Cebu & Bohol - 6 Dagen

Cebu & Bohol

Dit is een 6 daagse Filipijnen rondreis naar Cebu & Bohol.

Cebu, de “Queen City” van het zuiden is de oudste stad van het land. Lang voor de komst van de Europeanen was de nederzetting Zubu een belangrijk doel voor schepen uit Azië en India. Cebu City, de op twee na grootste stad van het land, heeft vele bezienswaardigheden. Het Magellan Kruis wordt gezien als een nationaal heiligdom. Op deze plaats werden in 1521 de eerste Filippino’s gedoopt tot het christendom. Verder is Fort San Pedro, gebouwd in 1738 en genoemd naar het vlaggenschip van Legazpi, zeer indrukwekkend. De stad is verbonden via een brug met het eiland Mactan. Cebu heeft tevens vele interessante duiklocaties, zoals Moalboal. Tijdens deze tour combineren we Cebu met Bohol.

Wilt u uw vakantie naar de Filipijnen persoonlijk komen bespreken met één van onze Filipijnen specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Cebu

Dag 01 :
Cebu

Maribago Bluewater Resort - CebuAankomst op het vliegveld van Cebu. Hier wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en volgt de transfer naar het Maribago Bluewater Resort.

De rest van de dag kunt u heerlijk genieten aan het strand of van de vele faciliteiten die dit resort u te bieden heeft.

Het Maribago Bluewater Resort is een prachtig resort dat direct aan het strand is gelegen en beschikt over 82 kamers. Het complex, gelegen op Mactan Island, heeft een oppervlakte van 5 hectare. Het vliegveld ligt op circa 15 minuten rijden. De kamers zijn ingericht met airconditioning, minibar, kabel tv, telefoon en een badkamer met ligbad/douche en toilet. Tevens beschikt het resort over een prachtige zwembad. Voor de kust ligt een privé eiland van 1 hectare. Het Allegro Restaurant beschikt over een internationale keuken. Verder kunt u hier vele watersporten beoefenen, zoals zeilen, surfen, scubadiving etc.

Overnachting in het Maribago Bluewater Resort.

Hotel
Dag 02 :
Cebu

Magellans Cross - CebuNa het ontbijt gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden van Cebu bekijken.

We beginnen bij Fort San Pedro, de plaats die door de Spanjaarden werd gebruikt als veilig heenkomen. Dit 16e -eeuwse fort is het oudste driehoekige bastion van de Filippijnen. Ze moest de Spaanse kolonisten beschermen tegen aanvallende piraten. Tijdens de Japanse bezetting diende Fort San Pedro als een gevangenis. Hierdoor heeft de constructie veel geleden.

Hierna gaan we verder naar Magellans Cross. In 1521 plantte de Portugese ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellan een kruis op deze plaats waar de eerste Filippino’s gedoopt werden. Het mythische kruis staat op de hoek van de Magellans- en Burgosstraat.

Vervolgens gaan we verder naar de Santo Nino Church, waar elk jaar in januari festiviteiten plaatsvinden ter ere van Santo Nino. De Baslica Minore del Santo Nino, met wiens geschiedenis de verspreiding van het katholicisme op de Filippijnen onlosmakelijk met elkaar verbonden is, wordt door het hele land als een heilige plaats vereerd. Het werd gebouwd in 1565 en herbergt waardevolle christelijke relikwieën.

Ook bezoeken we het idyllische Beverly Hills en de Chinese Taoïstische Tempel. Tot slot genieten we bij Tops Garden van een adembenemend uitzicht over Cebu City. Hierna dalen we weer af waarna u wordt teruggebracht naar het Maribago Bluewater Resort.

Overnachting in het Maribago Bluewater Resort.

Ontbijt
Hotel

Loboc Cruise - BoholVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar de pier. Van hieruit gaan we per ferryboot naar Tagbilaran.

Bohol is gelegen op 62km ten zuidoosten van Cebu. Het eiland is het op negen na grootste van de Filippijnen en rijk aan landbouw en visserij. Bohol is de laatste jaren ontdekt door toeristen die de eenvoudige charme en rust prefereren boven het drukke stadsleven. Het meest in het oog springend zijn de “Chocolate Hills”, genoemd naar de chocoladebruine kleur die de heuvels krijgen aan het eind van het droge seizoen.

Na aankomst in Tagbilaran maken we een tour over Bohol, waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden gaan ontdekken.

Deze tour brengt je naar de Blood Compact Shrine, een historisch monument ter nagedachtenis aan het Eerste Verdrag van Vriendschap tussen het oosten en het westen. Deze plek is waar een inheemse Boholano stamhoofd, Datu Sikatuna en Don Miguel Lopez de Legazpi, die de koning van Spanje vertegenwoordigde, het eerste “Verdrag van vriendschap” in 1565 smeedden met druppels bloed. Elk jaar wordt het evenement herhaald tijdens een groot festival dat bekend staat als de ‘Sandugo’ of ‘One Blood’. Het wordt normaal gehouden in de maand juli.

Vervolgens bezoeken we de eeuwenoude Baclayon Church. De kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, wat de naam betekent, staat in de stad Baclayon, direct aan de zee, aan de zuidkust van Bohol. Het is de best bewaarde jezuïetenkerk in de regio. De imposante constructie van koraalsteen, met zijn prachtige zuilen, werd voltooid in 1727 en herbergt ook een kerker, waarin de kerk wetsovertreders straften. Naast de prachtige kerkzaal is er een museum met oude christelijke artefacten en relikwieën te bezoeken.

Hierna maken we een korte stop bij het Philippine Tarsier. Degenen die naar Bohol reizen, mogen een bezoek aan de vreemdste wezens op de Filippijnen niet missen. Het zijn de tarsiers, ook wel spookdiertjes genoemd, die hier veel aandacht trekken. Ze zijn ongeveer net zo groot als een handpalm, maar hebben ogen die ongeveer 150 keer groter zijn in verhouding tot hun lichaam dan de mens. Hierdoor hebben ze een goed zicht in het donker, want de kleine dieren zijn nachtdieren en vangen insecten na zonsondergang.

Onderweg naar de Chocolate Hills, rijden we door het weelderige Mahogany Man-Made Forest en de groene landerijen in Bilar en Batuan. Vervolgens bekijken we de geweldige kegelvormige heuvels die bekend staan als de Chocolate Hills vanaf een uitkijkplatform op een van de heuvels.

Vervolgens rijden we terug naar Loboc voor een riviercruise van 50 minuten langs de met nipa omzoomde rivier aan boord van een inheemse catamaran. Een uitgebreide lunch met lokale gerechten wordt aan boord geserveerd. De riviercruise zal zeker je lichaam en geest ontspannen als je de schoonheid van de natuur van glooiende heuvels, sierlijke kokospalmen en groene nipapalmen langs de rivieroevers bekijkt.

Hierna gaan we inchecken in de Bohol Beach Club. Dit resort beschikt over 88 kamers en is rustig gelegen aan het strand op het eilandje Panglao. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen tv, een minibar, een kluisje, WIFI en een badkamer met douche en toilet. Op slechts 1 km bevindt zich het beroemde Alona Beach.

Overnachting in de Bohol Beach Club.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 04 :
Bohol

Bohol Beach ClubDeze dag kunt, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen op het privé strand bij het resort. Op het witte zandstrand is het heerlijk rustig. Neem plaats op een ligbed onder de palmen. Is het te warm dan kunt u even afkoelen in de zee of het prachtige zwembad.

Optioneel (niet inclusief) kunt u bij Pamilacan Island gaan snorkelen en dolfijnen spotten.

Overnachting in de Bohol Beach Club.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Bohol

Bohol Beach ClubDeze dag kunt, na het ontbijt, vrij besteden.

Geniet van de zon, de zee en het strand.

Overnachting in de Bohol Beach Club.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Bohol

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of de pier van Bohol. Hier eindigt deze tour.

Deze reis is per nacht te verlengen in Cebu of Bohol. Ook is het mogelijk om deze reis te combineren met één van onze andere bestemmingen in de Filippijnen. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW FILIPPIJNEN REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE FILIPPIJNEN SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt
Hotel

Cebu - Bohol Tour - 6 Dagen - I-CEB-02

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 maart 2025: € 389

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Philippines Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Cebu & Bohol

Reis details:

  • Vliegveld Cebu
  • 2
  • I-CEB-02
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen