Rondreis Bali Deluxe - 13 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 876
va € 792
va € 764

Rondreis: Bali Deluxe

Deze rondreis start dagelijks vanaf het vliegveld van Denpasar

Een prachtige rondreis over het Godeneiland Bali met verblijf in luxe hotels. We beginnen deze rondreis in Tuban, gelegen in het zuiden van Bali. Vervolgens via Pacung naar Lovina, gelegen in het noorden van Bali. Vanuit het noorden door naar Candidasa, in het oosten van Bali en tot slot via Celuk, Mas en Ubud naar Sanur Beach, waar we zullen eindigen voor een heerlijke strandvakantie. Tijdens de rondreis bezoeken we de belangrijkste hoogtepunten van Bali. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

Tuban - Rama Beach ResortAankomst op het internationale vliegveld in Denpasar.

Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het prachtige Rama Beach Resort ****.

Het Rama Beach Resort & Villas is een prachtig hotel met veel faciliteiten en gelegen op loopafstand van het strand van Kuta, diverse winkels en restaurants. De airconditioned kamers zijn voorzien van tv, telefoon, balkon, minibar, koffie-/theezetter, haardroger en een badkamer met bad, douche en toilet. Verder beschikt het resort over een groot zwembad met ligstoelen, kinderbad en poolbar, een spa, een schoonheidssalon, een tennisbaan, een wasserette, een restaurant en een bar. Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Optioneel kunt u laat in de middag deelnemen aan de Jimbaran Dinner Tour, u kunt dit bij ons kantoor op Bali of in Nederland reserveren (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Rama Beach Resort – deluxe kamer.

Hotel
Dag 02 :
Tuban

Bali - fietstochtOntbijtbuffet in het Rama Beach Resort.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Ga lekker winkelen of genieten aan het strand of bij het prachtige zwembad.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan de Fietstocht Bali, u kunt dit bij ons kantoor op Bali of in Nederland reserveren (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Rama Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Bali - Pura Ulun Danu BratanNa het ontbijt brengen we een bezoek aan Bali’s beroemdste zeetempel, de Tanah Lot. Deze tempel is gebouwd op een reusachtige rots en bij hoog water omgeven door de zee. Tanah betekent aarde en Lot betekent zee. Letterlijk vertaald hebben we het dus over de Tempel van de Aarde, gelegen in de Zee. Net als vele andere tempels op Bali is de Tanah Lot verbonden met de heilige Brahman priester Danghyang Nirarta. Deze priester besloot, tijdens een van zijn reizen in de 16de eeuw, op deze prachtige plaats te overnachten. Later besloten de inwoners op deze prachtige plaats een tempel te bouwen, de Tanah Lot. De tempel behoort tot één van de zes belangrijkste tempels van Bali. De tempel is opgedragen aan de God van de Zee. De bevolking van Bali vindt het prachtig om de tempel te aanschouwen, al zittend op de rotsen en te genieten van het kleurrijke schouwspel.

Vervolgens reizen we verder naar Pacung, waar we de prachtige beroemde rijstterrassen kunnen bewonderen.

We rijden verder naar de bergplaats Bedugul, gelegen op zo’n 1200 meter hoogte. Hier bezoeken we een markt en gaan we naar de meest gefotografeerde tempel van Bali, de Pura Ulun Danu Bratan. Deze tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, de meren en de rivieren. Het complex is gebouwd in 1633 en is verdeeld over verschillende eilandjes. De Meru pagode, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Het Bratan meer staat bekend als een heilig bergmeer. Het altaar in de Pura Ulun Danu Bratan stond jaren geleden in een lager gelegen tempel. Bij de uitbarsting van de vulkaan Batur in 1926 werden zowel het dorp als de tempel onder lava bedolven en bleef alleen het altaar van Dewi Danu gespaard. Daarom verhuisde de dorpelingen het altaar naar deze hoger gelegen tempel. Vervolgens rijden we verder en passeren we de Buyan en de Tamblingan meren, die prachtig tussen de mooie rijstvelden zijn gelegen.

Hierna reizen we verder naar Lovina.

Overnachting in het Aneka Lovina Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Banjar - Brahma Vihara-AramaOptioneel: Dolfijnentour. Tijdens deze excursie die vroeg in de ochtend plaatsvindt heeft u de mogelijkheid om de fascinerende dolfijnen te spotten. De prijs voor deze excursie bedraagt € 12 pp. Indien u wilt deelnemen aan deze excursie, dan graag opgeven bij het boeken.

Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan de prachtige Boeddhistische tempel “Brahma Vihara-Arama” in Banjar. Deze tempel uit 1969 behoort tot één van de grootste tempels van Bali. Het tempelcomplex is gelegen op een heuvel en doet qua bouwstijl denken aan de Borobudur. Vanuit het complex heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Vanwege de rustige ligging is het tempelcomplex de perfecte locatie om te mediteren. Via allerlei trappen komt u steeds hoger in het tempelcomplex. De tempel bestaat uit 5 belangrijke complexen. De eerste is de Uposatha Gara, welke is gelegen in het westelijke deel. U ziet hier Boeddhabeelden en vele kunstwerken over de geboorte van Boeddha. De tweede is de Dharmasala, gelegen in het oostelijke deel. Deze ruimte wordt gebruikt als conferentiekamer, hier kunnen de monniken studeren. De derde is de Stoepa, gelegen in het noordwestelijk van het tempelcomplex. De vierde is de Bodi, gelegen in het zuidwestelijk deel. Deze plaats symboliseert de overwinning van Boeddha, wanneer hij de eeuwige perfectie (nirvana) bereikt. De vijfde is de Kuti. Ook deze ruimte wordt door de monniken gebruikt om te studeren en te mediteren. Op het hoogste niveau van het tempelcomplex bevindt zich een prachtige tuin en een reusachtige stupa die gebouwd is in de vorm van de Borobudur.

Vervolgens gaan we naar de heilige hotspring “Air Panas“, gelegen in een mix van jungle en een tuin. U kunt hier even heerlijk baden want de temperatuur van het water is 38°C. (vergeet uw zwemkleding dus niet)

Overnachting in het Aneka Lovina Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bali - Besakih tempelNa het ontbijt verlaten we Lovina en reizen verder naar Candidasa.

Onderweg gaan we in Penelokan genieten van het schitterend uitzicht over de Batur vulkaan en het bijbehorende kratermeer.

Later op de dag bezoeken we de Besakih, de moedertempel van Bali, welke gelegen is tegen een helling van de vulkaan Agung. Dat de tempel juist onder de rook van de heilige vulkaan ligt, is niet zonder gevolgen gebleven. In 1917 en 1963 werd hij door uitbarstingen verwoest en door de volhardende gelovigen weer opgebouwd. Het tempelcomplex is te bereiken via een lange trap. De Pura Besakih bestaat uit circa 200 bouwwerken verdeeld over diverse complexen.

Ook maken we een stop bij Bukit Jambul. Hier kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de wereldberoemde rijstterrassen.

We zullen overnachten in het schitterende Rama Candidasa Hotel **** – superior wing kamer.

Ontbijt
Hotel

Tenganan - Bali Aga dorpNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan een authentiek Bali Aga dorp in Tenganan. Er wonen hier ongeveer 200 families. De Bali Aga hebben een sterke gemeenschapszin. Tot voor enige tijd werden er geen buitenstaanders toegelaten. Dit dorp is ook beroemd vanwege zijn ‘dubbele Ikat’ weeftechniek voor het maken van prachtige kledingstukken.

De middag is ter vrije besteding. In de omgeving van Candidasa zijn prachtige stranden te ontdekken, zoals het Pasir Putih strand.

Overnachting in het Rama Candidasa Hotel.

Ontbijt
Hotel

Klungkung - Kerta GosaNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de heilige vleermuistempel de Goa Lawah, vlakbij de kust van Padangbai gelegen. Voor het betreden van de tempel is gepaste kleding vereist, u krijgt bij de ingang een sarong om. De Goa Lawah tempel is omstreeks de 11e eeuw gebouwd en direct bij de ingang van de grot hangen en vliegen honderden vleermuizen, een uniek verschijnsel. Voor de Balinezen zijn deze vleermuizen heilig en is het een plek om te bidden en te offeren. Tot nu toe is het enorme gangenstelsel van de grot nog ondoordrongen, maar men denkt dat de grot via de rivier door loopt naar de moedertempel Pura Besakih.

In de middag bezoeken we Klungkung, met het zeer oude gerechtsgebouw de Kerta Gosa uit de zeventiende eeuw. De Kerta Gosa was de hoogste rechterlijke instantie op het eiland. Er werden door de rechters harde en onmenselijke straffen uitgedeeld. Het plafond van dit bouwwerk is schitterende beschilderd in de wajang stijl.

Hierna gaan we verder naar Celuk. Dit plaatsje wordt ook wel het zilverdorp genoemd. Het zilversmeden wordt uitgeoefend door talloze families, die u ter plaatse aan het werk kunt zien. We vervolgen onze route naar Mas, het bekendste houtsnijwerkcentrum van het eiland. Hier ziet u hoe schitterende voorwerpen met de hand worden gemaakt. Hierna gaan we verder naar Ubud, een echt kunstenaarsdorp.

Overnachting in het Ubud Wana Resort – Ubud.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Ubud

Ubud - Monkey ForestNa het ontbijt is deze dag ter vrije besteding.

U kunt een fiets huren en de omgeving gaan verkennen. Bezienswaardigheden in Ubud zijn het apenbos, prachtige rijstterrassen en het Puri Saren Ubud.

Op loopafstand van het Ubud Wana Resort ligt het apenbos. Het is leuk om hier te gaan wandelen. U ziet de apen in het wild. Let Op, de apen kunnen zeer brutaal zijn en leveren soms apenstreken.

In de omgeving van Ubud bevinden zich prachtige rijstterrassen. U kunt interessante wandeltochten maken door deze rijstterrassen en onderweg leuke dorpjes bezoeken.

In het centrum van Ubud ligt de Puri Saren Ubud. Dit paleis van het koninkrijk Ubud dateert uit 1800.

Overnachting in het Ubud Wana Resort.

Ontbijt
Hotel

Sanur Beach - Segara Village HotelVandaag volgt, na het ontbijt, de transfer naar het Segara Village Hotel in de badplaats Sanur. Hier gaan we genieten van een heerlijke strandvakantie op het godeneiland Bali.

Het Segara Village Hotel is een viersterrenhotel dat direct aan het prachtige witte zandstrand van Sanur is gelegen.

Overnachting in het Segara Village Hotel – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Sanur

Bali - Ayung river raftenNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Bali (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Segara Village Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Sanur

Sanur Beach - Segara Village HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Segara Village Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Sanur

Sanur Beach - Segara Village HotelNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Ga relaxen op het strand en ga Zuid-Bali ontdekken.

Overnachting in het Segara Village Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt heeft u vrij tot aan de transfer naar het vliegveld. Hier eindigt deze rondreis.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Sanur en/of extra nachten invoegen in Kuta, Lovina, Candidasa of Ubud. ALLES KAN EN NIETS MOET

Ook bent u NIET gebonden aan de hotels of kamertypes in dit programma, u kunt ieder hotel / kamertype upgraden of veranderen.

Deze reis wordt uitgevoerd met een airconditioned privé auto/minibus met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende chauffeur en/of gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Rondreis Bali Deluxe

Kaart Rondreis Bali Deluxe

Rondreis Bali Deluxe - 13 Dagen - R-BAL-06

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 23 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 juli 2022 t/m 30 juni 2023: € 619

Hoogseizoentoeslagen hotels:


Toeslag bij verblijf in het Rama Beach Resort – Tuban van 01 juli 2022 t/m 31 augustus 2022: € 14,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Beach Resort – Tuban van 28 december 2022 t/m 02 januari 2023: € 23,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Beach Resort – Tuban van 01 juli 2023 t/m 31 augustus 2023: € 15 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Hotel – Lovina van 01 juli 2022 t/m 31 augustus 2022: € 3 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Hotel – Lovina van 23 december 2022 t/m 03 januari 2023: € 4 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Aneka Lovina Hotel – Lovina van 01 juli 2023 t/m 31 augustus 2023: € 3 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Rama Candidasa Hotel – Candidasa van 15 juli 2022 t/m 15 september 2022: € 14,50 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Candidasa Hotel – Candidasa van 24 december 2022 t/m 03 januari 2023: € 15 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Rama Candidasa Hotel – Candidasa van 15 juli 2023 t/m 15 september 2023: € 15 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Ubud Wana Resort – Ubud van 01 juli 2022 t/m 31 augustus 2022: € 6 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Ubud Wana Resort – Ubud van 02 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 8 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Ubud Wana Resort – Ubud van 01 juli 2023 t/m 31 augustus 2023: € 6,50 per persoon / per nacht


Toeslag bij verblijf in het Segara Village Hotel – Sanur van 01 juli 2022 t/m 31 augustus 2022: € 16 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Segara Village Hotel – Sanur van 22 december 2022 t/m 05 januari 2023: € 21 per persoon / per nacht

Toeslag bij verblijf in het Segara Village Hotel – Sanur van 01 juli 2023 t/m 31 augustus 2023: € 16,50 per persoon / per nacht

Bali - Pacung rijstterrassen
Kuta - Rama Beach hotel
Kuta - Rama Beach hotel
Kuta - Rama Beach hotel
Bali - Kuta beach
Bali - Kuta beach
Bali - Kuta beach
Kuta - Rama Beach hotel
Kuta - Rama Beach hotel
Bali - Kuta beach
Bali - Kuta beach
Bali - Kuta beach
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Tanah Lot
Bali - Pacung rijstterrassen
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Pura Ulun Danu Bratan
Bali - Aneka Lovina hotel
Bali - Aneka Lovina hotel
Bali - Aneka Lovina hotel
Bali - Aneka Lovina hotel
Bali - Aneka Lovina hotel
Bali - Aneka Lovina hotel
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Brahma Vihara Arama
Bali - Air Panas
Bali - Air Panas
Bali - Air Panas
Bali - Batur vulkaan
Bali - Batur vulkaan
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Bali - Besakih tempel
Candidasa - Rama Candidasa hotel
Candidasa - Rama Candidasa hotel
Candidasa - Rama Candidasa hotel
Tenganan - Bali Aga dorp
Tenganan - Bali Aga dorp
Tenganan - Bali Aga dorp
Tenganan - Bali Aga dorp
Tenganan - Bali Aga dorp
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Bali - Goa Lawah tempel
Klungkung - Kerta Gose
Klungkung - Kerta Gose
Klungkung - Kerta Gose
Klungkung - Kerta Gose
Klungkung - Kerta Gose
Klungkung - Kerta Gose
Klungkung - Kerta Gose
Ubud - Pertiwi Resort & Spa
Ubud - Pertiwi Resort & Spa
Ubud algemeen
Ubud algemeen
Ubud - apenbos
Ubud - apenbos
Ubud - apenbos
slider_rondreis_bali_deluxe_01

De Rondreis Bali Deluxe, een 13-daagse luxe individuele rondreis naar Bali

slider_rondreis_bali_deluxe_02

Dag 01: Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Rama Beach Hotel

slider_rondreis_bali_deluxe_03

Dag 01: Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden

slider_rondreis_bali_deluxe_04

Dag 01: Dit hotel beschikt over veel faciliteiten

slider_rondreis_bali_deluxe_05

Dag 01: Op loopafstand van het Rama Beach Hotel liggen vele winkeltjes

slider_rondreis_bali_deluxe_06

Dag 01: Ook het strand van Kuta ligt op loopafstand van het Rama Beach Hotel

slider_rondreis_bali_deluxe_07

Dag 01: Heerlijk relaxen aan het prachtige Kuta Beach

slider_rondreis_bali_deluxe_08

Dag 02: Na het ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding

slider_rondreis_bali_deluxe_09

Dag 02: U kunt bijvoorbeeld heerlijk gaan ontspannen bij het zwembad

slider_rondreis_bali_deluxe_10

Dag 02: Ook kunt u deze dag doorbrengen op het strand

slider_rondreis_bali_deluxe_11

Dag 02: Op loopafstand van het Rama Beach Hotel ligt Kuta Square

slider_rondreis_bali_deluxe_12

Dag 02: Ook Discovery kunt u lopend bereiken

slider_rondreis_bali_deluxe_13

Dag 03: Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tanah Lot zeetempel

slider_rondreis_bali_deluxe_14

Dag 03: De Tanah lot behoort tot één van de belangrijkste tempels op Bali

slider_rondreis_bali_deluxe_15

Dag 03: Helaas mogen we de tempel zelf niet betreden

slider_rondreis_bali_deluxe_16

Dag 03: Vanaf de kant kunt u genieten van het prachtige uitzicht

slider_rondreis_bali_deluxe_17

Dag 03: De Pura Batu Bolong tempel

slider_rondreis_bali_deluxe_18

Dag 03: Er valt genoeg te ontdekken bij de Tanah Lot

slider_rondreis_bali_deluxe_19

Dag 03: Vanaf alle kanten heeft u een goed zicht op de Tanah Lot

slider_rondreis_bali_deluxe_20

Dag 03: U kunt rustig rondwandelen door het complex

slider_rondreis_bali_deluxe_21

Dag 03: We zien mensen bidden bij de Tanah Lot

slider_rondreis_bali_deluxe_22

Dag 03: Er vinden vaak ceremonies plaats bij de Tanah Lot

slider_rondreis_bali_deluxe_23

Dag 03: Bij Pacung stoppen we om de prachtige rijstterrassen te bewonderen

slider_rondreis_bali_deluxe_24

Dag 03: Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de Pura Ulun Danu Bratan