Jungle Rafts & Erawan NP - 3 Dagen

Jungle Rafts & Erawan NP

Jungle Rafts & Erawan NP, ga mee op een driedaags avontuur in de regio Kanchanaburi in Thailand.

Verblijf in de charmante River Kwai Jungle Rafts, leer de verhalen van het Mon-volk en geniet van een schilderachtige boottocht. Leer de stad Kanchanaburi kennen door enkele van de beste en meest historische bezienswaardigheden te verkennen, waaronder het Thailand-Birma Spoorwegcentrum, de Oorlogsbegraafplaats van WWII geallieerde gevangenen, het Hellfire Pass Memorial Museum, de Death Railway en de bekende brug over de rivier de Kwai. Ook bezoeken we het Erawan National Park.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Thailand te bespreken

Dit programma is te combineren met één van onze andere bouwsteenmodules in Thailand. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Bangkok kunt u bij ons terecht. Bovendien kunt u deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Wilt u uw vakantie naar Thailand persoonlijk komen bespreken met één van onze Thailand specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen

Dagelijks vertrek vanuit onze Bangkok Hotels

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de provincie Kanchanaburi. Deze prachtige provincie ligt ongeveer 128 km ten westen van Bangkok.

Na aankomst in Kanchanaburi gaan we een bezoek brengen aan het Thailand-Burma Railway Centre. In dit museum komen we van alles te weten over de geschiedenis van de aanleg van de spoorlijn. In 1942 besloten de Japanners een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma. Deze spoorlijn moest de bevoorrading van de troepen in Birma mogelijk maken. Het traject van 415 km staat ook wel bekend als de dodenspoorlijn, vanwege de vele doden die gevallen zijn tijdens de bouw van deze spoorlijn.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de brug, de River Kwai Bridge. De brug is het symbool van de Birma-spoorlijn. U kunt hier schitterende foto’s maken. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen.

Na de lunch, in een lokaal restaurant, (inclusief) gaan we een bezoek brengen aan het Hell Fire Pass Memorial. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling van foto’s, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door het bergland en de jungle heen. De Hell Fire Pass is gelegen in de Tenasserim Hills. Dit berglandschap was het moeilijkste stuk van de Birma spoorlijn. De Japanners lieten de dwangarbeiders en krijgsgevangenen met de hand de rotsen weghakken om de spoorlijn door heen te laten gaan. Vanuit het museum wandelen door de jungle naar beneden om bij deze locatie te komen.

Hierna volgt de transfer naar de pier. De River Kwai Jungle Rafts zijn namelijk alleen per boot te bereiken. Per traditionele Thaise longtailboot varen we in circa 15 minuten naar de Jungle Rafts. Deze bijzondere accommodatie is gelegen op een schitterende locatie, midden op de Kwai Noi rivier. Er is geen elektriciteit in dit uit hout en bamboe vervaardigde, op houten vlotten gebouwde ‘floatel’. ’s Avonds is het er dan ook bijzonder sfeervol als de olielampjes aangaan. Totaal zijn er bijna 100 kamers in twee drijvende vleugels. De eenvoudige kamers hebben een tafeltje met een olielamp en een eigen badkamer met wastafel/douche (lauw water) en toilet. Daarnaast hangen op de loopveranda, voor de kamers, hangmatten waarin u tussen de bloemen en planten heerlijk kunt relaxen. Iedere vleugel heeft zijn eigen restaurant, danstheater en een bar, waar u gezellig een drankje kunt drinken.

Na het diner (inclusief) gaan we in het theater genieten van traditionele Mon-dansen.

Overnachting op de River Kwai Jungle Rafts.

Lunch, Diner
Floatel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het Erawan National Park, waar een bezoek gebracht wordt aan de Erawan waterval. Deze waterval bestaat uit 7 levels, het water valt in totaal 1500 meter naar beneden via een soort trappensysteem. De omgeving bestaat uit een prachtige natuur. Indien u wilt, dan kunt u helemaal naar de 7de waterval lopen via een pad dwars door het bos. U zult tijdens deze wandeltocht diverse wilde dieren kunnen spotten. Verder kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

De meeste mensen beperken zich tot de 3de level. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Wees niet bang, de vissen zwemmen hier gewoon rond. De kleinere visjes komen nieuwsgierig dichterbij en sabbelen aan uw lichaam. U krijgt hier dus een gratis voetmassage. Tijdens de oorlog maakten dit soort visjes de wonden van de krijgsgevangen schoon. Dit is werkelijk een schitterende ervaring. Lunch inbegrepen.

Diner + Overnachting op de River Kwai Jungle Rafts.

Ontbijt, Lunch, Diner
Floatel

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

Na de lunch (inclusief) gaan we een prachtige treinreis maken over de oude spoorlijn. We rijden over de oude houten viaducten langs de River Kwai. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

Hierna gaan we terug naar Bangkok. Na aankomst in Bangkok volgt de transfer naar een hotel. Hier eindigt dit programma.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt, Lunch

River Kwai Jungle Rafts & Erawan NP - 3 Dagen - I-BKK-31

Toeslagen

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 oktober 2024: € 62
  • 01 november 2024 t/m 31 maart 2025: € 64

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Jungle Rafts & Erawan NP

Reis details:

  • Bangkok
  • 2
  • I-BKK-31
  • 3 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen