Kratie & Kampong Cham

2 Days
2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va €
va €
va €

Bouwsteenmodule Cambodja: Kratie & Kampong Cham

  • Phnom Penh
  • 2
  • I-CAM-09
  • 2 Dag
  • Logies + ontbijt
  • Verlenging mogelijk

Dagelijks vertrek vanuit Phnom Penh

Tijdens deze reis gaan we Kratie en Kampong Cham bezoeken. Bij Kampi gaan we de Irrawaddy dolfijnen bewonderen in haar natuurlijke omgeving. Bij Kampong Cham bezoeken we de Wat Nokor en de Phnom Pros – Phnom Srei.

De hoogtepunten van deze reis:

  • Kampi - Irrawaddy dolfijnen spotten
  • Phnom Sambok tempel
  • Wat Nokor
  • Phnom Pros & Phnom Srei

Programma

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en vertrekken we naar Kratie, gelegen op de oostelijke oever van de Mekong rivier.

Onderweg pauzeren we in Skuon, waar het mogelijk is om de lokale lekkernij, gefrituurde tarantula, te proeven.

Hierna gaan we verder naar het dorp Kampi, gelegen op circa 15km van Kratie. We gaan hier een tocht maken met een traditionele vissersboot. Tijdens de boottocht proberen we de bedreigde Mekong dolfijn (Irrawaddy Dolphin) te bewonderen in haar natuurlijke habitat. Deze dolfijnen zijn uiterst zeldzaam, er wordt geschat dat er nog maar slechts 60 dolfijnen in dit gebied voorkomen.

Tot slot stoppen we bij de Phnom Sambok tempel. Vanaf de heuveltop gaan we hier, bij helder weer, genieten van een prachtige zonsondergang over de Mekong rivier.

Overnachting in het Mekong Dolphin Hotel.

Hotel

Na het ontbijt verlaten we Kratie en reizen terug naar Phnom Penh.

Onderweg stoppen we bij het dorp Chhlong, om één ​​van de oudste houten huizen van Cambodja te bewonderen.

Na aankomst in Kampong Cham gaan we een bezoek brengen aan de Wat Nokor. Dit is een Mahayana boeddhistisch heiligdom uit de 11e eeuw, gemaakt van zandsteen en voorzien van een grote liggende Boeddha en talrijke nissen met Boeddhabeelden.

Vervolgens bezoeken we de Phnom Pros (mannen heuvel) en Phnom Srei (vrouwen heuvel). Volgens een lokale traditie streden twee teams, van mannen en vrouwen, tegen elkaar om een ​​stoepa te bouwen op de top van elke heuvel voor het begin van de dageraad. Na te zijn misleid, door te denken dat het aanbreken van de dag al was gekomen, verloren de mannen de competitie. Met als gevolg dat de mannen altijd om de hand van de vrouw moeten vragen voor het huwelijk.

Hierna rijden we verder naar Phnom Penh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of eventueel een andere bouwsteen koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Kratie & Kampong Cham

Cambodja - Kratie & Kampong Cham - 2 Dagen - I-CAM-09

1-persoonskamer toeslag:

01 januari 2023 t/m 31 december 2023: € 30

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Kratie & Kampong Cham