Sulawesi – Indonesië

Sulawesi, vroeger bekend als Celebes, is het vierde grootste eiland van Indonesie. Het eiland is gezegend met indrukwekkende bergketens, vulkanen, regenwouden en prachtige rijstterrassen. Het is in grootte het elfde eiland ter wereld, met een oppervlakte van 174.600 km².

Zuid-Sulawesi

Zuid-Sulawesi is één van de Indonesische provincies op het eiland Sulawesi. Makassar is de hoofdstad van deze provincie, het vroegere Ujung Pandang.

Makassar

Makassar is een stad in Zuid-Sulawesi, en ook de hoofdstad van deze provincie. Van 1971 tot 1999 stond de stad officieel bekend als Ujung Pandang. Deze stad heeft een grote diversiteit, die de stammen die in Makassar wonen met elkaar verbindt, zoals Makassar-mensen, Bugis, Toraja, Mandar en Tionghoa.

Inwoners

De lokale inwoners in Zuid-Sulawesi worden gedomineerd door Bugis- en Makassar-mensen, maar etnisch Toraja zijn de inheemse etnische mensen uit Zuid-Sulawesi. Islam is de religie die de meeste inwoners in Zuid-Sulawesi aanhangen, behalve in Toraja die meestal christen als hun religie hebben of ze hebben nog steeds hun animistische overtuiging die bekend staat als Aluk, wat ‘de weg’ betekent. De Indonesische regering heeft dit animistische geloof erkend als Aluk Todolo (Weg van de Voorouders).

Torajan

De Torajan leven nog steeds in bergachtig gebied, haar naam in de Bugis-taal, “to riaja” verwijst naar “mensen van het hoogland”. De Torajan culturele initiatie die populair is gaat over hun begrafenisritueel van het begraven van de doden. Ze plaatsten de doden op uitgesneden rotsachtige klippen. De snede symboliseert de dode persoon genaamd Tau-tau. Tau-tau is gemaakt van jackfruithout, sterk hout en om dit hout te zagen, moet het worden gedaan met de traditionele ceremonie van Toraja, terwijl de ogen van Tau-tau zijn gemaakt van het bot en de buffelhoorn.

In de Toraja-samenleving is het begrafenisritueel zo’n dure gebeurtenis dat het wordt gelieerd aan de “persoon”. Hoe rijker en krachtiger het individu, hoe duurder de begrafenis is. In de Aluk-religie hebben alleen edelen het recht op een uitgebreid doodsfeest dat gewoonlijk door duizenden mensen wordt bijgewoond en weken, maanden of zelfs jaren wordt vastgehouden.

Vóór de 20e eeuw leefden de Torajan in autonome dorpen, waar onaantastbaar waren voor invloeden van buitenaf. Aan het begin van de 20e eeuw bekeerden de Nederlandse missionarissen de Torajan-hooglanders tot het christendom. Na de jaren zeventig werd Toraja geopend voor de buitenwereld en werd het een icoon voor het toerisme in Indonesië.

Centraal-Sulawesi

Centraal-Sulawesi, gevestigd in het hart van Sulawesi, is een zeer rijke provincie in Indonesië vanwege de cultuur met betrekking tot de 19 etnische groepen die in die provincie wonen met 22 talen uit elke etniciteit. Desondanks is Bahasa Indonesia nog steeds de moedertaal om met anderen te communiceren. Naast de inheemsen die in Centraal-Sulawesi wonen, zijn er andere immigranten uit Bali, Java, Oost-Nusa Tenggara, West-Nusa Tenggara en andere immigranten uit Bugis, Makassar en Torajan etniciteit.

Sulawesi heeft 6 (zes) provincies en al deze provincies hebben één grote luchthaven bediend door regelmatige vluchten die verschillende dorpen en steden in Indonesië verbinden. Maar slechts twee provincies hebben een internationale luchthaven. Dit zijn Makassar in de provincie Zuid-Sulawesi en Manado in Noord-Sulawesi. Deze twee luchthavens zijn nu de toegangspoort tot het eiland.

Vliegticket

Vliegticket

Garuda Indonesia - Makassar

Economy:   Premium:   Business:   nvt   Vliegticket Garuda …

Bouwsteen