Gouden Thailand Tour - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 578
va € 512
va € 491

Rondreis: Gouden Thailand Tour

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Tijdens deze Thailand rondreis maken we kennis met de exotische wereldstad Bangkok. We maken een onvergetelijke fietstocht door deze stad. Vervolgens bezoeken we de befaamde kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak. Hierna vervolgen we onze rondreis naar het noorden van Thailand. In de omgeving van Chiang Mai bezoeken we de Doi Suthep en enkele plaatselijke ambachtelijke werkplaatsen. Tot slot gaan we genieten van een heerlijke strandvakantie in de Koninklijke badplaats Hua Hin.

Dag 01 :
Bangkok

Asia Hotel BangkokAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Asia Hotel Bangkok. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, naast het Skytrainstation Ratchatewi. Het is slechts 1 halte met de skytrain naar Siam Square en het winkelcentrum MBK. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de  hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Asia Hotel Bangkok.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - fietstourNa het ontbijt maken we een mooie fietstocht door Bangkok, onder toezicht van een ervaren gids. Binnen een paar minuten ervaart u, dat u relaxed in deze metropool kunt fietsen. Deze tocht begint in het hart van China Town, één van Bangkoks meest bedrijvige buurten. We fietsen door smalle straatjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes en ateliers. Het leven gebeurt op straat, lachende en spelende kinderen. De geluiden zijn afkomstig van werkplaatsen waarvoor honderden motorblokken metershoog liggen opgestapeld, de geur is afkomstig van mensen die op staart staan te koken. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier, geloven in geesten. Dit alles is onderdeel van een eeuwenoude cultuur.

Halverwege de tocht verlaten we China Town en steken per boot de Chao Phraya rivier over. Met een magistraal uitzicht op de skyline van de stad achter ons fietsen we Thonburi in, dat ooit de hoofdstad van Thailand was. Je merkt meteen dat dit deel van de stad veel rustiger is. Wat krijgen we hier een prachtige groene omgeving te zien. En wat ruikt het hier toch heerlijk fris. Zo`n mooie omgeving en toch zo dicht bij het stadscentrum. U herkent onderweg vele plantensoorten van thuis, maar alleen veel groter. U rijdt langs vele kokosbomen en we passeren kleine beekjes. Hier stoppen we even voor een frisdrankje, wat een schitterende natuur. We fietsen door woonwijken, zo af en toe begroet door glimlachende bewoners. We ervaren nu het echte Thailand. Dan nog even de tanden op elkaar voor het laatste stuk. O wat jammer we zijn alweer terug.

Opmerking: deze fietstour duurt ongeveer 3 uur. Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet meenemen!) en dichte schoenen te dragen. De prijs is exclusief de transfers van en naar het startpunt van de fietstocht.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting in het Asia Hotel Bangkok.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - Koninklijk PaleisNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad gaan ontdekken. Met de skytrain kunt u zich gemakkelijk en snel voort bewegen in deze mega stad. De bekende winkelcentra, zoals het MBK, zijn eenvoudig te bereiken.

Optioneel kunt u op deze ochtend de Grand Palace Tour en/of in de middag de Klong Tour bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één of beide tours dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Asia Hotel Bangkok.

Ontbijt
Hotel

Damnoen Saduak - drijvende marktNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Damnoen Saduak. Deze markt is gelegen in de provincie Ratchaburi, op circa 80 km ten westen van Bangkok.

Inmiddels is Bangkok geheel voorzien van wegen. Rondom de stad echter is het vervoer over klongs (kanalen) vaak de enige weg, waarbij ook de handel op het water plaatsvindt.

Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke dagexcursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Later op de dag keren we weer terug naar het hotel in Bangkok.

Overnachting in het Asia Hotel Bangkok.

Ontbijt
Hotel

Bangkok - Wat ArunNa het ontbijt kunt de deze dag vrij besteden. In deze bruisende wereldstad kunt u heerlijk shoppen.

Uiteraard kunt u ook nog één van onze dagexcursies Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Laat in de middag volgt de transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen reizen we vervolgens naar Chiang Mai.

U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 06 :
Chiang Mai

Royal Peninsula Hotel - Chiang MaiVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai, waar de chauffeur u staat op te wachten voor de transfer naar het Royal Peninsula Hotel.

Het Royal Peninsula Hotel beschikt over 105 kamers en is centraal gelegen in het centrum van Chiang Mai. Het hotel is voorzien van een zwembad, een bar en een restaurant. De Muang Mai Market ligt op 900m van het hotel en ook de Warorot Market en de Chiang Mai Night Bazaar zijn eenvoudig te bereiken.

De rest van de dag is ter vrije besteding. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde Night Bazaar. Deze avondmarkt is gelegen aan de Chanklan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel Noord-Thais diner (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Hotel
Dag 07 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt natuurlijk lekker bij het zwembad relaxen en bijkomen van de voorafgaande indrukwekkende dagen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bor Sang - Umbrella VillageNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Bor Sang en San Kamphaeng. Deze plaatsjes zijn even buiten Chiang Mai gelegen en staan bekend om hun ambachten. Er zijn hier ondermeer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes.

We bezoeken een werkplaats waar de beroemde zijde (Thai Silk) wordt gemaakt. We zien hier het hele proces van de zijderups tot aan het eindproduct.

In de Silver Factory worden allerlei zilveren producten gemaakt, van sieraden tot beelden. In deze werkplaats krijgt u een goede uitleg over het proces van zilverbewerking.

Ook stoppen we bij een houtsnijwerkplaats. Prachtige houten beelden worden hier met de hand gemaakt. Uit enorme stukken hout worden prachtige voorwerpen uitgebeiteld en gesneden.

In Umbrella Village worden van generatie op generatie de beroemde parasols gemaakt. Ze worden gemaakt van rijstpapier en vervolgens beschilderd. We zien hier het gehele proces. Er zijn parasols en waaiers in allerlei soorten en maten. Uiteraard kunt u hier een prachtige gekleurde parasol aanschaffen. De parasols worden met de hand beschilderd. Er zijn soms echte kunstenaars aan het werk.

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Wat Phra That Doi SuthepNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de tempel Wat Phra That, gelegen op de berg Doi Suthep. Deze fraaie tempel ligt 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en is te bereiken over een steile, bochtige weg.

De tempel de Wat Phra That Doi Suthep is één van de meest belangrijke tempels in Chiang Mai en zeker de meest vereerde onder de bevolking. Tijdens de boeddhistische feestdagen is het een belangrijke pelgrimsplaats. Het belang en de ligging van de tempel danken haar faam aan een interessante legende. Deze legende vertelt over een boeddhistische relikwie die volgens sommigen opgloeide en zichzelf magisch vermenigvuldigde voordat het zich toonde in de grote chedi van de Wat Suan Dok. De kopie relikwie werd op de rug van een wilde witte olifant gebonden. Het was vrij om te gaan waarheen het maar wilde. De olifant ging naar de top van de berg Suthep, hier trompette hij drie keer, maakte drie rondjes, knielde neer en stierf ter plekke. Dit werd gezien als signaal dat de relikwie op deze plaats wilde verblijven. Aan het eind van de 14de eeuw liet Koning Ku Na op deze plaats een tempel bouwen, de Doi Suthep. In de zes opvolgende eeuwen groeide het tempelcomplex en onderging de tempel enkele veranderingen. In het begin van de jaren 90 is het tempelcomplex gerestaureerd. Vanuit het tempelcomplex heeft u een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai. In het complex vindt u tevens een klein museum, waar allerlei oude opgravingen en giften aan de tempel tentoongesteld worden. In de tempel moet u gepast gekleed gaan, zonder schoenen. Om de tempel te bereiken moet u een trap betreden met 309 treden. Aan weerskanten ziet u een afscheiding met de afbeelding van een slang. Er gaat, tegen betaling, een kabelbaan naar boven.

Op de terugweg brengen we een bezoek aan een dorpje van de bergstam Hmong, bekend vanwege het feit dat de vrouwen het werk verrichten en de mannen weinig tot niets doen!

Overnachting in het Royal Peninsula Hotel.

Ontbijt
Hotel

Chiang Mai - busstationNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt nog uw laatste inkopen doen in Chiang Mai of relaxen bij het zwembad van het hotel.

Aan het eind van de middag wordt u naar het busstation gebracht, hier vertrekt u per VIP-bus naar Hua Hin. Deze VIP-bus beschikt over verstelbare stoelen.

Overnachting in de VIP-bus.

Ontbijt
VIP-bus
Dag 11 :
Hua Hin

Hua Hin Grand Plaza HotelVroeg in de ochtend aankomst in Hua Hin. U wordt vanaf het busstation in Hua Hin opgehaald en naar het Hua Hin Grand Plaza Hotel gebracht. Hier kan uw strandvakantie beginnen. Geniet ervan!

Hua Hin is een rustig stadje, gelegen aan het strand. Het is een geliefd vakantieoord onder de Thaise bevolking. Vooral in de weekenden gaan vele Thaise gezinnen vanuit Bangkok naar deze badplaats. Tevens kunt u hier genieten van de fraaie natuurparken die Hua Hin’s omgeving bepalen en volop de lokale sfeer in het stadje Hua Hin proeven. De rest van de dag kunt u heerlijk doorbrengen aan het prachtige strand of bij het zwembad van het Hua Hin Grand Plaza Hotel.

’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de gezellige avondmarkt, gelegen aan de Dechanuchit Road. U vindt hier tevens een overvloed aan eetstalletjes. Verder kunt u op de Night Market van alles kopen, van goedkope kleding tot Cd’s etc.

Overnachting in het Hua Hin Grand Plaza Hotel.

Hotel
Dag 12 :
Hua Hin

Hua Hin - Khao Takiab tempelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt heerlijk gaan ontspannen op het strand

In de omgeving van Hua Hin zijn prachtige natuurparken te bezoeken.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Fietstocht Hua Hin (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Hua Hin Grand Plaza Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Hua Hin

Hua Hin - strandNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand of bij het prachtige zwembad van het hotel.

Overnachting in het Hua Hin Grand Plaza Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Hua Hin

Hua Hin - strandNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand of bij het prachtige zwembad van het hotel.

Overnachting in het Hua Hin Grand Plaza Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Bangkok. Hier eindigt deze tour.

U bent NIET gebonden aan de hotels in deze rondreis, u kunt elk hotel veranderen naar één van onze andere hotels. Via de volgende hotelpagina’s kunt u de hotels vergelijken: hotels Bangkokhotels Chiang Maihotels Hua Hin.

Ook kunt u deze reis verlengen. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Gouden Thailand Tour

Gouden Thailand Tour - 15 dagen - BMT36

Vertrek Periode 2 deelnemers 4 deelnemers 6 deelnemers Tourcode Reisomschrijving
01-11-22 t/m 31-10-23 578 512 491 BMT36 Gouden Thailand Tour
va € 578 va € 512 va € 491

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 november 2022 t/m 31 oktober 2023: € 269

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Toeslag bij verblijf in het Royal Peninsula Hotel – Chiang Mai van 30 december 2022 t/m 02 januari 2023 (New Year): € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal Peninsula Hotel – Chiang Mai van 12 april 2023 t/m 16 april 2023 (Songkran): € 7,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Royal Peninsula Hotel – Chiang Mai van 07 november 2023 t/m 10 november 2023 (Loy Krathong): € 7,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Hua Hin Grand Plaza Hotel – Hua Hin van 24 december 2022 t/m 05 januari 2023 (New Year): € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Hua Hin Grand Plaza Hotel – Hua Hin van 12 april 2023 t/m 15 april 2023 (Songkran): € 15 per persoon / per nacht

Chiang Mai - Wat Phra That Doi Suthep
Asia Hotel Bangkok
Asia Hotel Bangkok
Bangkok - China Town
Bangkok - Baiyoke Sky Dinner
Bangkok - Baiyoke Sky Dinner
Bangkok - Baiyoke Sky Dinner
Bangkok - Fietstour
Bangkok - Fietstour
Bangkok - Fietstour
Bangkok - Fietstour
Bangkok - Fietstour
Bangkok - Grand Palace
Bangkok - Klongtour
Damnoen Saduak
Damnoen Saduak
Damnoen Saduak
Damnoen Saduak
Damnoen Saduak
Nachttrein
Chiang Mai - treinstation
Chiang Mai - Lanna Palace Hotel
Chiang Mai - Lanna Palace Hotel
Chiang Mai - Lanna Palace Hotel
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Night Bazar
Chiang Mai - Bor Sang
Chiang Mai - wat phra that doi suthep
Hua Hin - Strandvakantie
slider_gouden_thailand_tour_01

Een schitterende 15-daagse individuele rondreis naar Thailand

slider_gouden_thailand_tour_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Asia Hotel Bangkok

slider_gouden_thailand_tour_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u heerlijk gaan genieten bij het zwembad

slider_gouden_thailand_tour_05

Dag 01: In Bangkok vindt u vele winkels, markten en restaurants

slider_gouden_thailand_tour_07

Dag 01: 's Avonds kunt u optioneel deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner

slider_gouden_thailand_tour_08

Dag 01: U kunt hier onbeperkt genieten van vele gerechten

slider_gouden_thailand_tour_09

Dag 01: Vanaf het uitkijkpunt heeft u een schitterend uitzicht over Bangkok

slider_gouden_thailand_tour_10

Dag 02: We krijgen eerst een uitleg over de fietstocht door Bangkok

slider_gouden_thailand_tour_11

Dag 02: Hierna gaan een prachtige fietstocht maken door Bangkok

slider_gouden_thailand_tour_12

Dag 02: We gaan soms door kleine smalle straatjes

slider_gouden_thailand_tour_13

Dag 02: We moeten zelfs een keertje over het water naar de andere kant

slider_gouden_thailand_tour_14

Dag 02: Fietsen door Bangkok, een fantastische ervaring !

slider_gouden_thailand_tour_15

Dag 03: Optioneel kunt u 's morgens deelnemen aan de Koninklijk Paleis tour

slider_gouden_thailand_tour_16

Dag 03: Optioneel kunt u in de middag deelnemen aan de Klongtour door Bangkok

slider_gouden_thailand_tour_17

Dag 04: Deze dag gaan we de drijvende markt van Damnoen Saduak bezoeken

slider_gouden_thailand_tour_18

Dag 04: Het is een kleurrijk schouwspel, al die bootjes met koopwaar

slider_gouden_thailand_tour_19

Dag 04: Trek in een cocosnoot of heerlijk tropisch fruit ?

slider_gouden_thailand_tour_20

Dag 04: Vele bootjes met allerlei soorten koopwaar varen geduldig rond

slider_gouden_thailand_tour_21

Dag 04: Optioneel kunt u een bootje huren en u over de markt laten varen

slider_gouden_thailand_tour_22

Dag 05: Per nachttrein, met slaapplaatsen, reizen we naar Chiang Mai

slider_gouden_thailand_tour_23

Dag 06: Vroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Chiang Mai

slider_gouden_thailand_tour_24

Dag 06: Hierna volgt de transfer naar het Lanna Palace Hotel

slider_gouden_thailand_tour_25

Dag 06: Inchecken in het Lanna Palace Hotel

slider_gouden_thailand_tour_26

Dag 06: Het Lanna Palace Hotel beschikt over een zwembad

slider_gouden_thailand_tour_27

Dag 06: Op loopafstand van het hotel ligt de gezellige avondmarkt

slider_gouden_thailand_tour_28

Dag 06: U kunt hier rustig rondslenteren langs de vele kraampjes

slider_gouden_thailand_tour_29

Dag 06: Verder vindt u hier overal restaurants en barretjes

slider_gouden_thailand_tour_30

Dag 08: Na het ontbijt bezoeken we Bor Sang

slider_gouden_thailand_tour_31

Dag 09: Vandaag staat de Doi Suthep op het programma

slider_gouden_thailand_tour_32

Dag 11: Strandvakantie Hua Hin

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_gouden_thailand_tour_01
slider_gouden_thailand_tour_02
slider_gouden_thailand_tour_03
slider_gouden_thailand_tour_05
slider_gouden_thailand_tour_07
slider_gouden_thailand_tour_08
slider_gouden_thailand_tour_09
slider_gouden_thailand_tour_10
slider_gouden_thailand_tour_11
slider_gouden_thailand_tour_12
slider_gouden_thailand_tour_13
slider_gouden_thailand_tour_14
slider_gouden_thailand_tour_15
slider_gouden_thailand_tour_16
slider_gouden_thailand_tour_17
slider_gouden_thailand_tour_18
slider_gouden_thailand_tour_19
slider_gouden_thailand_tour_20
slider_gouden_thailand_tour_21
slider_gouden_thailand_tour_22
slider_gouden_thailand_tour_23
slider_gouden_thailand_tour_24
slider_gouden_thailand_tour_25
slider_gouden_thailand_tour_26
slider_gouden_thailand_tour_27
slider_gouden_thailand_tour_28
slider_gouden_thailand_tour_29
slider_gouden_thailand_tour_30
slider_gouden_thailand_tour_31
slider_gouden_thailand_tour_32
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Gouden Thailand Tour

Reis details:

  • Bangkok
  • 2
  • BMT36
  • 15 dagen
  • Hotels op basis van logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

🌴 Vakantie Thailand