Adam’s Peak Tour - 2 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 216
 
va € 183
 
va € 137

Adam’s Peak Tour

De Adam’s Peak Tour is een 2 daagse “bouwsteenmodule”. Tijdens dit programma gaan we de meest geliefde berg in Sri Lanka beklimmen, de Adam’s Peak.

Adam’s Peak, ook wel bekend als Sri Pada, is een heilige berg gelegen in centraal Sri Lanka. Het is een populaire bedevaartsplaats voor mensen van verschillende religies, waaronder boeddhisten, hindoes, christenen en moslims. De berg heeft een hoogte van 2.243 meter en er wordt gezegd dat er op de top een voetafdruk is die heilig is voor elk van de eerder genoemde religies. De klim naar de top van de berg omvat het beklimmen van een steile trap met meer dan 5.000 treden. Dit kan uitdagend zijn, maar de schilderachtige uitzichten en de spirituele betekenis zijn de moeite waard. Veel mensen kiezen ervoor om de berg ’s nachts te beklimmen om de top bij zonsopgang te bereiken, wat door velen als een spirituele ervaring wordt beschouwd. Adam’s Peak is niet alleen een religieuze site, maar ook een natuurwonder dat zowel lokale bewoners als toeristen aantrekt.

Deze bouwsteenmodule kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule of één van onze Sri Lanka rondreizen. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen. Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanuit Kandy, Ella, Nuwara Eliya of Sinharaja

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Kandy, Ella, Nuwara Eliya of Sinharaja. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt vertrekken we naar Adam’s Peak, de meest geliefde berg in Sri Lanka. De 2243 meter hoge berg geldt voor zowel het boeddhisme, hindoeïsme en het christendom als heilig. Op de top van de berg is er een grote voetafdruk waarvan de Christenen deze zien als de voet van Adam. Boeddhisten en Hindoes wijden de voetafdruk aan hindoe god Shiva. Iedere Sri Lankaan wordt geacht deze tocht minstens eenmaal in zijn leven te maken.

Na aankomst bij de Adam’s Peak gaan we inchecken in het Wathsala Inn. Een guesthouse kamer is gereserveerd om te rusten voor en na de klim.

Rond middernacht beklimmen we de Adam’s Peak, om te genieten van de spectaculaire zonsopgang in de vroege uurtjes. De kortste route naar boven bestaat uit 6442 treden. De tocht naar boven duurt enkele uren. Het pad is verlicht met lantaarns en voldoende rustplaatsen. De beste periode om de Adam’s Peak te beklimmen is van december t/m mei.

Diner + Overnachting in Wathsala Inn.

Diner
Guesthouse

In de vroege ochtend keren we terug naar het guesthouse voor het ontbijt.

Hierna volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Nuwara Eliya, Kandy, Uda Walawe, Sinharaja of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken

Kaart Sri Lanka - Adam's Peak Tour

Sri Lanka - Adam's Peak Tour - 2 dagen - APT-I-01

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 juni 2023 t/m 31 oktober 2024: € 36

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.


Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Adam’s Peak Tour

Reis details:

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • APT-I-01
 • 2 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen