BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Noord en Oost Sri Lanka - 16 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 855
va € 745
va € 621

Rondreis Noord en Oost Sri Lanka

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Tijdens deze prachtige rondreis door Sri Lanka bezoeken we het onontdekte noorden en oosten. Vanuit Negombo reizen we via Anuradhapura naar Jaffna, gelegen in het noorden van Sri Lanka. In het oosten bezoeken we Trincomalee en verblijven aan het prachtige strand van Nilaveli. Via Kandy reizen we door naar Ella en vervolgens naar Uda Walawe. We eindigen deze rondreis aan het strand van Kalutara. Hier kunt u uw reis uiteraard verlengen.

De hoogtepunten van deze reis:

 • Dagtour Negombo
 • Historische stad - Anuradhapura
 • Mihintale tempel
 • Kadurugoda en Nallur Kandaswamy Kovil tempel
 • Stadstour - Jaffna
 • Stadstour - Trincomalee
 • Oude stad - Polonnaruwa
 • Village tour - Hiriwaduwa
 • Rotstempel - Dambulla
 • Kruidentuin - Matale
 • Stadstour - Kandy
 • Botanische tuin - Peradeniya
 • Treinreis langs theeplantages
 • Bezoek aan een theefabriek
 • Rama Sita tempel - Nuwara Eliya
 • Rawana waterval + Ella Gap
 • Elephant Transit Home
 • Jeepsafari - Uda Walawe National Park

Negombo - strandAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer, ongeveer 10 minuten, naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Temidden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten vanΒ seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - St. Mary ChurchNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We bezoeken de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruΓ―nes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Tot slot bezoeken we de Angurukaramulla tempel. Deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

’s Middags kunt u heerlijk gaan relaxen op het strand of bij het zwembad.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

AnuradhapuraNa het ontbijt vertrekken we naar Anuradhapura.

Onderweg bezoeken we een kokosnootplantage. We leren hier van alles over het gebruik van de kokosnoten, één van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka. We gaan ook het sap van de kokosnoot drinken, zo uit een verse noot.

Hierna gaan we een tour maken door de historische stad Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Diner + Overnachting in Hotel Alakamanda – Anuradhapura.

Ontbijt, Diner
Hotel

JaffnaNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Mihintale tempel, schitterend gelegen op een berg. Deze religieuze plaats is een bedevaartsoord en beschikt over verschillende monumenten.

Hierna reizen we verder naar Jaffna, een oude havenstad gelegen in het noorden van Sri Lanka. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het schiereiland Jaffna. De stad is gelegen aan Straat Palk (de zeestraat tussen de Indiase staat Tamil Nadu en Sri Lanka) en is het bolwerk van de Sri Lankaanse Tamils. Het schiereiland is met een klein stuk land bevestigd aan de rest van Sri Lanka. Hier bevindt zich het Chundikkulam Bird Sanctuary en het gebied dat bekend staat als de Elephant Pass. Jaffna is gezegend met prachtige lagoons. De bevolking van Jaffna beschikt over een eigen cultuur.

We passeren de Elephant Pass, de toegangspoort naar Jaffna. Hier staat een monument als gedenkteken aan de burgeroorlog. Verder kunt u hier genieten van het prachtige uitzicht over de wetlands.

Vervolgens bezoeken we de Kadurugoda Tempel, één van de weinig overgebleven boeddhistische tempels in Jaffna. Er bevinden zich hier meer dan 20 prachtige stupa’s.

Hierna maken we een stop bij de Jaffna Library, één van de meest opmerkelijke monumenten in Jaffna. De bibliotheek werd gebouwd in 1933 en in 1981 is het gebouw door brand verwoest. Tegenwoordig is het gebouw weer in ere hersteld.

Tot slot bezoeken we het Fort Jaffna, een voormalig Nederlands fort van de Verenigde Oost-Indische Company (VOC). Om het fort staan 5 hoge bastions met diepe grachten die ter verdediging dienden.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel – Jaffna.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 05 :
Jaffna

Jaffna - Nallur Kandaswamy KovilNa het ontbijt gaan we een stadstour maken door Jaffna.

We beginnen met een bezoek aan Nallur Kandaswamy Kovil, één van de belangrijkste en grootste Hindu tempels van Sri Lanka. De tempel ligt in de stad Nallur. De originele tempel dateert uit het jaar 948. In de loop der eeuwen heeft de tempel diverse verbouwingen ondergaan. De huidige tempel is gebouwd in 1734.

De volgende stop is de Naga Viharaya, één van de belangrijkste Boeddhistische tempels in Jaffna.

Tot slot gaan we nog een bezoek brengen aan de Dambakolapatuna Raja Maha Vharaya.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u een boottocht maken naar Delft Island en een bezoek brengen aan Point Pedro.

Diner + Overnachting in het PJ Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Trincomalee - Fort FrederickNa het ontbijt vertrekken we naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka. Deze havenstad is één van de belangrijkste steden voor de Tamil bevolking van Sri Lanka. U vindt hier prachtige, ongerepte stranden en deze locatie is perfect voor snorkel- en duikliefhebbers. Er wordt gezegd dat de stranden van Trincomalee en het nabij gelegen Nilaveli behoren tot de mooiste van Sri Lanka.

Na aankomst in Trincomalee gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van bezoeken.

We beginnen met een bezoek aan de Kinniya Hot Water Springs. De heetwaterbronnen van Kinniya bestaan uit 7 verschillende bronnen, ieder met zijn eigen temperatuur. Er wordt beweerd dat het water uit de bronnen een helende werking hebben tegen verschillende aandoeningen. De bronnen stammen uit de tijd van Koning Ravana.

Hierna brengen we een bezoek aan Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

Tot slot bezoeken we de Thirukoneswaram tempel, één van de vijf Eswarams-Sivan tempels in Sri Lanka. De tempel is gelegen bovenop Swamy Rock. De Thirukoneswaram is een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel staat ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Hierna gaan we inchecken in het Pigeon Island Beach Resort, gelegen aan het strand van Nilaveli.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort – Nilaveli.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 07 :
Nilaveli

Nilaveli - Pigeon Island Beach ResortNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

U kunt heerlijk relaxen langs het prachtige strand van Nilaveli tot Trincomalee. Deze badplaatsen beschikken over prachtige, ongerepte stranden. Voor de kust van Nilaveli ligt Pigeon Island, een tropisch eilandje. Hier vindt u de mooiste stranden van AziΓ«. De wateren zijn hier perfect om te snorkelen.

Diner + Overnachting in het Pigeon Island Beach Resort.