Vietnam Hill Tribes & Nature - 16 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 1942
 
va € 1356
 
va € 1228

Vietnam Hill Tribes & Nature

Vietnam Hill Tribes & Nature is een 16 daagse rondreis door Noord-Vietnam. Voor avontuurlijke reizigers is het noordwesten van Vietnam één van de beste bestemmingen. Son La en Dien Bien Phu beschikken over een rijke geschiedenis. In de bergen wonen verschillende kleurrijke bergstammen, ieder met een eigen cultuur. Het reizen door dit prachtige gebied zal een onvergetelijke ervaring zijn. Ook bezoeken we Sapa, één van de meest pittoreske bergdorpjes van Vietnam. Tot slot maken we een indrukwekkende cruise door de baai van Halong.

U kunt deze rondreis combineren met één van onze overige reisprogramma’s. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen. Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op onze reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Dag 01 :
Hanoi

HanoiNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Ngoc Son TempelNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

’s Middags gaan we een wandeltocht maken door Hanoi Old Quarter. Tijdens de wandeltocht bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

Ook gaan we een ritje maken met een riksja. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Hanoi

Hanoi - Tempel van de LiteratuurNa het ontbijt gaan we een bezoek aan het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagode die is gebouwd op 1 paal). De pagode is een historische boeddhistische tempel in Hanoi. Zoals de naam al doet vermoeden, is de pagode gebouwd op één enkele pilaar, die is ontworpen om een lotusbloesem te laten lijken die uit een vijver oprijst. De tempel werd voor het eerst gebouwd in de 11e eeuw, tijdens het bewind van keizer Ly Thai Tong. Er wordt gezegd dat de keizer de pagode heeft gebouwd als een manier om zijn dankbaarheid te betuigen aan de godin van de barmhartigheid, Quan Am, voor het schenken van een zoon en erfgenaam. Door de jaren heen is de tempel meerdere malen herbouwd vanwege schade veroorzaakt door natuurrampen en oorlog. Ondanks deze uitdagingen blijft de One Pillar Pagoda een belangrijk cultureel monument en een populaire toeristische attractie in Hanoi. Bezoekers komen niet alleen om de unieke architectuur te bewonderen, maar ook om meer te leren over de geschiedenis en betekenis van deze oude tempel.

Vervolgens bezoeken we nog het Museum of Women. Zoals de naam al zegt gaat dit museum volledig over de vrouwen in Vietnam. Het museum heeft meerdere verdiepingen met onder andere kunst, kleding en de rol van de vrouwen tijdens de oorlog.

Aan het eind van de ochtend bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Mai Chau - fietstochtNa het ontbijt vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen. De Mai Chau vallei biedt u onuitwisbare indrukken. In de Mai Chau vallei leven voornamelijk “White Thai” mensen. Andere etnische bevolkingsgroepen die hier leven zijn de H’Mong, de Zao, de Muong, de Tay, de Hoa en de Viet.

Na het inchecken in het Sunset Boutique Hotel gaan we een fietstour maken om de omgeving te verkennen. We maken een leuke tocht naar een dorp van de White Thai. In dit dorp zullen we gastvrij onthaald worden en maken kennis met de lokale bewoners. De Witte Thai hebben een eigen taal en schrift. Verder fietsen we door prachtige rijstvelden met op de achtergrond het indrukwekkende Karst gebergte.

Overnachting in het Sunset Boutique Hotel.

Ontbijt
Hotel

Vandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Son La. Deze stad ligt in een vallei aan de Ma-rivier, op circa 200 km ten noordwesten van Mai Chau.

Onderweg passeren we dorpjes van de H’mong, de Black Thai, de Dzao en de Muong bergstammen. Bij Moc Chau bezoeken we een theeplantage.

Na aankomst in Son La bezoeken we de oude gevangenis uit 1908. In de 19e eeuw waren er vele opstanden in de gevangenis. Later werd de gevangenis gebruikt voor politieke gevangenen. De gevangenis werd in de jaren 50 gebombardeerd door de Fransen en in 1965 door de Amerikanen. Voor een deel is de gevangenis hersteld als monument. We gaan ook een kijkje nemen bij de Lookout Tower.

Later op de dag gaan we de dorpjes ten zuiden van de stad verkennen.

Overnachting in het Son La Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Muong Thanh Dien Bien HotelNa het ontbijt reizen we door een indrukwekkend landschap naar Dien Bien Phu, gelegen in het noordwesten van Vietnam.

Onderweg rijden we over de Pha Din Pass, waar u kunt genieten van het adembenemende uitzicht. Verder bezoeken we de Thuan Chau markt en een dorpje van de Zwarte Thai.

De veldslag bij Dien Bien Phu was de laatste in de Vietnamese onafhankelijkheidsoorlog. Deze duurde van 13 maart tot 7 mei 1954. Vietnam was tot dan toe een Franse kolonie. Je kunt zeggen dat de Fransen na deze slag de macht over het land Vietnam kwijt raakte. De monumenten, musea, bewaarde bunkers en het oorlogskerkhof herinneren deze slag.

Na aankomst in Dien Bien Phu inchecken in het hotel. Indien we voldoende tijd over hebben bezoeken we het Dien Bien Phu museum. Dit museum vertelt het verhaal van de veldslag bij Dien Bien Phu. Dit museum is gesloten op maandag en dinsdag.

Overnachting in het Muong Thanh Dien Bien Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we verder naar Lai Chau. Het gebied rond Lai Chau is het leefgebied van verschillende etnische bevolkingsgroepen, zoals de Flower H’mong en de Witte H’mong.

Lai Chau is een provincie in het noordwesten van Vietnam. Het staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen, met bergachtig terrein en dichte bossen. De bevolking van Lai Chau is voornamelijk afkomstig van etnische minderheden zoals H’mong, Thai en Dao, waardoor hun cultuur rijk en divers is. De provincie herbergt een aantal nationale parken en natuurreservaten, waaronder Hoang Lien National Park en Pu Luong Natural Reserve, die toeristen uit de hele wereld aantrekken. Daarnaast staat Lai Chau bekend om zijn traditionele ambachten, zoals weven en borduren, die van generatie op generatie worden doorgegeven. In de afgelopen jaren heeft Lai Chau aanzienlijke ontwikkelingen doorgemaakt, met verbeteringen in de infrastructuur en sociaal-economische omstandigheden.

Overnachting in het Muong Thanh Lai Chau Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Sapa Relax HotelNa het ontbijt vertrekken we, via Tam Duong, naar Sapa.

Sapa is gelegen op een hoogte van 1500 meter en is één van de meest pittoreske bergdorpjes van Vietnam. In 1922 stichten de Fransen dit dorpje dat gelegen is tussen de hellingen van de berg Hoang Lien Son. De Fransen gebruikten het dorp als toevluchtsoord om de koelte op te zoeken. Er bevinden zich hier dan ook veel gebouwen uit de Franse koloniale periode. Vanuit het centrum van Sapa kunt u genieten van het wolkendek tussen de bergen, kristalheldere bergstroompjes en terrasvormige tuinen.

Na aankomst in Sapa gaan we inchecken in het Sapa Relax Hotel. Hierna kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt gaan rondwandelen door Sapa en een bezoek brengen aan de lokale markt.

Overnachting in het Sapa Relax Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Sapa

SapaNa het ontbijt rijden we naar het dorpje Lao Chai. Van hieruit gaan we een wandeltocht maken door de Sapa vallei. Het eerste stuk wandelen we circa 2 km. We wandelen langs prachtige rijstterrassen en passeren de traditionele houten huisjes van de Zwarte Hmong bergstam. Vervolgens wandelen we verder, ook circa 2 km, naar het dorpje Ta Van. Hier gaan we kennismaken met het Giay volk. Hierna volgt het mooiste gedeelte van de wandeltocht, de route naar het dorpje Giang Ta Chai. Het landschap is hier adembenemend. U kunt hier genieten van de prachtige vergezichten op de dorpjes van het Red Dao volk. Na aankomst in het dorpje Giang Ta Chai staat de chauffeur ons reeds op te wachten.

Later op de dag bezoeken we het dorpje Cat Cat, dat op circa 3 km van Sapa is gelegen. In dit dorp leeft de Zwarte Hmong bergstam. Om het dorp te bereiken moeten we een korte wandeling maken door de vallei. We zien hier de houten huizen die prachtig gelegen zijn tegen de heuvels. We gaan in het dorp kennismaken met de lokale bevolking.

Overnachting in het Sapa Relax Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sapa - bergstammenNa het ontbijt bezoeken we één van de lokale markten in de omgeving van Sapa. Op deze markten worden zelfgemaakte producten verhandeld door de kleurrijke bergstammen en vergaren de bezoekers hier het laatste nieuws. Afhankelijk van de dag vinden deze markten in verschillende gebieden plaats zoals Coc Ly, Can Cau of Bac Ha.

Hierna maken we een wandeling naar één van de bergstammen dorpjes in de omgeving. We leren hier meer over het leven van de bergstammen en hun dagelijkse bezigheden.

Later op de dag rijden we terug naar Hanoi.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Ninh Binh - Chua HuongNa het ontbijt vetrekken we naar Ninh Binh.

Onderweg gaan we een bezoek brengen aan de Perfume Pagoda (Chua Huong). Deze pagode is eigenlijk een groep tempels en grotten in de kalksteenrotsen van de Huong Tich. Op weg naar de top komt u langs verschillende grotpagoda’s. In plaats van de beklimming kunt u ook de kabelbaan nemen (niet inclusief). Vanaf de top van de Huong Tich kunt u genieten van het fantastische uitzicht.

Vervolgens gaan we een boottocht maken over de Yen Vi rivier. Tijdens de boottocht varen we langs grillige rotsen en groene rijstvelden. Vanuit de boot heeft u een mooi zicht op de Huong Son Mountain Range.

Overnachting in het Thuy Anh Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Ninh Binh

Van Long Nature ReserveVandaag gaan we, na het ontbijt, een prachtige boottocht maken door het Van Long Nature Reserve. Tijdens de boottocht, in een sampan, kunt u genieten van het dagelijks leven langs de rivier en het prachtige landschap vol kalkstenen rotsen en rijstvelden.

De boottocht gaat door een indrukwekkend landschap. Geniet hier van de stilte, het is hier minder druk dan in Tam Coc. U hoeft zelf niet te roeien, maar kunt lekker zitten en genieten. Tijdens de boottocht passeren we diverse grotten.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het Thuy Anh Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Halong Bay.

Hier gaat u aan boord van de V-Spirit en vervolgens gaan we een we een indrukwekkende cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Hierna varen we naar Titov Island. Hier heeft u de gelegenheid om te zwemmen of gewoon even lekker relaxen op het strand. Vanaf de top van het eiland kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Halong Bay.

Op het bovendek vindt een Sunset Party plaats. U kunt hier genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot
Dag 14 :
Halong Bay

In de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Na het ontbijt kunt u genieten van het rustgevende landschap van Halong Bay. Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Fairy grot.

Hierna kunt u gaan kajakken bij de Drum Cave.

Na de lunch (inclusief) bezoeken we de Pearl Farm. Hier krijgt u uitleg over het gehele proces van de parels.

Na het diner (inclusief) kunt u de avond doorbrengen op het bovendek.

Overnachting aan boord.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Na het ontbijt kunt u gaan kajakken bij de Luon Cave.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch (inclusief). We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Hierna rijden we terug naar Hanoi. Onderweg bezoeken we, indien we genoeg tijd hebben, Phu Lang Village.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 16 :
Hanoi

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Hanoi. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • U kunt dit vliegticket uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Vietnam Hill Tribes & Nature

Kaart Rondreis Vietnam Hilltribes en Nature

Rondreis Vietnam Hilltribes & Nature - 16 Dagen - R-VTN-18

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 mei 2023 t/m 30 september 2023: € 435
 • 01 oktober 2023 t/m 31 december 2023: € 455

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2023 t/m 31 december 2023

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Vietnam Hill Tribes & Nature

Reis details:

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-18
 • 16 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen