Angkor Wat Tour - 4 Dagen

Angkor Wat Tour

De Angkor Wat Tour is een 4 daagse reis in de omgeving van Siem Reap.

Tijdens deze reis bezoeken we de belangrijkste tempels bij Siem Reap. U kunt volop genieten van o.a. de Banteay Srei, de Angkor Thom en de wereldberoemde Angkor Wat. Ook maken we een indrukwekkende boottocht over het Tonle Sap meer.

Kbal Spean is een unieke archeologische site in de Kulen Mountains, Cambodja. Bekend om talloze hindoeïstische beeldhouwwerken uitgehouwen in de rivierbedding van de Stung Kbal Spean rivier. De beeldhouwwerken dateren uit de 11e en 12e eeuw en beelden hindoeïstische goden, mythische dieren en scènes uit de hindoeïstische mythologie uit. Bezoekers moeten ongeveer 1,5 kilometer door de jungle wandelen om de site te bereiken. Waar ze de beeldhouwwerken kunnen bewonderen en een verfrissende duik in de rivier kunnen nemen. Kbal Spean is een belangrijke bedevaartplaats voor Cambodjaanse hindoes die komen om de riviergeesten te offeren. Deze site is het bewijs van de geavanceerde artistieke en religieuze tradities van het Khmer-rijk en is daarom een onmisbaar stukje Cambodjaanse geschiedenis.

Bouw je eigen Cambodja reis met onze “bouwstenen”en hotels.

Uiteraard kunt u het hotel in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Siem Reap. Vanuit Siem Reap kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Sihanoukville of Kep. Ook is het mogelijk om te verlengen op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Koh Rong of Koh Rong Samloem.

Verder kunt u deze Angkor Wat Tour ook combineren met één van onze overige Cambodja reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Cambodja kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Cambodja te bespreken

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Angkor Wat Tour – dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Siem Reap

Dag 01 :
Siem Reap

Siem Reap - Pub StreetAankomst in Siem Reap, de stad vol verborgen schatten uit het oude Koninkrijk Cambodja.

Op het vliegveld maakt u kennis met de chauffeur en volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Hotel

Kbal SpeanVandaag brengen we, na het ontbijt, een bezoek aan Kbal Spean (de vallei met 1000 lingas). Het is gelegen op ongeveer 49km van Siem Reap in het Kulen gebergte. Kbal Spean betekent letterlijk het “het hoofd van de rivier.” In de rivierbeddingen kunnen we de unieke lingas bekijken. Dit zijn hindoeïstische afbeeldingen die gemaakt zijn om het water vruchtbaar te maken. We wandelen bergopwaarts over een pad in de jungle, naar het beginpunt van de rivier.

Na de lunch rijden we verder, over het platteland, naar de Banteay Srei tempel. Deze tempel is grotendeels gebouwd van rood zandsteen en dateert uit de 10e eeuw. Banteay Srei betekent letterlijk “Citadel van de Overwinning”. Het is de enige grote tempel in Angkor die niet gebouwd is in opdracht van een monarch. De bouw ervan wordt toegeschreven aan een hoveling genaamd Yajnavaraha. Hij was een geleerde en raadgever van koning Rajendravarman. U kunt hier genieten van het duidelijke en gedetailleerde snijwerk in het zandsteen.

Niet te missen is de Banteay Samre. De roze-gekleurde zandstenen muren zijn versierd met snijwerk en bas-reliëfs, die behoren tot de meest talentvolle dat Angkor te bieden heeft.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel

Siem Reap - Bayon tempelNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel

Tonle SapNa het ontbijt rijden we naar het Tonle Sap meer. We gaan hier een bezoek brengen aan enkele drijvende dorpjes. Ook maken we een boottocht, in een traditionele houten boot, over het Tonle Sap meer. Dit meer wordt ook wel Great Lake genoemd. Het is het grootse meer van Cambodja. Tijdens de boottocht zien we tal van voorbeelden van de Khmer manier van leven op en rond het Tonle Sap meer.

Hierna reizen we terug naar Siem Reap. Transfer naar het vliegveld van Siem Reap. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Siem Reap of met één van onze andere Cambodja bouwstenen. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Angkor Wat Tour

Cambodja - Angkor Wat Tour - 4 Dagen - I-CAM-02

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 82

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Angkor Wat Tour

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • I-CAM-02
  • 4 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen