BM Air Reizen
030 - 2252328

Sri Lanka Active & Nature - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 767
va € 643
va € 595

Rondreis: Sri Lanka Active & Nature

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Een indrukwekkende 15-daagse avontuurlijke rondreis door Sri Lanka. We starten in Kandy, één van de mooiste steden in Sri Lanka. We bezoeken hier het Uda Watta Kale Sanctuary, Peradeniya en natuurlijk de Tempel van de Tand. Hierna maken we een trekking in de Knuckels Mountain Range. Vervolgens reizen we verder naar Kitulgala. Hier maken we een avontuurlijke rafttocht en bezoeken de Belilena grotten. Hierna bezoeken we de Horton Plains, het Uda Walawe NP en het Sinharaja Rain Forest. We eindigen deze prachtige rondreis in Negombo. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen.

De hoogtepunten van deze reis :

 • Wandeltocht - Uda Watta Kale Sanctuary
 • Botanische tuin - Peradeniya
 • Tempel van de Tand - Kandy
 • Natuurgebied - Corberts Gap
 • Wandeling dorp Meemure
 • Rafttocht - Kitulgala
 • Prehistorische Belilena grotten
 • Bezoek theeplantage en theefabriek
 • Horton Plains National Park
 • Rawana waterval - Ella
 • Wandeltocht Bandarawela + kookdemonstratie
 • Jeepsafari - Uda Walawe National Park
 • Trekking - Sinharaja regenwoud
 • Dagtour - Negombo

KandyAankomst op het Bandaranaike International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Kandy. Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Nadat we hebben ingecheckt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in Home Stay Thotupola Residence – Kandy.

Diner
Homestay

Peradeniya - botanische tuinNa een vroeg ontbijt gaan we een wandeling maken, in de natuur bij het Uda Watta Kale Sanctuary. Deze prachtige tocht gaat door een stuk ongerept regenwoud. Tijdens de wandeling proberen we zo veel mogelijk vogels te spotten. In dit gebied leven o.a. smaragdparkieten, blauw gevleugelde Leafbirds, blauwe Flycatchers en vele andere prachtig gekleurde vogels.

Hierna bezoeken we de Koninklijke Botanische tuinen in Peradeniya. De tuinen zijn gelegen op circa 5,5 km van Kandy en hebben een oppervlakte van 147 hectare. De Botanische Tuin in Peradeniya werd formeel opgericht in 1843. EΓ©n van de bekendste attracties in het park is het orchideeΓ«nhuis, dat meer dan 300 verschillende orchideeΓ«n huisvest. Verder beschikt het park over o.a. een specerijen tuin, kokospalmen, een bloementuin, een cactushuis en een bamboebos.

Tot slot bezoeken we de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel. U kunt heerlijk rondwandelen door het tempelcomplex. Dagelijks vindt hier een ceremonie plaats.

Diner + Overnachting in Home Stay Thotupola Residence.

Ontbijt, Diner
Homestay

Knuckles Mountain RangeNa het ontbijt vertrekken we naar de Knuckles Mountain Range, welke een onderdeel is van de Hill Country. Het ligt 915 meter boven de zeespiegel en heeft een oppervlakte van ongeveer 234 vierkante kilometer.

Het wordt ook wel Knuckles Range, Knuckles Peaks of gewoon simpelweg Knuckles genoemd. De reden van de naam Knuckels is omdat er een berg aanwezig is met 5 pieken, die lijkt op de knokkels van een gebalde vuist. De Sri Lankaanse naam voor dit bergachtige gebied is Dumbara Mitiyawatha, wat de mistige vallei betekent.

De locatie van de heuvels, het effect van de moessons en de windfactor generen een bepaalde diversiteit aan dit gebied. In deze heuvels vindt u alle belangrijke ecologische zones van het land. De Knuckles Mountain Range is een beschermd natuurgebied met een prachtige flora en fauna.

Na aankomst bij de Knuckles Mountain gaan we inchecken in de Home Stay Corberts Rest. De rest van de dag kunt u vrij besteden.

Diner + Overnachting in Home Stay Corberts Rest – Meemure.

Ontbijt, Diner
Homestay

Knuckles Mountain RangeNa het ontbijt bezoeken we Corberts Gap, één van de mooiste natuurgebieden van Sri Lanka. Het ligt aan de voet van Knuckles Mountain, in de buurt van Loolwatta en Thangappuwa. Als het een heldere dag is kunt u genieten van een prachtig schilderachtig uitzicht over de vallei.

Het is ook mogelijk om deze dagen te overnachten in een privΓ©-tent (Knuckles Range Camp Site). Informeer naar de mogelijkheden.

Diner + Overnachting in Home Stay Corberts Rest.

Ontbijt, Diner
Homestay

Kitulgala rafttocht Kelani rivierNa het ontbijt maken een wandeling door het dorp Meemure om de levensstijl van de bewoners te ervaren. In dit dorp wonen ongeveer 400 mensen. Het is gelegen in een prachtige omgeving in de Knuckles Mountain Range, op de grens van het district Kandy en het district Matale. In het dorp vinden we veel traditionele Srilankaanse stijlen.

Dit is één van de meest afgelegen dorpen in Sri Lanka met de enige toegang via een 14 km (8,7 mijl) parcours van de stad Loolwatte. Er is geen directe postbestelling naar het dorp; dorpelingen moeten iedere dag naar de Thapal Junction (letterlijk Mail Junction) om inkomende en uitgaande post uit te wisselen met een postbode. Het wordt beschouwd als de plaats van Koning Ravanalifted de Dhadu Monara of Dhandu Monara. Inwoners van het dorp zijn afhankelijk van verschillende gewassen zoals peper, kardemom, padie en gember.

Hierna vertrekken naar Kitulgala. Kitulgala, is één van de mooiste locaties op het eiland en ook het centrum voor veel natuurlijke- en avontuurlijke activiteiten. Onderweg stoppen we bij een rubberplantage.

Na aankomst in Kitulgala gaan we een prachtige rafttocht maken. De Kelani rivier stroomt dwars door de jungle. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een avontuurlijke rafttocht door een weelderige natuur. Onderweg passeren we diverse stroomversnellingen.

Diner + Overnachting in het Kitulgala Rest House.

Ontbijt, Diner
Guesthouse
Dag 06 :
Kitulgala

Kitulgala Rest HouseDeze dag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan de prehistorische Belilena grotten, welke zijn gelegen in een prachtige omgeving. In deze grotten zijn 12.000 jaar oude skeletten gevonden, welke afkomstig zijn van prehistorische Balangoda mannen (Homo sapiens Balangodensis). Om de grot te bereiken moeten we een stuk door de jungle wandelen. Recente archeologische opgravingen die in de grot zijn uitgevoerd, hebben meerdere fossielen gevonden van meer dan 32.000 jaar oud.

De middag is ter vrije besteding.

Het Kitulgala Rest House is prachtig gelegen aan de Kelani rivier. Kitulgala is de locatie waar de beroemde film ‘Bridge on the River Kwai’ werd opgenomen. Het Kelani Valley bosreservaat is opgezet als een bosreservaat om het stroomgebied van de Kelani rivier te beschermen. Het is de thuisbasis van veel van de endemische fauna en flora van Sri Lanka. Het bos is secundair laagland regenwoud op de lagere helling met het bos dat zich uitstrekt tot aan de hogere delen, grenzend aan het Peak Wildreservaat. Kitulgala heeft ook verschillende watervallen. In deze prachtige omgeving kunt u mooie wandeltochten maken.

Diner + Overnachting in het Kitulgala Rest House.

Ontbijt, Diner
Guesthouse

Nuwara Eliya - theeplantageNa het ontbijt vervolgen we onze route door het prachtige berglandschap naar Nuwara Eliya, beter bekend als “Klein Engeland”.

Onderweg stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Na aankomst in Nuwara Eliya bezoeken we de lokale markt.

Diner + Overnachting in het Queensburry Hotel – Nuwara Eliya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Horton Plains National Park - World's EndNa het ontbijt reizen we verder naar de Horton Plains, een schitterende hoogvlakte, gelegen op een hoogte van 2100 meter. Het Horton Plains National Park is een natuurreservaat dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Dit gebied was vroeger het jachtterrein van de Engelse gouverneur. Het park beschikt over uitgestrekte graslanden afgewisseld met dichte wouden. Er leven hier herten, makaken, reptielen en luipaarden. Ook kunt u hier wel 87 verschillende soorten vogels spotten, waarvan er enkele alleen in dit gebied voorkomen.

We gaan een wandeltocht maken door het Horton Plains National Park. In het park ligt de Baker’s waterval, één van de mooiste watervallen van Sri Lanka.

Een ander hoogtepunt in het park is de World’s End. U moet niet te dicht bij de bergrand komen, want u waant zich hier echt aan het einde van de wereld. De bergrand loopt loodrecht naar beneden en eindigt op 1600 meter! U heeft hier een prachtig uitzicht over de bergen. Vlakbij de World’s End ligt de Mini World’s End, met een afgrond van ongeveer 300 meter.

Hierna reizen we verder naar Bandarawela.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 09 :
Bandarawela

Ella - Rawana watervalNa het ontbijt bezoeken we de Ravana Waterval. Deze waterval is prachtig gelegen in de buurt van Ella.

Deze waterval is vernoemd naar de legendarische koning Rawana, die verbonden is met het beroemde Indiase epos, de Ramayana. Volgens de legende werd er gezegd dat Rawana (destijds de koning van Sri Lanka) prinses Sita had ontvoerd en haar in de grotten achter deze waterval had verborgen, nu eenvoudigweg bekend als de Ravana Ella-grot. De reden voor de ontvoering zou een wraak zijn omdat Rama (echtgenoot van Sita) en zijn broer Laxmana de neus van zijn zus doorsneden. In die tijd was de grot omgeven door dichte bossen in het midden van de wildernis. Er wordt ook geloofd dat de koningin van Rama zich baadde in een poel die het water verzamelde dat uit deze waterval viel. Ze geloofden dat Ravana de Ravanahatha hier heeft gespeeld.

Diner + Overnachting in het Bandarawela Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 10 :
Bandarawela