BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Beautiful Vietnam - 21 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1660
va € 1297
va € 1213

Rondreis Beautiful Vietnam 

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Bezoek Beautiful Vietnam met deze 21-daagse rondreis, inclusief strandverlenging. We starten in het noorden, waar we een stadstour maken door de hoofdstad Hanoi. Hierna maken we een prachtige fietstocht door het mooie landschap van Mai Chau. Vervolgens maken we een boottocht in Ninh Binh en tot slot gaan we genieten van een heerlijke cruise door de Baai van Halong. Vanuit Hanoi reizen we per trein naar Centraal-Vietnam. In HuΓ© bezoeken we de Imperial Citadel, maken een boottocht over de Parfum rivier en bezoeken het mausoleum van Tu Doc. Hierna maken we een prachtige wandeltocht door het historische centrum van Hoi An. We eindigen in het zuiden, Ho Chi Minh. Hier bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden en het Mekong Delta gebied. Ook kunt u nog een paar dagen heerlijk tot rust komen op het strand van Phan Thiet. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

Dag 01 :
Hanoi

Hanoi - waterpoppenshowNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in AziΓ« momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Na het bezoek aan deze show gaan we een ritje maken met een riksja terug naar ons hotel. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Tran Quoc PagodaNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen bij het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagoda die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda. Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi, gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De. De pagoda is prachtig gelegen op het eilandje Kim Ngu in het West Lake.

Vervolgens bezoeken we nog het Museum of Women. Zoals de naam al zegt gaat dit museum volledig over de vrouwen in Vietnam. Het museum heeft meerdere verdiepingen met onder andere kunst, kleding en de rol van de vrouwen tijdens de oorlog.

Hierna bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

Tot slot bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Mai ChauNa het ontbijt vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen.

Na het inchecken in de Mai Chau Ecolodge gaan we een fietstour maken om de omgeving te verkennen. We maken een leuke tocht naar een dorp van de White Thai. In dit dorp zullen we gastvrij onthaald worden en maken kennis met de lokale bewoners. De Witte Thai hebben een eigen taal en schrift. Verder fietsen we door prachtige rijstvelden.

Overnachting in het Mai Chau Ecolodge – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Mai Chau

Mai Chau Eco LodgeDeze dag kunt u na het ontbijt vrij besteden.

Het Mai Chau Ecolodge is prachtig gelegen tussen de rijstvelden. U kunt in deze omgeving prachtige wandeltochten maken. Zo kunt u een wandeltocht maken naar de Mo Loung Cave. Deze grot strekt zich wel 500 meter uit onder Mt. Pu Kha en is rijk aan mythen en legenden volgens de lokale bevolking.

Verder beschikt dit hotel over een prachtig zwembad met een fenomenaal uitzicht. U kunt hier heerlijk tot rust komen.

Overnachting in het Mai Chau Ecolodge.

Ontbijt
Hotel

Tam Coc - boottochtNa het ontbijt vertrekken we naar Hoa Lu, de oude hoofdstad uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruΓ―nes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

Hierna gaan we een prachtige boottocht maken over de Ngo Dong rivier. We gaan hier een heerlijke tocht maken per boot door deze regio vol kalkstenen bergen. Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalkstenen bergen.

Overnachting in het Thuy Anh Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Halong Bay - V-Spirit CruiseNa een vroeg ontbijt vertrekken we naar Halong Bay. Na een prachtige reis, van ongeveer 4 uur, komen we aan bij de Tuan Chau haven.

Hier gaat u aan boord van de V-Spirit en vervolgens gaan we een heerlijke cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 mΒ² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Hierna varen we naar Titov Island. Hier heeft u de gelegenheid om te zwemmen of gewoon even lekker relaxen op het strand. Vanaf de top van het eiland kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Halong Bay.

Op het bovendek vindt een Sunset Party plaats. U kunt hier genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Halong Bay - V-Spirit CruiseIn de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch. We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Hierna rijden we terug naar Hanoi. Onderweg bezoeken we de But Thap Pagoda.

Na aankomst in Hanoi reizen we verder naar het treinstation. We nemen de nachttrein (SE19), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar HuΓ©. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een PrivΓ© cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt, Lunch
Nachttrein
Dag 08 :
HuΓ©

HuΓ© - Ming Mang TombNa aankomst op het treinstation van HuΓ© volgt de transfer naar het Gold HuΓ© Hotel. We krijgen hier het ontbijt aangeboden.

Vervolgens kunt u de rest van de dag vrij besteden.

HuΓ© werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. De stad is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en Koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. HuΓ© is officieel erkend als één van β€˜s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Overnachting in het Gold HuΓ© Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
HuΓ©

Hué - Thien Mu PagodeNa het ontbijt gaan we een prachtige boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum rivier. Deze rivier stroomt door de stad Hué. De rivier dankt haar naam aan de bloemen van orchideeën die in de rivier terecht komen. Deze bloemen zorgen voor een parfumachtige geur. We varen langzaam over de rivier naar de Thien Mu Pagode. Deze pagode dateert uit 1601 en is één van de oudste tempels in Hué. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

In de middag brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en