Rondreis Beautiful Vietnam - 21 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1911
va € 1448
va € 1343

Rondreis Beautiful Vietnam 

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Hanoi

Bezoek Beautiful Vietnam met deze 21-daagse rondreis, inclusief strandverlenging. We starten in het noorden, waar we een stadstour maken door de hoofdstad Hanoi. Hierna maken we een prachtige fietstocht door het mooie landschap van Mai Chau. Vervolgens maken we een boottocht in Ninh Binh en tot slot gaan we genieten van een heerlijke cruise door de Baai van Halong. Vanuit Hanoi reizen we per trein naar Centraal-Vietnam. In Hué bezoeken we de Imperial Citadel, maken een boottocht over de Parfum rivier en bezoeken het mausoleum van Tu Doc. Hierna maken we een prachtige wandeltocht door het historische centrum van Hoi An. We eindigen in het zuiden, Ho Chi Minh. Hier bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden en het Mekong Delta gebied. Ook kunt u nog een paar dagen heerlijk tot rust komen op het strand van Phan Thiet. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

Dag 01 :
Hanoi

Hanoi - waterpoppenshowNa aankomst op de luchthaven van Hanoi volgt de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Dit driesterrenhotel is gelegen in het centrum bij het Hanoi Old Quarter. Op loopafstand vindt u het Hoan Kiem Lake en de Dong Xuan markt.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straat en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust.

Later op de dag gaan we een bezoek brengen aan een waterpoppenvoorstelling. Deze show wordt al vele generaties lang vertoond. Het is ontstaan op het platteland, waar de boeren tijdens overstromingen hun gezinnen vermaakten met poppenvoorstellingen in de rijstvelden. De waterpoppenvoorstelling vindt plaats onder begeleiding van traditionele muziek.

Na het bezoek aan deze show gaan we een ritje maken met een riksja terug naar ons hotel. Een riksja is een typische Vietnamese fietstaxi, waarbij u in een bakje voor de fiets zit.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Hanoi

Hanoi - Tran Quoc PagodaNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Hanoi.

We beginnen bij het Mausoleum (het graf) van president Ho Chi Minh. Dit Mausoleum is 21 meter hoog en 41 meter breed. Ook bezoeken we het Humble House on Stilts. In dit huis woonde Ho Chi Minh van 1958 tot 1969.

De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda (de pagoda die is gebouwd op 1 paal). De pagode is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.

Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda. Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi, gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De. De pagoda is prachtig gelegen op het eilandje Kim Ngu in het West Lake.

Vervolgens bezoeken we nog het Museum of Women. Zoals de naam al zegt gaat dit museum volledig over de vrouwen in Vietnam. Het museum heeft meerdere verdiepingen met onder andere kunst, kleding en de rol van de vrouwen tijdens de oorlog.

Hierna bezoeken we de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam uit 1076. Het is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.

Tot slot bezoeken we de Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg). Deze tempel is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel.

De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel

Mai ChauNa het ontbijt vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen.

Na het inchecken in de Mai Chau Ecolodge gaan we een fietstour maken om de omgeving te verkennen. We maken een leuke tocht naar een dorp van de White Thai. In dit dorp zullen we gastvrij onthaald worden en maken kennis met de lokale bewoners. De Witte Thai hebben een eigen taal en schrift. Verder fietsen we door prachtige rijstvelden.

Overnachting in het Mai Chau Ecolodge – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Mai Chau

Mai Chau Eco LodgeDeze dag kunt u na het ontbijt vrij besteden.

Het Mai Chau Ecolodge is prachtig gelegen tussen de rijstvelden. U kunt in deze omgeving prachtige wandeltochten maken. Zo kunt u een wandeltocht maken naar de Mo Loung Cave. Deze grot strekt zich wel 500 meter uit onder Mt. Pu Kha en is rijk aan mythen en legenden volgens de lokale bevolking.

Verder beschikt dit hotel over een prachtig zwembad met een fenomenaal uitzicht. U kunt hier heerlijk tot rust komen.

Overnachting in het Mai Chau Ecolodge.

Ontbijt
Hotel

Tam Coc - boottochtNa het ontbijt vertrekken we naar Hoa Lu, de oude hoofdstad uit de 10e eeuw. In deze stad gaan we de oude ruïnes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

Hierna gaan we een prachtige boottocht maken over de Ngo Dong rivier. We gaan hier een heerlijke tocht maken per boot door deze regio vol kalkstenen bergen. Tijdens deze boottocht varen we door enkele spectaculaire hangende grotten, de Tam Coc en de Bich Dong grotten. De grootste grot is wel 125 meter lang en in deze grot hangt het plafond ongeveer 2 meter boven het water. Het schilderachtige landschap langs de rivier wordt gedomineerd door rijstvelden en indrukwekkende kalkstenen bergen.

Overnachting in het Thuy Anh Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Halong Bay - V-Spirit CruiseNa een vroeg ontbijt vertrekken we naar Halong Bay. Na een prachtige reis, van ongeveer 4 uur, komen we aan bij de Tuan Chau haven.

Hier gaat u aan boord van de V-Spirit en vervolgens gaan we een heerlijke cruise maken door de Baai van Halong. Halong Bay wordt ook wel één van de zeven wereldwonderen genoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De baai heeft een kustlijn van 120 km en het gebied beslaat zo`n 1500 vierkante kilometer. De baai bestaat uit vele duizenden eilandjes met mooie rotsformaties en grotten.

We varen door de baai en genieten van de vele prachtige rotsformaties. Onderweg naar Bai Tu Long Bai kunt u genieten van een seafood lunch (inclusief).

Vervolgens varen we naar de goed verborgen Sung Sot grot, de mooiste grot in Halong Bay. In de grot is een wandelpad aangelegd, zodat we rustig kunnen rondlopen door de grot. De grot heeft een ruimte van ongeveer 10.000 m² en is gevuld met prachtige kleuren en oude gesteente.

Hierna varen we naar Titov Island. Hier heeft u de gelegenheid om te zwemmen of gewoon even lekker relaxen op het strand. Vanaf de top van het eiland kunt u genieten van het prachtige uitzicht over Halong Bay.

Op het bovendek vindt een Sunset Party plaats. U kunt hier genieten van de prachtige zonsondergang.

Later wordt op de junk het diner geserveerd. ’s Avonds kunt u na het diner (inclusief) op het dek ontspannen, voordat u in slaap valt in uw comfortabele hut aan boord van de Junk.

We overnachten op de boot in een Deluxe Cabin.

Ontbijt, Lunch, Diner
Boot

Halong Bay - V-Spirit CruiseIn de vroege ochtend kunt u op het dek deelnemen aan Tai Chi.

Vervolgens varen we weer langzaam door de baai en passeren het vissersdorp Ba Hang. We zien hier het dagelijks leven van de inwoners die leven van de visserij. Tijdens het varen kunt u genieten van een traditionele Vietnamese brunch. We varen langzaam door Halong Bay richting de haven.

Hierna rijden we terug naar Hanoi. Onderweg bezoeken we de But Thap Pagoda.

Na aankomst in Hanoi reizen we verder naar het treinstation. We nemen de nachttrein (SE19), met slaapplaatsen 4 pers. softsleeper, naar Hué. Het is mogelijk om tegen een meerprijs een Privé cabine voor 2 personen te reserveren.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt, Lunch
Nachttrein
Dag 08 :
Hué

Hué - Ming Mang TombNa aankomst op het treinstation van Hué volgt de transfer naar het Gold Hué Hotel. We krijgen hier het ontbijt aangeboden.

Vervolgens kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Hué werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. De stad is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en Koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. Hué is officieel erkend als één van ‘s werelds grootste culturele ontdekkingen.

Overnachting in het Gold Hué Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Hué

Hué - Thien Mu PagodeNa het ontbijt gaan we een prachtige boottocht, per Dragon Boat, maken over de Parfum rivier. Deze rivier stroomt door de stad Hué. De rivier dankt haar naam aan de bloemen van orchideeën die in de rivier terecht komen. Deze bloemen zorgen voor een parfumachtige geur. We varen langzaam over de rivier naar de Thien Mu Pagode. Deze pagode dateert uit 1601 en is één van de oudste tempels in Hué. De zeven verdiepingen van de tempeltoren vertegenwoordigen ieder een andere incarnatie van Boeddha. In de pagode bevinden zich enkele Boeddhabeelden.

In de middag brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Verder bezoeken we het mausoleum van Tu Duc. De graftombe van Tu Duc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Tot slot gaan we nog een wandeling maken over de Dong Ba markt.

Overnachting in het Gold Hué Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hoi AnNa het ontbijt rijden we door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

In Danang bezoeken we het Cham museum. Dit museum beschikt over de grootste collectie Cham kunst en sculpturen ter wereld. De Cham waren grotendeels Boeddhistisch en Hindoeïstisch en hadden de macht over een groot deel van Vietnam. In de vijftiende eeuw werden de Cham door de Chinezen verslagen en moesten zij hun land inleveren. De overblijfselen van dit koninkrijk is te bewonderen in het museum.

Vervolgens gaan we verder naar Hoi An. Hier staan enkele zeer oude huisjes en tempels. Hoi An was van de 15de tot de 19de eeuw één van de belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Tegenwoordig staat dit gebied bekend vanwege haar zeer oude monumentale huizen en tempels, die onder toezicht staan van de UNESCO.

Later op de dag gaan we een wandeltocht maken door de historische stad Hoi An. We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Hoi An

My SonDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Het Kiman Hoi An Hotel is centraal gelegen op 5 minuten rijden van de historische stad en Cua Dai Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen. 

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de volgende dagexcursie:

My Son – Halve Dag – Privé: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An. We gaan een tocht maken, van een halve dag, naar de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa Kingdom, My Son. Deze plaats ligt op circa 1 uur rijden ten zuidwesten van Hoi An. In een weelderige groene vallei staan ​​tientallen rode bakstenen torens en heiligdommen uit de 7e tot de 13e eeuw. Op de terugweg naar Hoi An bezoeken we Tra Kieu, voorheen bekend als Simhapura of de Lion Citadel, de hoofdstad van Champa tussen de 4e en 8e eeuw. In de vroege namiddag arriveren we weer in ons hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Hoi An

Hoi An - fietstourOok deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden. U kunt heerlijk gaan relaxen op het strand.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan één van de volgende dagexcursies:

Hoi An – Kookles – inclusief lunch: Na het ontbijt wordt u naar een lokaal restaurant gebracht. Hier wordt u verwelkomd door de chef-kok en krijgt u een rondleiding langs de vele live-food-balies in deze unieke interactieve eetgelegenheid in Vietnam. Zien, ruiken, proeven, aanraken en genieten van verschillende voedselbereidingsprocessen. Probeer monsters van meer dan 10 verschillende eetstandjes, waaronder bami, noedels, augurken, vreemd en heerlijk eten, zoete lekkernijen en nog veel meer. Zie hoe rijstpapier vanaf het begin wordt gemaakt, droog op bamboe en later geroosterd als rijstwafels en proef met Hoi An-pepersaus en salades. Ontdek hoe Cao Lau wordt gemaakt, zie hoe de noedels met de handen worden uitgerold en op de traditionele manier met een lang mes ingesneden en gestoomd worden boven een open vuur.

Na dit interessante deel, ga je verder naar een kookles waar je kunt leren ingrediënten te kiezen, technieken kunt leren en de Vietnamese eetcultuur kunt verkennen. Eindig en geniet met wat je net hebt gekookt met onbeperkte drankjes en zoete lekkernijen. Na de les krijgt u een kookschool-receptenboekje met Vietnamese gerechten en kookgerei om mee naar huis te nemen als souvenir.

Hoi An – Fietstour – 3 uur: De lokale gids ontmoet je in de lobby van het hotel. Vervolgens fietsen we door de kleine dorpjes naar een rivier, waar je meer te weten kunt komen over het dagelijks leven van de lokale bevolking. Hierna fietsen we langs maisvelden, rijstvelden, een waterkokosnootbos, meren vol garnalen en krabboerderijen. Onderweg stoppen we bij enkele werkplaatsen waar smeden, timmerlieden en metselaars aan het werk zijn. Je kunt hier veel ongewone dingen leren over het leven in Hoi An.

Hoi An – Wet Rice Farmer – 4 uur – inclusief lunch: U wordt opgehaald bij het hotel in Hoi An voor een uniek avontuur. We gaan het hele proces van de rijstproductie bekijken. We beginnen met een tocht op een waterbuffel. Hierna gaan we deelnemen aan het ploegen, harken, zaaien, planten en het scheiden van de rijst. Vervolgens gaan we rijstmeel maken. Eén van de meest interessante delen van de tour is de mogelijkheid om te koken en mooie knapperige pannenkoeken te eten die worden geserveerd met een koel drankje. Verder krijgt u de kans om meer te weten te komen over het lokale leven, aangezien deze ervaring op een familieboerderij zal worden gehouden en dit zal zeker iets zijn dat u nooit zult vergeten. Drink een kopje thee bij de boeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan één van deze excursies dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Kiman Hoi An Hotel & Spa.

Ontbijt
Hotel

Ho Chi MinhVandaag verlaten we, na het ontbijt, Hoi An en gaan naar het vliegveld van Danang. Vanuit Danang nemen we een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh. Deze binnenlandse vlucht is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost ongeveer € 125 pp.

Na aankomst op het vliegveld van Ho Chi Minh volgt de transfer naar het Vien Dong Hotel.

Hierna heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Ontdek de grootste, bruisende stad van Vietnam met ruim 8 miljoen inwoners, Ho Chi Minh ( volledige naam: Than Pho Ho Chi Minh ) eerder bekend als Saigon. Ho Chi Minh is het commerciële centrum van het land. U vindt in deze drukke stad vele winkeltjes, winkelcentra en restaurants. In 1859 kwam deze stad in handen van de Fransen. Nog steeds zijn er vele invloeden van die tijd terug te zien in de stad. Er zijn nog vele straten met historische huizen. Ho Chi Minh ligt in het zuiden van Vietnam en heeft een tropisch karakter.

Overnachting in het Vien Dong Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Ho Chi Minh

Ho Chi Minh - Reunification PalaceNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiële paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken we enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl.

Hierna wandelen we door het oude koloniale gedeelte van Ho Chi Minh. We zien hier het Opera House, het oude Hotel de Ville en het Catinat Building uit 1927. Het oude Hotel de Ville uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Tot slot bezoeken we het War Remnants museum. Dit museum, geopend in 1975, is gelegen in het centrum van Ho Chi Minh. Het museum richt zich op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. U vindt hier een grote collectie tanks, vliegtuigen en helikopters. In het museum krijgt u een goed beeld van hoe de oorlog in Vietnam is geweest.

Overnachting in het Vien Dong Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 15 :
Ho Chi Minh

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de dagtour naar Tay Ninh & Cu Chi.

We beginnen deze dagtour met een bezoek aan Tay Ninh, waar we een Cao Dai tempel zullen bezoeken. Het Caodaïsme is een verzameling van verschillende religies, zoals het Boeddhisme, Taoïsme, christendom, Islam, Vietnamees spiritualisme en het Confucianisme. Cao Dai betekent letterlijk “hoge toren”, op deze manier wordt er verwezen naar God. Binnen in de tempel gaan we een heilige mis bijwonen, we zien de monniken met hun kleurrijke overkleden, het altaar en de prachtige decors.

Hierna gaan we verder naar de Cu Chi tunnels. De tunnels liggen op ongeveer 70km van de stad en hier kunt het gangenstelsel gaan bekijken. Tijdens de oorlog woonden in dit gebied vele Vietcong soldaten. Ze waren in die tijd een groot doelwit voor Amerikaanse beschietingen. Om zich hiertegen te verweren maakten de dorpelingen dit wereldberoemde gangenstelsel. De tunnels vormden een wereld op zich, er waren ondergrondse werkruimtes waar niet ontplofte Amerikaanse munitie werd omgebouwd tot boobytraps, slaap- en eetruimtes, vergaderzalen, wapen- en voedselopslagplaatsen en zelfs een operatiezaal en theaters. Tegenwoordig is het tunnelcomplex omgebouwd tot een museum. De tunnels zijn vergroot en verbreed om de bezoekers makkelijker toe te laten.

Indien u wilt deelnemen (niet verplicht) aan deze excursie dan kunt u dit bij het boeken opgeven. De prijzen staan vermeld bij optioneel.

Overnachting in het Vien Dong Hotel.

Ontbijt
Hotel

Vandaag reizen we, na het ontbijt, naar het Mekong Deltagebied. Na aankomst in Cai Be bezoeken we een Cao Dai kerk. Het Caodaisme is een relatief nieuwe religie officieel tot stand gekomen in Tay Ninh in 1926.

Vanuit Cai Be gaan we een prachtige boottocht maken over de Mekong rivier. Deze lange rivier van ong. 4350 km stroomt door Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand en China. Langs de Mekong Rivier geniet u van het mooie landschap en de flora en fauna. We varen door de kleinere kanalen tussen de eilandjes. Het is bijna niet te geloven dat hier mensen wonen omringd door het water. Onderweg bezoeken we een dorpje waar diverse ambachten worden gepresenteerd. Zo kunt u hier zien hoe typisch Aziatische snoepjes en rijstwijn worden gemaakt. Vervolgens maken we een fietstocht door het gebied.

Na de lunch (inclusief) gaan we via Vinh Long verder naar Can Tho, de grootste stad in de Mekong Delta.

Overnachting in het Holiday One Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt van Cai Rang. De Cai Rang drijvende markt is de meest bruisende markt van het Mekong deltagebied. Honderden kleine bootjes varen rond, voor een mooi plaatsje, om hun producten te verkopen. We varen hier tussen de bootjes met koopwaar rond, een fantastische ervaring.

Hierna bezoeken we het 100 jaar oude koloniale Binh Thuy House. U krijgt hier een goede indruk van het leven uit de koloniale tijd.

Tot slot wandelen we nog even over de lokale markt van Can Tho.

Later op de dag rijden we terug naar Ho Chi Minh.

Overnachting in het Vien Dong Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Ho Chi Minh en vertrekken naar Phan Thiet.

Na aankomst in Phan Thiet kunt u gaan genieten van een paar heerlijke stranddagen. Phan Thiet beschikt over een prachtig langgerekt strand, Mui Ne genaamd. We gaan inchecken in het Pandanus Resort, gelegen aan het strand van Mui Ne.

Overnachting in het Pandanus Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 19 :
Phan Thiet

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

U kunt heerlijk gaan genieten van uw strandvakantie in Phan Thiet of de omgeving gaan ontdekken. U kunt een fiets huren en lekker rond gaan fietsen of een bezoek brengen aan de Red Sand Dunes.

Overnachting in het Pandanus Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 20 :
Phan Thiet

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Geniet van uw strandvakantie.

Overnachting in het Pandanus Resort.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Ho Chi Minh. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Wat is wel en niet inbegrepen in deze reis

Inclusief

 • Het vermelde tourprogramma + vermelde maaltijden
 • Vervoer per airconditioned auto of minibus, afhankelijk van het aantal deelnemers
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Entreegelden
 • Hotels op basis van Logies + Ontbijt

Exclusief

 • Vliegticket naar Vietnam
 • Binnenlandse vlucht op Dag 13: Danang - Ho Chi Minh ongeveer Euro 125 pp
 • U kunt alle vluchten uiteraard bij ons bijboeken of eventueel zelf reserveren

Kaart Rondreis Beautiful Vietnam

Kaart Rondreis Beautiful Vietnam

Rondreis Beautiful Vietnam - 21 Dagen - R-VTN-14

1-persoonskamer toeslag:


 • 01 januari 2023 t/m 30 april 2023: € 655
 • 01 mei 2023 t/m 30 september 2023: € 579
 • 01 oktober 2023 t/m 31 december 2023: € 655

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2023 t/m 31 december 2023

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Mai Chau - Eco Lodge
Hanoi - Adamas Hotel
Hanoi - Waterpoppenshow
Hanoi - Waterpoppenshow
Hanoi - Waterpoppenshow
Hanoi - rickshaw
Hanoi - Mausoleum
Hanoi - One Pillar Pagoda
Hanoi - Tran Quoc Pagoda
Hanoi - Tran Quoc Pagoda
Hanoi - Tran Quoc Pagoda
Mai Chau - Omgeving
Mai Chau - Eco Lodge
Mai Chau - Eco Lodge
Mai Chau - Omgeving
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Omgeving
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Fietstour
Mai Chau - Eco Lodge
Mai Chau - Eco Lodge
Mai Chau - Omgeving
Mai Chau - Mo Loung Cave
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Tam Coc - Boottocht
Halong Bay - V-Spirit Cruise
Halong Bay - V-Spirit Cruise
Halong Bay - V-Spirit Cruise
Halong Bay - V-Spirit Cruise
Halong Bay - V-Spirit Cruise
Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay
Halong Bay - V- Spirit Cruise
Halong Bay - Sung Sot
Halong Bay - Sung Sot
Halong Bay - Sung Sot
Halong Bay - Sung Sot
Halong Bay
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An
Hoi An - Japanse Brug
Hoi An
Hoi An
Hoi An - Boutique Hotel
Hoi An - Boutique Hotel
Hoi An - Boutique Hotel
Phan Thiet - Allezboo Beach Resort
Phan Thiet - Allezboo Beach Resort
Phan Thiet - Allezboo Beach Resort
slider_rondreis_beautiful_vietnam_01

Rondreis Beautiful Vietnam, een 21-daagse individuele rondreis

slider_rondreis_beautiful_vietnam_02

Dag 01: Vanaf het vliegveld volgt de transfer naar het Adamas Hotel

slider_rondreis_beautiful_vietnam_03

Dag 01: Later gaan we een voorstelling bijwonen in het Water Puppet Theater

slider_rondreis_beautiful_vietnam_04

Dag 01: Onder begeleiding van traditionele rustgevende muziek ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_05

Dag 01: ... gaan we genieten van een leuke voorstelling

slider_rondreis_beautiful_vietnam_06

Dag 01: Tot slot maken we een tocht per rickshaw terug naar ons hotel

slider_rondreis_beautiful_vietnam_07

Dag 02: We beginnen de stadstour bij het Mausoleum van Ho Chi Minh

slider_rondreis_beautiful_vietnam_08

Dag 02: De volgende stop is bij de One Pillar Pagoda

slider_rondreis_beautiful_vietnam_09

Dag 02: Hierna bezoeken we de Tran Quoc Pagoda

slider_rondreis_beautiful_vietnam_10

Dag 02: Dit is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi

slider_rondreis_beautiful_vietnam_11

Dag 02: Het is gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De

slider_rondreis_beautiful_vietnam_12

Dag 03: Onderweg naar Mai Chau kunt u genieten van het prachtige landschap

slider_rondreis_beautiful_vietnam_13

Dag 03: Inchecken in het Mai Chau Ecolodge

slider_rondreis_beautiful_vietnam_14

Dag 03: Dit hotel beschikt over een fantastisch zwembad

slider_rondreis_beautiful_vietnam_15

Dag 03: Het Mai Chau Ecolodge wordt omringt door prachtige rijstvelden

slider_rondreis_beautiful_vietnam_16

Dag 03: Later op de dag gaan we samen met de gids fietsen

slider_rondreis_beautiful_vietnam_17

Dag 03: We fietsen door prachtige groene rijstvelden

slider_rondreis_beautiful_vietnam_18

Dag 03: We zien de lokale rijstboeren aan het werk op het land

slider_rondreis_beautiful_vietnam_19

Dag 03: We fietsen naar een dorpje van de White Thai

slider_rondreis_beautiful_vietnam_20

Dag 03: We kijken rond in het dorpje en ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_21

Dag 03: ... kunnen kennismaken met de lokale bewoners

slider_rondreis_beautiful_vietnam_22

Dag 03: Er heerst hier een serene rust

slider_rondreis_beautiful_vietnam_23

Dag 03: De gids geeft uitleg over de White Thai

slider_rondreis_beautiful_vietnam_24

Dag 04: Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden

slider_rondreis_beautiful_vietnam_25

Dag 04: U kunt heerlijk gaan ontspannen bij het zwembad

slider_rondreis_beautiful_vietnam_26

Dag 04: Maak een fietstocht of ga lekker wandelen

slider_rondreis_beautiful_vietnam_27

Dag 04: U kunt ook een kijkje nemen bij de Mo Loung Cave

slider_rondreis_beautiful_vietnam_28

Dag 05: We gaan een indrukwekkende boottocht maken

slider_rondreis_beautiful_vietnam_29

Dag 05: U kunt lekker in het bootje plaatsnemen ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_30

Dag 05: ... terwijl de bootsman/vrouw roeit

slider_rondreis_beautiful_vietnam_31

Dag 05: Zo kunt u optimaal genieten van het prachtige landschap

slider_rondreis_beautiful_vietnam_32

Dag 05: Het schilderachtige landschap wordt gedomineerd door ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_33

Dag 05: ... rijstvelden en indrukwekkende kalkstenen rotsen

slider_rondreis_beautiful_vietnam_34

Dag 05: We varen ook door enkele prachtige grotten

slider_rondreis_beautiful_vietnam_35

Dag 05: De hangende plafonds hangen soms net boven het water

slider_rondreis_beautiful_vietnam_36

Dag 06: Na het ontbijt vertrekken we naar de Tuan Chau haven

slider_rondreis_beautiful_vietnam_37

Dag 06: Soms varen we met een klein bootje naar de V-Spirit

slider_rondreis_beautiful_vietnam_38

Dag 06: Vervolgens gaan we aan boord van de V-Spirit

slider_rondreis_beautiful_vietnam_39

Dag 06: Een mederwerker heet u welkom met een welkomstdrankje

slider_rondreis_beautiful_vietnam_40

Dag 06: De bagage plaatsen we in onze hut, een deluxe cabin

slider_rondreis_beautiful_vietnam_41

Dag 06: Hierna kunt u gaan genieten van een heerlijke cruise ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_42

Dag 06: ... door het prachtige landschap van de Baai van Halong

slider_rondreis_beautiful_vietnam_43

Dag 06: De baai bestaat uit duizenden eilandjes met mooie rotsformaties

slider_rondreis_beautiful_vietnam_44

Dag 06: U kunt lekker gaan relaxen op het bovendek

slider_rondreis_beautiful_vietnam_45

Dag 06: We leggen aan bij een eilandje en gaan aan land

slider_rondreis_beautiful_vietnam_46

Dag 06: We gaan hier een bezoek brengen aan de Sung Sot grot

slider_rondreis_beautiful_vietnam_47

Dag 06: Door de grot loopt een wandelpad, zodat u volop ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_48

Dag 06: ... kunt genieten van de prachtige kleuren en het oude gesteente

slider_rondreis_beautiful_vietnam_49

Dag 06: Vanaf het uitkijkpunt heeft u een prachtig uitzicht

slider_rondreis_beautiful_vietnam_50

Dag 10: Hierna gaan we een prachtige wandeltocht maken ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_51

Dag 10: ... door het historische centrum van Hoi An

slider_rondreis_beautiful_vietnam_52

Dag 10: Hoi An was vroeger één van de belangrijkste zeehavens

slider_rondreis_beautiful_vietnam_53

Dag 10: Hoi An is zo goed als onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog

slider_rondreis_beautiful_vietnam_54

Dag 10: Het centrum staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst

slider_rondreis_beautiful_vietnam_55

Dag 10: We wandelen door de gezellige straatjes langs de vele ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_56

Dag 10: ... historische oude gebouwen, handelshuizen en tempels

slider_rondreis_beautiful_vietnam_57

Dag 10: Eén van de bezienswaardigheden is de Japanse Brug uit 1593

slider_rondreis_beautiful_vietnam_58

Dag 10: Verder vindt u hier vele winkels, stalletjes, bars en restaurants

slider_rondreis_beautiful_vietnam_59

Dag 10: Hoi An, volgens velen hun favoriete bestemming in Vietnam

slider_rondreis_beautiful_vietnam_60

Dag 10: Later op de dag aankomst bij het Lotus Hoi An Boutique Hotel

slider_rondreis_beautiful_vietnam_61

Dag 10: We checken in en verblijven hier 3 nachten

slider_rondreis_beautiful_vietnam_62

Dag 10: Het hotel beschikt over een prachtig zwembad

slider_rondreis_beautiful_vietnam_63

Dag 18: Na het ontbijt vertrekken we naar het Allezboo Beach Resort

slider_rondreis_beautiful_vietnam_64

Dag 18: Na het inchecken kunt u de komende dagen ...

slider_rondreis_beautiful_vietnam_65

Dag 18: ... gaan genieten van een heerlijke strandvakantie in Phan Thiet

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_rondreis_beautiful_vietnam_01
slider_rondreis_beautiful_vietnam_02
slider_rondreis_beautiful_vietnam_03
slider_rondreis_beautiful_vietnam_04
slider_rondreis_beautiful_vietnam_05
slider_rondreis_beautiful_vietnam_06
slider_rondreis_beautiful_vietnam_07
slider_rondreis_beautiful_vietnam_08
slider_rondreis_beautiful_vietnam_09
slider_rondreis_beautiful_vietnam_10
slider_rondreis_beautiful_vietnam_11
slider_rondreis_beautiful_vietnam_12
slider_rondreis_beautiful_vietnam_13
slider_rondreis_beautiful_vietnam_14
slider_rondreis_beautiful_vietnam_15
slider_rondreis_beautiful_vietnam_16
slider_rondreis_beautiful_vietnam_17
slider_rondreis_beautiful_vietnam_18
slider_rondreis_beautiful_vietnam_19
slider_rondreis_beautiful_vietnam_20
slider_rondreis_beautiful_vietnam_21
slider_rondreis_beautiful_vietnam_22
slider_rondreis_beautiful_vietnam_23
slider_rondreis_beautiful_vietnam_24
slider_rondreis_beautiful_vietnam_25
slider_rondreis_beautiful_vietnam_26
slider_rondreis_beautiful_vietnam_27
slider_rondreis_beautiful_vietnam_28
slider_rondreis_beautiful_vietnam_29
slider_rondreis_beautiful_vietnam_30
slider_rondreis_beautiful_vietnam_31
slider_rondreis_beautiful_vietnam_32
slider_rondreis_beautiful_vietnam_33
slider_rondreis_beautiful_vietnam_34
slider_rondreis_beautiful_vietnam_35
slider_rondreis_beautiful_vietnam_36
slider_rondreis_beautiful_vietnam_37
slider_rondreis_beautiful_vietnam_38
slider_rondreis_beautiful_vietnam_39
slider_rondreis_beautiful_vietnam_40
slider_rondreis_beautiful_vietnam_41
slider_rondreis_beautiful_vietnam_42
slider_rondreis_beautiful_vietnam_43
slider_rondreis_beautiful_vietnam_44
slider_rondreis_beautiful_vietnam_45
slider_rondreis_beautiful_vietnam_46
slider_rondreis_beautiful_vietnam_47
slider_rondreis_beautiful_vietnam_48
slider_rondreis_beautiful_vietnam_49
slider_rondreis_beautiful_vietnam_50
slider_rondreis_beautiful_vietnam_51
slider_rondreis_beautiful_vietnam_52
slider_rondreis_beautiful_vietnam_53
slider_rondreis_beautiful_vietnam_54
slider_rondreis_beautiful_vietnam_55
slider_rondreis_beautiful_vietnam_56
slider_rondreis_beautiful_vietnam_57
slider_rondreis_beautiful_vietnam_58
slider_rondreis_beautiful_vietnam_59
slider_rondreis_beautiful_vietnam_60
slider_rondreis_beautiful_vietnam_61
slider_rondreis_beautiful_vietnam_62
slider_rondreis_beautiful_vietnam_63
slider_rondreis_beautiful_vietnam_64
slider_rondreis_beautiful_vietnam_65
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Beautiful Vietnam

Reis details:

 • Vliegveld Hanoi
 • 2
 • R-VTN-14
 • 21 dagen
 • Logies + ontbijt
 • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

Vakantie Vietnam - Sidebar

Sidebar - Vliegtickets

Sidebar - Hotels - Vietnam

Sidebar - Bouwstenen - Vietnam

Sidebar - Rondreizen - Vietnam