New & Old Delhi Tour

 • Rode Fort
  We bezoeken vandaag het Rode Fort
 • Rode Fort
va€ 33,95
vertrek: dagelijks
 • We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden in Delhi
 • het Rode Fort
 • de Jama Masjid
 • de Raj Ghat
 • de India Gate
 • Humayun's Tomb
 • de Qutab Minar
Tourcode: E-DEL-01

Tijdens deze dagexcursie bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van zowel Old als New Delhi.

Delhi is een stad die twee verschillende werelden overbrugt. Old Delhi, ooit de hoofdstad van de islamitische India, is een labyrint van smalle straatjes en formidabele moskeeën. In tegenstelling, is de keizerlijke stad van New Delhi, voorzien van ruime, met bomen omzoomde lanen en imposante overheidsgebouwen. Delhi is de zetel van de macht voor verschillende heersers en vele rijken voor ongeveer een millennium. Vele keren werd de stad verwoest en dan weer herbouwd. Interessant is dat een aantal heersers van Delhi een dubbel rol speelden, eerst als vernietigers en vervolgens als scheppers.

Vandaag gaan we het oude en het nieuwe Delhi ontdekken, zo brengen we een bezoek aan de volgende attracties:

Het Rode Fort, Shah Jahan's elegante citadel van rode zandsteen, werd gebouwd op de westelijke oever van de rivier de Yamuna. Shah Jahan startte met de bouw van dit enorme fort in 1638, toen hij de hoofdstad van Agra naar Delhi verhuisde. De rode zandstenen muren van het enorme Rode Fort stijgen 33m boven het rumoer van Old Delhi uit als een herinnering aan de prachtige kracht en pracht van de Mughals. Binnen het fort is het een ware schatkamer van gebouwen, zoals de Drum House, de Hal van openbare en prive-publiek, de Parel Moskee, Royal Baths en het Palace of Color. (Het Rode Fort is gesloten op maandag)

De Jama Masjid in Old Delhi, de grootse moskee van India, met een binnenplaats waar 25000 gelovigen kunnen plaatsnemen. Deze moskee is gebouwd in 1644 door Shah Jahan, de Mughal keizer die ook de Taj Mahal en het Rode Fort liet bouwen. Deze zeer decoratieve moskee heeft drie grote poorten, vier torens en twee 40 meter hoge minaretten gebouwd van rode zandsteen en wit marmer. De muren en vloeren zijn bekleed met marmeren panelen.

De Raj Ghat is een monument voor Mahatma Gandhi. Het zwarte marmeren platform markeert de plek van Mahatma Gandhi's crematie, op 31 januari 1948, een dag na zijn moord. Een kant wordt opengelaten om de hemel te bekijken, terwijl een eeuwige vlam voortdurend brandt aan de andere kant. Het is gelegen aan de oevers van de Yamuna rivier in Delhi. Een stenen voetpad, geflankeerd door gazons, leidt tot het ommuurde gedenkteken.

New Delhi herbergt diverse overheidsgebouwen en officiële residenties. Vandaag rijden we langs enkele van hen, zoals het Parliament House, ontworpen door Baker. Dit gebouw is 173m in diameter. Vervolgens rijden we langs de Rashtrapati Bhawan, ooit de residentie van de onderkoning en nu de officiële residentie van de president van India. Dit gebouw is ontworpen door Lutyens, het combineert westerse en oosterse stijlen.

In het centrum van New Delhi staat het 42m hoge India Gate, een " Arc-de-Triumph " als poort in het midden van een kruispunt. Bijna gelijk aan zijn Franse tegenhanger, herdenkt het de 70.000 Indiase soldaten die hun leven verloren tijdens de strijd voor het Britse leger in de Tweede Wereldoorlog. Het gedenkteken draagt ​​de namen van meer dan 13.516 Britse en Indiase soldaten gedood in de noordwestelijke Frontier in de Afghaanse oorlog van 1919. Onder de boog, de Amar Jawan Jyoti, worden de strijdkrachten herdacht uit de Indo - Pakistaanse oorlog van 1971.

De Humayun's Tomb is waarschijnlijk één van de meest innovatieve en experimentele monumenten van zijn tijd, binnen de Indo-islamitische bouwstijlen. Deze prachtige graftuin is het eerste substantiële voorbeeld van de Mughal architectuur in India. Het werd gebouwd in het jaar 1565, negen jaar na de dood van Humayun , door zijn senior weduwe Bega Begam. Binnen de ommuurde de meest opvallende kenmerken zijn de pleinen ( Charbagh ) met paden waterkanalen, centraal gelegen en proportionele mausoleum bekroond door dubbele koepel.

De Qutab Minar is een 73m hoge toren van de overwinning, gebouwd in 1193 door Qutab-ud-din Aibak. De toren heeft vijf verschillende verdiepingen, elk gekenmerkt door een uitstekend balkon en versmalt van een 15m diameter aan de basis tot slechts 2,5m aan de top. De eerste drie verdiepingen zijn gemaakt van rood zandsteen, de vierde en vijfde verdiepingen zijn gemaakt van marmer en zandsteen. Aan de voet van de toren staat de Quwwat-ul-Islam moskee, de eerste moskee van India. Een 7 meter hoge ijzeren pilaar staat op de binnenplaats van de moskee. Er wordt gezegd dat als je het kan omringen met je handen, tijdens het staan ​​met je rug er naar toe, een wens zal worden vervuld.

Hierna wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Delhi.

Prijs per persoon:

bij 2 deelnemers:

AC Tata Indigo

bij 4 deelnemers:

AC Tempo Traveler

6 of > deelnemers:

AC Tempo Traveler

Periode:

start dagelijks vanuit Delhi

duur ongeveer: 00.00 - 00.00 uur

minimale deelname: 2 personen

       
€ 52.95 € 42,95 € 33,95 01 nov 15 t/m 31 mar 16