Classic Java-Bali Tour - 7 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 579
 
va € 499
 
va € 423

Classic Java-Bali Tour

De Classic Java-Bali Tour is een bouwsteenmodule/rondreis waarmee u uw eigen vakantie naar Java en Bali kunt samenstellen. Tijdens deze 7 daagse rondreis bezoekt u Bogor, Bandung, Yogyakarta, Bromo en Kalibaru. Op Bali eindigt deze reis.

Uiteraard kunt u de hotels in dit programma wijzigen naar één van onze andere hotels in Bandung, Yogyakarta, Bromo en of Kalibaru.  Na aankomst op Bali kunt u deze reis verlengen in bijvoorbeeld Kuta, Legian, Seminyak, Sanur of Nusa Dua.

U kunt deze reis combineren met één van onze andere bouwsteenmodules en/of rondreizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen. Wilt u uw vakantie naar Java en Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op onze reisburo in Maarssen.

Classic Java-Bali Tour – Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

Bogor - Kebun Raya BogorNa aankomst op het vliegveld van Jakarta volgt de transfer naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op een hogere en koelere ligging.

We gaan hier een bezoek brengen aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiele paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Na het bezoek aan de plantentuin vertrekt u naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten!

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Hotel
Dag 02 :
Bandung

Lembang - Tangkuban Perahu vulkaanNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan het Asia-Africa Museum. Dit museum is gewijd aan de in 1955 gehouden Asia-Africa conferentie. In die tijd kwamen 29 landen in Bandung bijeen om een belangrijkere rol te spelen in de wereld. Voor Indonesië was het organiseren van deze conferentie een zeer belangrijke gebeurtenis.

De middag kunt u vrij besteden. U kunt in Bandung gaan genieten van de vele koloniale gebouwen of een bezoek brengen aan de Tangkuban Perahu vulkaan. Ook een aanrader is de Angklung muziekschool Pak Udjo.

Overnachting in het Sukajadi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Java - rijstveldenNa het ontbijt wordt u vroeg in de ochtend naar het treinstation van Bandung gebracht.

Vervolgens reizen we met de trein (Argo Wilis), in de executive class, naar Yogyakarta. U heeft werkelijk een schitterend uitzicht over het landschap van Java. De reistijd bedraagt ongeveer 7,5 uur. Op het station van Yogyakarta staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Puri Artha Hotel.

Overnachting in het Puri Artha Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Yogyakarta

Java - BorobudurNa het ontbijt brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Vervolgens gaan we naar het zilverdorpje Kota Gede. Hier ziet u hoe mooie zilverwerken met de hand worden gemaakt. Kota Gede, dat vaak Sargede wordt genoemd, ligt ongeveer vijf kilometer ten zuidoosten van Yogyakarta, Kota Gede is een leuk stadje, dat ooit de zetel was van het machtige Mataram-rijk. Sinds de jaren dertig is Kota Gede beroemd geworden als het centrum van de Yogya-zilverwerkindustrie. Er zijn een aantal workshops waar bezoekers welkom zijn om te zien hoe zilver wordt getransformeerd in prachtige kunstwerken die bekend staan als “Yogya Silver”.

’s Middags gaan we een bezoek brengen aan de Borobudur. De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m2. De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel

Java - rijstveldenNa het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Yogyakarta.

Vanuit Yogyakarta reizen we per trein (Sancaka), in de executive class, naar Mojokerto. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Na aankomst op het treinstation van Mojokerto rijden we verder naar Bromo.

Overnachting in het Lava View Hotel.

Ontbijt
Hotel

Java - Bromo vulkaanZeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Kalibaru. Dit is een klein plaatsje, gelegen in een mooi landschap. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Margo Utomo Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Ketapang. We nemen de veerboot naar Bali, het Hindoe eiland.

Na circa 45 minuten varen komen we aan in Gilimanuk, de haven van Bali. Hierna rijden we verder naar een hotel (u kunt zelf een hotel uitkiezen) in Zuid-Bali. Hier eindigt deze tour.

Vervolgens kunt u deze reis verlengen op Bali met een strandvakantie of bouwsteenmodule. Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden. Komt u er niet uit, kom dan langs op ons kantoor in Maarssen. Onze Indonesië-specialisten kunnen dan alles met u doornemen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Classic Java-Bali Tour

Kaart Java Bali Classic Tour

Classic Java - Bali Tour - 7 Dagen - I-JAV-13

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 59 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juli 2022 t/m 30 juni 2023: € 159

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 22 december 2022 t/m 03 januari 2023: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf in april of mei 2023 exacte data nog niet bekend: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Java - Bromo vulkaan
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Bogor - Kebun Raya bogor
Java - Puncak Pass
Java - Puncak Pass
Bandung - Sukajadi hotel
Bandung - algemeen
Bandung - algemeen
Tangkuban Perahu
Bandung - Angklung Pak Udjo
Java - Kraton
Java - Kraton
Java - Kraton
Java - Kraton
Java - Borobudur
Java - Borobudur
Java - Borobudur
Java - Borobudur
Java - Borobudur
Java - Borobudur
Java - Borobudur
Java - Borobudur
Java - Bromo vulkaan
Java - Bromo vulkaan
Veerboot java - Bali
Veerboot java - Bali
slider_classic_java_bali_tour_01

We reizen vanuit Jakarta over het eiland Java naar Bali

slider_classic_java_bali_tour_02

Dag 01: Onderweg bezoeken we de botanische tuin in Bogor

slider_classic_java_bali_tour_03

Dag 01: U kunt hier heerlijk rondwandelen ...

slider_classic_java_bali_tour_04

Dag 01: ... en genieten van de prachtige flora en fauna

slider_classic_java_bali_tour_05

Dag 01: De Kebun Raya Bogor is opgericht in 1817

slider_classic_java_bali_tour_06

Dag 01: Er zijn wel meer dan 15000 soorten bomen en planten te bewonderen

slider_classic_java_bali_tour_07

Dag 01: The Hanging Bridge in de Kebun Raya Bogor

slider_classic_java_bali_tour_08

Dag 01: Ook kunt u genieten bij de prachtige vijvers

slider_classic_java_bali_tour_09

Dag 01: De oude Nederlandse begraafplaats in het park

slider_classic_java_bali_tour_10

Dag 01: Het Istana Bogor, het paleis van Bogor

slider_classic_java_bali_tour_11

Dag 01: Ook in het orchideeënhuis moet u zeker even rondwandelen

slider_classic_java_bali_tour_12

Dag 01: Vervolgens gaan we over de Puncak Pass naar Bandung

slider_classic_java_bali_tour_13

Dag 01: Geniet hier van de vele theeplantages

slider_classic_java_bali_tour_14

Dag 01: Aankomst bij het Sukajadi Hotel - Bandung

slider_classic_java_bali_tour_15

Dag 02: Na het bezoek aan het KAA museum kunt u ...

slider_classic_java_bali_tour_16

Dag 02: ... de rest van de dag vrij besteden

slider_classic_java_bali_tour_17

Dag 02: U kunt een bezoek brengen aan de Tangkuban Perahu

slider_classic_java_bali_tour_18

Dag 02: Ook een aanrader is de Angklung muziekschool Pak Udjo

slider_classic_java_bali_tour_19

Dag 04: Vandaag beginnen we met een bezoek aan de Kraton

slider_classic_java_bali_tour_20

Dag 04: De Kraton is gebouwd in de 18e eeuw

slider_classic_java_bali_tour_21

Dag 04: U kunt rustig rondwandelen door de Kraton

slider_classic_java_bali_tour_22

Dag 04: Een gamelanvoorstelling in de Kraton

slider_classic_java_bali_tour_23

Dag 04: 's Middags gaan we een bezoek brengen aan de Borobudur

slider_classic_java_bali_tour_24

Dag 04: De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen

slider_classic_java_bali_tour_25

Dag 04: Het is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld

slider_classic_java_bali_tour_26

Dag 04: De Borobudur is gebouwd in de 9e eeuw ...

slider_classic_java_bali_tour_27

Dag 04: ... tijdens het bewind van de Sailendra-dynastie

slider_classic_java_bali_tour_28

Dag 04: Vanuit de tempel kunt u genieten van een prachtig uitzicht

slider_classic_java_bali_tour_29

Dag 04: Verder zijn er prachtige details te ontdekken

slider_classic_java_bali_tour_30

Dag 04: De Borobudur is een must-see bestemming op Java

slider_classic_java_bali_tour_31

Dag 06: Vroeg in de ochtend bezoeken we de Bromo vulkaan

slider_classic_java_bali_tour_32

Dag 06: U kunt hier genieten van een fantastisch uitzicht

slider_classic_java_bali_tour_33

Dag 07: We nemen de veerboot van Ketapang (Java) naar Bali

slider_classic_java_bali_tour_34

Dag 07: Na ongeveer 45 minuten varen arriveren we in Gilimanuk (Bali)

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_classic_java_bali_tour_01
slider_classic_java_bali_tour_02
slider_classic_java_bali_tour_03
slider_classic_java_bali_tour_04
slider_classic_java_bali_tour_05
slider_classic_java_bali_tour_06
slider_classic_java_bali_tour_07
slider_classic_java_bali_tour_08
slider_classic_java_bali_tour_09
slider_classic_java_bali_tour_10
slider_classic_java_bali_tour_11
slider_classic_java_bali_tour_12
slider_classic_java_bali_tour_13
slider_classic_java_bali_tour_14
slider_classic_java_bali_tour_15
slider_classic_java_bali_tour_16
slider_classic_java_bali_tour_17
slider_classic_java_bali_tour_18
slider_classic_java_bali_tour_19
slider_classic_java_bali_tour_20
slider_classic_java_bali_tour_21
slider_classic_java_bali_tour_22
slider_classic_java_bali_tour_23
slider_classic_java_bali_tour_24
slider_classic_java_bali_tour_25
slider_classic_java_bali_tour_26
slider_classic_java_bali_tour_27
slider_classic_java_bali_tour_28
slider_classic_java_bali_tour_29
slider_classic_java_bali_tour_30
slider_classic_java_bali_tour_31
slider_classic_java_bali_tour_32
slider_classic_java_bali_tour_33
slider_classic_java_bali_tour_34
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Classic Java-Bali Tour

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-13
  • 7 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

✈ Vliegtickets Jakarta :

Sidebar - Garuda Indonesia

🏯 Bouwstenen Java :

Sidebar - Bouwstenen - Java

🌏 Rondreizen Java :

Sidebar - Rondreizen - Java