BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Kingdoms of Sri Lanka - 13 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 682
va € 617
va € 584

Rondreis Kingdoms of Sri Lanka

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Tijdens deze rondreis naar Sri Lanka bezoeken we de oude historische steden Anuradhapura en Polonnaruwa. Vervolgens bezoeken we het Sigiriya Rock Fortress en de Dambulla rotstempel. In Kandy brengen we een bezoek aan de Tempel van de Tand en het Nationaal Museum. Ook de Botanische tuin in Peradeniya en het olifantenweeshuis in Pinnawela staan op het programma. In de omgeving van Nuwara Eliya gaan we genieten van de uitgestrekte theeplantages en de kleurrijke Rama Sita tempel. Vervolgens rijden we via Hatton verder naar Wattala, waar u kunt genieten van een paar heerlijke stranddagen. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen.

De hoogtepunten van deze reis :

 • Stadstour Negombo
 • Historische stad Anuradhapura
 • Historische hoofdstad Polonnaruwa
 • Minneriya Nationaal Park
 • Sigiriya Rock Fortress
 • Rotstempel Dambulla
 • Kruidentuin Matale
 • Stadstour Kandy
 • Olifantenweeshuis Pinnawela
 • Theeplantage bij Nuwara Eliya
 • Strand Wattala bij Colombo
 • Stadstour Colombo

Negombo - strandAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. In deze badplaats, gelegen op 37 km ten noorden van de hoofdstad Colombo, kunt u heerlijk relaxen aan het strand.

We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kunt u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten vanΒ seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - St. Stephen's ChurchNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Optioneel: Niet in de tourprijs inbegrepen: Vandaag kunt u deelnemen aan de Negombo City Tour. Tijdens deze tour ziet u oude gebouwen uit de Hollandse periode, o.a. een kerk en een gevangenis. Op het meest westelijke punt van het schiereiland, bij de ingang van de lagune liggen de ruΓ―nes van het Hollandse Fort. Dit bouwwerk dateert uit 1678. De Nederlanders veroverden dit gebied van de Portugezen. Later veroverden de Engelsen het gebied weer van de Nederlanders. Bij het fort ligt ook een oude Nederlandse begraafplaats. De haven van Negombo werd door de Verenigde Oost-Indische Compagnie gebruikt om specerijen te vervoeren. Ook bouwden de Hollanders hier een stelsel van grachten. In de glorieperiode was dit stelsel wel 120km lang. Via deze kanalen werd kaneel, kruidnagel en peper vervoerd naar de haven. De bijnaam van Negombo is ook wel “Klein Rome”, vanwege de talrijke katholieke kerken. De meest pittoreske van deze kerken is St. Mary’s Church. Ten oosten van de stad ligt de Angurukamulla tempel. In deze boeddhistische tempel bevinden zich enkele prachtige Boeddhabeelden en muurschilderingen.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Anuradhapura - RuwanweliseyaVandaag gaan we vroeg in de morgen, na het ontbijt, op weg naar Anuradhapura.

In deze oude historische stadΒ maken we een stadstour. De oude stad van Anuradhapura is omgeven door drie grote kunstmatige meren, het Nuwara Wewa reservoir in het oosten en het Tissa Wewa reservoir samen met het Basawakkulama Wewa reservoir in het westen. De rivier Malwatu Oya verdeelt de stad in tweeΓ«n, de nieuwe stad Anuradhapura ligt ten oosten van de rivier en de heilige oude stad ligt ten westen van de rivier.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we hier o.a. de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in het Miridiya Lake Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Polonnaruwa - VatadageNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze oude stad per fiets verkennen.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Hierna rijden we verder naar Habarana, waar we het dorpje Hiriwadunna zullen bezoeken. We krijgen hier een goede indruk van het agrarische leven op Sri Lanka.

In de avonduren gaan we een jeepsafari maken in het Kaudulla of het Minneriya National Park. Tijdens deze safari proberen we wilde olifanten te spotten.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort – Dambulla.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rots - CitadelNa het ontbijt bezoeken we de oude historische stad Sigiriya.

Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Diner + Overnachting in het Rangiri Dambulla Resort.

Ontbijt, Diner
Hotel

Dambulla - RotstempelNa het ontbijt gaan we op weg naar Kandy.

Onderweg brengen we een bezoek aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Hierna bezoeken we de kruidentuin van Matale.

Daarna bezoeken we de Alu Vihara grottempel, gelegen op circa 3 km ten noorden van Matale. Hier wordt al sinds de 1e eeuw voor Christus gewerkt aan het op schrift stellen van de tot dan toe steeds mondeling bewaarde boeddhistische leer en overlevering.

Tot slot bezoeken we de Nalanda Gedige, een bijzondere vihara uit de 8e eeuw.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel

Peradeniya - botanische tuinDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de Tempel.

Hierna bezoeken we het National Museum. Dit museum ligt naast de Tempel van de Tand in een deel van het voormalig Koninklijk Paleis van Kandy. In het museum vindt u meer dan 5000 kunstvoorwerpen.

Later op de dag bezoeken we de Koninklijke Botanische tuin in Peradeniya. Deze tuin is gelegen op circa 5,5 km van Kandy en heeft een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. EΓ©n van de bekendste attracties in het park is het orchideeΓ«nhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeΓ«n huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Kandy - culturele dansshowVandaag bezoeken we, na het ontbijt, het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crΓ¨che worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

’s Avonds bezoeken we een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner