BM Air Reizen
030 - 2252328

South to North Vietnam - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 1512
va € 1189
va € 1116

Rondreis: South to North Vietnam

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld in Ho Chi Minh

Een prachtige 15-daagse individuele rondreis van zuid naar noord. We beginnen deze rondreis in Ho Chi Minh City. Hier bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden en gaan de Mekong Delta ontdekken. Vervolgens reizen we verder naar Dalat. Deze stad is prachtig gelegen in het Lang Bian plateau. De volgende bestemming is het pittoreske Lak Lake, het grootste zoetwatermeer van de centrale hooglanden. Hierna bezoeken we het midden van Vietnam met de steden Hoi An, Danang en HuΓ©. We eindigen in het noorden. Hier bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden in Hanoi en gaan een indrukwekkende cruise maken door Halong Bay.

Dag 01 :
Ho Chi Minh

Ho Chi Minh - Notre DameNa aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh volgt de transfer naar het Vien Dong Hotel.

Nadat we hebben ingecheckt gaan we een stadstour maken door Ho Chi Minh.

We beginnen met een bezoek aan het Herenigings Paleis. Tijdens de Vietnamoorlog was dit het presidentiΓ«le paleis van Zuid-Vietnam. Het is de locatie waar de oorlog eindigde. Het voormalige Saigon werd veroverd toen een Noord-Vietnamese tank door de hekken van het paleis stormde en de soldaten de vlag van het Saigon regime van het dak neerhaalden en president Duong van Minh arresteerden. Tegenwoordig is het paleis een toeristische trekpleister en doet dienst als museum. U kunt hier de prachtige zalen met het originele interieur bezichtigen.

Vervolgens bezoeken enkele historische gebouwen, zoals de prachtige Notre Dame kathedraal, gebouwd tussen 1877 en 1880 door de Franse kolonisten. De kathedraal heeft twee prachtige klokkentorens van 58 meter hoog. Vlakbij de kathedraal ligt ook het grote oude postkantoor met zijn unieke bouwstijl.

Hierna wandelen we door het oude koloniale gedeelte van Ho Chi Minh. We zien hier het Opera House, het oude Hotel de Ville en het Catinat Building uit 1927. Het oude Hotel de Ville uit de Franse koloniale tijd wordt tegenwoordig gebruikt als stadhuis.

Tot slot bezoeken we het War Remnants museum. Dit museum, geopend in 1975, is gelegen in het centrum van ho Chi Minh. Het museum richt zich op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. U vindt hier een grote collectie tanks, vliegtuigen en helikopters. In het museum krijgt u een goed beeld van hoe de oorlog in Vietnam is geweest.

Overnachting in het Vien Dong Hotel – superior kamer.

Hotel
Dag 02 :
Ho Chi Minh

Cu Chi Tunnel museumDeze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Ontdek de grootste, bruisende stad van Vietnam met ruim 8 miljoen inwoners, Ho Chi Minh ( volledige naam: Than Pho Ho Chi Minh ) eerder bekend als Saigon. Ho Chi Minh is het commerciΓ«le centrum van het land. U vindt in deze drukke stad vele winkeltjes, winkelcentra en restaurants. In 1859 kwam deze stad in handen van de Fransen. Nog steeds zijn er vele invloeden van die tijd terug te zien in de stad. Er zijn nog vele straten met historische huizen. Ho Chi Minh ligt in het zuiden van Vietnam en heeft een tropisch karakter.

Optioneel (niet inclusief) kunt u vandaag deelnemen aan de dagtour naar Cu Chi & Tay Ninh.

We beginnen deze dagtour met een bezoek aan de Cu Chi tunnels, gelegen op circa 70km van Ho Chi Minh. Dit is een gangenstelsel onder Ho Chi Minh, met een lengte van wel 200km, die tijdens de oorlog met de Amerikanen is aangelegd. We zien hier hoe de Vietnamezen konden overleven in deze verschrikkelijke oorlog. De tunnels vormen een onderaards dorp. De Vietcong slaagde erin om met eenvoudig gereedschap tot een diepte van 12 meter te komen. Uiteraard gaan we een stukje het gangenstelsel in. Houdt u er rekening mee dat u op sommige gedeeltes moet kruipen en pas daar uwΒ kleding op aan.

Hierna rijden we naar Tay Ninh, waar we een Cao Dai tempel zullen bezoeken. Het CaodaΓ―sme is een verzameling van verschillende religies, zoals het Boeddhisme, TaoΓ―sme, christendom, Islam, Vietnamees spiritualisme en het Confucianisme. Cao Dai betekent letterlijk “hoge toren”, op deze manier wordt er verwezen naar God. Binnen in de tempel gaan we een heilige middagmis bijwonen, we zien de monniken met hun kleurrijke overkleden, het altaar en de prachtige decors.

Overnachting in het Vien Dong Hotel.

Ontbijt
Hotel

Cai Be - fietstourVandaag reizen we, na het ontbijt, naar My Tho.

We gaan een prachtige boottocht maken over de Mekong rivier naar Cai Be. Deze lange rivier van ong. 4350 km stroomt door Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand en China. Langs de Mekong Rivier geniet u van het mooie landschap en de flora en fauna. Onderweg bezoeken we de drijvende markt van Cai Be en een dorpje waar diverse ambachten worden gepresenteerd. Zo kunt u hier zien hoe typisch Aziatische snoepjes en rijstwijn worden gemaakt.

Hierna vervolgen we onze route naar Vinh Long. We gaan hier inchecken in de Hai Dao Homestay. Deze accommodatie is zeer eenvoudig, maar voor 1 nacht goed te doen.

Na de lunch (inclusief) gaan we een fietstour maken. Tijdens de fietstour gaan we kennis maken met de traditionele manier van leven in dit gebied.

U kunt meehelpen met het bereiden van de maaltijd. We dineren (inclusief) samen met de lokale familie in de Homestay.

Overnachting in de Hai Dao Homestay – private kamer.

Ontbijt, Lunch, Diner
Homestay

Na het ontbijt, in de homestay, kunt u nog even heerlijk relaxen in het dorp.

Vervolgens kunt u plaatsnemen in een roeiboot. De bootsman roeit het bootje, zodat u heerlijk kunt genieten van het uitzicht, naar Vinh Long. Hier bezoeken we de lokale markt. Op deze markt worden allerlei producten verhandeld, zoals vis, garnalen, krabben en zelfs waterslang.

Later op de dag verlaten we het Mekong Deltagebied en reizen terug naar Ho Chi Minh.

Overnachting in het Vien Dong Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Dalat.

De stad Dalat ligt aan de rivier de Cam Ly, op een hoogte van 1500m te midden van de heuvels van het Lang Bian plateau. Vanwege de hoge ligging is het in Dalat een stuk koeler dan in de rest van Vietnam. De Fransen bouwden hier na hun overheersing hun zomerverblijven om te ontsnappen aan de drukte en de hitte. Tegenwoordig zijn er nog vele Franse koloniale overblijfselen te vinden. Het is tevens het bekendste kuuroord van Vietnam en bekoort door zijn met keien geplaveide staten, schilderachtige kerken en prachtige watervallen. Dit alles gedompeld in een bedwelmende frisse lucht. We kunnen hier mooie foto`s maken van de prachtige omgeving met een panoramisch uitzicht over de met pijnbomen begroeide bergen.

Na aankomst in Dalat kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Monet Garden Resort – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Dalat

Dalat - Truc Lam tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Datanla & Prenn watervallen.

Vervolgens bezoeken we het boeddhistische klooster Truc Lam. Per kabelbaan gaan we verder naar Robin Hill.

Hierna bezoeken we het Zomer Paleis van keizer Bao Dai, de dertiende en laatste keizer van Vietnam. Hij werd in 1926 als twaalfjarige gekroond en regeerde vanaf 1932 zelfstandig. Tijdens de tweede wereldoorlog werkte Boa Dai samen met Japan. In maart 1945 maakte hij de onafhankelijkheid van het keizerrijk Vietnam bekend na toezeggingen van Japan. In augustus 1945 trad hij af en werd lid van de Vietminh in Ho Chi Minh. De maritieme patrijspoorten en de mastachtige paal door het dak geven het gebouw het uiterlijk van de brug van een schip.

’s Middags bezoeken we een traditionele borduurwerkplaats. U bent hier getuige van het talent van deze bekwame vakmensen.

Vervolgens bezoeken we de Valley Of Love en de Flower Garden City, een locatie met zeldzame bloemen en levendige kleuren.

Tot slot bezoeken we de kleurrijke lokale markt in Dalat. De geuren van het heerlijke eten komen u hier al tegemoet.

Overnachting in het Monet Garden Resort.

Ontbijt
Hotel

Lak Lake - Lak Tented CampNa het ontbijt vertrekken we, over Road 27, naar Lak Lake. Deze tocht gaat door een prachtig landschap. Lak Lake is het grootste natuurlijke zoetwatermeer van de centrale hooglanden.

Na aankomst in Lak Lake gaan we inchecken in het Lak Tented Camp. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Het Lak Tented Camp is gelegen op een heuvel met een fantastisch uitzicht op het pittoreske LAK-meer en biedt creatieve en spannende mogelijkheden om deze cultureel rijke en prachtige regio te verkennen.

’s Avonds gaan we een Gong voorstelling bijwonen, gevolgd met een heerlijk diner (inclusief) in het Y Lak restaurant.

Overnachting in het Lak Tented Camp.

Ontbijt, Diner
Tent
Dag 08 :
Lak Lake

Lak LakeVroeg in de ochtend gaan we een boottocht maken over het Lak Lake om te genieten van de zonsopkomst (afhankelijk van het weer). Ook kunnen we zien hoe de vissers druk bezig zijn op het meer.

Na het ontbijt gaan we vervolgens een bezoek brengen aan dorpjes van de etnische bevolkingsgroepen de Nau en de M’Lieng. Elk dorp heeft een Rong, een groot en indrukwekkend gemeenschapshuis, waar de dorpelingen samenkomen voor speciale gelegenheden. We maken kennis met de manier van leven van deze bevolkingsgroepen.

Na de lunch (inclusief) kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Lak Tented Camp.

Ontbijt, Lunch
Tent

Lak Lake - Lak Tented CampNa een vroeg ontbijt vertrekken we naar het vliegveld van Buon Ma Thuot. Vervolgens nemen we een binnenlandse vlucht naar Danang. Deze binnenlandse vlucht is niet bij de tourprijs inbegrepen en kost met Vietnam Airlines ongeveer € 95 pp.

Na aankomst in Danang reizen we meteen verder naar Hoi An. Hoi An is gelegen aan de Zuid Chinese zee in centraal Vietnam en was de belangrijkste handelsstad van het Cham Koninkrijk in de 16e en 17e eeuw. Deze kunststad heeft ongeveer 120.000 inwoners en is rijk architectonisch met Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden in zich verenigt en teruggaat tot de 16e eeuw. Het oude stadscentrum is autovrij en staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na het inchecken in het Kim An Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Het Kim An Hotel is centraal gelegen op 5 minuten rijden van de historische stad en An Bang Beach. Bij het hotel kunt u een fiets huren en lekker de omgeving gaan verkennen. Het is ongeveer 10 minuten fietsen naar het strand.

Overnachting in het Kim An Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Hoi An

Hoi AnVandaag gaan we, na het ontbijt, een wandeltocht maken door het charmante historische centrum van Hoi An. Veel van de gebouwen in de stad weerspiegelen historische architecturale stijlen en de hele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

We wandelen door de straatjes langs de vele historische oude gebouwen en handelshuizen. We bezoeken de Phuc Kien Pagode en de 400 jaar oude Japanse brug. De Japanse brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geΓ«erd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen.

Hierna bezoeken we een werkplaats waar de traditionele lantaarns worden gemaakt. We leren hier hoe we deze prachtige lantaarns zelf kunnen maken. In Hoi An zien we deze traditionele lantaarns overal hangen. ’s Avonds verlichten ze de stad en ze zorgen ervoor dat Hoi An er mooi uitziet. Voor de lokale bewoners hebben de lantaarns echter een diepere betekenis. Ze geloven dat de lantaarns, welke voor de huizen hangen, geluk en rijkdom zullen brengen. Na afloop van de les mag u uw inklapbare lantaarn mee naar huis nemen.

Later op de dag gaan we een boottocht maken over de Thu Bon rivier. Onderweg zullen we stoppen bij een traditioneel keramiekdorpje.

Overnachting in het Kim An Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hué - Imperial CitadelNa het ontbijt rijden we door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

In Danang bezoeken we het Cham museum. Dit museum beschikt over de grootste collectie Cham kunst en sculpturen ter wereld. De Cham waren grotendeels Boeddhistisch en HindoeΓ―stisch en hadden de macht over een groot deel van Vietnam. In de vijftiende eeuw werden de Cham door de Chinezen verslagen en moesten zij hun land inleveren. De overblijfselen van dit koninkrijk is te bewonderen in het museum.

Hierna gaan we verder naar HuΓ©. Deze stad werd in 1601 gesticht door Nguyen Hoang, een landheer van de Nguyen dynastie. HuΓ© is beroemd vanwege haar schitterende architectuur, citadels, paleizen, pagodes en koninklijke graftombes welke ontstaan zijn tijdens het bewind van de Nguyen dynastie. Dit was de laatste dynastie van Vietnam, welke regeerde van 1802 tot 1945. HuΓ© is officieel erkend als één van β€˜s werelds grootste culturele ontdekkingen.

In de middag brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat HuΓ© de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Verder bezoeken we het mausoleum van Tu Duc. De graftombe van Tu Duc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Overnachting in het Gold HuΓ© Hotel – superior kamer.

Ontbijt
Hotel