Java – Bali Rondreis - 16 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 996
va € 841
va € 731

 JavaBali Rondreis

Dagelijks vertrek vanuit Jakarta

Tijdens deze rondreis reizen we vanuit de hoofdstad Jakarta naar het Godeneiland Bali. We beginnen in Bogor, waar we de beroemde botanische tuinen gaan bezoeken. Hierna reizen we verder naar Bandung, waar we de Tangkuban Perahu vulkaan gaan bezichtigen. Via Pangandaran gaan we verder naar Yogyakarta. Hier bezoeken we de wereldberoemde Borobudur Tempel, het Kraton en het Hindoecomplex de Prambanan. Ook heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de Bromo Tour. We eindigen deze rondreis met een heerlijke strandvakantie op Bali.

Bogor - Mirah HotelAankomst op het internationale vliegveld van Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar Bogor.

Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak, is op een hogere dus koelere ligging gelegen en ligt op 60 kilometer ten zuiden van Jakarta. Bogor is een prettige plaats om uw rondreis te beginnen en zo vermijdt u de drukte en warmte van Jakarta.

Overnachting in het Mirah Hotel – Bogor.

Hotel

Bogor - Kebun Raya BogorNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiële paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942. De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Na het bezoek aan de plantentuin vertrekt u naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten! In dit geval zullen we een andere route volgen.

In de namiddag aankomst in Bandung. De hoofdstad van West-Java ligt op circa 180 kilometer van Jakarta op een hoogte van 770 meter. Deze stad heeft een leuk centrum met vele winkels, warenhuizen en restaurants.

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bandung

Ciater Spa ResortNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tangkuban Perahu vulkaan. Deze vulkaan is gelegen op 30km ten noorden van Bandung in een natuurpark. Het is één van de weinige kraters waarbij je tot bij de kraterrand kunt komen. Mount Tangkuban Perahu heeft een kenmerkende vorm en ziet eruit als een “omgevallen boot”. Het uitzicht over de krater is werkelijk adembenemend. Zwavelhoudend stoom borrelt uit de modderige aardkorst omhoog.

Vervolgens gaan we verder naar het plaatsje Ciater, waar zich de warmwaterbronnen bevinden. We gaan hier naar het Ciater Spa Resort, waar u heerlijk kunt zwemmen en ontspannen in het openluchtzwembad. Er zijn diverse zitjes met parasols en er is een restaurant waar u kunt lunchen of een heerlijk koel drankje kunt bestellen.

Overnachting in het Sukajadi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Java - NagaNa het ontbijt vertrekken we vanuit Bandung naar Pangandaran. We rijden door een schitterend berglandschap, de Preanger, naar dit idyllische vissersplaatsje. Tijdens deze rit kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

Onderweg gaan we een bezoek brengen aan het traditionele dorpje Naga. Dit dorp is schitterend gelegen tussen de rijstvelden. De inwoners van dit dorp leven nog altijd volgens de oude Sundanese tradities. U kunt hier kennismaken met de lokale bewoners en de authentieke huizen bewonderen.

Na aankomst in Pangandaran kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Arnawa Hotel – Pangandaran.

Ontbijt
Hotel
Dag 05 :
Pangandaran

Pangandaran - Arnawa HotelDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan genieten op het strand. In de omgeving ligt een prachtig natuurreservaat. U treft hier veel vogelsoorten en een grote verscheidenheid apen aan.

Overnachting in het Arnawa Hotel.

Ontbijt
Hotel

Magelang - AndhongNa het ontbijt verlaten we Pangandaran en reizen verder naar Magelang. Onderweg passeren we vele plantages en rijstvelden.

Na aankomst in Magelang gaan we inchecken in het Manohara Hotel. Dit hotel ligt vlak bij de Borobudur tempel. Indien we niet te laat aankomen kunt u optioneel (niet inclusief) deelnemen aan de Andhong Village Tour.

Overnachting in het Manohara Hotel – Magelang.

Ontbijt
Hotel

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt bezoeken we de wereldberoemde Borobudur tempel. De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste Boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m². De stupa bestaat uit negen etages, welke de Boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. U heeft ruimschoots de tijd om dit enorme bouwwerk te bezichtigen en om prachtige foto´s te maken. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Hierna rijden we verder naar Yogyakarta. Na aankomst in Yogyakarta kunt u de rest van de dag vrij besteden. Een aanrader is om ’s avonds de gezellige avondmarkt in de beroemde Malioboro Street te gaan bezoeken. U vindt hier vele kraampjes, winkels en restaurants. Er rijden vele riksja’s en paard en wagen taxi’s rond, laat u rondrijden door de gezellige straatjes rondom de markt.

Overnachting in het Puri Artha Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Yogyakarta

Yogyakarta - PrambananNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Kraton, dit paleis van de Sultan is een schitterend voorbeeld van traditionele Javaanse hofarchitectuur. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelan voorstellingen.

Vervolgens rijden we door naar het prachtige Hindoecomplex, de Prambanan, gebouwd in de 9e eeuw ter ere van de God Shiva. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel

Batu - Kartika Wijaya HotelNa het ontbijt vertrekken we vanuit Yogyakarta naar Batu. Tijdens deze rit kunt u genieten van het fantastische landschap op Java.

Batu is een bergstadje gelegen in Oost-Java. Het ligt 16 km noordwestelijk van Malang. Het wordt ook wel de appelstad genoemd. Omstreeks 1900 werd door J.F. de Ruyter de Wildt begonnen met de aanleg van appelboomgaarden. Sindsdien levert het stadje volop groenten en fruit aan de omliggende steden. Door de lokale bewoners wordt het “Klein Zwitserland” genoemd, vanwege de gelijkenis en het koele klimaat.

We gaan hier inchecken in het Kartika Wijaya, een sfeervol oud koloniaal Nederlands hotel uit 1880.

Overnachting in het Kartika Wijaya Hotel – Batu.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt maken we een stadstour in Malang, langs de nog bestaande Nederlandse architectuur. Malang is een relatief koele stad, omdat het hoog gelegen is. De stad ligt ingesloten tussen twee bergmassieven: in het westen het Kawi-Butakmassief en in het oosten het Tengger gebergte met de actieve Bromo en de Semeru, de hoogste berg van Java. Malang heeft een oude geschiedenis als plaats in de oude koninkrijken Kanjuruhan en Singhasari. In 1879 werd de spoorlijn naar Malang geopend en werd het goed bereikbaar als recreatieoord. Voor de oorlog was Malang een geliefd woonoord voor de (gepensioneerde) Nederlanders. In Malang vindt u nog steeds de brede lanen met bomen en parken uit de jaren 1920-1940.

In de middag rijden we van Malang naar Sukapura. Onderweg heeft u werkelijk een fraai uitzicht over dit bergachtig gebied met uitzicht op de Bromo berg.

Overnachting in het Lava View Hotel – Sukapura.

Ontbijt
Hotel

Java - Bromo vulkaanZeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we, na het ontbijt, verder naar Kalibaru. Dit is een klein plaatsje gelegen in een mooi landschap. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Margo Utomo Hotel – Kalibaru.

Ontbijt
Hotel

Bali - Tanah LotU vertrekt na een vroeg ontbijt naar Ketapang, om zo vroeg mogelijk met de veerboot naar Gilimanuk op het eiland Bali te varen. Tijdens de rit naar Sanur krijgt u enkele goede indrukken van Bali te zien.

Onderweg stoppen we bij de beroemdste zeetempel, de Tanah Lot. Aan de westkust, op korte afstand van Kediri, wacht u een adembenemend schouwspel: de tempel van Tanah Lot, eenzaam gelegen op een rots even uit de kust. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens één van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God Van de Zee. Hoewel we de tempel niet mogen betreden is het uitzicht zeker de moeite waard.

Overnachting in het Paneeda View Beach Hotel – Sanur.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Sanur

Na het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

In de middag gaan we een bezoek brengen aan de beroemde Uluwatu hindoe-tempel. Dit tempelcomplex ligt tegen een steile klif, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de Indische Oceaan. De tempel dateert uit de 10e eeuw en behoort tot één van de belangrijkste zeetempels van Bali. De tempel is voorzien van prachtige reliëfs die de tempel bewaken. Bij de tempel komen we aapjes tegen en er wordt een traditionele Kecak dans uitgevoerd.

’s Avonds bij zonsondergang gaan we heerlijk dineren aan het strand van Jimbaran.

Overnachting in het Paneeda View Beach Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 14 :
Sanur

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen bij het strand.

Overnachting in het Paneeda View Beach Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 15 :
Sanur

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan relaxen bij het strand.

Overnachting in het Paneeda View Beach Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Denpasar. Hier eindigt deze rondreis. U kunt deze reis per nacht op Bali verlengen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Java - Bali Rondreis

Kaart Java Bali Rondreis

Java - Bali Rondreis - 16 Dagen - R-JB-04

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 152 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 mei 2022 t/m 31 maart 2023: € 497

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf in mei 2022 exacte data nog niet bekend: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 01 juli 2022 t/m 30 september 2022: € 29 pp

Toeslag bij verblijf van 22 december 2022 t/m 03 januari 2023: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Java – Bali Rondreis

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • R-JB-04
  • 16 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

vakantie bali

Sidebar - Garuda Indonesia

Sidebar - Hotels - Bali

Sidebar - Rondreizen - Bali

Sidebar - Vervoer - Indonesie

Sidebar - Bouwstenen - Indonesië

Sidebar - Dagtours - Bali