Yogyakarta naar Semarang - 5 Dagen

Yogyakarta naar Semarang

Yogyakarta naar Semarang is een 5 daagse “bouwsteenmodule” op Java.

We starten deze tour vanuit Yogyakarta. We reizen naar Magelang, waar we de wereldberoemde Borobudur tempel gaan bezoeken. Hierna reizen we verder naar de hoofdstad van Midden-Java, Semarang.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Dagelijks vertrek vanuit Yogyakarta

Java - MagelangU wordt opgehaald bij uw hotel in Yogyakarta voor de transfer naar Magelang.

Deze stad is gelegen tussen twee gebergten, de Merbabu en Sumbing. Magelang is een aangename plek om te verkennen met een aantal historische bezienswaardigheden uit het Nederlandse koloniale verleden, waaronder de Drinkwatertoren die nog steeds in het centrum van de stad staat. Vanaf veel punten in de stad heeft u een geweldig uitzicht op de berg Sumbing.

Na het inchecken in het Graharu Boutique Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Graharu Boutique Hotel.

Hotel

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Borobudur. Het is ook mogelijk om zeer vroeg in de ochtend de Borobudur te bezoeken. In dit geval kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de tempel.

De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m2. De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan het Spoorwegmuseum Ambarawa. Het museum herbergt een uitgebreide verzameling van 21 antieke locomotieven en het voormalige station, van waaruit een tandradspoorweg loopt naar het naburige Bedono.

Tot slot bezoeken we de Gedong Songo. Deze hindoeïstische tempels dateren uit de periode 730-780 na Christus en liggen verspreid over de zuidwestelijke flank van de Gunung Ungaran (1893m).

Overnachting in het Kaya Arum Resort.

Ontbijt
Hotel

Semarang - Kota LamaNa het ontbijt gaan we een stadstour maken naar Semarang.

We beginnen met een bezoek aan Lawang Sewu. Dit gebouw was het hoofdkantoor van de Nederlandse Oost-Indische spoorwegmaatschappij. Lawang Sewu betekent in het Javaans “duizend deuren”. De naam komt van zijn ontwerp, met talloze deuren en bogen.

Vervolgens bezoeken we de Sam Po Khong. Deze grote Chinese tempel is gewijd aan de zeevaarder Zheng He (Ming-dynastie). Tijdens één van de zeereizen van Zheng He kwam hij aan in Semarang. Hij liet hier een moskee bouwen, verspreide de islamitische leer en leerde de lokale bevolking om bepaalde gewassen te verbouwen. De moskee is nu een tempel geworden.

Tot slot bezoeken we de Kota Lama, de oude binnenstad van Semarang. Het gebied is ongeveer 31 hectare groot. Het ziet eruit als een stad op zichzelf, waardoor het de bijnaam “Little Netherlands” heeft. We vinden hier vele gebouwen uit het Nederlandse koloniale verleden.

Overnachting in het Kaya Arum Resort.

Ontbijt
Hotel

Yogyakarta - PrambananNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan een koffieplantage in de omgeving van Salatiga.

Vervolgens reizen we door het prachtige landschap terug naar Yogyakarta.

Later op de dag bezoeken we de beroemde hindoetempel, Prambanan, gebouwd in de 9e eeuw door een Shivaitische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen nog enkele kleinere tempels die gewijd zijn aan diverse dieren, zoals de stier, de gans en de adelaar. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Overnachting in het Duta Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Yogyakarta

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Yogyakarta. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Yogyakarta. Vanuit Yogyakarta kunt u een binnenlandse vlucht nemen naar Bali (niet inclusief, uiteraard kunnen wij dit vliegticket voor u verzorgen).

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Yogyakarta - Semarang Tour

Kaart Yogyakarta - Semarang

Yogyakarta - Semarang Tour - 5 Dagen - I-JAV-22

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 119 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 maart 2024: € 129
  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 139

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 21 december 2023 t/m 05 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Yogyakarta naar Semarang

Reis details:

  • Yogyakarta
  • 2
  • I-JAV-22
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen