Cardamom Exploration

3 Days

Cardamom Exploration

Cardamom Exploration is een 3 daagse “bouwsteenmodule” vanuit Phnom Penh.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 468
 
va € 442
 
va € 424

Cardamom Tented Camp is een ecotoeristische bestemming gelegen in de Cardamom gebergtes van Cambodja. Het kamp biedt bezoekers een comfortabel verblijf in luxe tenten, uitgerust met eigen badkamers en comfortabele bedden. Met een focus op duurzaamheid en betrokkenheid bij de gemeenschap, streeft het kamp naar het promoten van verantwoorde toeristische praktijken die zowel het milieu als de lokale bevolking ten goede komen.

Bezoekers kunnen genieten van diverse activiteiten zoals wandelen, trektochten, vogels spotten en wilde dieren spotten in de omliggende jungle. Het kamp biedt ook begeleide tours naar nabijgelegen dorpjes, waar bezoekers kunnen communiceren met lokale gemeenschappen en meer kunnen leren over hun cultuur en levenswijze. Met zijn unieke locatie, prachtige uitzichten en eco-vriendelijke praktijken is Cardamom Tented Camp de ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een bijzondere en avontuurlijke vakantie-ervaring die zowel luxueus als duurzaam is.

Cambodja onthuld. De uitgestrekte bossen en ongerepte natuurlijke hulpbronnen van Cambodja worden bedreigd door illegale houtkap, stroperij en vernietiging van habitats. Door zich te houden aan duurzame toerismepraktijken, zet Cardamom Tented Camp zich in voor het behoud van de natuur.

Het Botum Sakor National Park, gelegen in de provincie Koh Kong in het westen van Cambodja, is het grootste park van het land, een ongerepte biodiversiteit bestaande uit zacht glooiende laaglanden en kusthabitats die de thuisbasis is van enkele van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.

Wilt u uw

Cardamom Exploration – Dagelijks vertrek vanuit Phnom Penh

  • Phnom Penh
  • 2
  • I-CAM-11
  • 3 Dag
  • Halfpension
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Programma

Na het ontbijt vertrekken we naar Trapeang Rung, gelegen iets ten zuiden van de Cardamom Mountains. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Deze rit duurt ongeveer 4 uur.

Na aankomst in Trapeang Rung kunt u zich even opfrissen bij de lodge’s lounge, voordat we aan boord gaan om verder te varen over de Preak Tachan rivier naar het Cardamom Tented Camp.

Na aankomst kunt u zich gaan settelen in uw comfortabele safari-style tent. Het ecokamp is uitgerust met negen comfortabele safaritenten in het Botum Sakor National Park, die de menselijke voetafdruk op de natuur minimaliseren en duurzaam toerisme bevorderen. Elk van de negen tenten biedt bezoekers een volledig afgesloten en door muggen beschermde canvastent van 32,6 m². Voorzieningen in de tent zijn onder andere Twin, Double of Triple bedden; staande fans; bamboe en rotan meubelen; badkamerfaciliteiten met warm water, regendouches en zeep en shampoo uit de streek; en ruime patio’s met ligstoelen.

De middag kunt u gebruiken om de omgeving rond het camp te gaan verkennen. Er zijn geselecteerde wandelroutes rond het camp. De diversiteit van de fauna zal u verbazen! Verder krijgt u informatie over het behoud en de bescherming van Wildlife Alliance.

Diner & overnachting in het Cardamom Tented Camp.

Diner
Tent

Na het vroege ontbijt gaan we de Wildlife Alliance Rangers ontmoeten en samen met een Engelstalige gids gaan we een wandeltocht maken over een netwerk van verlaten stroperij- en houtkappaden door het dichte bos.

Houd je ogen open voor dieren in het wild. De wandeling van een halve dag stopt bij het Ranger Station, waar in beslag genomen strikken, vallen en geïmproviseerde jachtgeweren worden tentoongesteld. Lunch is inclusief.

Gebruik een van onze kajaks of wandel terug naar het kamp.

Diner & overnachting in het Cardamom Tented Camp.

Ontbijt, Lunch, Diner
Tent

Ontbijt op uw gemak. Als je een vroege vogel bent, kun je nog een wandeling maken over de paden rond het kamp. Rond 10.00 uur gaan we terug met de boot naar Trapeang Rung. Hierna volgt de transfer terug naar Phnom Penh. Hier eindigt deze reis.

U kunt ook verder reizen naar Koh Rong Island voor een strandvakantie.

U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of eventueel een andere bouwsteen koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Cambodja - Cardamom Exploration - 3 Dagen - I-CAM-11

1-persoonskamer toeslag:

01 oktober 2023 t/m 30 april 2024: € 108

01 mei 2024 t/m 30 september 2024: € 95

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Cardamom Exploration