BM Air Reizen
030 - 2252328

Hoi An – Vietnam

Hoi An was één van de belangrijkste zeehavens- en handelssteden van Zuidoost Azië, gedurende de 15de en 19de eeuw. In de stad kwamen handelaren uit China, Japan, Portugal en Frankrijk. Rijke handelaren uit deze landen lieten in Hoi An enorme huizen bouwen. De huizen voldeden veelal aan de architectuur uit het thuisland. Deze prachtige gebouwen verkeren nog in perfecte staat.

Deze charmante stad staat bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, dat onder toezicht staat van de UNESCO. In deze stad kunt u o.a. een bezoek brengen aan een voormalig handelshuis. Ontdek de 400 jaar oude Japanse brug of ga lekker slenteren over de lokale, kleurrijke markt. In Hoi An zijn leuke, oude straatjes met huizen in de Franse koloniale bouwstijl te bezoeken.

Japanse Brug

De Japanse Brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geΓ«erd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen. De Japanse Brug (Chua Cau) is een overdekte voetgangersbrug over de rivier Thu Bon. De brug is gemaakt van hout en roze geschilderd.

Assembly Halls

In de 17e eeuw, toen de Qing dynastie de macht had overgenomen van de Ming dynastie, vluchten vele Chinese families vanuit China naar Vietnam. Ongeveer 6000 Chinezen uit de zuidelijke provincies Fuijan, Guangdong, Hainan, Chaozhou en Jiaweng vestigden zich in Hoi An en ontwikkelden hier hun eigen Assembly Halls.

Er zijn eeuwenoude Assembly Halls uit Canton (op 17 Tran Phu Street), Fujian (op 46 Tran Phu Street), de gehele Chinese gemeenschap (op 64 Tran Phu Street) en Chaozhou (op 92 Nguyen Duy Hieu Street). Ze zijn het allemaal waard om een bezoek aan te brengen. U vindt hier prachtig houtsnijwerk, beelden en altaars. In de tempels worden legendarische verhalen verspreid.

Na vele eeuwen houdt Hoi An haar tradities, volksfeesten en culinaire kunst nog steeds in ere. Het is gelegen in een rustige omgeving, omringd door vredige dorpen met ambachten zoals timmerwerk, brons en keramiek.

Dit kleine havenstadje bevindt zich in een ongelooflijke staat van bewaring. Het biedt een aantal van de meeste bezienswaardigheden in Vietnam met meer dan duizend architecturale overblijfsellocaties, zoals de oude straten omzoomd met oude huizen en vergaderzalen, pagodes, tempels, oude waterputten en tombes.

Architectuur

De architectuur van Hoi An wordt gekenmerkt door een harmonieuze mix van Vietnamese, Chinese en Japanse invloeden. De oude architectuur is het duidelijkst te zien in de oude stad die zich in Minh An Ward bevond. Het beslaat ongeveer 2 vierkante kilometer en bijna alle beroemde relikwieΓ«n in Hoi An zijn hier verzameld. De straten zijn erg kort en smal en hebben een kronkelende kruising als schaakbordstijl.

De topografie van de oude stad kantelde geleidelijk van noord naar zuid. De gebouwen in de oude stad zijn meestal gebouwd van traditionele materialen zoals baksteen, hout en niet meer dan twee verdiepingen hoog. De sporen van tijd vinden we niet alleen terug in het architecturale ontwerp van elk gebouw, maar ook overal op de yin-yang dakpannen bedekt met mos en planten, de oude grijze malwanden of het beschrijven van een oud verhaal.

Na het erven van een multiculturele architectuur zo gevarieerd en verfijnd, moet Hoi An tal van getalenteerde werknemers aangetrokken hebben in timmerwerk, keramiek en houtsnijwerk uit China, Japan en andere regio’s van Vietnam.

Cua Dai Beach

Het mooie van Hoi An is dat u de stad kunt ontsnappen om heerlijk te gaan genieten op het strand. Ten noordoosten van Hoi An ligt Cua Dai Beach. Dit strand is 3 km lang en beschikt over fijn wit poederzand. Het water is helder met tropische blauwe golven die zacht genoeg zijn om in te zwemmen. Vanuit het centrum van Hoi An is het ongeveer 10 minuten rijden per taxi. Bij veel hotels kunt u een leenfiets nemen om naar het strand te fietsen.

Locatie

Hoi An ligt op 30 km afstand van Danang (half uur rijden) en op 55 km van My Son (1 uur rijden).

πŸ‘€ Lees Meer

Bouwsteen

HuΓ© - Ming Mang Tomb
, , , 5 Dagen - 4 Nachten

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Hotel

hotel

Hoi An - Sunshine Hotel

Sunshine Hotel – Hoi An LAAGSTE PRIJS! va € 18 …

Hoi An - Aurora Riverside Hotel & Spa

Aurora Riverside Hotel & Spa – Hoi An LAAGSTE PRIJS! …

Hoi An - Kiman Hoi An Hotel & Spa

Kiman Hoi An Hotel & Spa – Hoi An LAAGSTE …

Hoi An - Hoi An Central Boutique Hotel

Hoi An Central Boutique Hotel & Spa – Hoi An …

Hoi An - La Siesta Hoi An Resort & Spa

La Siesta Hoi An Resort & Spa – Hoi An …

Hoi An - Vinpearl Resort & Spa Hoi An

Vinpearl Resort & Spa Hoi An LAAGSTE PRIJS! va € …

Rondreis

Rondreis

Danang - Dragon Bridge
, , , , , , 7 Dagen - 6 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Splendours Tour

Hoi An
Aanbevolen
, , , , , , 12 Dagen - 11 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Highlights Tour

Halong Bay - cruise

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Special Tour

Cai Rang - drijvende markt

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Dragon Land …

Hoi An - old city
Aanbevolen

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Discovery Tour

Ho Chi Minh
, , , , , , 14 Dagen - 13 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Best Deal

HuΓ© - Dragon Boat
, , , , , , 14 Dagen - 13 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Trails