BM Air Reizen
030 - 2252328

De Roos van het Noorden - 10 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 422
va € 384
va € 358

Rondreis Thailand: De Roos van het Noorden

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Tijdens deze Thailand Rondreis bezoeken we het noorden van Thailand. Chiang Mai wordt ook wel de Roos van het Noorden genoemd en is volgens velen het echte Thailand. Vanuit Bangkok reizen we per nachttrein, met slaapplaatsen, naar Chiang Mai. Vervolgens reizen we verder naar Chiang Rai. Vanuit deze stad bezoeken we de bergstammen, de beruchte Gouden Driehoek en zelfs Laos. We eindigen deze rondreis weer in Chiang Mai. U kunt deze rondreis verlengen met uw favoriete strandbestemming: Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Khao San RoadAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Trang Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, op loopafstand van de Khao San Road. Hier vindt u vele gezellige straatjes vol winkels, marktkraampjes en restaurants. Ook bevinden zich hier enkele leuke markten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Trang Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - Grand PalaceNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad gaan ontdekken. Er valt hier zo veel te ontdekken en te bezichtigen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Trang Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bangkok - fietstourNa het ontbijt kunt de deze dag vrij besteden. In deze bruisende wereldstad kunt u heerlijk shoppen.

Optioneel kunt u in de ochtend de Fietstocht Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Laat in de middag volgt de transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen reizen we vervolgens naar Chiang Mai.

In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats. Uiteraard kunt u allerlei gerechten en drankjes kopen in de trein. U zult merken dat u heerlijk kunt slapen in deze trein.

Overnachting in de nachttrein met slaapplaatsen.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 04 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai, waar de chauffeur u staat op te wachten voor de transfer naar het Lanna Palace Hotel.

Het Lanna Palace Hotel is een middenklasse hotel met 205 kamers, gelegen in het centrum van Chiang Mai. Het hotel is voorzien van een zwembad met poolbar en ligstoelen, een lobby bar, een cafΓ©-restaurant met Thaise, en internationale keuken, een beroemd Chinees restaurant op de 14e verdieping en een disco.Β De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, koelkast, minibar en een badkamer met douche en toilet. Het Lanna Palace Hotel is gelegen aan de Chanklan Road, op circa 10 minuten lopen van de bekende Night Bazaar.

De rest van de dag is ter vrije besteding. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde Night Bazaar. Deze avondmarkt is gelegen aan de Chanklan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Hotel

Chiang RaiNa het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai voor de transfer naar Chiang Rai. De afstand tussen beide steden is circa 180 km.

Chiang Rai is in 1262 gesticht door Koning Mengrai. Later werd de stad veroverd door het Birmese leger. In 1786 werd Chiang Rai heroverd en sindsdien maakt het deel uit van het Koninkrijk Thailand. Tegenwoordig is de stad zeer populair als startplaats voor één van de vele trektochten en voor reizen naar de Gouden Driehoek.

Na aankomst in Chiang Rai gaan we inchecken in het Wiang Indra Riverside Resort. Dit is een ruim opgezet resort, omgeven door een grote tropische tuin en schitterend gelegen aan de Kok rivier. Het resort beschikt over een groot zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Chiang Rai gaan ontdekken.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt
Hotel

Doi Mae SalongNa het ontbijt gaan we een prachtige tour maken met een 4WD.

We rijden in noordelijke richting naar Doi Mae Salong. In dit dorp, prachtig gelegen tussen de heuvels, wordt de beste thee van Thailand geproduceerd. In 1961 vestigden zich hier vele Chinese vluchtelingen. We maken een wandeling door het dorp, maken kennis met de lokale bewoners en bezoeken een theeplantage. Uiteraard drinken we hier een verse kop Oolong Tea. Vanuit het dorp kunt u verder genieten van prachtige uitzichten over het berglandschap. In de omgeving van Doi Mae Salong bezoeken we hierna een dorp van de Akha bergstam.

Na de lunch bezoeken we de Chinese Markt. Op deze markt wordt van alles verhandeld.

Vervolgens bezoeken we nog enkele dorpjes van de Lisu bergstam, de Yao bergstam en de bekende Langnekken. We gaan kennismaken met deze bergstammen en zien hun manier van leven. Ook zien de traditionele klederdracht van de vrouwen. Veel bergstammen spreken een eigen taal.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort

Ontbijt, Lunch
Hotel

Mae SaiVandaag rijden we, na het ontbijt, naar Mae Sai, gelegen aan de gelijknamige rivier die op dat punt de grens met Myanmar (Birma) vormt. Er ligt hier een brug, over de rivier, waar een levendige handel plaatsvindt tussen de Thais en Birmanen. De plaats Mae Sai is de noordelijkste stad van Thailand. Een monument geeft hier aan dat u op het meest noordelijke punt van Thailand bent.

Hierna gaan we verder naar de Gouden Driehoek. Hier bezoeken we het drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos. De Gouden Driehoek werd vroeger onmiddellijk verbonden met de papaverteelt en de handel in heroΓ―ne. Vanaf het drielandenpunt heeft u een prachtig uitzicht over de drie landen.

Na de lunch maken we een boottocht over de Mekong rivier naar Done Sao, gelegen in Laos. (U dient uw paspoort mee te nemen tijdens deze excursie) In Laos bezoeken we een gezellige lokale markt, waar van alles te koop is. U kunt hier met Thai’s geld betalen. Hierna varen we weer terug naar Thailand.

Vervolgens bezoeken we het House of Opium museum. In dit museum vinden we vele voorwerpen die betrekking hebben op het gebruik en de handel van opium.

Tot slot bezoeken we in Chiang Saen de Wat Chedi Luang. De chedi is 18m hoog en heeft een achthoekige voet. De tempel is gebouwd in 1290 door koning Saen Phu.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Chiang Mai - Lanna Palace HotelNa het ontbijt reizen we, door een prachtig landschap, terug naar Chiang Mai.

Na aankomst in Chiang Mai gaan we inchecken in het Lanna Palace Hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

U kunt lekker uitrusten bij het zwembad en later op de dag rondwandelen over de avondmarkt.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Chiang Mai

Na het ontbijt eindigt deze tour.

Wilt u langer in Chiang Mai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Mai. Ook kunt u per nachttrein weer terugreizen naar Bangkok.

Verder kunt u deze rondreis verlengen met een strandbestemming, zoals bijvoorbeeld Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN