BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Thailand Discovery - 19 Dagen

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 919
 
va € 851
 
va € 826

Rondreis: Thailand Discovery

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Een indrukwekkende rondreis door Thailand. We starten in de bruisende hoofdstad Bangkok, waar we de beroemde drijvende markt bezoeken. Hierna reizen we verder naar Chiang Mai, gelegen in het noorden. Hier bezoeken we de schitterende Doi Suthep tempel en enkele home industrieën. Vanuit Chiang Mai vliegen we naar Surat Thani. We gaan hier het Khao Sok National Park bezoeken. Vervolgens kunt u heerlijk gaan relaxen op het eiland Koh Samui. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Twin Towers HotelAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel. Dit hotel is perfect gelegen aan de rand van China Town. Hier vindt u vele drukke straatjes vol winkels, marktkraampjes en restaurants. Ook het MBK Shopping Centre is lopend te bereiken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen van Thailand. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - Grand PalaceNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad gaan ontdekken. Op loopafstand van het hotel bevinden zich stations van de BTS-Skytrain & de metro MRT.

Optioneel kunt u deelnemen aan een van onze dagexcursies Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan een van deze tours dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

Damnoen Saduak - drijvende marktNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt (Damnoen Saduak).

Deze markt is gelegen in de provincie Ratchaburi op circa 80 km ten westen van Bangkok. Het is de grootste en meest bekende drijvende markt in de omgeving van Bangkok.

Op de Damnoen Saduak floating market varen allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten rond. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

Thailand - nachttreinNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Aan het eind van de middag transfer naar het treinstation van Bangkok. Hier vertrekt de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats. U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 05 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend komt u aan op het treinstation van Chiang Mai, waar de chauffeur u staat op te wachten voor de transfer naar het Chiang Mai Plaza Hotel.

Het Chiang Mai Plaza Hotel is een groot luxe hotel met 475 kamers. Het hotel beschikt over een prachtig zwembad met ligbedden en parasols, waar u heerlijk kunt ontspannen. Verder heeft u de keuze uit 2 restaurants. Het Chiang Mai Plaza Hotel is centraal gelegen, op slechts 5 minuten lopen van de befaamde ‘Night Bazaar’.

De rest van de dag is ter vrije besteding. ’s Avonds kunt u een bezoek brengen aan de wereldberoemde Night Bazaar. Deze avondmarkt is gelegen aan de Chanklan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel diner gecombineerd met een leuke dansshow (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Chiang Mai Plaza Hotel.

Hotel
Dag 06 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Wat Phra That Doi SuthepNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de tempel Wat Phra That, gelegen op de berg Doi Suthep. Deze fraaie tempel ligt 16 kilometer buiten de stad op een hoogte van 1.300 meter en is te bereiken over een steile, bochtige weg.

De tempel de Wat Phra That Doi Suthep is één van de meest belangrijke tempels in Chiang Mai en zeker de meest vereerde onder de bevolking. Tijdens de boeddhistische feestdagen is het een belangrijke pelgrimsplaats. Het belang en de ligging van de tempel danken haar faam aan een interessante legende. Deze legende vertelt over een boeddhistische relikwie die volgens sommigen opgloeide en zichzelf magisch vermenigvuldigde voordat het zich toonde in de grote chedi van de Wat Suan Dok. De kopie relikwie werd op de rug van een wilde witte olifant gebonden. Het was vrij om te gaan waarheen het maar wilde. De olifant ging naar de top van de berg Suthep, hier trompette hij drie keer, maakte drie rondjes, knielde neer en stierf ter plekke. Dit werd gezien als signaal dat de relikwie op deze plaats wilde verblijven. Aan het eind van de 14de eeuw liet Koning Ku Na op deze plaats een tempel bouwen, de Doi Suthep. In de zes opvolgende eeuwen groeide het tempelcomplex en onderging de tempel enkele veranderingen. In het begin van de jaren 90 is het tempelcomplex gerestaureerd. Vanuit het tempelcomplex heeft u een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai. In het complex vindt u tevens een klein museum, waar allerlei oude opgravingen en giften aan de tempel tentoongesteld worden. In de tempel moet u gepast gekleed gaan, zonder schoenen. Om de tempel te bereiken moet u een trap betreden met 309 treden. Aan weerskanten ziet u een afscheiding met de afbeelding van een slang. Er gaat ook een kabelbaan naar boven.

Op de terugweg brengen we een bezoek aan een dorpje van de Hmong, één van de bergstammen van Noord Thailand. Deze bevolkingsgroep is oorspronkelijk afkomstig uit China. De Hmong hebben een eigen cultuur en taal. U kunt in dit dorp kennismaken met de lokale bewoners.

Overnachting in het Chiang Mai Plaza Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Chiang Mai

Chiang Mai - bergstamNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt natuurlijk lekker aan het zwembad relaxen en bijkomen van de voorafgaande indrukwekkende dagen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies in Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Chiang Mai Plaza Hotel.

Ontbijt
Hotel

Bor Sang - Umbrella VillageNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan Bor Sang en San Kamphaeng. Deze plaatsjes zijn even buiten Chiang Mai gelegen en staan bekend om hun ambachten. Er zijn hier ondermeer zijdeweverijen, zilversmeden, houtsnijwerkplaatsen en lakwerk- en celadonfabriekjes.

We bezoeken een werkplaats waar de beroemde zijde (Thai Silk) wordt gemaakt. We zien hier het hele proces van de zijderups tot aan het eindproduct.

In de Silver Factory worden allerlei zilveren producten gemaakt, van sieraden tot beelden. In deze werkplaats krijgt u een goede uitleg over het proces van zilverbewerking.

Ook stoppen we bij een houtsnijwerkplaats. Prachtige houten beelden worden hier met de hand gemaakt. Uit enorme stukken hout worden prachtige voorwerpen uitgebeiteld en gesneden.

In Umbrella Village worden van generatie op generatie de beroemde parasols gemaakt. Ze worden gemaakt van rijstpapier en vervolgens beschilderd. We zien hier het gehele proces. Er zijn parasols en waaiers in allerlei soorten en maten. Uiteraard kunt u hier een prachtige gekleurde parasol aanschaffen. De parasols worden met de hand beschilderd. Er zijn soms echte kunstenaars aan het werk.

Overnachting in het Chiang Mai Plaza Hotel.

Ontbijt
Hotel

Khao Sok Paradise ResortNa het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld. Van Chiang Mai vliegt u verder naar Surat Thani.

Hierna volgt de transfer naar het Khao Sok National Park. Dit park bestaat uit maagdelijk regenwoud, welke behoort tot de oudste ter wereld. De rijke flora en fauna, het adembenemende landschap en de serene rust maken het tot een bestemming die u gezien moet hebben.

Vervolgens gaan we inchecken in het Khao Sok Paradise Resort. We verblijven hier in een Standard Tree House. Deze Tree Houses beschikken over airconditioning, Wi-Fi, een kluisje, een flat screen TV, een minibar, een muskietennet en een badkamer met douche en toilet. De Tree Houses zijn gelegen midden in de jungle en beschikken over een balkon, met zitje, zodat u volop kunt genieten van de flora en fauna. ’s Morgens wordt u hier gewekt door de vogels.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden. In de omgeving kunt u prachtige wandel- en fietstochten maken.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de volgende excursie.

Tubing: Met een rubberband gaan we de rivier afzakken. Dit is vooral leuk in het regenseizoen als er een stroming is op de rivier. De prijs van deze excursie kunt u hierboven terugvinden bij optioneel.

In het Jungle Restaurant van het resort kunt u terecht voor internationale maaltijden.

Overnachting in het Khao Sok Paradise Resort.

Ontbijt
Tree House

Khao Sok National Park - kanotochtNa het ontbijt gaan we naar de Khao Sok rivier voor een prachtige kanotocht door deze mooie natuur. U kunt lekker in de kano plaatsnemen, terwijl de bootsman peddelt.

Tijdens deze kanotocht hebben we een grote kans om mooi gekleurde vogels, apen, kikkers en slangen te spotten. Soms zien we in de bomen grote trossen vruchten hangen. Verder kunt u genieten van het fantastische landschap. We varen door dichte jungle met op de achtergrond indrukwekkende kalkstenen bergen.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel (niet inclusief) kunt u deelnemen aan de volgende excursie.

Jungle Trek (halve dag): Tijdens deze trekking gaan we een prachtige wandeling maken door het nationaal Park. De lokale gids geeft u uitleg over de flora en fauna van dit gebied. De prijs van deze excursie kunt u hierboven terugvinden bij optioneel.

Overnachting in het Khao Sok Paradise Resort.

Ontbijt
Tree House

Koh Samui - First Bungalow Beach ResortNa het ontbijt verlaten we het Khao Sok National Park en reizen terug naar Surat Thani. Vervolgens gaan we per boot verder naar het tropische eiland Koh Samui.

Schitterende koraal witte stranden omringen het met kokospalmen bedekte eiland. Dit eiland bezit alle ingrediënten voor een geslaagde ongedwongen tropische strandvakantie. Op Koh Samui is één hoofdweg die het hele eiland rondgaat, de afstand bedraagt ongeveer 50 km. De fascinerende natuurlijke schoonheid van de stranden heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen vanuit alle hoeken in de wereld. Het enorme aanbod varieert van zeer rustige tot de meer populaire en drukker bezochte stranden. De stranden in het noorden en zuiden zijn bekend vanwege het rustige en prachtige karakter, terwijl de stranden in het oosten en zuidoosten meer kleurvol en toeristisch zijn.

Na aankomst bij de pier van Koh Samui volgt de transfer naar het First Bungalow Beach Resort. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het First Bungalow Beach Resort is gelegen op een mooie locatie, direct aan het strand. Het beschikt over comfortabele hotelkamers en bungalows. Het resort beschikt over een groot zwembad met ligstoelen, parasols en een kinderzwembad. Tevens een fraai restaurant waar zowel Europese, als Thaise gerechten worden geserveerd. De kamers en bungalows beschikken over alle comfort, zoals een minibar, tv, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. Het First Bungalow Beach Resort is gelegen aan het zuidelijke eind van het lange zandstrand van Chaweng Beach en beschikt over een privé-strand.

Overnachting in het First Bungalow Beach Resort – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Koh Samui

Koh Samui - ChawengNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet van uw strandvakantie op Koh Samui.

Overnachting in het First Bungalow Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Koh Samui

Koh Samui - Na Muang watervalNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Samui Eiland Tour (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het First Bungalow Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Koh Samui

Koh PhanganNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Koh Phangan Eiland Tour (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het First Bungalow Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 15 :
Koh Samui

Koh Tao - snorkelenNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Koh Tao & Nang Yuan Tour (niet in de prijs inbegrepen). Tijdens deze tour bezoeken we de beste snorkellokaties bij Koh Tao en Nang Yuan Eiland, één van de mooiste eilanden ter wereld. Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het First Bungalow Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 16 :
Koh Samui

Koh Tan - snorkelenNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Adventure Coral Island Tour (niet in de prijs inbegrepen). Tijdens deze tour bezoeken we het prachtige tropische eiland Koh Tan. Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het First Bungalow Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Surat Thani - treinstationNa het ontbijt uitchecken. Hierna volgt de transfer naar de Nathon pier.

’s Middags vertrekt de boot naar Surat Thani. Na aankomst op de pier staat de bus u op te wachten voor de transfer naar het treinstation. Vanhier vertrekt de nachttrein van Surat Thani naar Bangkok. In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor U gereserveerd.

Overnachting in de nachttrein.

In de Rondreis Thailand Discovery kunt u de volgende wijzigingen aanbrengen:

Niet per boot/nachttrein naar Bangkok, maar vliegen vanuit Koh Samui naar Bangkok. In dit geval dient u 1 nacht langer te verblijven in Koh Samui of Bangkok. Het is ook mogelijk dat de vlucht Koh Samui – Bangkok aansluit op uw terugvlucht van Bangkok naar Amsterdam.

Informeer naar de vele mogelijkheden! Bij deze wijzigingen zijn de binnenlandse vluchten, extra nachten en/of transfers niet inbegrepen

Ontbijt
Nachttrein
Dag 18 :
Bangkok

Bangkok - MBKVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Bangkok, vervolgens transfer naar het Twin Towers Hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan winkelen in Bangkok of ga relaxen bij het zwembad van het hotel.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.