Mirissa Tour

3 Days

Mirissa Tour

De Mirissa Tour is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Sri Lanka.

We bezoeken het meest zuidelijke punt van Sri Lanka, hier kunt u walvissen en dolfijnen spotten. Verder kunt u heerlijk tot rust komen op het prachtige strand van Mirissa.

Mirissa is een kleine, pittoreske stad gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka. Beroemd om zijn prachtige zandstranden, kokospalmen omzoomde kustlijnen en kristalheldere wateren die een scala aan tropische vissen en zeedieren laten zien. Het strand van Mirissa is al lang een populaire vakantiebestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het staat bekend om zijn uitstekende surfomstandigheden, vriendelijke bewoners en relaxte sfeer.

Met deze Mirissa Tour kunt u uw reis naar Sri Lanka bouwen

Mirissa is ook een favoriet voor het spotten van walvissen en dolfijnen in Sri Lanka vanwege de nabijheid van populaire migratieroutes en zeereservaten. In de stad is er een goede selectie van restaurants, cafés, bars en winkels die tegemoetkomen aan de behoeften van bezoekers. Mirissa is een geweldige bestemming om te ontspannen, zonnebaden, zwemmen, surfen, snorkelen en walvissen te spotten aan de idyllische kust van Sri Lanka.

U kunt dit programma combineren met een van onze overige reizen of hotels naar keuze

Deze Mirissa Tour kunt u combineren met een andere bouwsteenmodule of één van onze Sri Lanka rondreizen. Op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw reis naar Sri Lanka kunt komen bespreken 

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

De Mirissa Tour vertrek dagelijks vanuit Yala, Uda Walawe, Galle, Sinharaja of Ella

 • Keuze uit diverse plaatsen
 • 2
 • MIR-I-01
 • 3 Dag
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • Te verlengen met één van onze andere Sri Lanka bouwstenen, op deze manier kunt u uw eigen Sri Lanka reis samenstellen

Programma

Dag 01 :
Mirissa

U kunt dit programma dagelijks starten vanuit Yala, Uda Walawe, Galle, Sinharaja of Ella. Deze transfer is inclusief indien dit programma aansluit op één van onze andere Sri Lanka bouwsteenmodules.

Na het ontbijt vertrekken we naar Mirissa, gelegen op bijna het meest zuidelijke punt van Sri Lanka. Mirissa ligt op ongeveer 200km van de evenaar. Het afgelegen halvemaanvormige strand is de perfecte locatie om achterover te leunen, te ontspannen en alle drukte van uw dagelijks leven even te vergeten.

Mirissa is de beste plek in Sri Lanka om walvissen en dolfijnen te spotten. In de warme Indische Oceaan kunt u blauwe vinvissen, bryde’s walvissen, potvissen, vinvissen, killer walvissen, common dolfijnen, bottlenose dolfijnen, spinner dolfijnen, risso’s dolfijnen en gestreepte dolfijnen spotten. Soms zien we ook schildpadden en verschillende vissoorten, zoals bijvoorbeeld de blauwvintonijn en vliegende vissen.

Na aankomst in Mirissa gaan we inchecken in het Mandara Resort. De rest van de dag kunt u heerlijk gaan relaxen op het strand.

Diner + Overnachting in het Mandara Resort – Mirissa.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Mirissa

Vroeg in de ochtend kunt u, na het ontbijt, deelnemen aan de Dolphin & Whale Watching Tour.

Vanuit de haven van Mirissa gaan we de zee op en proberen zo veel mogelijk dolfijnen en walvissen te spotten. Het beste seizoen om walvissen te spotten is van november t/m eind april. In deze periode is de oceaan warm en rustiger. Van mei t/m oktober is het ook mogelijk om walvissen te spotten, echter de zee kan dan flink ruig zijn.

Na het spotten keren we terug naar ons hotel. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Mandara Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 03 :
Mirissa

Na het ontbijt volgt de transfer (inclusief indien u meerdere bouwstenen met elkaar combineert) naar één van de volgende bestemmingen: Galle, Uda Walawe, Yala, Sinharaja of een hotel aan het strand van Hikkaduwa tot Negombo.

U kunt dus zelf uw volgende bestemming uitkiezen. Na aankomst in één van deze bestemmingen (indien meerdere bouwstenen met elkaar worden gecombineerd) eindigt dit programma. U kunt andere bouwstenen of strandhotels koppelen aan dit programma en zo uw eigen Sri Lanka reis samenstellen.

WILT U UW SRI LANKA REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma
 • Vervoer (privé) per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner

Exclusief

 • Vliegticket naar Colombo, deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken
 • Entreegelden, deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 70 pp

Mirissa Tour - 3 Dagen - MIR-I-01

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Dolfijnen & Walvissen spotten: USD 70 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 119

Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2024 (Kerst) en op 31 december 2024 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Mirissa Tour