door de Mauryans, tijdens de 7e eeuw na Christus. De geschiedenis van Chittorgarh brengt ons terug in de tijd naar de 14e eeuw. In het jaar 1303 werd de islamitische koning Alauddin Khilji aangevallen omdat hij helemaal weg van de schoonheid van Rani Padmini, echtgenote van Maharaja Ratan Singh. Om de Rani te winnen, viel hij het Chittorgarh Fort aan, maar dappere Rajputs vochten fel tot de dood.

Na het bezoek van het fort rijden we verder naar Menal & Bijolia.

In Menal bezoeken we de oude Shiva tempels van bijna 900 jaar oud. De muren van de tempel zijn voorzien van prachtige beeldhouwwerken. Men ziet hier afbeeldingen van Hindoe goden en olifanten. Het woord Menal is afgeleid van machinaal, dat grote kloof betekent. Priviraj Chauhana, die ook een tijdje regeerde over Delhi, liet hier de tempels bouwen. Verder is deze plaats beroemd vanwege haar prachtige waterval die 122m diep in een ravijn stort.

In Bijolia bezoeken we het Fort, de Shiva tempel en de Shree Digambar Jain Parshwanath Atishaya Teerthkhshetra. Het fort ligt aan Bundi Chttaurgarh weg. Een hoge geplaveide binnenplaats, aan de kant van het fort, beschikt over een grote tempel gewijd aan Lord Shiva. Een prachtige boog leidt naar de tempel, welke ook wel de Hajaresvara Mahadeva tempel wordt genoemd. Het heeft een hoge linga omringd door honderden kleine lingas. Dit zijn symbolen uit het hindoeïsme. De hindoe geschriften zeggen dat een linga energie en kacht vertegenwoordigt. Ook stoppen we bij de Jain tempels. Deze tempels dateren uit 1170.

Hierna rijden we verder naar Bundi, een van de meest onontdekte steden van Rajasthan. Deze plaats beschikt over een historische rijkdom met sierlijke forten, paleizen en reservoirs. Bundi wordt omringd door de Aravali heuvels aan drie zijden en wordt afgebakend door een massieve muur met vier poorten.

Na aankomst in Bundi volgt de transfer naar hotel.

Overnachting in The Hadoti Palace.

Dag 11:
Bundi

Na het ontbijt bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden in Bundi.

We beginnen bij het Taragarh Fort, dit imposante fort werd gebouwd op een hoogte van 500 meter op een heuvel door Rao Bar Singh in de 13e eeuw. Vanwege de hoge ligging heeft u vanuit het fort een spectaculair uitzicht over de stad. Opvallende kenmerken van het fort zijn de Chhatra Mahal, de Badal Mahal en de Ratan Daulat-Diwan-I-Aam, gebouwd door Raja Rao Ratan Singh (1607-1631). De beroemde Chitrashala, gebouwd door Raja Rao Umed Singh (1739-1770) heeft open galerijen en beschikken over prachtige muurschilderingen.

Hierna bezoeken we het Kipling Paleis (Sukh Mahal). Dit magnifieke zomerpaleis ligt bij het Sukh Mahal meer, in een weelderige omgeving en beschikt over een schitterende tuin.

Tot slot bezoeken we de 84 Pillar Cenetoph. Dit is een prachtig gedenkteken met 84 pilaren.

Overnachting in The Hadoti Palace.

Dag 12:
Bundi - Jaipur : afstand 210 km - reistijd ongeveer 4 uur

Deze dag verlaten we, na het ontbijt, Bundi en reizen verder naar Jaipur.

Jaipur is de fascinerende hoofdstad van de prachtige deelstaat Rajasthan. Jaipur is de volksmond bekend als de roze stad, dankzij de kleur van haar gebouwen. Het werd gebouwd in 1727 door Maharadja Sawai Jai Singh II. Een jonge Bengaalse architect Vidhyadhar Bhattacharya ontwierp de stad in overeenstemming met Shilp Shastra.

Na aankomst in Jaipur volgt de transfer naar hotel.

‘s Middags bezoeken we de lokale markt (Bazaar) van Jaipur.

Overnachting in het Libra Hotel.

Dag 13:
Jaipur

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Amber Fort.

Het Amber Fort ligt in de pittoreske en ruige heuvels is een fascinerende mengeling van hindoe en Mughal architectuur. Het fort is gebouwd door Raja Man ​​Singh I in 1592. Later werd het fort door Mirja Raja Jai Singh.aangevuld met rood zandsteen en wit marmer. Het Amber Fort is een klassiek, romantisch fort met een prachtige uitstraling. De binnenwanden tonen expressies van schilderijen en houtsnijwerken. In het verleden was het fort een belangrijk verdedigingswerk voor de bewoners, die hun toevlucht konden zoeken achter de zwaar gebouwde muren.

In de middag bezoeken we de volgende bezienswaardigheden.

Het City Paleis is gelegen in het hart van de ommuurde stad. Het complex geeft u een idee over de vooruitziende blik van de van Jaipur, Maharaja Sawai Jai Singh. Hij liet een erfenis achter van enkele van de meest imposante en prachtige architectuur in de stad. Het paleis is een mix van Mughal en Rajput architectuur en de ex - koninklijke familie woont nog steeds in een deel van het paleis.

De dichter koning Sawai Pratap Singh bouwde dit paleis van de wind, de Hawa Mahal. Het is veruit de meest bekende bezienswaardigheid van Jaipur. Het paleis heeft vijf verdiepingen met uitzicht op de bazaar. Het is een facsinerend voorbeeld van de Rajput architectuur voorzien van een verfijnd honingraatmotief. Tevens beschikt het over 953 uit roze zandstenen ramen, welke ook wel jharokhas worden genoemd. Het werd oorspronkelijk gebouwd voor de dames van de koninklijke huishouding.

De Jantar Mantar is een verzameling van architectonische astronomische instrumenten, gebouwd door Maharadja ( koning ) Jai Singh II tussen 1727 en 1734. Het is gemodelleerd naar degene die hij had gebouwd in Delhi. Hij had in totaal vijf van dergelijke installaties gebouwd op verschillende locaties, waaronder die in Delhi en Jaipur. Het Jaipur observatorium is de grootste en best bewaarde van deze. Het is aangeduid op de World Heritage List als " een uitdrukking van de astronomische vaardigheden en kosmologische concepten van het hof van een wetenschappelijke prins op het einde van de Mughal periode ".

Overnachting in het Libra Hotel.

Dag 14:
Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra : afstand 235 km - reistijd ongeveer 5,5 uur

Na het ontbijt verlaten we Jaipur en gaan verder naar Agra.

Onderweg bezoeken we Fatehpur Sikri, deze mooie en verlaten middeleeuwse stad is gebouwd door Akbar de Grote in de 16e eeuw om te dienen als de hoofdstad van zijn uitgestrekte rijk. Het complex bestaat uit religieuze, residentiële en administratieve gebouwen. De moskee wordt beschouwd als een kopie van de moskee in Mekka en is zeer elegant. De moskee huisvest het heiligdom van Sheikh Salim Chisti, één van de grootste Sufi heiligen uit de moslimwereld.

We vervolgen onze route naar Agra, de stad van de onnavolgbare Taj Mahal. De architectonische pracht van dit mausoleum, het fort en de paleizen zijn een levendige herinnering aan de rijkdom van het legendarische Mughal Rijk. Terwijl zijn betekenis als een politiek centrum eindigde met de overdracht van de hoofdstad naar Delhi in 1634 door Shah Jahan, heeft zijn architecturale rijkdom zijn plaats op de internationale kaart beveiligd. Een aangename stad met een relatief traag tempo, is Agra bekend om zijn prachtige inlegwerk op marmer en speksteen door ambachtslieden die zijn afstammelingen van degenen die onder de Mughals werkte.

Na aankomst in Agra volgt de transfer naar het hotel.

In de middag gaan we de volgende bezienswaardigeheden bekijken.

De Taj Mahal, de kroon der paleizen, is een wit marmeren mausoleum, gebouwd door de Mughal keizer Shahjahan als een herinnering aan zijn geliefde vrouw Mumtaz Mahal. Dit wereldberoemde wonder ziet er vanuit alle vier kanten hetzelfde uit en wordt algemeen erkend als "de parel van islamitische kunst in India en een van de alom bewonderde meesterwerken van de erfenis van de wereld". De Taj Mahal is niet alleen in de schoonheid fenomenaal, maar in de diepe planning en het ontwerp dat ging in het maken ervan. In 1631 begon men met de bouw van dit betoverende mausoleum en het duurde ongeveer 22 jaar om het te voltooien. Naar schatting 20.000 werknemens hielpen met de bouw. ( De Taj Mahal is op vrijdag gesloten ).

De grote Mughal keizer Akbar gaf de opdracht voor de bouw van het Fort Agra in 1666, hoewel toevoegingen werden gemaakt tot het moment van zijn kleinzoon Shahjahan. Het verbieden buitenkant van dit fort te verbergen een innerlijke paradijs. Er zijn een aantal prachtige gebouwen zoals Moti Masjid - een witte marmeren moskee verwant aan een perfecte parel , Diwan - I - Am , Diwan - I- Khaas , Musamman Burj - waar Shahjahan stierf in 1666 AD Jahangir 's Palace , Khaas Mahal en Shish Mahal . De massieve Agra fort is 2,5 km lang en wordt beschouwd als de voorloper van de Delhi Red fort .

Overnachting in Hotel Utkarsh Vilas.

Dag 15:
Agra - Delhi : afstand 210 km - reistijd ongeveer 4 uur

Optioneel: (niet is de prijs inbegrepen) kunt u bij zonsopkomst een bezoek brengen aan de Taj Mahal.

Na het ontbijt verlaten we Agra en reizen terug naar Delhi. Na aankomst in Delhi kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Singh Sons Hotel.

Dag 16:
Delhi

Vandaag is helaas al weer de laatste dag van deze prachtige rondreis. Voor 12.00 uur moeten we uitchecken, vervolgens komt onze chauffeur u ophalen voor de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze prachtige rondreis door Rajasthan.

Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen met één van onze andere bouwstenen in India. ALLES KAN EN NIETS MOET

Prijs per persoon:

2 deelnemers:

AC Tata Indigo

3 deelnemers:

AC Toyota Innova

4 deelnemers:

AC Tempo Traveler

6 of > deelnemers:

AC Tempo Traveler

Periode:

start dagelijks

vanuit Delhi

minimale deelname:

2 personen

         
€ 999 € 899 € 919 € 839 01 jan 16 t/m 31 mar 16
€ 1019 € 919 € 939 € 859 01 apr 16 t/m 30 sep 16
         
Toeslagen:
Exclusief:

Vliegticket naar Delhi, deze kunt u uiteraard bij ons

bijboeken: klik hier voor ons aanbod