Sri Lanka informatie. Het eiland Sri Lanka, vroeger Ceylon genoemd, ligt ten zuiden van India in de Indische Oceaan. Dit paradijs op aarde heeft een oppervlakte van ruim 65.000 km². Het is dus ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Het eiland heeft een eeuwenoude historie. Het is ooit een kolonie geweest van Nederland en later van Engeland. In o.a. Colombo, Galle en Trincomalee zijn nog overblijfselen zoals forten, kerken en gebouwen. Deze dateren uit de Nederlandse V.O.C. periode.

Sri Lanka is een vruchtbaar land, dat veel overeenkomsten vertoont met Indonesië. Het heeft uitgestrekte theeplantages (Ceylon thee!) tegen de heuvels en bergen waar de theeplukkers met grote manden op hun rug werken. Ook zijn er tropische regenwouden, die een veelheid aan kleuren bieden. Het eiland wordt omlijst door prachtige goudgele stranden. Indien u een ondernemende reiziger bent die van kunst, cultuur en de natuur houdt en ook nog van een heerlijke vakantie wil genieten, zult u in Sri Lanka aan uw trekken komen en de basis leggen om terug te keren. Misschien combineert u dat dan wel met een bezoek aan de Malediven. Deze groep eilanden ligt in de buurt van Sri Lanka en is één van de mooiste duiklocaties ter wereld. We willen u graag voorzien van allerlei nuttige tips en informatie.

Vanaf de allereerste reizigers die het kleine eiland bezochten tot aan moderne toeristen zijn hun eerste indrukken vergelijkbaar. Ze zijn allemaal gefascineerd door de glimlach van de inwoners van het eiland.


Klimaat


De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 28-32°C op het lage land. Het is tussen de 20-25°C in de hoger gelegen gebieden. In Sri Lanka duurt het vakantieseizoen 12 maanden. Voor een strandvakantie leent de Noordoost kust zich het beste in de maanden april tot september. Voor de Zuidwest kust zijn de maanden oktober tot april ideaal.


Paspoort / Visum


Om het land te bezoeken heeft u een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na thuiskomst. Een visum is verplicht. U kunt het visum aanvragen bij de ambassade of online een ETA (Electronic Travel Authorization) aanvragen.


Tijdverschil


Het tijdverschil met Nederland en Colombo is in de zomer +3:30 uur en in de winter +4:30 uur.


Valuta


Valuta : Srilankaanse Rupee (LKR)

€ 1 = ong. 225 LKR

LKR 1000 = ong. € 4,35


Bezienswaardigheden Sri LankaKaart Sri Lanka


Kaart Sri Lanka