Rondreis Amazing Cambodja - 9 Dagen

Rondreis Amazing Cambodja

De Rondreis Amazing Cambodja is een 9 daagse rondreis door Cambodja.

Tijdens deze rondreis maken we kennis met het indrukwekkende Cambodja. We starten in Phnom Penh. In deze prachtige stad bezoeken we het Koninklijk Paleis, de Silver Pagoda, het National Museum en het Tuol Sleng Genocide Museum.

Via lokale dorpjes reizen we verder naar Siem Reap. Hier bezoeken we de belangrijkste tempels.

In Battambang maken we een ritje met de Bamboo Train. We eindigen weer in Phnom Penh.

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Cambodja. Vanuit Phnom Penh kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Sihanoukville of Kep. Ook is het mogelijk om te verlengen op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Koh Rong of Koh Rong Samloem.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw rondreis naar Cambodja te bespreken

U kunt deze Rondreis Amazing Cambodja combineren met één van onze overige Cambodja bouwstenen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Cambodja kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Amazing Cambodja – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Phnom Penh

Dag 01 :
Phnom Penh

Phnom PenhAankomst in Phnom Penh, de stad die zijn traditionele Khmer en koloniale charme heeft weten te behouden. Franse villa’s, gelegen langs met bomen omzoomde lanen, herinneren de bezoeker als de stad die ooit werd beschouwd als de ‘parel’ van Zuidoost-Azië. De recente politieke veranderingen hebben een economische groei geactiveerd met nieuwe hotels, restaurants, bars en discotheken in de stad.

Na het inchecken in het hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Phnom Penh gaan ontdekken.

Het Home Chic Hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Per tuk-tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Tuol Sleng Museum

Na het ontbijt maken we een stadstour door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan de Wat Ounalom. Als zetel van de Mohanikay-orde in Cambodja is het de belangrijkste tempel van Phnom Penh en het centrum van het Cambodjaanse boeddhisme. Het werd opgericht in 1443 en bestaat uit 44 gebouwen. De patriarch en andere belangrijke monniken in Cambodja wonen in deze tempel. Op de tweede verdieping van het hoofdgebouw bevindt zich een standbeeld van Samdech Huot Tat, de vierde patriarch die door de Rode Khmer vermoord werd. Het beeld is gemaakt in 1971 toen de patriarch 80 jaar was, maar werd door de Rode Khmer in de Mekong gegooid, waar het later is teruggevonden. Op de derde verdieping staat een marmeren Boeddhabeeld dat door de Rode Khmer kapot was geslagen maar nu weer hersteld is. Achter het hoofdgebouw is een stoepa waarvan gezegd wordt dat die een haar van de wenkbrauw van de Boeddha bevat. Deze tempel was de eerste die gerestaureerd werd na het bewind van de Rode Khmer.

Hierna bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Ook gelegen in het paleis is de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Boeddha), beter bekend als de Zilveren Pagode. Deze naam is ontstaan doordat de gehele vloer uit 5000 prachtige zilveren tegels bestaat. Elke tegel weegt ongeveer 1 kilo. De tempelvloer is van onschatbare waarde en wordt beschouwd als religieuze kunst. In de pagode kunt u vele Boeddhabeelden bewonderen, ze zijn van puur goud gemaakt en ingezet met diamanten. Langs de muur staan 24 kasten gevuld met cadeaus, die aan koning Norodom geschonken zijn door andere koningshuizen of hoogwaardigheidsbekleders.

Vervolgens bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Hierna stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Vervolgens bezoeken we het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Tot slot bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we via Kampong Cham naar Kampong Thom.

Onderweg pauzeren we in Skuon, waar het mogelijk is om de lokale lekkernij gefrituurde tarantula te proeven.

In Kampong Cham bezoeken we Wat Nokor, ook wel Nokor Bachey Pagode genoemd. Dit is een uit de 11e-eeuw Mahayana boeddhistisch heiligdom, gemaakt van zandsteen en lateriet. In de tempel vinden we een grote liggende Boeddha en talrijke nissen met Boeddhabeelden.

Hierna bezoeken we de Phnom Pros (mannen heuvel) en Phnom Srei (vrouwen heuvel). Volgens een lokale traditie streden twee teams, van mannen en vrouwen, tegen elkaar om een stoepa te bouwen op de top van elke heuvel voor het begin van de dageraad. Na te zijn misleid, door te denken dat het aanbreken van de dag al was gekomen, verloren de mannen de competitie. Met als gevolg dat de mannen altijd om de hand van de vrouw moeten vragen voor het huwelijk.

Tot slot bezoeken we de hedendaagse heiligdommen van de Wat Andri, een prachtig klooster. We beklimmen hier de 980 treden van de heilige berg Phnom Santuk. Na de klim kunt u genieten van het kleurrijke heiligdom en het prachtige uitzicht over het omringende platteland.

Overnachting in het Glorious Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Sambor Prei KukNa het ontbijt vervolgen we onze reis naar Siem Reap. Onderweg kunt u genieten van het dagelijks leven in interessante provinciesteden, de landelijke dorpen en het prachtige landschap. We rijden niet over een Nederlandse snelweg, zodat we vaak vertragen door overstekende koeien of waterbuffels. Verder passeren we soms door paarden getrokken koetsen en wandelen mensen op de weg.

We stoppen bij Sambor Prei Kuk, deze archeologische plaats is bezaaid met honderden pre-Angkor stijl tempels. De site heeft een oppervlakte van bijna 1.000 hectare, omsloten door dubbele wanden, honderden tempels en torens, De bouw ervan dateert uit het Angkor tijdperk, welke verschillende eeuwen heeft geduurd.

We vervolgen onze route en stoppen in Kampong Kdei, om naar de Spean Pratos (een oude Angkorian brug) te kijken.

Voordat we in Siem Reap aankomen gaan we Kampong Khleang ontdekken. Dit is het grootste drijvende dorp in de buurt van Siem Reap. Slechts weinig toeristen bezoeken dit dorp. Afhankelijk van het seizoen is deze ervaring nooit hetzelfde. Tijdens het droge seizoen, van januari tot juli, kunt u wandelen tussen de op palen gebouwde huizen, Sommige huizen staan wel op een hoogte van 10 meter. In het natte seizoen, als het meer is volgestroomd, stijgt het water wel tot één of twee meter van de huizen. Een lokale familie neemt u dan mee met de boot voor een rondleiding.

Na aankomst in Siem Reap volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Siem Reap - Bayon tempelNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken. Aan de zuidkant ligt de Baphuon, ooit één van de mooiste tempels van Angkor, daterend uit de regeerperiode van Uditayavarman 1 in de 11e eeuw. Het heeft een ingrijpende renovatie ondergaan door de Fransen en is nu weer te bewonderen.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Siem Reap

Tonle Sap LakeNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

U kunt lekker gaan ontspannen en relaxen bij het zwembad. Naast de tempels is er veel te ontdekken en te bezichtigen in Siem Reap. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Zoo of het Civil War Museum. Ook kunt u een fiets huren en lekker gaan rondfietsen door Siem Reap.

Optioneel kunt u deelnemen aan één van onze dagexcursies (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagtrips dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence.

Ontbijt
Hotel

BattambangNa het ontbijt verlaten we Siem Reap en rijden naar Battambang. Tot voor kort werd Battambang niet veel bezocht door reizigers, want het was een Khmer Rouge bolwerk. De stad is gelegen aan een rivier en is de thuisbasis van enkele van de best bewaarde koloniale architectuur in Cambodja.

Na aankomst in Battambang bezoeken we het Bamboo Railway Station. De Bamboo Train is opgezet door de dorpelingen om het vervoer van goederen en personen te vergemakkelijken. De trein zelf is erg basic – een platform op 4 wielen geactiveerd door een kleine motor. Zittend op het platform reizen we 8 km naar het volgende station door het prachtige landschap en de rijstvelden.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan Phnom Sampeu Mountain. Wanneer we dit vertalen komt het uit op “Schip Berg”, vanwege de eigenaardige vorm. De vorm van de berg doet denken aan een schip. Boven op de 100 meter hoge berg staat een pagode en bevinden zich 3 grotten, de Pkasia, de Lakhaon en de Aksopheak. De belangrijkste grot is de Pkasia. Deze grot zit vol met ontwortelde stenen. Lokale bewoners bezoeken deze grot om hun huwelijk te vieren. We klimmen naar boven en bezoeken de boeddhistische pagode. Hierna wandelen we verder naar de Lakhaon grot. Tijdens het bewind van Pol Pot werden hier Cambodjaanse mensen gedood en naar beneden in de grot gegooid. Terwijl we aan de afdaling beginnen zijn we net op tijd om de vleermuizen te zien uitvliegen. Als de duisternis valt zullen duizenden vleermuizen de grotten verlaten.

Overnachting in het Coconut House Hotel – standard kamer.

Ontbijt
Hotel

Phnom UdongNa het ontbijt vertrekken we in zuidoostelijke richting naar Phnom Penh.

Onderweg bezoeken we een drijvende dorp in de omgeving van Kampong Loung. Dit is een groot drijvend dorp, prachtig gelegen tussen de rijstvelden en de wetlands aan de zuidkant van het Tonle Sap meer. De meeste bewoners zijn hier van Vietnamese afkomst. We maken een boottocht van ongeveer 1 uur door een netwerk van drijvende huizen, winkels, tankstations en scholen.

Voortzetting verder naar het noorden naar Kampong Chhnang, hier stoppen we bij een pottenbakkers dorp.

Hierna bezoeken we Phnom Udong, de oude Cambodjaanse hoofdstad tijdens de laatste fasen van het Khmer-rijk en de kroningplaats van vele koningen. Op deze locatie vinden we een reeks van stoepa’s, welke gelegen zijn bovenop een grote heuvel. Vanaf deze heuvel heeft u verder een prachtig uitzicht over de omliggende vlaktes. Phnom Udong werd gebombardeerd en ontheiligd door de Amerikanen en de Rode Khmer, maar nog steeds bezit het een enorme schoonheid.

Tot slot stoppen we in Kampong Loung, gelegen aan het Tonle Sap meer en beroemd vanwege haar goudsmeden.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Phnom Penh

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Phnom Penh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Phnom Penh of met een strandvakantie in bijvoorbeeld: Sihanoukville of Kep. Deze plaatsen zijn vanuit Phnom Penh eenvoudig te bereiken. Ook is het mogelijk om te gaan genieten op één van de prachtige eilanden, zoals bijvoorbeeld Koh Rong of  Koh Rong Samloem.

Wilt u tijdens deze rondreis langer in een bepaalde plaats verblijven, een bouwsteenmodule invoegen of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Amazing Cambodja

Kaart Rondreis Amazing Cambodja

Rondreis Amazing Cambodja - 9 Dagen - R-CAM-01

1-persoonskamer toeslag:

01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 219

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Amazing Cambodja

Reis details:

  • Phnom Penh
  • 2
  • R-CAM-01
  • 9 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen