Exotic Bali Tour - 6 Dagen

Exotic Bali Tour

De Exotic Bali Tour is een 6 daagse “bouwsteenmodule”/rondreis vanuit Zuid-Bali.

Tijdens deze reis maakt u kennis met het exotische eiland Bali.

De eerste bestemming tijdens de Exotic Bali Tour is Ubud

U kunt het prachtige dorp Ubud gaan verkennen. Hier kunt u indrukwekkende wandeltochten maken door de rijstvelden of een bezoek brengen aan het apenbos. De stad is omgeven door weelderige groene rijstvelden, rustige bossen en prachtige tempels. Bezoekers kunnen de lokale cultuur ervaren door de traditionele markten te verkennen, traditionele dansvoorstellingen te bekijken, de lokale keuken te proeven en meer te leren over traditionele kunst en ambachten. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in buitenactiviteiten, zijn er mogelijkheden om door de rijstvelden te trekken, wildwatervaren en te fietsen door het platteland.

Vervolgens bezoeken we de Tanah Lot zeetempel, genieten bij Jatiluwih van het prachtige uitzicht over de rijstterrassen en bezoeken de Pura Ulun Danu tempel.

Ook Lovina staat op het programma

Hierna kunt u gaan relaxen op het strand van Lovina of dolfijnen gaan spotten. Lovina Beach is een verborgen juweel aan de noordkust van Bali. Hier kun je een rustige en ontspannen vakantie-ervaring beleven weg van de drukte van drukke toeristengebieden. Het zwarte zandstrand is omringd door weelderige groene heuvels en de oceaan is rustig en perfect om te zwemmen, snorkelen of duiken. Lovina staat ook bekend om zijn dolfijnen en bezoekers kunnen een boottocht boeken om deze speelse wezens in hun natuurlijke habitat te zien.

Tot slot bezoeken we de Besakih tempel. Via Candidasa reizen we terug naar een hotel in Zuid-Bali.

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar één van onze andere hotels in Ubud, Lovina en of Candidasa. Na afloop van dit programma kunt u uw reis verlengen in bijvoorbeeld Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua.

U kunt deze Exotic Bali Tour combineren met één van onze andere Bali reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bali kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Bali kunt bespreken

Wilt u uw vakantie naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Exotic Bali Tour – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld of een hotel in Zuid-Bali

Ubud - Saren Indah HotelAankomst op het internationale vliegveld van Bali. Hier staat de chauffeur u op te wachten. Het is ook mogelijk dat u wordt opgehaald bij een hotel in Kuta, Sanur of Nusa Dua.

Vervolgens vertrekken we naar Ubud. Deze rit zal ongeveer anderhalf uur duren. Na aankomst in Ubud gaan we inchecken in het Saren Indah Hotel.

Het Saren Indah Hotel ligt op loopafstand van het centrum van Ubud. In de directe omgeving bevinden zich enkele prachtige rijstterrassen. Ook beschikt dit hotel over een prachtig zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen.

Overnachting in het Saren Indah Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Ubud

Ubud - Tegalalang rijstterrassenNa het ontbijt is deze dag ter vrije besteding.

U kunt een fiets huren en de omgeving gaan verkennen. Bezienswaardigheden in Ubud zijn het apenbos, prachtige rijstterrassen en het Puri Saren Agung.

Op loopafstand van het Saren Indah Hotel ligt het apenbos. Het is leuk om hier te gaan wandelen. U ziet de apen in het wild. Let Op, de apen kunnen zeer brutaal zijn en leveren soms apenstreken. Het Ubud Monkey Forest omvat een beschermd natuurgebied, dat voornamelijk bestaat uit een dicht bos. Dit heuvelachtige bos heeft een mysterieuze sfeer, veel bomen hebben hier een heilige status. Binnen het hindoeïsme wordt gestreefd naar een harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Er gaan verschillende wandelpaden door het bos. In het zuidwesten van het park ligt de Pura Dalem Agung.

In de omgeving van Ubud bevinden zich prachtige rijstterrassen. U kunt prachtige wandeltochten maken door deze rijstterrassen en onderweg leuke dorpjes bezoeken.

In het centrum van Ubud ligt de Puri Saren Agung. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit de 16e eeuw. Het wordt ook wel het “waterpaleis” genoemd. Rond 1930 werd het koningshuis afgeschaft. Het paleis is nu grotendeels vrij toegankelijk voor bezoekers. Aan de achterkant van het paleis wonen nog steeds afstammelingen van de Koninklijke familie. De huidige muren en elegante poorten zijn het werk van Gusti Nyoman Lempad. In het paleis worden nog regelmatig traditionele Balinese dansvoorstellingen georganiseerd.

Overnachting in het Saren Indah Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bali - Tanah LotNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Bali’s beroemdste zeetempel, de Tanah Lot. Aan de westkust, op korte afstand van Kediri, wacht u een adembenemend schouwspel: de tempel van Tanah Lot, eenzaam gelegen op een rots even uit de kust. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens één van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God Van de Zee. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht op de tempel.

We gaan verder naar Jatiluwih, hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de rijstterrassen.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Pura Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, de meren en de rivieren. Het complex is gebouwd in 1633 en is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru pagode, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Het Bratan meer staat bekend als een heilig bergmeer. Het altaar in de Pura Ulun Danu Bratan stond jaren geleden in een lager gelegen tempel. Bij de uitbarsting van de vulkaan Batur in 1926 werden zowel het dorp als de tempel onder lava bedolven en bleef alleen het altaar van Dewi Danu gespaard. Daarom verhuisde de dorpelingen het altaar naar deze hoger gelegen tempel.

Na het bezoek aan de Pura Ulun Danu Bratan rijden we verder naar Lovina, gelegen aan de noordkust van Bali.

Overnachting in het Aditya Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Lovina

Lovina - Aditya Beach ResortDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen bij het strand of gaan snorkelen/duiken.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de Dolfijnen Tour. Vroeg in de ochtend varen we de zee op en proberen wilde dolfijnen te spotten. De prijs van deze excursie staat vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Aditya Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Bali - Besakih tempelNa het ontbijt verlaten we Lovina en reizen verder naar Candidasa.

Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de Batur vulkaan en het kratermeer. De Gunung Batur heeft een hoogte van 1717 meter.

Vervolgens bezoeken we de Besakih, de moedertempel van Bali, welke gelegen is tegen een helling van de vulkaan Agung. Dat de tempel juist onder de rook van de heilige vulkaan ligt, is niet zonder gevolgen gebleven. In 1917 en 1963 werd hij door uitbarstingen verwoest en door de volhardende gelovigen weer opgebouwd. Het tempelcomplex is te bereiken via een lange trap. De Pura Besakih bestaat uit circa 200 bouwwerken verdeeld over diverse complexen.

Overnachting in het Rama Shinta Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar een hotel (u kunt zelf een hotel uitkiezen) in Zuid-Bali, bv Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua. Hier eindigt deze tour.

Wilt u langer in één van bovengenoemde plaatsen verblijven dan is dit uiteraard mogelijk. U kunt extra dagen invoegen in Ubud, Lovina en/of Candidasa.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Exotic Bali Tour

Kaart Exotic Bali

Exotic Bali - 6 Dagen - I-BAL-14

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 16 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 165

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 01 augustus 2024 t/m 31 augustus 2024: € 3,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Saren Indah Hotel – Ubud van 20 december 2024 t/m 15 januari 2025: € 3,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Aditya Beach Resort – Lovina van 01 juli 2024 t/m 30 september 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aditya Beach Resort – Lovina van 22 december 2024 t/m 15 januari 2025: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 01 juli 2024 t/m 15 september 2024: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Shinta Hotel – Candidasa van 22 december 2024 t/m 05 januari 2025: € 3 per persoon / per nacht

Ubud - jatiluwih rijstterrassen
Ubud algemeen
Ubud - Saren Indah Hotel
Ubud - Saren Indah Hotel
Ubud - Saren Indah Hotel
Ubud - Saren Indah Hotel
Ubud - Apenbos
Ubud - Apenbos
Ubud - Apenbos
Ubud - rijstterrassen
Ubud - rijstterrassen
Ubud - rijstterrassen
Ubud - Puri Saren Agung
Ubud - Puri Saren Agung
Tanah Lot
Tanah Lot
Tanah Lot
Tanah Lot
Tanah Lot
Ubud - jatiluwih rijstterrassen
Ubud - jatiluwih rijstterrassen
Ubud - jatiluwih rijstterrassen
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Pura Ulun Danu Bratan
Lovina - Aditya Lovina Beach Resort
Lovina - Aditya Lovina Beach Resort
Lovina - Aditya Lovina Beach Resort
Lovina - dolfijnenspotten
Lovina - dolfijnenspotten
Batur vulkaan
Batur vulkaan
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Besakih Tempel
Candidasa - Rama Shinta hotel
Candidasa - Rama Shinta hotel
slider_exotic_bali_tour_01

Maak kennis met het exotische eiland Bali, een prachtig programma

slider_exotic_bali_tour_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld of een hotel in Zuid Bali reizen we naar Ubud

slider_exotic_bali_tour_03

Dag 01: Na aankomst in Ubud gaan we inchecken in het Saren Indah Hotel

slider_exotic_bali_tour_04

Dag 01: Het Saren Indah Hotel beschikt over een mooi zwembad

slider_exotic_bali_tour_05

Dag 01: In het restaurant kunt u internationale maaltijden bestellen

slider_exotic_bali_tour_06

Dag 02: Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden

slider_exotic_bali_tour_07

Dag 02: Op loopafstand van het Saren Indah Hotel ligt het apenbos

slider_exotic_bali_tour_08

Dag 02: De apen lopen hier gewoon rond, ze leveren soms apenstreken

slider_exotic_bali_tour_09

Dag 02: Verder kunt u hier genieten van de prachtige natuur

slider_exotic_bali_tour_10

Dag 02: In de omgeving van Ubud liggen prachtige rijstterrassen

slider_exotic_bali_tour_11

Dag 02: U kunt hier wandelen door de rijstvelden

slider_exotic_bali_tour_12

Dag 02: De prachtige rijstvelden bij Ubud

slider_exotic_bali_tour_13

Dag 02: In het centrum van Ubud ligt het Puri Saren Agung

slider_exotic_bali_tour_14

Dag 02: Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit de 16e eeuw

slider_exotic_bali_tour_15

Dag 03: Na het ontbijt bezoeken we de zeetempel Tanah Lot

slider_exotic_bali_tour_16

Dag 03: De Tanah Lot behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali

slider_exotic_bali_tour_17

Dag 03: De Tanah Lot zeetempel is gelegen op een rots vlak bij de kust

slider_exotic_bali_tour_18

Dag 03: De liefhebbers kunnen tot vlak bij de tempel komen

slider_exotic_bali_tour_19

Dag 03: Met een beetje geluk vindt er een ceremonie plaats bij de Tanah Lot

slider_exotic_bali_tour_20

Dag 03: Vervolgens stoppen we in Jatihluwih

slider_exotic_bali_tour_21

Dag 03: Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht

slider_exotic_bali_tour_22

Dag 03: De indrukwekkende rijstterrassen bij Jatihluwih

slider_exotic_bali_tour_23

Dag 03: Tot slot bezoeken we de Pura Ulun Danu Bratan

slider_exotic_bali_tour_24

Dag 03: De Pura Ulun Danu is een belangrijke tempel op Bali

slider_exotic_bali_tour_25

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex

slider_exotic_bali_tour_26

Dag 03: De Pura Ulun Danu is prachtig gelegen aan het Bratan meer

slider_exotic_bali_tour_27

Dag 03: Verder beschikt het tempelcomplex over prachtige tuinen

slider_exotic_bali_tour_28

Dag 03: Later op de dag inchecken in het Aditya Beach Resort

slider_exotic_bali_tour_29

Dag 03: Dit resort beschikt over een prachtig zwembad

slider_exotic_bali_tour_30

Dag 03: Het Aditya Beach Resort ligt direct aan het strand

slider_exotic_bali_tour_31

Dag 04: Optioneel kunt u deelnemen aan de Dolfijnen Tour

slider_exotic_bali_tour_32

Dag 04: De kans is groot dat we wilde dolfijnen tegen komen

slider_exotic_bali_tour_33

Dag 05: Onderweg naar Candidasa kunt u genieten van het ...

slider_exotic_bali_tour_34

Dag 05: ... uitzicht over de Batur vulkaan en het kratermeer

slider_exotic_bali_tour_35

Dag 05: Vervolgens bezoeken we de Besakih tempel

slider_exotic_bali_tour_36

Dag 05: Deze hindoeïstische tempel is gelegen tegen de ...

slider_exotic_bali_tour_37

Dag 05: ... hellingen van de vulkaan Gunung Agung

slider_exotic_bali_tour_38

Dag 05: Het is gebouwd tussen de 14e en 18e eeuw

slider_exotic_bali_tour_39

Dag 05: Het tempelcomplex bestaat uit circa 200 bouwwerken

slider_exotic_bali_tour_40

Dag 05: Het is verdeeld in verschillende terrassen en paviljoens

slider_exotic_bali_tour_41

Dag 05: Er valt veel te ontdekken en te bezichtigen in het tempelcomplex

slider_exotic_bali_tour_42

Dag 05: Hoger in het complex kunt u genieten van het uitzicht

slider_exotic_bali_tour_43

Dag 05: Gelovigen bidden en brengen offers in de Besakih tempel

slider_exotic_bali_tour_44

Dag 05: De Besakih, één van de mooiste tempels op Bali

slider_exotic_bali_tour_45

Dag 05: We verblijven in het Rama Shinta Hotel

slider_exotic_bali_tour_46

Dag 05: Het Rama Shinta Hotel beschikt over een mooi zwembad

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_exotic_bali_tour_01
slider_exotic_bali_tour_02
slider_exotic_bali_tour_03
slider_exotic_bali_tour_04
slider_exotic_bali_tour_05
slider_exotic_bali_tour_06
slider_exotic_bali_tour_07
slider_exotic_bali_tour_08
slider_exotic_bali_tour_09
slider_exotic_bali_tour_10
slider_exotic_bali_tour_11
slider_exotic_bali_tour_12
slider_exotic_bali_tour_13
slider_exotic_bali_tour_14
slider_exotic_bali_tour_15
slider_exotic_bali_tour_16
slider_exotic_bali_tour_17
slider_exotic_bali_tour_18
slider_exotic_bali_tour_19
slider_exotic_bali_tour_20
slider_exotic_bali_tour_21
slider_exotic_bali_tour_22
slider_exotic_bali_tour_23
slider_exotic_bali_tour_24
slider_exotic_bali_tour_25
slider_exotic_bali_tour_26
slider_exotic_bali_tour_27
slider_exotic_bali_tour_28
slider_exotic_bali_tour_29
slider_exotic_bali_tour_30
slider_exotic_bali_tour_31
slider_exotic_bali_tour_32
slider_exotic_bali_tour_33
slider_exotic_bali_tour_34
slider_exotic_bali_tour_35
slider_exotic_bali_tour_36
slider_exotic_bali_tour_37
slider_exotic_bali_tour_38
slider_exotic_bali_tour_39
slider_exotic_bali_tour_40
slider_exotic_bali_tour_41
slider_exotic_bali_tour_42
slider_exotic_bali_tour_43
slider_exotic_bali_tour_44
slider_exotic_bali_tour_45
slider_exotic_bali_tour_46
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Exotic Bali Tour

Reis details:

  • Bali
  • 2
  • I-BAL-14
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen