De Roos van het Noorden - 10 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 430
va € 390
va € 364

Rondreis Thailand: De Roos van het Noorden

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Tijdens deze Thailand Rondreis bezoeken we het noorden van Thailand. Chiang Mai wordt ook wel de Roos van het Noorden genoemd en is volgens velen het echte Thailand. Vanuit Bangkok reizen we per nachttrein, met slaapplaatsen, naar Chiang Mai. Vervolgens reizen we verder naar Chiang Rai. Vanuit deze stad bezoeken we de bergstammen, de beruchte Gouden Driehoek en zelfs Laos. We eindigen deze rondreis weer in Chiang Mai. U kunt deze rondreis verlengen met uw favoriete strandbestemming: Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Khao San RoadAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Trang Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, op loopafstand van de Khao San Road. Hier vindt u vele gezellige straatjes vol winkels, marktkraampjes en restaurants. Ook bevinden zich hier enkele leuke markten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Trang Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - Grand PalaceNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad gaan ontdekken. Er valt hier zo veel te ontdekken en te bezichtigen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Trang Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bangkok - fietstourNa het ontbijt kunt de deze dag vrij besteden. In deze bruisende wereldstad kunt u heerlijk shoppen.

Optioneel kunt u in de ochtend de Fietstocht Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Laat in de middag volgt de transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen reizen we vervolgens naar Chiang Mai.

In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats. Uiteraard kunt u allerlei gerechten en drankjes kopen in de trein. U zult merken dat u heerlijk kunt slapen in deze trein.

Overnachting in de nachttrein met slaapplaatsen.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 04 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai, waar de chauffeur u staat op te wachten voor de transfer naar het Lanna Palace Hotel.

Het Lanna Palace Hotel is een middenklasse hotel met 205 kamers, gelegen in het centrum van Chiang Mai. Het hotel is voorzien van een zwembad met poolbar en ligstoelen, een lobby bar, een café-restaurant met Thaise, en internationale keuken, een beroemd Chinees restaurant op de 14e verdieping en een disco. De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, koelkast, minibar en een badkamer met douche en toilet. Het Lanna Palace Hotel is gelegen aan de Chanklan Road, op circa 10 minuten lopen van de bekende Night Bazaar.

De rest van de dag is ter vrije besteding. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde Night Bazaar. Deze avondmarkt is gelegen aan de Chanklan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Hotel

Chiang RaiNa het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel in Chiang Mai voor de transfer naar Chiang Rai. De afstand tussen beide steden is circa 180 km.

Chiang Rai is in 1262 gesticht door Koning Mengrai. Later werd de stad veroverd door het Birmese leger. In 1786 werd Chiang Rai heroverd en sindsdien maakt het deel uit van het Koninkrijk Thailand. Tegenwoordig is de stad zeer populair als startplaats voor één van de vele trektochten en voor reizen naar de Gouden Driehoek.

Na aankomst in Chiang Rai gaan we inchecken in het Wiang Indra Riverside Resort. Dit is een ruim opgezet resort, omgeven door een grote tropische tuin en schitterend gelegen aan de Kok rivier. Het resort beschikt over een groot zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Chiang Rai gaan ontdekken.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt
Hotel

Doi Mae SalongNa het ontbijt gaan we een prachtige tour maken met een 4WD.

We rijden in noordelijke richting naar Doi Mae Salong. In dit dorp, prachtig gelegen tussen de heuvels, wordt de beste thee van Thailand geproduceerd. In 1961 vestigden zich hier vele Chinese vluchtelingen. We maken een wandeling door het dorp, maken kennis met de lokale bewoners en bezoeken een theeplantage. Uiteraard drinken we hier een verse kop Oolong Tea. Vanuit het dorp kunt u verder genieten van prachtige uitzichten over het berglandschap. In de omgeving van Doi Mae Salong bezoeken we hierna een dorp van de Akha bergstam.

Na de lunch bezoeken we de Chinese Markt. Op deze markt wordt van alles verhandeld.

Vervolgens bezoeken we nog enkele dorpjes van de Lisu bergstam, de Yao bergstam en de bekende Langnekken. We gaan kennismaken met deze bergstammen en zien hun manier van leven. Ook zien de traditionele klederdracht van de vrouwen. Veel bergstammen spreken een eigen taal.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort

Ontbijt, Lunch
Hotel

Mae SaiVandaag rijden we, na het ontbijt, naar Mae Sai, gelegen aan de gelijknamige rivier die op dat punt de grens met Myanmar (Birma) vormt. Er ligt hier een brug, over de rivier, waar een levendige handel plaatsvindt tussen de Thais en Birmanen. De plaats Mae Sai is de noordelijkste stad van Thailand. Een monument geeft hier aan dat u op het meest noordelijke punt van Thailand bent.

Hierna gaan we verder naar de Gouden Driehoek. Hier bezoeken we het drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos. De Gouden Driehoek werd vroeger onmiddellijk verbonden met de papaverteelt en de handel in heroïne. Vanaf het drielandenpunt heeft u een prachtig uitzicht over de drie landen.

Na de lunch maken we een boottocht over de Mekong rivier naar Done Sao, gelegen in Laos. (U dient uw paspoort mee te nemen tijdens deze excursie) In Laos bezoeken we een gezellige lokale markt, waar van alles te koop is. U kunt hier met Thai’s geld betalen. Hierna varen we weer terug naar Thailand.

Vervolgens bezoeken we het House of Opium museum. In dit museum vinden we vele voorwerpen die betrekking hebben op het gebruik en de handel van opium.

Tot slot bezoeken we in Chiang Saen de Wat Chedi Luang. De chedi is 18m hoog en heeft een achthoekige voet. De tempel is gebouwd in 1290 door koning Saen Phu.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Chiang Mai - Lanna Palace HotelNa het ontbijt reizen we, door een prachtig landschap, terug naar Chiang Mai.

Na aankomst in Chiang Mai gaan we inchecken in het Lanna Palace Hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

U kunt lekker uitrusten bij het zwembad en later op de dag rondwandelen over de avondmarkt.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Chiang Mai

Na het ontbijt eindigt deze tour.

Wilt u langer in Chiang Mai verblijven dan is dit natuurlijk mogelijk. Deze reis is per dag te verlengen in Chiang Mai. Ook kunt u per nachttrein weer terugreizen naar Bangkok.

Verder kunt u deze rondreis verlengen met een strandbestemming, zoals bijvoorbeeld Pattaya, Hua Hin, Koh Chang, Koh Samui of Phuket.

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart De Roos van het Noorden

De Roos van het Noorden - 10 dagen - I-THA-06

Vertrek Periode 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers Tourcode Reisomschrijving
21-06-22 t/m 31-08-22 465 420 389 I-THA-06 De Roos van het Noorden
01-09-22 t/m 30-09-22 430 390 364 I-THA-06 De Roos van het Noorden
01-10-22 t/m 31-10-22 465 420 389 I-THA-06 De Roos van het Noorden
01-11-22 t/m 30-04-23 469 423 392 I-THA-06 De Roos van het Noorden
va € 430 va € 390 va € 364

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 mei 2022 t/m 30 april 2023: € 175

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het Lanna Palace Hotel – Chiang Mai van 30 december 2022 t/m 02 januari 2023: € 9,50 per persoon / per nacht

Verplicht diner in het Lanna Palace Hotel – Chiang Mai op 31 december 2022: € 39 volwassenen / € 30 kinderen t/m 11 jaar

Toeslag bij verblijf in het Lanna Palace Hotel – Chiang Mai van 12 april 2023 t/m 16 april 2023: € 9,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Wiang Indra Riverside Resort – Chiang Rai op 11 november 2022: € 12 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Wiang Indra Riverside Resort – Chiang Rai op 31 december 2022: € 9,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Wiang Indra Riverside Resort – Chiang Rai van 25 januari 2023 t/m 28 januari 2023: € 9,50 per persoon / per nacht

Chiang Mai - bergstam
Bangkok - Trang Hotel
Bangkok - Trang Hotel
Bangkok - Khao San Road
Bangkok - Khao San Road
Bangkok - BTS Skytrain
Bangkok
Bangkok - Klongtour
Bangkok - fietstour
Bangkok
Nachttrein
Chiang Mai - Lanna Palace Hotel
Chiang Mai - Lanna Palace Hotel
Chiang Mai
Chiang Mai
Chiang Mai - Night Bazaar
Chiang Mai - Night Bazaar
Chiang Rai
Chiang Rai - Wiang Indra Riverside Resort
Chiang Rai - Wiang Indra Riverside Resort
Chiang Rai - Wiang Indra Riverside Resort
Chiang Rai - Wiang Indra Riverside Resort
Chiang Rai - Wiang Indra Riverside Resort
Doi Mae Salong
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Bergstammen Noord-Thailand
Mae Sai
Mae Sai
Mae Sai
Mae Sai
Gouden Driehoek
Gouden Driehoek
Mekong Rivier - boottocht
Mekong Rivier - boottocht
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Done Sao - Laos
Mekong Rivier - boottocht
House of Opium museum
House of Opium museum
House of Opium museum
Chiang Saen - Wat Chedi Luang
Chiang Saen - Wat Chedi Luang
Noord-Thailand
Chiang Mai - fietstocht
slider_de_roos_van_het_noorden_01

Een prachtige rondreis naar het noorden van Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Trang Hotel

slider_de_roos_van_het_noorden_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_de_roos_van_het_noorden_04

Dag 01: Op loopafstand van het hotel ligt de gezellige Khao San Road

slider_de_roos_van_het_noorden_05

Dag 01: Hier vindt u volop winkels, marktkraampjes en restaurants

slider_de_roos_van_het_noorden_06

Dag 02: Stap in de BTS Skytrain en ga Bangkok ontdekken

slider_de_roos_van_het_noorden_07

Dag 02: Er valt ontzettend veel te ontdekken in deze bruisende stad

slider_de_roos_van_het_noorden_08

Dag 02: Optioneel kunt u prachtige dagexcursies bijboeken, zoals de Klong Tour

slider_de_roos_van_het_noorden_09

Dag 03: Ook kunt u vandaag deelnemen aan de Fietstocht door Bangkok

slider_de_roos_van_het_noorden_10

Dag 03: 's Middags transfer naar het treinstation van Bangkok

slider_de_roos_van_het_noorden_11

Dag 03: We reizen per nachttrein, met slaapplaatsen, naar Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_12

Dag 04: Inchecken in het Lanna Palace Hotel

slider_de_roos_van_het_noorden_13

Dag 04: Het Lanna Palace Hotel beschikt over een zwembad

slider_de_roos_van_het_noorden_14

Dag 04: U kunt Chiang Mai gaan ontdekken

slider_de_roos_van_het_noorden_15

Dag 04: Er zijn prachtige tempels te bezichtigen in Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_16

Dag 04: Vanuit het hotel loopt u eenvoudig naar de gezellige avondmarkt

slider_de_roos_van_het_noorden_17

Dag 04: De Night Bazaar is de "Place to Be" in Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_18

Dag 05: Vandaag verlaten we Chiang Mai en reizen naar Chiang Rai

slider_de_roos_van_het_noorden_19

Dag 05: Aankomst bij het Wiang Indra Riverside Resort

slider_de_roos_van_het_noorden_20

Dag 05: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_de_roos_van_het_noorden_21

Dag 05: Het resort is prachtig gelegen langs de Kok rivier

slider_de_roos_van_het_noorden_22

Dag 05: Het prachtige zwembad van het resort

slider_de_roos_van_het_noorden_23

Dag 05: U kunt de stad bezoeken of lekker vertoeven bij het zwembad

slider_de_roos_van_het_noorden_24

Dag 06: We bezoeken Doi Mae Salong, het theedistrict van Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_25

Dag 06: We gaan ook diverse bergstammen bezoeken, zoals de Akha

slider_de_roos_van_het_noorden_26

Dag 06: De bergstammen hebben allemaal een eigen cultuur en taal

slider_de_roos_van_het_noorden_27

Dag 06: De vrouwen van de bergstammen dragen vaak kleurrijke kleding

slider_de_roos_van_het_noorden_28

Dag 06: We bezoeken ook een dorpje van de bekende Langnekken

slider_de_roos_van_het_noorden_29

Dag 06: De vrouwen van deze stam dragen bronzen ringen om hun nek

slider_de_roos_van_het_noorden_30

Dag 07: Na het ontbijt bezoeken we Mae Sai

slider_de_roos_van_het_noorden_31

Dag 07: Mae Sai is de meest noordelijke stad van Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_32

Dag 07: Langs de grens vindt een levendige handel plaats tussen Thai en Birmanen

slider_de_roos_van_het_noorden_33

Dag 07: Er worden hier allerlei producten uit Myanmar verhandeld

slider_de_roos_van_het_noorden_34

Dag 07: We gaan verder naar de Gouden Driehoek

slider_de_roos_van_het_noorden_35

Dag 07: We hebben een prachtig uitzicht over Thailand, Myanmar en Laos

slider_de_roos_van_het_noorden_36

Dag 07: Vervolgens gaan we een boottocht maken over de Mekong rivier

slider_de_roos_van_het_noorden_37

Dag 07: Vanaf de boot kunt u genieten van het uitzicht over de 3 landen

slider_de_roos_van_het_noorden_38

Dag 07: We gaan een bezoek brengen aan Done Sao in Laos

slider_de_roos_van_het_noorden_39

Dag 07: U dient uw paspoort mee te nemen, want we gaan de grens over

slider_de_roos_van_het_noorden_40

Dag 07: In Laos bezoeken we een gezellige markt

slider_de_roos_van_het_noorden_41

Dag 07: Op deze markt worden vreemde producten aangeboden

slider_de_roos_van_het_noorden_42

Dag 07: U kunt rustig rondwandelen over de markt

slider_de_roos_van_het_noorden_43

Dag 07: U kunt ook een kaartje sturen vanuit Laos

slider_de_roos_van_het_noorden_44

Dag 07: Vanuit Laos varen we over de Mekong rivier terug naar Thailand

slider_de_roos_van_het_noorden_45

Dag 07: Vervolgens bezoeken we het House of Opium museum

slider_de_roos_van_het_noorden_46

Dag 07: In dit museum vinden we vele voorwerpen die betrekking ...

slider_de_roos_van_het_noorden_47

Dag 07: ... hebben op het gebruik en de handel in opium

slider_de_roos_van_het_noorden_48

Dag 07: Tot slot bezoeken we de Wat Chedi Luang in Chiang Saen

slider_de_roos_van_het_noorden_49

Dag 07: Deze tempel is gebouwd in 1290

slider_de_roos_van_het_noorden_50

Dag 08: Vanuit Chiang Rai reizen we terug naar Chiang Mai

slider_de_roos_van_het_noorden_51

Dag 09: Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan de fietstocht Chiang Mai

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_de_roos_van_het_noorden_01
slider_de_roos_van_het_noorden_02
slider_de_roos_van_het_noorden_03
slider_de_roos_van_het_noorden_04
slider_de_roos_van_het_noorden_05
slider_de_roos_van_het_noorden_06
slider_de_roos_van_het_noorden_07
slider_de_roos_van_het_noorden_08
slider_de_roos_van_het_noorden_09
slider_de_roos_van_het_noorden_10
slider_de_roos_van_het_noorden_11
slider_de_roos_van_het_noorden_12
slider_de_roos_van_het_noorden_13
slider_de_roos_van_het_noorden_14
slider_de_roos_van_het_noorden_15
slider_de_roos_van_het_noorden_16
slider_de_roos_van_het_noorden_17
slider_de_roos_van_het_noorden_18
slider_de_roos_van_het_noorden_19
slider_de_roos_van_het_noorden_20
slider_de_roos_van_het_noorden_21
slider_de_roos_van_het_noorden_22
slider_de_roos_van_het_noorden_23
slider_de_roos_van_het_noorden_24
slider_de_roos_van_het_noorden_25
slider_de_roos_van_het_noorden_26
slider_de_roos_van_het_noorden_27
slider_de_roos_van_het_noorden_28
slider_de_roos_van_het_noorden_29
slider_de_roos_van_het_noorden_30
slider_de_roos_van_het_noorden_31
slider_de_roos_van_het_noorden_32
slider_de_roos_van_het_noorden_33
slider_de_roos_van_het_noorden_34
slider_de_roos_van_het_noorden_35
slider_de_roos_van_het_noorden_36
slider_de_roos_van_het_noorden_37
slider_de_roos_van_het_noorden_38
slider_de_roos_van_het_noorden_39
slider_de_roos_van_het_noorden_40
slider_de_roos_van_het_noorden_41
slider_de_roos_van_het_noorden_42
slider_de_roos_van_het_noorden_43
slider_de_roos_van_het_noorden_44
slider_de_roos_van_het_noorden_45
slider_de_roos_van_het_noorden_46
slider_de_roos_van_het_noorden_47
slider_de_roos_van_het_noorden_48
slider_de_roos_van_het_noorden_49
slider_de_roos_van_het_noorden_50
slider_de_roos_van_het_noorden_51
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

De Roos van het Noorden