De provincie Preah Vihear, grenzend aan Thailand en Laos in het noorden, herbergt drie van de meest fascinerende tempels uit het Angkor-tijdperk: de Preah Vihear tempel, de Koh Ker tempel en de Preah Khan Kampong Svay tempel. Het huisvest ook gemeenschappen van vele etnische bergstammen.

Koh Ker was vroeger de hoofdstad van de Khmer-keizer Koning Jayavarman IV, die deze stad bouwde in het jaar 921AD. Sommige delen van de tempels zijn nog steeds verborgen in de jungle en zijn niet toegankelijk.

De Preah Vihear tempel is de belangrijkste bezienswaardigheid in deze provincie. De tempel, opgedragen aan Shiva, ligt aan de rand van een plateau dat de vlakte van Cambodja domineert. De tempel bestaat uit een reeks heiligdommen verbonden door een systeem van trottoirs en trappen over een 800 meter lange as en dateert uit de eerste helft van de 11e eeuw na Christus. Niettemin is de geschiedenis terug te voeren tot de 9e eeuw, toen de Hermitage werd gesticht. Deze site is bijzonder goed bewaard gebleven, voornamelijk vanwege de afgelegen locatie. Het is uitzonderlijk van kwaliteit vanwege de architectuur, die is aangepast aan de natuurlijke omgeving en de religieuze functie van de tempel, evenals van de uitzonderlijke kwaliteit van zijn gebeeldhouwde stenen versieringen.

De Preah Khan Kampong Svay, ook bekend als Prasat Bakan, is een complex van gigantische proporties in de zuidwestelijke hoek van de provincie Preah Vihear. Het beslaat een gebied dat 4 keer groter is dan dat van de Angkor Wat met een 3 km lange Baray en een groot aantal torens (Prasats) binnen het complex. Grotendeels onbekend en zelden bezocht, de tempel werd door de jaren heen diverse keren geplunderd.

Bouwsteen

Preah Vihear tempel
, , 2 Dagen - 1 Nacht

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Bouwsteenmodule Siem Reap: Discover …