Northern Expedition Tour - 9 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
       
 

Bouwsteenmodule Hanoi: Northern Expedition Tour

Dagelijks vertrek vanuit Hanoi

Voor avontuurlijke reizigers is het noordwesten van Vietnam één van de beste bestemmingen. Son La en Dien Bien Phu beschikken over een rijke geschiedenis. In de bergen wonen verschillende kleurrijke bergstammen, ieder met een eigen cultuur. Het reizen door dit prachtige gebied zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Dag 01 :
Hanoi

Aankomst op het Internationale vliegveld Noi Bai in Hanoi. Hier staat de lokale Engelssprekende chauffeur op u te wachten voor de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straten en historische huizen, herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust. In het centrum liggen 36 straten die overeenkomen met de handelszaken die er in deze straten werden gedaan. Zo vindt u er bijvoorbeeld de rijststraat, de papierstraat en de zijdestraat (uiteraard in het Vietnamees).

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel

Na het ontbijt reizen we door de provincie Hoa Binh  naar Mai Chau.  Hao Binh betekent letterlijk vrede. De provincie Hao Binh ligt 74 km ten zuidwesten van Hanoi en telt ongeveer 700.000 inwoners. De belangrijkste plaatsen zijn: Ky Son, Luong Son, Kim Boi, Tan Lac, Lac Son, Yen Thuy, Da Bac en Mai Chau. In Hoa Binh wonen vele bergstammen die allen haar eigen cultuur hebben weten te behouden.

Onderweg naar Mai Chau kunt u genieten van het prachtige landschap met kalksteen bergen en theeplantages.

Na aankomst in Mai Chau bezoeken we een dorpje van de bergstam de White Thai. We maken kennis met de lokale bewoners en gaan genieten van een traditionele dans.

Overnachting in het Mai Chau Ecolodge – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Vandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Son La. Deze stad ligt in een vallei aan de Ma-rivier, op circa 320 km ten westen van Hanoi. Son La ligt tussen Hanoi en Dien Bien en is een logische overnachtingsplaats. Onderweg passeren we dorpjes van de Black Thai, de Meo en de Muong bergstammen.

In Son La bezoeken we de oude gevangenis uit 1908. In de 19e eeuw waren er vele opstanden in de gevangenis. Later werd de gevangenis gebruikt voor politieke gevangenen. De gevangenis werd in de jaren 50 gebombardeerd door de Fransen en in 1965 door de Amerikanen. Voor een deel is de gevangenis hersteld als monument.

Overnachting in het Ha Noi Son La Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we door een indrukwekkend landschap naar Dien Bien Phu, gelegen in het noordwesten van Vietnam.

De veldslag bij Dien Bien Phu was de laatste in de Vietnamese onafhankelijkheidsoorlog. Deze duurde van 13 maart tot 7 mei 1954. Vietnam was tot dan toe een Franse kolonie. Je kunt zeggen dat de Fransen na deze slag de macht over het land Vietnam kwijt raakte. De monumenten, museums, bewaarde bunkers en het oorlogskerkhof herinneren deze slag.

In de middag bezoeken we in Bien Dien Phu de oorlogsbegraafplaats, hier liggen de graven van de soldaten die omkwamen in de strijd tegen de Fransen. Ook bezoeken we hier het bijbehorende museum, met vele voorwerpen en overblijfselen uit die periode.

Hierna gaan we een wandeling maken over de grote lokale markt.

Overnachting in het Muong Thanh Dien Bien Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Deze dag rijden we, na het ontbijt, in noordelijke richting van Dien Bien Phu naar Tam Duong.

We reizen onderweg door de Lai Chau vallei, een ruige en steile weg, gevuld met veel bezienswaardigheden. Zo kunt u hier genieten van de prachtig natuur, indrukwekkende bergpieken, de Nam Na rivier en een dorp van de Zwarte Thai.

Na aankomst in Tam Duong zullen we diverse bergstammen gaan bezoeken. In dit gebied wonen diverse bergstammen zoals de Lu, de Lao, de Black Dzao, de Red H’mong en de Dzay. Het dorp Ban Hom staat ook op het programma, hier wonen de Zwarte Thai, goed te herkennen aan hun donkere klederdracht. Maak kennis met de gastvrijheid van deze verschillende stammen.

Overnachting in het Muong Thanh Tam Duong Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Sapa. Deze plaats is schitterend gelegen in een mooie vallei, op een hoogte van 1600 meter, te midden van hogere bergen.

In de Franse periode, vanaf 1932, werd Sapa een koloniaal heuvelstation. In Sapa kunt u heerlijk wandelen en genieten van de prachtige uitzichten over de vele rijstvelden. Naast de prachtige omgeving heeft Sapa een heerlijk fris klimaat. Sapa staat vooral bekend om haar dagelijkse markten, waar bergvolkeren samen komen om handel te drijven.

Na aankomst in Sapa kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Sunny Mountain Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Sapa

Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Lao Chai. Van hieruit gaan we een wandeltocht maken door de Sapa vallei. Het eerste stuk wandelen we circa 2 km. We wandelen langs prachtige rijstterrassen en passeren de traditionele houten huisjes van de Zwarte Hmong bergstam. Vervolgens wandelen we verder, ook circa 2 km, naar het dorpje Ta Van. Hier gaan we kennismaken met het Giay volk. Hierna volgt het mooiste gedeelte van de wandeltocht, de route naar het dorpje Giang Ta Chai. Het landschap is hier adembenemend. U kunt hier genieten van de prachtige vergezichten op de dorpjes van het Red Dao volk. Na aankomst in het dorpje Giang Ta Chai staat de chauffeur ons reeds op te wachten.

De middag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk rondwandelen door Sapa en een bezoek brengen aan de lokale markt. Op de markt van Sapa komen vaak Zwarte Hmong, Red Dao en Flower Hmong.

Overnachting in het Sunny Mountain Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de dorpjes Ma Tra en Ta Phin.

Vervolgens reizen we terug naar Hanoi, waar we in de late namiddag aan zullen komen.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hanoi

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of het treinstation van Hanoi. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen en of uitbreiden met één van onze rondreizen. Wilt u langer in één van bovengenoemde plaatsen verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 augustus 2022 t/m 30 september 2022: € 197
  • 01 oktober 2022 t/m 31 december 2022: € 213

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2022 t/m 31 december 2022

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Northern Expedition Tour

Reis details:

  • Hanoi
  • 2
  • I-HAN-04
  • 9 dagen
  • Logies + ontbijt
  • Verlenging mogelijk