BM Air Reizen
030 - 2252328

Veel te weinig reizigers bezoeken Ninh Binh, een betoverend gebied dat plaatselijk bekend staat als β€œHalong Bay on Land” dankzij het magische rivierlandschap, met steile kalksteenbergen die oprijzen uit de rijstvelden. De beste manier om een idee te krijgen van deze door UNESCO beschermde site is door een water/fietstocht te maken langs de glinsterende rivieren en naar de top van de legendarische toppen te klimmen.

Ninh Binh is een speeltuin voor avonturiers en een oase voor natuurliefhebbers. Hier werd de eerste hoofdstad van Vietnam gevestigd en tegenwoordig is het gebied een beschermd UNESCO-werelderfgoed, vol bemoste pagodes, opvallende kalkstenen karsts en surrealistische landschappen.

Paddleboat Tour bij Trang An of Tam Coc.

Sommige van de beste landschappen van Ninh Binh zijn alleen per boot bereikbaar. Een boottocht in Trang An of Tam Coc is een essentiΓ«le Ninh Binh-ervaring. Je eigen bootsman of -vrouw peddelt je langs de zachte stroming, in de schaduw van enorme, met jungle bedekte karsts. De boten stoppen bij tempels en glijden onderweg onder grotten door.

Bich Dong Pagoda

Gelegen aan de voet van een grote berg, is de sierlijke poort van de Bich Dong Pagoda één van de meest iconische bezienswaardigheden in Ninh Binh. Een stenen brug overspant een grote lotusvijver, die in de zomer explodeert met felroze bloesems. Net voorbij de poort is een rustige binnenplaats en een traditionele boeddhistische tempel. Volg de trap omhoog en rond de berg voor een prachtig uitzicht en zoek vervolgens naar twee andere tempels die in de berg zijn ingebed en dateren uit de 18e eeuw.

Hoa Lu Ancient Village

Als muren konden praten, zou je willen weten wat Hoa Lu’s met stenen en wijnstokken bedekte structuren zouden zeggen. Gelegen op slechts 20 minuten rijden van het Trang An-gebied, is dit de locatie van de allereerste hoofdstad van Vietnam. Hoa Lu bereikte zijn hoogtepunt in de 10e en 11e eeuw, toen het omringende karstlandschap natuurlijke bescherming bood tegen indringers. Tegenwoordig kun je wandelen door twee sfeervolle bouwwerken die bewaard zijn gebleven uit de oude citadel. De scheve bogen, gelaagde banyanbomen en glooiende binnenplaatsen van baksteen brengen je terug in de tijd.

Bezoek de top van Hang Mua

Het Mua-uitkijkpunt bevindt zich op de top van een steile berg, met 500 treden omhoog. Vanaf de top word je beloond met een 360 graden uitzicht over de Tam Coc-vallei. Het uitkijkpunt is soms bedekt met mist, maar wacht tot het helder is en je zult je verwonderen over de lappendeken van groene rijstvelden beneden en kronkelende rivieren die in, uit en rond de oude karsts weven.

Bai Dinh Pagoda

De Bai Dinh Pagoda is een enorm complex en de grootste boeddhistische tempel in Zuidoost-AziΓ«. Deze bijzondere attractie is een bekende pelgrimsstop voor Vietnamese boeddhisten en vol tijdens de boeddhistische feestdagen. Je hebt veel tijd nodig om de hele site te zien. Verwacht onder de indruk te zijn van duizenden Boeddhabeelden, uitbundig gebeeldhouwde klokken en een uitkijktoren van 13 verdiepingen, met een prachtig uitzicht op het platteland.

Cuc Phuong National Park

Op slechts een uur rijden van Ninh Binh City bevindt zich het Cuc Phuong National Park, één van de oudste nationale parken in Vietnam. Binnen heb je verschillende stops om uit te kiezen, waaronder rehabilitatiecentra voor reptielen en primaten, en paden in het nationale park om een verzameling oude bomen te bezoeken, van meer dan 1000 jaar oud. Maak een halve dag vrij voor een indrukwekkende wandeling door het park.

Van Long Wetlands

Gelegen in de schaduw van een enorm kalkstenen berglandschap is de Van Long Wetlands een magisch moerassig reservaat. Het reservaat is enorm populair bij vogelaars en de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan gevederde vrienden. Boek een boottocht om deze afgelegen landschappen te ontdekken en krijg een speciale blik in deze serene omgeving.

Bouwsteen

Mai Chau Eco Lodge
, , , 3 Dagen - 2 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Bouwsteenmodule Hanoi: Mai Chau …

Ninh Binh
, , , 5 Dagen - 4 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Bouwsteenmodule Hanoi: Tam Coc …

Hotel

hotel

Ninh Binh - Thuy Anh Hotel

Thuy Anh Hotel – Ninh Binh LAAGSTE PRIJS! va € …

Ninh Binh - Ninh Binh Legend Hotel

Ninh Binh Legend Hotel – Ninh Binh LAAGSTE PRIJS! va …

Ninh Binh - Emeralda Resort Ninh Binh

Emeralda Resort Ninh Binh – Ninh Binh LAAGSTE PRIJS! va …

Rondreis

Rondreis

Halong Bay - cruise

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Special Tour

Hoi An - old city
Aanbevolen

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Discovery Tour

HuΓ© - Dragon Boat
, , , , , , 14 Dagen - 13 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Trails

Hoi An
, , , , , , , 15 Dagen - 14 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Noord & Centraal …

Sapa - Hill Tribes
, , , , , 16 Dagen - 15 Nachten

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Vietnam: Hill Tribes & …

Mai Chau vallei

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis Vietnam Insight

Ninh Binh - boottocht Ngo Dong rivier
Aanbevolen

2 deelnemers: 4 deelnemers: 6 deelnemers: Rondreis: Vietnam Impression Tour