Rondreis Amazing Sri Lanka - 14 Dagen

Rondreis Amazing Sri Lanka

De Rondreis Amazing Sri Lanka is een prachtige rondreis over het eiland Sri Lanka.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 909
 
va € 819
 
va € 740

Deze 14-daagse rondreis door Sri Lanka is een spannende manier om de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van het land te ervaren. Beginnend bij Sigiriya, kun je de oude rotsvesting verkennen en de nabijgelegen ruïnes van Polonnaruwa. Deze zullen je een glimp geven van de rijke geschiedenis van Sri Lanka. Het iconische tempelcomplex van Dambulla en de Tempel van de Tandrelikwie van Kandy laten de religieuze betekenis zien.

In Peradeniya kun je de Koninklijke Botanische Tuin bezoeken voordat je naar het schilderachtige stadje Ella gaat, dat prachtige uitzichten en wandelmogelijkheden biedt. Het Uda Walawe National Park herbergt een breed scala aan wilde dieren. Het Nederlandse fort van Galle is een andere niet te missen historische attractie.

De reis eindigt met ontspanning op de prachtige stranden van Koggala. Hier kun je genieten van de zon en het azuurblauwe water. Tijdens de reis kom je charmante stadjes, weelderig groen, rijke wildparken en vriendelijke lokale bevolking tegen die je ervaring in Sri Lanka onvergetelijk zullen maken.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Sri Lanka te bespreken

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar en/of verlengen met één van onze andere hotels in Sigiriya, Kandy, Ella, Embilipiyiya en Koggala. Vanuit Koggala kunt u deze reis verlengen met een strandvakantie in bijvoorbeeld Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Hikkaduwa, Galle of Negombo. Ook is het mogelijk om deze rondreis te combineren met de Malediven.

Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Sri Lanka kunt u bij ons terecht. Verder is deze rondreis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Rondreis Amazing Sri Lanka – Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Sigiriya - Fresco Water VillaAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Sigiriya. Na aankomst in Sigiriya gaan we inchecken in het Fresco Water Villa. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, een televisie met satellietzenders en een badkamer met douche en toilet. Verder is er WIFI beschikbaar in de openbare ruimtes en kunt u gebruik maken van het zwembad.

Nadat we hebben ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa – Sigiriya.

Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya.

Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit enorme complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend.

Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit.

Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

PolonnaruwaNa het ontbijt bezoeken we het landelijk gelegen dorpje Hiriwaduna. We gaan hier een ritje met een kar maken door het dorp en de omringende rijstvelden. Ook bezoeken we het tempeltje in het dorp, waar de boeddhistische priester een zegenceremonie geeft. Hierna wandelen we naar een meer, waar we een boottocht gaan maken. Vervolgens bezoeken we een lokale familie in het dorp, waar we een heerlijke traditionele Sri Lankaanse lunch zullen nuttigen.

’s Middags gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt bezoeken we de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Hierna bezoeken we de kruidentuin van Matale. In deze kruidentuin krijgt u uitleg over de verschillende soorten kruiden en specerijen. We kunnen rondwandelen door de tuin en zien hier de verschillende soorten kruiden staan.

We vervolgen onze reis naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. De stad is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met ongeveer 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Verder vindt hier iedere ochtend een ceremonie plaats.

’s Middags bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. Eén van de bekendste attracties in het park is het orchideeënhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeën huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Treinreis - theeplantagesNa het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Peradeniya.

Vanuit deze plaats gaan we een prachtige treinreis maken naar Ella. De trein gaat door een prachtig landschap vol bergen bedekt met theeplantages. U kunt lekker plaatsnemen in de trein en genieten van het prachtige uitzicht.

Na aankomst op het treinstation van Ella volgt de transfer naar het Oak Ray Ella Gap Hotel.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel – Ella.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Ella

Ella - theeplantageNa het ontbijt bezoeken we de Lipton’s Seat. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de World’s End. De Schotse theebaron Sir Thomas Lipton begon op deze locatie zijn ontluikende imperium.

Vervolgens bezoeken we een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Ook zien we in een fabriekje hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Tot slot gaan we genieten van het spectaculaire uitzicht over de Ella Gap. Dit is een gat in de zuidelijke bergwand, waar het land een duizelingwekkende daling maakt van meer dan 900 meter.

Diner + Overnachting in het Oak Ray Ella Gap Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Ella - Rawana watervalNa het ontbijt verlaten we Ella en reizen verder naar Uda Walawe.

Onderweg bezichtigen we de Rawana waterval. Deze waterval ligt in een prachtig bergachtig gebied. Tijdens het regenseizoen valt het water in diverse fases de berg af. Deze waterval is vernoemd naar de legendarische koning Rawana, die verbonden is met het beroemde Indiase epos, de Ramayana. Volgens de legende werd er gezegd dat Rawana (destijds de koning van Sri Lanka) prinses Sita had ontvoerd en haar in de grotten achter deze waterval had verborgen, nu eenvoudigweg bekend als de Ravana Ella-grot. De reden voor de ontvoering zou een wraak zijn omdat Rama (echtgenoot van Sita) en zijn broer Laxmana de neus van zijn zus doorsneden. In die tijd was de grot omgeven door dichte bossen in het midden van de wildernis. Er wordt ook geloofd dat de koningin van Rama zich baadde in een poel die het water verzamelde dat uit deze waterval viel. Ze geloofden dat Ravana de Ravanahatha hier heeft gespeeld.

Na aankomst in Uda Walawe bezoeken we het olifantenopvangcentrum “Ath Athuru Sevana”

Diner + Overnachting in het Centauria Lake Resort – Embilipitiya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Uda Walawe National ParkNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

’s Middags bezoeken het Uda Walawe National Park. Dit park is ongeveer 30,821 hectare groot. Het park is gesitueerd tussen het Ratnapura en het Monaragala district en er leven grote kuddes wilde olifanten, herten, zwijnen, waterbuffels en jakhalzen.

We maken een prachtige jeepsafari door het park, waarbij het niet onwaarschijnlijk is dat we hele kuddes wilde olifanten te zien zullen krijgen.

Diner + Overnachting in het Centauria Lake Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Galle - Dutch FortNa het ontbijt verlaten we Uda Walawe en vertrekken naar Koggala.

In Galle brengen we een bezoek aan het Dutch Fort. Het fort telt een rijke historie en werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen. In 1640 versloegen de Nederlanders de Portugezen en verbouwde het Fort tot een complex van 38 hectare, met prachtige huizen, straten en een kerk. In 1796 moest Nederland capituleren en werd het Fort overgenomen door de Britten. Het huidige Galle Fort, dat sinds 1988 onder de UNESCO valt, is in goede staat en telt maar liefst 473 huizen. Bezienswaardig zijn o.a. de VOC-pakhuizen en kantoren, de zware bolwerken, bastions genaamd, het Punt Utrecht, waarop sinds 1940 de vuurtoren van Galle staat, het Galle Museum en de Nederlands Hervormde kerk met het oude Hollandse klokkentorentje uit 1701.

Later op de dag komen we aan in Koggala. We verblijven hier in het Koggala Beach Hotel. Dit hotel is gelegen langs het strand en van alle gemakken voorzien.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt kunt u deze dag heerlijk gaan genieten van uw strandvakantie in Koggala.

In de omgeving kunt u perfect snorkelen of duiken.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt is de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet bij het strand of het zwembad. Uiteraard kunt u ook de omgeving gaan verkennen.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Koggala - Koggala Beach HotelNa het ontbijt is de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet bij het strand of het zwembad. Uiteraard kunt u ook de omgeving gaan verkennen.

Diner + Overnachting in het Koggala Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze rondreis per nacht verlengen aan het strand in bijvoorbeeld Negombo, Mount Lavinia, Kalutara, Beruwala, Bentota, Induruwa, Ambalangoda, Hikkaduwa of Koggala.

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels in dit programma, u kunt ieder hotel upgraden of veranderen. ALLES KAN EN NIETS MOET

Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Vervoer luchthaven Colombo - hotel v.v.
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende chauffeur / gids, bij minder dan 8 deelnemers fungeert de chauffeur tevens als gids
 • Alle overnachtingen in comfortabele hotels op basis van halfpension = ontbijt + diner
 • Bezoek aan de oude historische stad Sigiriya met de 200 meter hoge leeuwenrots
 • Village tour Hiriwaduwa, rit met kar, boottocht over het meer, kennismaken met een lokale familie
 • Bezoek aan de oude stad Polonnaruwa met de indrukwekkende 14m lange liggende Boeddha
 • Bezoek aan de rotstempel van Dambulla
 • Bezoek aan de kruidentuin van Matale
 • Spectaculaire culturele dansshow in Kandy
 • Bezoek tempel van de tand en Upper Lake Kandy
 • Bezoek aan de botanische tuinen in Peradeniya
 • Treinreis langs theeplantages Peradeniya - Ella
 • Bezoek olifantenopvangcentrum Ath Athuru Sevana
 • Jeepsafari Uda Walawe National Park
 • Stadstour Galle: o.a. Dutch Fort en Punt Utrecht
 • Strandvakantie Koggala

Exclusief

 • Entreegelden: deze dient u ter plaatse te voldoen: ongeveer USD 189 pp
 • Vliegticket naar Colombo. Deze kunt u uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Amazing Sri Lanka

Rondreis Amazing Sri Lanka - 14 Dagen - I-SRI-01

 
Bijkomende kosten:
 
Reserveringskosten: € 10 per persoon
 
Calamiteitenfonds: € 5 per persoon
Tevens adviseren wij u om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!

Entreegelden

Overzicht Entreegelden in USD, deze dienen ter plaatse te worden voldaan indien u deze locatie wilt bezoeken


 • Sigiriya: USD 30 per persoon
 • Hiriwaduna: USD 15 per persoon
 • Polonnaruwa: USD 25 per persoon
 • Dambulla: USD 7 per persoon
 • Cultural Show Kandy: USD 5 per persoon
 • Kandy Temple: USD 7 per persoon
 • Peradeniya: USD 9 per persoon
 • Trein naar Ella: USD 7 per persoon
 • Bezoek Theeplantage: USD 3 per persoon
 • Elephant Transit Home: USD 6 per persoon
 • Uda Walawe NP: USD 70 per persoon
 • Galle Museum: USD 5 per persoon

Let Op: de entreegelden kunnen altijd iets afwijken. U kunt zelf bepalen aan welke excursies u wilt deelnemen.

Indien u NIET wilt deelnemen aan bepaalde excursies dan dient u dit bij de boeking op te geven. Deze entreegelden behoeft u dan ook niet te voldoen.

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 november 2023 t/m 31 oktober 2024: € 275

Toeslag bij verblijf in Kandy (Kandy Perahera) = van 21 augustus 2023 t/m 31 augustus 2023: € 66 per persoon

De exacte data voor de Perahera in 2024 zijn nog niet bekend. Ze kunnen van bovengenoemde data afwijken.


Er geldt een Verplichte toeslag op 24 december 2023 (Kerst) en op 31 december 2023 (Nieuwjaar).

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op genoemde data verblijft.

Sri Lanka - treinreis theeplantages
Sigiriya - Fresco Water Villa
Sigiriya - Fresco Water Villa
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Sigiriya Rock Fortress
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Rankoth Vehara
Polonnaruwa - Vatadage
Polonnaruwa - Gal Pota
Polonnaruwa - Kiri Vihara
Polonnaruwa
Polonnaruwa - Gal Vihara
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Dambulla - Rotstempel
Kandy - culturele dansshow
Kandy - culturele dansshow
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Kandy - Tempel van de Tand
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Peradeniya - botanische tuin
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Treinreis - theeplantages
Ella - Oak Ray Ella Gap Hotel
Ella - Oak Ray Ella Gap Hotel
Ella - Oak Ray Ella Gap Hotel
Ella - theeplantage
Ella - theeplantage
Ella - theeplantage
Ella - theeplantage
Ella - theefabriek
Ella - Rawana waterval
Ella - Rawana waterval
Ella - Rawana waterval
Embilipitiya - Centauria Lake Resort
Embilipitiya - Centauria Lake Resort
Embilipitiya - Centauria Lake Resort
Embilipitiya - Centauria Lake Resort
Embilipitiya - Centauria Lake Resort
Embilipitiya - Centauria Lake Resort
Uda Walawe National Park - Jeepsafari
Uda Walawe National Park - Jeepsafari
Uda Walawe National Park - Jeepsafari
Uda Walawe National Park - Jeepsafari
Uda Walawe National Park - Jeepsafari
Uda Walawe National Park - Jeepsafari
Uda Walawe National Park - Jeepsafari
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Galle - Dutch Fort
Kogalla Beach Hotel
Kogalla Beach Hotel
Kogalla Beach Hotel
Kogalla Beach Hotel
Kogalla Beach Hotel
slider_amazing_sri_lanka_01

Een mooie rondreis over het prachtige eiland Sri Lanka

slider_amazing_sri_lanka_02

Dag 01: Inchecken in het Fresco Water Villa - Sigiriya

slider_amazing_sri_lanka_03

Dag 01: Dit resort beschikt over een prachtig zwembad

slider_amazing_sri_lanka_04

Dag 02: Vandaag bezoeken we de beroemde Sigiriya Rots

slider_amazing_sri_lanka_05

Dag 02: Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNSECO

slider_amazing_sri_lanka_06

Dag 02: Via allerlei stenen trappen komen we steeds hoger

slider_amazing_sri_lanka_07

Dag 02: Het is een flinke klim, maar zeer zeker de moeite waard

slider_amazing_sri_lanka_08

Dag 02: Tijdens de beklimming kunt u genieten van het prachtige uitzicht

slider_amazing_sri_lanka_09

Dag 02: Vervolgens komen we langs de beroemde Fresco's ...

slider_amazing_sri_lanka_10

Dag 02: ... van de "Wolkenmeisjes" op de spiegelmuur

slider_amazing_sri_lanka_11

Dag 02: Na de Freso's bereiken we de leeuwenpoort

slider_amazing_sri_lanka_12

Dag 02: Boven op de rots bevinden zich de overblijfselen van de citadel

slider_amazing_sri_lanka_13

Dag 02: Vanaf de rots heeft u een adembenemend uitzicht

slider_amazing_sri_lanka_14

Dag 03: 's Middags bezoeken we Polonnaruwa ...

slider_amazing_sri_lanka_15

Dag 03: ... de oude hoofdstad van het Singalese rijk

slider_amazing_sri_lanka_16

Dag 03: Dit complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen ...

slider_amazing_sri_lanka_17

Dag 03: ... tempels, Koninklijke baden en lusttuinen

slider_amazing_sri_lanka_18

Dag 03: De indrukwekkende Rankoth Vehara

slider_amazing_sri_lanka_19

Dag 03: Dit ronde bouwwerk is The Vatadage uit de 7e eeuw

slider_amazing_sri_lanka_20

Dag 03: De Gal Pota (Stone Book) is de grootste steen met inscripties

slider_amazing_sri_lanka_21

Dag 03: De Kiri Vihara is gebouwd ter nagedachtenis van Queen Subhadra

slider_amazing_sri_lanka_22

Dag 03: Polonnaruwa staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_amazing_sri_lanka_23

Dag 03: De twee uitgehakte Boeddhabeelden - Gal Vihara

slider_amazing_sri_lanka_24

Dag 04: We beginnen met een bezoek aan de rotstempel in Dambulla

slider_amazing_sri_lanka_25

Dag 04: We moeten diverse trappen omhoog lopen om bij de tempel te komen

slider_amazing_sri_lanka_26

Dag 04: Terwijl we omhoog wandelen komen we deze bewoners zeker tegen

slider_amazing_sri_lanka_27

Dag 04: De ingang naar de tempel bevindt zich boven op de heuvel

slider_amazing_sri_lanka_28

Dag 04: Er bevinden zich hier 5 grotten die u kunt bezichtigen

slider_amazing_sri_lanka_29

Dag 04: In de grotten zijn prachtige Boeddhabeelden te bewonderen

slider_amazing_sri_lanka_30

Dag 04: Een enorme liggende Boeddha in één van de grotten

slider_amazing_sri_lanka_31

Dag 04: De oude muur- en plafondschilderingen zijn van hoge kwaliteit

slider_amazing_sri_lanka_32

Dag 04: Er zijn prachtige details te ontdekken in de tempel

slider_amazing_sri_lanka_33

Dag 04: Het complex staat sinds 1991 op de UNESCO werelderfgoedlijst

slider_amazing_sri_lanka_34

Dag 04: 's Avonds gaan we een culturele dansshow bijwonen

slider_amazing_sri_lanka_35

Dag 04: Tijdens de show worden er diverse dansen opgevoerd

slider_amazing_sri_lanka_36

Dag 05: Na het ontbijt bezoeken we de Tempel van de Tand

slider_amazing_sri_lanka_37

Dag 05: In deze heilige tempel kunt u diverse vertrekken bezichtigen

slider_amazing_sri_lanka_38

Dag 05: U kunt ook rondwandelen door de tuinen van het tempelcomplex

slider_amazing_sri_lanka_39

Dag 05: Er zijn prachtige details en beelden te ontdekken

slider_amazing_sri_lanka_40

Dag 05: Ook bekijken we de dagelijkse ceremonie

slider_amazing_sri_lanka_41

Dag 05: 's Middags bezoeken we de botanische tuin in Peradeniya

slider_amazing_sri_lanka_42

Dag 05: De botanische tuin is opgericht in 1843

slider_amazing_sri_lanka_43

Dag 05: U kunt heerlijk rondwandelen door de botanische tuin

slider_amazing_sri_lanka_44

Dag 05: U moet zeker het orchideeënhuis gaan bekijken

slider_amazing_sri_lanka_45

Dag 06: We gaan vandaag een prachtige treinreis maken

slider_amazing_sri_lanka_46

Dag 06: U kunt lekker zitten en genieten van het uitzicht

slider_amazing_sri_lanka_47

Dag 06: De trein gaat door een prachtige landschap

slider_amazing_sri_lanka_48

Dag 06: U ziet de lokale bevolking langs de spoorlijn

slider_amazing_sri_lanka_49

Dag 06: We passeren heuvels vol met theeplantages

slider_amazing_sri_lanka_50

Dag 06: Later op de dag aankomst bij het Oak Ray Ella Gap Hotel

slider_amazing_sri_lanka_51

Dag 06: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_amazing_sri_lanka_52

Dag 06: Het hotel beschikt over een mooi zwembad

slider_amazing_sri_lanka_53

Dag 07: Vervolgens bezoeken we een theeplantage

slider_amazing_sri_lanka_54

Dag 07: Op de plantage zijn de theeplukkers druk aan het werk

slider_amazing_sri_lanka_55

Dag 07: De theeblaadjes worden met de hand geplukt

slider_amazing_sri_lanka_56

Dag 07: De theeblaadjes gaan in een zak aan hun hoofd

slider_amazing_sri_lanka_57

Dag 07: Vervolgens zien we in de fabriek hoe de thee wordt verwerkt

slider_amazing_sri_lanka_58

Dag 08: Onderweg naar Uda Walawe stoppen we bij de Rawana waterval

slider_amazing_sri_lanka_59

Dag 08: Deze waterval is prachtig gelegen in een bergachtig gebied

slider_amazing_sri_lanka_60

Dag 08: U kunt prachtige foto's maken bij deze waterval

slider_amazing_sri_lanka_61

Dag 08: Later op de dag inchecken in het Centauria Lake Resort

slider_amazing_sri_lanka_62

Dag 08: Dit resort beschikt over een mooi zwembad

slider_amazing_sri_lanka_63

Dag 08: Gasten kunnen gebruik maken van indoor en outdoor games

slider_amazing_sri_lanka_64

Dag 08: Bij de bar kunt u uw favoriete drankjes bestellen

slider_amazing_sri_lanka_65

Dag 08: De kamers zijn netjes ingericht en voorzien van alle gemakken

slider_amazing_sri_lanka_66

Dag 08: Vanaf uw balkon kunt u genieten van het uitzicht (standaard kamer)

slider_amazing_sri_lanka_67

Dag 09: 's Middags gaan we een Jeepsafari maken ...

slider_amazing_sri_lanka_68

Dag 09: ... door het Uda Walawe National Park

slider_amazing_sri_lanka_69

Dag 09: De jeeps zijn open, zodat u volop kunt genieten van de omgeving

slider_amazing_sri_lanka_70

Dag 09: We proberen zoveel mogelijk dieren in het wild te spotten

slider_amazing_sri_lanka_71

Dag 09: In het park leeft een grote populatie wilde olifanten

slider_amazing_sri_lanka_72

Dag 09: Naast de olifanten zullen we ook vele andere diersoorten tegenkomen

slider_amazing_sri_lanka_73

Dag 09: Vogelspotters zullen zich zeker niet vervelen

slider_amazing_sri_lanka_74

Dag 10: In Galle gaan we een bezoek brengen aan het Dutch Fort

slider_amazing_sri_lanka_75

Dag 10: Het fort heeft nog een aantal Nederlandstalige straatnamen

slider_amazing_sri_lanka_76

Dag 10: Dit goed bewaard gebleven fort is nog steeds een levend monument

slider_amazing_sri_lanka_77

Dag 10: Op de oude poort bevindt zich nog het wapen van de VOC

slider_amazing_sri_lanka_78

Dag 10: Galle staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO

slider_amazing_sri_lanka_79

Dag 10: De Nederlands Hervormde Kerk is gebouwd in 1640

slider_amazing_sri_lanka_80

Dag 10: In de kerk bevinden zich nog veel Nederlandse details

slider_amazing_sri_lanka_81

Dag 10: Ook de oude begraafplaats bij de kerk is nog intact

slider_amazing_sri_lanka_82

Dag 10: De vuurtoren is gebouwd op het Utrecht bastion

slider_amazing_sri_lanka_83

Dag 10: Vanaf Punt Utrecht heeft u een prachtig uitzicht over de zee

slider_amazing_sri_lanka_84

Dag 10: Later op de dag inchecken in het Koggala Beach Hotel

slider_amazing_sri_lanka_85

Dag 10: Het Koggala Beach Hotel beschikt over een mooi zwembad

slider_amazing_sri_lanka_86

Dag 10: Het strand bevindt zich voor het hotel

slider_amazing_sri_lanka_87

Dag 10: Vanuit het hotel loopt u zo het prachtige strand op

slider_amazing_sri_lanka_88

Dag 10: Het zandstrand voor het Koggala Beach Hotel

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_amazing_sri_lanka_01
slider_amazing_sri_lanka_02
slider_amazing_sri_lanka_03
slider_amazing_sri_lanka_04
slider_amazing_sri_lanka_05
slider_amazing_sri_lanka_06
slider_amazing_sri_lanka_07
slider_amazing_sri_lanka_08
slider_amazing_sri_lanka_09
slider_amazing_sri_lanka_10
slider_amazing_sri_lanka_11
slider_amazing_sri_lanka_12
slider_amazing_sri_lanka_13
slider_amazing_sri_lanka_14
slider_amazing_sri_lanka_15
slider_amazing_sri_lanka_16
slider_amazing_sri_lanka_17
slider_amazing_sri_lanka_18
slider_amazing_sri_lanka_19
slider_amazing_sri_lanka_20
slider_amazing_sri_lanka_21
slider_amazing_sri_lanka_22
slider_amazing_sri_lanka_23
slider_amazing_sri_lanka_24
slider_amazing_sri_lanka_25
slider_amazing_sri_lanka_26
slider_amazing_sri_lanka_27
slider_amazing_sri_lanka_28
slider_amazing_sri_lanka_29
slider_amazing_sri_lanka_30
slider_amazing_sri_lanka_31
slider_amazing_sri_lanka_32
slider_amazing_sri_lanka_33
slider_amazing_sri_lanka_34
slider_amazing_sri_lanka_35
slider_amazing_sri_lanka_36
slider_amazing_sri_lanka_37
slider_amazing_sri_lanka_38
slider_amazing_sri_lanka_39
slider_amazing_sri_lanka_40
slider_amazing_sri_lanka_41
slider_amazing_sri_lanka_42
slider_amazing_sri_lanka_43
slider_amazing_sri_lanka_44
slider_amazing_sri_lanka_45
slider_amazing_sri_lanka_46
slider_amazing_sri_lanka_47
slider_amazing_sri_lanka_48
slider_amazing_sri_lanka_49
slider_amazing_sri_lanka_50
slider_amazing_sri_lanka_51
slider_amazing_sri_lanka_52
slider_amazing_sri_lanka_53
slider_amazing_sri_lanka_54
slider_amazing_sri_lanka_55
slider_amazing_sri_lanka_56
slider_amazing_sri_lanka_57
slider_amazing_sri_lanka_58
slider_amazing_sri_lanka_59
slider_amazing_sri_lanka_60
slider_amazing_sri_lanka_61
slider_amazing_sri_lanka_62
slider_amazing_sri_lanka_63
slider_amazing_sri_lanka_64
slider_amazing_sri_lanka_65
slider_amazing_sri_lanka_66
slider_amazing_sri_lanka_67
slider_amazing_sri_lanka_68
slider_amazing_sri_lanka_69
slider_amazing_sri_lanka_70
slider_amazing_sri_lanka_71
slider_amazing_sri_lanka_72
slider_amazing_sri_lanka_73
slider_amazing_sri_lanka_74
slider_amazing_sri_lanka_75
slider_amazing_sri_lanka_76
slider_amazing_sri_lanka_77
slider_amazing_sri_lanka_78
slider_amazing_sri_lanka_79
slider_amazing_sri_lanka_80
slider_amazing_sri_lanka_81
slider_amazing_sri_lanka_82
slider_amazing_sri_lanka_83
slider_amazing_sri_lanka_84
slider_amazing_sri_lanka_85
slider_amazing_sri_lanka_86
slider_amazing_sri_lanka_87
slider_amazing_sri_lanka_88
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Amazing Sri Lanka

Reis details:

 • Vliegveld Colombo
 • 2
 • I-SRI-01
 • 14 dagen
 • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
 • Halfpension
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen