Rondreis Cambodja Express - 8 Dagen

Rondreis Cambodja Express

Rondreis Cambodja Express is een 8 daagse rondreis.

Tijdens deze rondreis door Cambodja bezoeken we belangrijkste bezienswaardigheden van dit mysterieuze land. Vanuit Phnom Penh reizen we via Battambang naar Siem Reap.

De Rondreis Cambodja Express start vanuit Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad en grootste stad van Cambodja. Het ligt aan de samenvloeiing van de Mekong en de Tonlé Sap rivier. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de Khmer beschaving. Phnom Penh was ooit bekend als de “Parel van Azië” vanwege zijn prachtige architectuur en monumenten. Echter, de stad heeft ook veel tragische gebeurtenissen meegemaakt, zoals de genocide onder het regime van Pol Pot en de burgeroorlog.

Vandaag de dag is Phnom Penh een levendige en dynamische metropool, die zich snel ontwikkelt en moderniseert. De stad biedt een verscheidenheid aan attracties voor bezoekers, zoals het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum, het Tuol Sleng Genocide Museum, de Centrale Markt en vele andere.

Vervolgens reist u verder naar Battambang

Battambang is een stad in Cambodja, gelegen aan de rivier de Sangker. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en de op een na grootste stad van het land. Battambang staat bekend om zijn koloniale architectuur, zijn culturele erfgoed en zijn vruchtbare landbouwgrond.

De stad heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 11e eeuw, toen het een belangrijk centrum was van het Khmer-rijk. In de loop der eeuwen is Battambang onder invloed geweest van verschillende machten, waaronder Thailand, Frankrijk en Vietnam. Tegenwoordig is Battambang een levendige en moderne stad, die zijn charme en authenticiteit heeft weten te behouden.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Cambodja kunt bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Cambodja. 

Wilt u uw vakantie naar Cambodja persoonlijk komen bespreken met één van onze Cambodja specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Cambodja Express – Dagelijks vertrek vanuit Phnom Penh

Dag 01 :
Phnom Penh

Phnom PenhAankomst in Phnom Penh, de stad die zijn traditionele Khmer en koloniale charme heeft weten te behouden. Franse villa’s, gelegen langs met bomen omzoomde lanen, herinneren de bezoeker als de stad die ooit werd beschouwd als de ‘parel’ van Zuidoost-Azië. De recente politieke veranderingen hebben een economische groei geactiveerd met nieuwe hotels, restaurants, bars en discotheken in de stad.

Na het inchecken in het hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Phnom Penh gaan ontdekken.

Het Home Chic Hotel is centraal gelegen in het centrum van de stad. Per tuk-tuk kunt u eenvoudig naar het National Museum of het Koninklijk Paleis.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Phnom Penh

Phnom Penh - Koninklijk PaleisNa het ontbijt maken we een stadstour door Phnom Penh.

We beginnen met een bezoek aan het Tuol Sleng Museum, gelegen in de oude Tuol Svay hogeschool. Toen de Rode Khmer in 1975 de hoofdstad bezette werd van de Tuol Svay school een gevangenis en martelaarskamp gemaakt. Hier werden duizenden mensen gemarteld en systematisch gedood. Er kwamen meer dan 20.000 gevangenen Tuol Sleng binnen en maar enkelen overleefden het. De meeste gevangenen kwamen om vanwege de zware martelingen of werden geëxecuteerd. Ze werden in massagraven begraven. De Cambodjaanse bevolking heeft veel geleden in deze periode.

Vervolgens bezoeken we de 15 kilometer van Phnom Penh gelegen ‘Killing Fields’. Dit is waar de Tuol Sleng gevangenen onder dwang naar toe moesten marcheren en vervolgens werden geëxecuteerd. Het is tegenwoordig een gedenkplaats, gelegen in een mooie rustige omgeving.

Hierna bezoeken we het Koninklijk Paleis, dat in zijn huidige vorm is gebouwd in 1866 door Koning Norodom. Het paleis is herbouwd op de plek van het oude houten Koninklijke paleis. In het paleis zijn verschillende gebouwen te bezichtigen o.a. de kroningszaal, een openluchttheater, de Zilveren Pagode en mooi ontworpen chedi’s en andere historische gebouwen. Het oude gedeelte van het paleis met zijn fresco-muren is ook toegankelijk voor het publiek, maar helaas is het in een slechte staat van onderhoud. Het laat u verschillende periodes uit de Khmer-tijd van Ramayana de Reamker zien.

Ook gelegen in het paleis is de Wat Phrah Keo Morakot (Pagode van de Emerald Boeddha), beter bekend als de Zilveren Pagode. Deze naam is ontstaan doordat de gehele vloer uit 5000 prachtige zilveren tegels bestaat. Elke tegel weegt ongeveer 1 kilo. De tempelvloer is van onschatbare waarde en wordt beschouwd als religieuze kunst. In de pagode kunt u vele Boeddhabeelden bewonderen, ze zijn van puur goud gemaakt en ingezet met diamanten. Langs de muur staan 24 kasten gevuld met cadeaus, die aan koning Norodom geschonken zijn door andere koningshuizen of hoogwaardigheidsbekleders.

Dan bezoeken we de Wat Phnom. Deze boeddhistische tempel is gelegen in het centrum van Phnom Penh. Het werd gebouwd in 1373 en heeft een hoogte van 27 meter. Het is het hoogste religieuze bouwwerk in de stad. De pagode kreeg de naam van Wat Preah Chedey Borapaut.

Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij de Central Market, gelegen in het hart van Phnom Penh. De Khmer naam van de markt is Phsar Thmei, wat vrij vertaalt nieuwe markt” betekent. De Central Market werd gebouwd in 1937 tijdens de Franse koloniale periode. Het is gebouwd in de Art Deco stijl en geschilderd in helder oker. Het bestaat uit vier vleugels gedomineerd door een centrale koepel.

Overnachting in het Home Chic Hotel.

Ontbijt
Hotel

BattambangNa het ontbijt verlaten we Phnom Penh en vertrekken naar Battambang. Tot voor kort werd Battambang niet veel bezocht door reizigers, want het was een Khmer Rouge bolwerk. De stad is gelegen aan een rivier en is de thuisbasis van enkele van de best bewaarde koloniale architectuur in Cambodja.

Na aankomst in Battambang inchecken in het Classy Hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Overnachting in het Classy Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Battambang

Phnom SampeauNa het ontbijt gaan we een prachtige tocht maken, met een tuk tuk, door Battambang. We rijden langs de elegante Franse koloniale huizen. Vervolgens gaan we de stad uit en passeren enkele traditionele dorpjes. We zien hier de bewoners die bezig zijn met hun dagelijks leven.

Vervolgens rijden we naar het Bamboo Railway Station. De Bamboo Train is opgezet door de dorpelingen om het vervoer van goederen en personen te vergemakkelijken. De trein zelf is erg basic – een platform op 4 wielen geactiveerd door een kleine motor. Zittend op het platform reizen we 8 km naar het volgende station door het prachtige landschap en de rijstvelden.

Hierna rijden we in zuidelijke richting om een bezoek te brengen aan de Phnom Banan. Deze Angkor tempel, uit de 11e eeuw, is gelegen op een heuvel. Om de tempel te bereiken moeten we 350 trappen omhoog lopen. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van het prachtige uitzicht over het platteland.

Tot slot gaan we verder naar Phnom Sampeau Mountain. Wanneer we dit vertalen komt het uit op “Schip Berg”, vanwege de eigenaardige vorm. De vorm van de berg doet denken aan een schip. Boven op de 100 meter hoge berg staat een pagode en bevinden zich 3 grotten, de Pkasia, de Lakhaon en de Aksopheak. De belangrijkste grot is de Pkasia. Deze grot zit vol met ontwortelde stenen. Lokale bewoners bezoeken deze grot om hun huwelijk te vieren. We klimmen naar boven en bezoeken de boeddhistische pagode. Hierna wandelen we verder naar de Lakhaon grot. Tijdens het bewind van Pol Pot werden hier Cambodjaanse mensen gedood en naar beneden in de grot gegooid. Terwijl we aan de afdaling beginnen zijn we net op tijd om de vleermuizen te zien uitvliegen. Als de duisternis valt zullen duizenden vleermuizen de grotten verlaten.

Overnachting in het Classy Hotel.

Ontbijt
Hotel

Tonle Sap - boottochtNa het ontbijt reizen we per speedboot naar Siem Reap.

We varen over de Stung Sangker rivier naar het Tonle Sap meer, het grootste zoetwatermeer in zuidoost Azië. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het prachtige landschap en het dagelijks leven langs de rivier en op het meer. Ook passeren we enkele drijvende dorpjes. De reis per speedboot duurt ongeveer 6 uur en voor onderweg krijgt u een lunchpakketje mee.

Na aankomst in Siem Reap volgt de transfer naar het Rithy Rine Angkor Residence Hotel. Dit elegante hotel beschikt over 28 kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant en WIFI is beschikbaar. De ligging van het hotel is perfect, op 400 meter bevindt zich de levendige Pub Street en ook de avondmarkt van Siem Reap ligt op loopafstand.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel

Siem Reap - Angkor WatNa het ontbijt rijden we naar de Angkor Thom, het meesterwerk van Koning Jayavarman VII. Na de bezetting van Angkor door de Chams 1177-1181, besloot de nieuwe koning om een ​​onneembare vesting te bouwen in het hart van zijn rijk. De schaal is gewoon onthutsend en we zijn meteen overweldigd door de genialiteit van Jayavarman na aankomst bij de ingangen naar de vesting.

We beginnen met een bezoek aan de Bayon Tempel. Deze tempel is precies in het midden van Angkor Thom gelegen. Het is een excentrieke uitdrukking van de creatieve genie en opgeblazen ego van de meest gevierde koning van Cambodja. De 54 torens zijn elk bekroond met de vier gezichten van Avalokiteshvara (Boeddha van Mededogen), die meer dan een passerende gelijkenis met de koning zelf te dragen. Deze kolossale hoofden staren neer naar alle kanten, straalt kracht en controle uit met een vleugje van mededogen, maar deze mix was nodig om grip te houden op zo’n uitgestrekt rijk.

Vervolgens bezoeken we de Terrace of the Leper King. Dit ingewikkeld gevormde platform was het Koninklijke crematorium en het beeld waarvan men oorspronkelijk dacht dat het van de melaatse koning was. Tegenwoordig verondersteld men dat het om een beeld van Yama gaat, de god van de dood. We wandelen langs het terras van de Olifanten. Dit terras werd door de koning gebruikt om naar parades, optredens en traditionele sporten te kijken. Aan de zuidkant ligt de Baphuon, ooit één van de mooiste tempels van Angkor, daterend uit de regeerperiode van Uditayavarman 1 in de 11e eeuw. Het heeft een ingrijpende renovatie ondergaan door de Fransen en is nu weer te bewonderen.

We gaan naar een lokaal restaurant voor de lunch.

Na de lunch bezoeken we de Ta Prohm (Tomb Raider). Het complex is eeuwenlang overgeleverd geweest aan de weerselementen. Het is ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Henri Mouhout in 1860. De tentakel-achtige boomwortels wurgen zich over en dwars door de overblijfselen. De Ta Prohm is gebouwd in de Bayon stijl aan het eind van de 12e eeuw.

Tot slot bezoeken we de beroemde Angkor Wat Tempel, sinds 1992 een World Heritage Site. Deze tempel beschikt over een enorme schoonheid en is voorzien van het langste ononderbroken bas-reliëf in de wereld. Deze loopt langs de buitenste galerij muren en vertelt verhalen uit de hindoeïstische mythologie. De Angkor Wat vormt een perfecte samensmelting van symboliek en symmetrie en is een bron van trots en kracht voor alle Khmers. Het is gebouwd in de 12e eeuw door koning Suryavarman II.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Siem Reap

Siem Reap - Pub StreetNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

U kunt lekker gaan ontspannen en relaxen bij het zwembad. Naast de tempels is er veel te ontdekken en te bezichtigen in Siem Reap. Denk bijvoorbeeld aan de Angkor Zoo of het Civil War Museum. Ook kunt u een fiets huren en lekker gaan rondfietsen door Siem Reap. ’s Avonds kunt u gezellig rondwandelen op de avondmarkt.

Optioneel kunt u deelnemen aan één van onze dagtrips Cambodja (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagtrips dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Rithy Rine Angkor Residence Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Siem Reap

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Siem Reap. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen met een strandvakantie naar bijvoorbeeld Koh Rong of Koh Rong Samloem. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW CAMBODJA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE CAMBODJA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Cambodja Express

Rondreis Cambodja Express - 8 Dagen - R-CAM-09

1-persoonskamer toeslag:

01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 189

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Cambodja Express

Reis details:

  • Phnom Penh
  • 2
  • R-CAM-09
  • 8 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen