BM Air Reizen
030 - 2252328

Danang is gebouwd op de zandbanken van de Han rivier en is de op vier na grootste stad van Vietnam. De stad staat bekend vanwege haar spectaculaire berguitzichten en de witte zandstranden met kristalhelder water. Danang heeft tevens een uitgestrekte baai met een grote natuurlijke haven. Danang is de hoofdstad van de provincie Quang Nam en bestrijkt een totale oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Veel van de overblijfselen van het Champa-koninkrijk laten zien dat het eens vrolijke mensen waren die in het centrum en zuidelijk Vietnam leefden, wat u nog steeds kunt zien in deze omgeving.

Danang is beroemd geworden door de Hollywood film ‘Good Morning Vietnam’. Vanuit het centrum van Danang is het slechts een klein stuk rijden naar het strand van Non Nuoc, beter bekend als China Beach.

Het Cham Museum bezit de grootste collectie Cham-beelden ter wereld. In andere bekende musea zijn slechts enkele exemplaren van deze beelden te bewonderen. Het museum werd in 1915 gebouwd door de sponsoring van de Franse School voor Verre Oostenstudies in Vietnam. In 1936 werd het museum uitgebreid en in 1939 voor het publiek geopend. Het bewaart de laatste verzameling Champa-beeldhouwkunst in Vietnam en de wereld. De architectuur draagt de kenmerken van Cham-architectuur. Het beschikt over een rij showrooms wit van kleur met eenvoudige maar sierlijke decoraties.

Het museum toont meer dan 400 originele sculpturen van zandsteen en enkele gebakken kleiproducten verzameld van de tempels en torens die verspreid liggen van Quang Binh tot Binh Thuan in Centraal-Vietnam. De exposities bevatten beelden, reliëfs, afbeeldingen en patronen weergegeven in 4 showrooms, vernoemd naar de plaatsen waar de stukken zijn ontdekt, waaronder My Son, Tra Kieu, Dong Duong en Thap Mam – Binh Dinh. De verbinding van het museum gaat harmonieus samen met het plaatselijke landschap, waardoor bezoekers zich kunnen ontspannen en zich ondergedompeld voelen in het oude verleden van de Cham beschaving.

De schitterende Marble Mountains, die ongeveer 8 km ten zuiden van Danang liggen, worden ook wel de bergen van de 5 elementen genoemd. Voor de Vietnamezen zijn dat Thuy (water), Kim (metaal), Tho (aarde), Hoa (vuur) en Moc (hout). De vijf kalksteenrotsen, waar zich veel legendes afspeelden, zouden eilanden in de zee geweest zijn. Als de schemering valt lijken ze veel op olifanten die op weg zijn naar de zee. De bergen bevatten vele holen, grotten en pagodes.

De Thuy Son is vanwege zijn aantrekkelijke schoonheid een populaire bezienswaardigheid. Om bij de diverse grotten van de Thuy Son te komen moeten we via een stelsel van trappen en doorgangen lopen. De grotten en doorgangen staan vol met prachtige beelden. Indien we de wandelroute nemen dan komen we uit bij de Tam Thai pagode. Van hieruit lopen verschillende routes naar o.a. de Huyen Khong grot, één van de grootste ruimtes in de Thuy Son. De Huyen Khong grot was de thuisbasis voor Vietnamese revolutionairen in de oorlogstijd. Ook gaan er routes naar de Ton Tam pagode, de Tu Tam pagode, de Linh Nham grot en het View Point Vong Giang Dai. Via de Van Thong grot lopen we verder naar het View Point Vong Hai Dai, de Linh Ung pagode en de Xa Loi Tower. In de Tang Chon grot kunt u genieten van een prachtig Cham Boeddhabeeld. Dit beeld zit precies in een lichtschacht, dat natuurlijk licht op de Boeddha laat schijnen.

De Linh Ung pagode is gelegen in de omgeving van het schiereiland Son Tra, wat ook wel Monkey Mountain wordt genoemd. Hier bevindt zich de hoogste Lady Boeddha van Vietnam. Vanuit de pagode heeft u een prachtig uitzicht over het strand en de Cham-eilanden.

De Dragon Bridge is gebouwd in de periode 2009-2013. Het beschikt over een uniek ontwerp dat lijkt op een draak die kronkelt op de Han rivier. Met een lengte van 666 m en een breedte van 37,5 m heeft de Dragon Bridge zes rijstroken voor voertuigen en twee stroken voor voetgangers. De brug is de hoofdas tussen Danang oost en west. Vanuit de stad is het de kortste route naar het internationale vliegveld van Danang. Op zaterdagavond kunnen bewoners en bezoekers genieten van een lichtshow en water spuitende draken. In 2014 werd de Dragon Bridge uitgeroepen tot een van de beste verlichtingsontwerpen ter wereld.

Bouwsteen

Hué - Ming Mang Tomb
, , , 5 Dagen - 4 Nachten

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Hotel

hotel

Danang - Sun River Hotel

Sun River Hotel – Da Nang LAAGSTE PRIJS! va € …

Da Nang - Soho Boutique Hotel

Soho Boutique Hotel – Da Nang LAAGSTE PRIJS! va € …

Danang - Diamond Sea Hotel

Diamond Sea Hotel – Da Nang LAAGSTE PRIJS! va € …

Da Nang - The Nalod Da Nang

The Nalod Da Nang – Da Nang LAAGSTE PRIJS! va …

Danang - Four Points by Sheraton

Four Points by Sheraton Danang – Da Nang LAAGSTE PRIJS! …

Rondreis

Rondreis

Danang - Dragon Bridge
, , , , , , 7 Dagen - 6 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Splendours Tour

Hoi An
Aanbevolen
, , , , , , 12 Dagen - 11 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Highlights Tour

Halong Bay - cruise

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Special Tour

Cai Rang - drijvende markt
, , , , , , , 12 Dagen - 11 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Dragon Land …

Hoi An - old city
Aanbevolen

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Discovery Tour

Ho Chi Minh
, , , , , , 14 Dagen - 13 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Best Deal

Hoi An
, , , , , , , 15 Dagen - 14 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Noord & Centraal …

Halong Bay
, , , , , , 15 Dagen - 14 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: South to North …

Cu Chi tunnel museum

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Experience Vietnam

Mai Chau - fietstour
Aanbevolen
, , , , , , 17 Dagen - 16 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Vietnam Treasures

Mai Chau vallei

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Vietnam Insight

Ninh Binh - boottocht Ngo Dong rivier
Aanbevolen

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Impression Tour

Mai Chau

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Beautiful Vietnam