Rondreis Noord-Sumatra & Atjeh - 16 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1409
va € 1107
va € 1023

Rondreis Sumatra: Noord-Sumatra & Atjeh

Dagelijks vertrek vanuit Medan

Een indrukwekkende 16-daagse rondreis door Noord-Sumatra en Atjeh.

Dag 01 :
Medan

Medan - Le Polonia HotelAankomst op het Kuala Namu International Airport van Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra.

Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het Le Polonia Hotel. Dit hotel is gelegen in het centrum van Medan. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum Sun Plaza Medan Mall. Verder beschikt het hotel over een zwembad.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Overnachting in het Le Polonia Hotel.

Hotel

Medan - Vihara Gunung TimurNa het ontbijt gaan we een stadtour in Medan. We bezoeken het Paleis van de Sultan, de Grote Moskee en de Chinese tempel.

Het Paleis van de Sultan behoort tot één van de mooiste paleizen van Indonesië. Het paleis heeft een unieke architectuur en telt slechts twee verdiepingen. Het werd in 1888 gebouwd door de Sultan van Deli, Ma’mun Al-Rashid Alam Perkas. Het door geel gedomineerd paleis heeft een oppervlakte van 2772 vierkante meter. Alleen de grote zaal, voorzien de inauguratie troon, is open voor het publiek. De zaal beschikt over prachtig gedecoreerde plafonds en muren.

De Masjid Raya, de Grote Moskee van Medan dateert uit 1906. De moskee heeft een achthoekige vorm en heeft een vleugel op de zuiden, het oosten, het noorden en het westen.

De Chinese tempel, de Vihara Gunung Timur, dateert uit 1962. De tempel is gelegen bij de Babura rivier en wordt bezocht door zowel boeddhistische als taoïstische gelovigen.

Hierna rijden we via Binjai en Batang Serangan naar Tangkahan. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Het jungledorp Tangkahan ligt aan de grens van het Gunung Leuser National Park, midden in het tropische regenwoud.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt
Guesthouse
Dag 03 :
Tangkahan

Tangkahan - olifanten wassenNa het ontbijt maken we een korte wandeling naar de olifanten. Hier kunt u kennis maken met de mahouts (olifantentrainers) en de olifanten. De olifanten beginnen met hun dagelijkse bad in de rivier. U mag het water in gaan om mee te helpen deze prachtige dieren te wassen. Een unieke ervaring!

Na het baden gaan we de olifanten te eten geven. Vervolgens gaan we tubing. Per rubberband zakken we langzaam de rivier af.

Hierna bezoeken we de Buluh waterval, waar u heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Durft u het aan om een natuurlijk douche te nemen in de waterval. Een picknick lunch is inclusief.

In de middag keren we terug in het dorp Tangkahan, waar u kunt kennis maken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Mega Inn.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Bukit Lawang CottagesNa het ontbijt reizen we verder naar Bukit Lawang. Onderweg kunt u genieten van het prachtige junglelandschap en de vele rubber- en palmolieplantages. We zullen af en toe even stoppen om deze plantages van dichtbij te bekijken.

Bukit Lawang is een klein dorp dat gelegen is op ongeveer 90km ten noordwesten van Medan. In 1973 werd in Bukit Lawang een rehabilitatiecentrum voor Orang-oetans opgericht met het doel om deze prachtige dieren weer in het wild te laten leven. De jungles rondom Bukit Lawang is één van de nog maar twee leefgebieden van de orang-oetans.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een prachtige jungletrekking maken.

Onder begeleiding van een lokale gids maken we een wandeling van circa 3 uur door het Leuser National Park. We gaan hier genieten van de rijke flora en fauna in dit ongerepte regenwoud. Onderweg kunnen we oog in oog komen te staan met de Orang-oetans.

Verder leven er in dit gebied vele andere diersoorten, zoals de Thomas Leaf apen, langstaart makaken, gibbons en de zwarte gibbons. Ook de grootste bloem ter wereld, de rafflesia, kunnen we hopelijk bewonderen.

Na deze fantastische trekking keren we terug naar ons hotel. De middag kunt u vrij besteden. In de omgeving van het hotel ligt een klein dorpje dat u kunt bezoeken.

Overnachting in de Bukit Lawang Cottage.

Ontbijt
Hotel

Vandaag rijden we, na het ontbijt, via Sibolangit naar Berastagi. Onderweg stoppen we bij de Sembahe rivier.

Na aankomst in Berastagi brengen we een bezoek aan de Taman Alam Lumbini. Deze prachtige goudgele Boeddhistische tempel is gebouwd in 2010 en is een copy van de Shwedagon Pagode uit Yangon. In de tempel staan vier schitterende Boeddhabeelden. Deze beelden zijn in de vier windrichtingen geplaatst.

’s Middags inchecken in het Sinabung Hills Hotel. Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Sinabung Hills Hotel.

Ontbijt
Hotel

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, rijden we naar de helling van de Sibayak vulkaan. We gaan hier een wandeling maken, van circa 3 uur, naar de top van Gunung Sibayak. Onderweg zult u beloond worden met een prachtig uitzicht op het omliggende vulkaanlandschap. De vulkaan heeft een hoge geothermische activiteit met rookgassen die kristalachtig zwavel uitspuwen welke in het verleden op kleine schaal werden gedolven. We passeren een prachtige prachtig hartvormig kratermeer. Na aankomst op de top van de Gunung Sibayak kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op de krater die zwavelrook uitspuugt. Hierna dalen we af via de andere kant van de vulkaan waar u zichtzelf kunt opfrissen in het warme water van de warmwaterbronnen.

Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan de groenten- en fruitmarkt. Hier kunt u één van de beroemdste producten, de Markisa (passievrucht) proeven.

Overnachting in het Sinabung Hills Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Ketambe.

Onderweg bezoeken we het traditionele Batak Karo dorp in Lingga. In dit dorp kunnen we de traditionele paalwoningen bekijken. Kenmerkend voor deze huizen zijn de daken met bovenop een buffelhoorn.

Langs Bukit Barisan rijden we over een slechte weg naar de provincie Atjeh. Onderweg zullen we bij, interessante plaatsen, diverse stops maken. Atjeh wordt geregeerd volgens de sharia (islamitische jurisprudentie), maar daar zult u als toerist weinig van merken. In dit deel van Atjeh leven veel christenen. U zult merken dat de sharia in Atjeh niet erg streng is. Ongesluierde vrouwen die op hun eigen terrein lopen en op veel plaatsen kunt u als niet-moslim gewoon alcohol nuttigen.

Na aankomst in Ketambe inchecken in het Thousand Hills Guesthouse. Dit is een eenvoudig pension.

Ketambe ligt in het Gunung Leuser National Park en het verschil met Bukit Lawang is dat hier geen plantages zijn. Onze bungalows zijn gelegen aan de rivier de Alas. Het regenwoud is hier heel ongerept en je hebt hier meer kans orang-oetans te spotten.

Overnachting in het Thousand Hills Guesthouse.

Ontbijt
Guesthouse
Dag 09 :
Ketambe

Na het ontbijt gaan we een trekking maken door het Leuser National Park.

Tijdens deze prachtige wandeltocht gaan we kennismaken met dit tropische regenwoud. Samen met de lokale gids proberen we zoveel mogelijk wilde dieren te spotten zoals wilde varkens, Thomas Leaf apen, black gibbons en Orang-oetans. Als we geluk hebben kunnen we misschien een neushoornvogel spotten. In dit stuk van het regenwoud bevinden zich enorme grote bomen en veel verschillende tropische planten.

Na een picknick lunch (inclusief) gaan we nog dieper het regenwoud in om de jungle te verkennen.

Overnachting in het Thousand Hills Guesthouse.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Na het ontbijt vertrekken we naar Takengon.

We rijden door het ondoordringbare binnenland van Atjeh. Voortdurend rijden we door de bergen en hebben uitzicht op dorpen, valleien met rijstvelden en stukjes ongerept regenwoud. Op sommige delen is de weg voor de helft weggespoeld door aardverschuivingen of zware regenval en onze minibusjes moeten soms gewoon langs de scherpe kliffen manoeuvreren.

Na een mooie maar zware en lange rit komen we aan in Takengon.

Overnachting in het Bayu Hill Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 11 :
Takengon

Na het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden.

In de hooglanden rond Takengon wonen de Gayo, een etnische groep met een eigen taal en cultuur. De levendige markt is een hoogtepunt en je zult getroffen worden door de bijna overweldigende vriendelijkheid van de mensen. Het is duidelijk dat er nauwelijks toeristen komen en je bent hier echt een attractie.

Vroege vogels kunnen de bus nemen naar een uitkijkpunt om de prachtige zonsopgang boven Lake Tawar en Takengon te zien. Hierna kun je een wandeling maken door bossen en langs koffieplantages. Het is ook mogelijk om het lokale One One-dorp te bezoeken. Dit vissersdorp heeft een aantal goede voorbeelden van de traditionele houten architectuur van Atjeh.

Overnachting in het Bayu Hill Hotel.

Ontbijt
Hotel

Naar het ontbijt reizen we verder naar Banda Atjeh.

Via een kronkelende weg verlaten we de hooglanden en dalen af ​​naar de kust. We komen aan het eind van de middag aan in Banda Atjeh. Meteen zult u merken hoe nieuw en goed verzorgd alles hier er uitziet. Na de verwoestende tsunami van 26 december 2004 is met de hulp van de internationale gemeenschap met man en macht gewerkt aan de restauratie van de stad. In het centrum van de stad bevindt zich de prachtige Baiturrahman moskee. De sfeer in de stad is heel ontspannen.

Overnachting in het Oasis Atjeh Hotel.

Ontbijt
Hotel

Deze dag vertrekken we, na het ontbijt, naar Pulau Weh.

De stad Banda Atjeh ligt meer dan vijf kilometer uit de kust. Het is moeilijk voor te stellen dat de zee alles wat ver landinwaarts ligt heeft opgeslokt en vernietigd tijdens de verwoestende tsunami. Tijdens de rit naar de haven zult u nog steeds sporen zien van de verwoesting die de tsunami veroorzaakte.

De passagiersterminal waar de boot naar Pulau Weh vertrekt, is gloednieuw. Met een snelle boot steken we over in een uur.

We verblijven in een charmante accommodatie in eenvoudige bamboe kamers met uitzicht op zee. Vanuit de accommadatie loopt u het zandstrand op.

Overnachting in het Freddies Santai Sumurtiga.

Ontbijt
Guesthouse
Dag 14 :
Pulau Weh

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden

Pulau Weh is een tropisch eiland dat beschikt over prachtige witte stranden. U kunt hier perfect snorkelen en duiken. Duikers moeten er rekening mee houden dat ze na het duiken niet gelijk mogen vliegen. De wateren bij Pulau Weh zitten vol tropische vissen, schildpadden en koralen. Verder kunt u het eiland gaan verkennen. De hoofdstad Sabang beschikt over diverse koloniale huizen en een levendige markt.

Overnachting in het Freddies Santai Sumurtiga.

Ontbijt
Guesthouse
Dag 15 :
Pulau Weh

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden

Ga zwemmen, zonnen bij het strand of ga het eiland ontdekken.

Overnachting in het Freddies Santai Sumurtiga.

Ontbijt
Guesthouse

Na het ontbijt volgt de transfer naar de haven, vanwaar we de ferry nemen naar Banda Atjeh. Hierna volgt de transfer naar het vliegveld van Bandah Atjeh. Hier eindigt deze tour.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende gids en is inclusief de entreegelden.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Rondreis Noord-Sumatra & Atjeh - 16 Dagen - I-SUM-14

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 april 2022 t/m 31 maart 2023: € 415

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf in mei 2022 exacte data nog niet bekend: Idul Fitri periode

Toeslag bij verblijf van 20 december 2022 t/m 03 januari 2023: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Noord-Sumatra & Atjeh

Reis details:

  • Medan
  • 2
  • I-SUM-14
  • 16 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen