Phnom Penh Tour - 3 Dagen

Phnom Penh Tour

De Phnom Penh Tour is een 3 daagse reis in Cambodja.

Met deze bouwsteenmodule kunt u voordelig van Siem Reap naar de hoofdstad Phnom Penh reizen. De reis van Siem Reap naar Phnom Penh is een avontuur dat je door het hart van Cambodja zal leiden.

Een van de essentiële plaatsen om te bezoeken is de Wat Ounalom. Dit is een prachtige en spirituele tempel die van groot belang is voor de mensen van Cambodja. Het Koninklijk Paleis is een groot en weelderig gebouw dat je zal verbazen met zijn prachtige architectuur. Vervolgens ga je een bezoek brengen aan Wat Phrah Keo Morakot, ook bekend als de Tempel van de Smaragden Boeddha. Hier zul je een prachtige collectie antieke kunstwerken en relikwieën vinden. De Wat Phnom is een andere must-see tempel, gelegen op een heuveltop die een prachtig uitzicht op de stad biedt.

Met deze Phnom Penh Tour kunt u uw eigen reis naar Cambodja samenstellen

De Centrale Markt is een uitstekende plek om souvenirs en lokale ambachten te winkelen. Het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields zijn locaties die niet gemakkelijk te bezoeken zijn, maar ze zijn essentieel om de geschiedenis van het land te begrijpen. Het Home Chic Hotel in Phnom Penh is een prachtige en comfortabele plek om te verblijven, met vriendelijk personeel en gezellige kamers die een goede nachtrust bieden. Kortom, de reis naar Phnom Penh is een fantastische ervaring en een bezoek aan al deze plaatsen zal een blijvende indruk en herinneringen achterlaten die je voor altijd zult koesteren.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Cambodja te bespreken

Uiteraard kunt u het hotel in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Phnom Penh. Vanuit Phnom Penh kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Sihanoukville of Kep. Ook is het mogelijk om te verlengen op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Koh Rong of Koh Rong Samloem.

Verder kunt u deze Phnom Penh Tour ook combineren met één van onze overige Cambodja reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Cambodja kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Phnom Penh Tour – Dagelijks vertrek vanuit Siem reap

Phnom PenhVandaag vertrekken we vanuit Siem Reap naar de hoofdstad Phnom Penh.

Na aankomst in de hoofdstad Phnom Penh volgt de transfer naar het Home Chic Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Per tuk tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

Na het inchecken kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Wat PhnomNa het ontbijt maken we een stadstour door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan de Wat Ounalom. Als zetel van de Mohanikay-orde in Cambodja is het de belangrijkste tempel van Phnom Penh en het centrum van het Cambodjaanse boeddhisme. Het werd opgericht in 1443 en bestaat uit 44 gebouwen. De patriarch en andere belangrijke monniken in Cambodja wonen in deze tempel. Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw bevindt zich een standbeeld van Samdech Huot Tat, de vierde patriarch die door de Rode Khmer vermoord werd. Het beeld is gemaakt in 1971 toen de patriarch 80 jaar was, maar werd door de Rode Khmer in de Mekong gegooid, waar het later is teruggevonden. Op de derde verdieping staat een marmeren Boeddhabeeld dat door de Rode Khmer kapot was geslagen maar nu weer hersteld is. Achter het hoofdgebouw is een stoepa waarvan gezegd wordt dat die een haar van de wenkbrauw van de Boeddha bevat. Deze tempel was de eerste die gerestaureerd werd na het bewind van de Rode Khmer.

Hierna bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Ook gelegen in het paleis is de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Boeddha), beter bekend als de Zilveren Pagode. Deze naam is ontstaan doordat de gehele vloer uit 5000 prachtige zilveren tegels bestaat. Elke tegel weegt ongeveer 1 kilo. De tempelvloer is van onschatbare waarde en wordt beschouwd als religieuze kunst. In de pagode kunt u vele Boeddhabeelden bewonderen, ze zijn van puur goud gemaakt en ingezet met diamanten. Langs de muur staan 24 kasten gevuld met cadeaus, die aan koning Norodom geschonken zijn door andere koningshuizen of hoogwaardigheidsbekleders.

Vervolgens bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Hierna stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Vervolgens bezoeken we het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Tot slot bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Phnom Penh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of eventueel een andere bouwsteen of rondreis koppelen aan dit programma. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja - Phnom Penh

Cambodja - Phnom Penh Tour - 3 Dagen - I-CAM-03

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 54

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Phnom Penh Tour

Reis details:

  • Siem Reap
  • 2
  • I-CAM-03
  • 3 dagen
  • Logies + ontbijt
  • Verlenging mogelijk