BM Air Reizen
030 - 2252328

Thailand Orchid Tour - 19 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 949
va € 884
va € 859

Rondreis: Thailand Orchid Tour

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Tijdens deze Thailand rondreis maakt u kennis met de bruisende wereldstad Bangkok. Vervolgens bezoeken we Kanchanaburi, waarbij we gaan overnachten op de Jungle Rafts. Per trein reizen we verder naar Phitsanulok, waar we het Sukhothai Historical Park bezoeken. De volgende bestemming is Chiang Mai, gelegen in het noorden van Thailand. Hierna gaan we verder naar het gezellige stadje Pai. Tot slot kunt u gaan genieten van een heerlijke strandvakantie op Koh Samet, een bounty eiland met prachtige stranden. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Twin Towers HotelAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel. Dit hotel is perfect gelegen aan de rand van China Town. Hier vindt u vele drukke straatjes vol winkels, marktkraampjes en restaurants. Ook het MBK Shopping Centre is lopend te bereiken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouw van Thailand. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Hotel

Damnoen Saduak - drijvende marktNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de drijvende markt (Damnoen Saduak).

Deze markt is gelegen in de provincie Ratchaburi op circa 80 km ten westen van Bangkok. Het is de grootste en meest bekende drijvende markt in de omgeving van Bangkok.

Op de Damnoen Saduak floating market varen allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten rond. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt
Hotel

Kanchanaburi - River Kwai Jungle RaftsVroeg in de ochtend, na het ontbijt, wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar de provincie Kanchanaburi. Deze prachtige provincie ligt ongeveer 128 km ten westen van Bangkok.

Na aankomst in Kanchanaburi gaan we een bezoek brengen aan het Thailand-Burma Railway Centre. In dit museum komen we van alles te weten over de geschiedenis van de aanleg van de spoorlijn. In 1942 besloten de Japanners een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma. Deze spoorlijn moest de bevoorrading van de troepen in Birma mogelijk maken. Het traject van 415 km staat ook wel bekend als de dodenspoorlijn, vanwege de vele doden die gevallen zijn tijdens de bouw van deze spoorlijn.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de brug, de River Kwai Bridge. De brug is het symbool van de Birma-spoorlijn. U kunt hier schitterende foto’s maken. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen.

Rond het middaguur volgt de transfer naar de pier. De River Kwai Jungle Rafts zijn namelijk alleen per boot te bereiken. Per traditionele Thaise longtailboot varen we in circa 15 minuten naar de Jungle Rafts. Deze bijzondere accommodatie is gelegen op een schitterende locatie, midden op de Kwai Noi rivier. Er is geen elektriciteit in dit uit hout en bamboe vervaardigde, op houten vlotten gebouwde ‘floatel’. ’s Avonds is het er dan ook bijzonder sfeervol als de olielampjes aangaan. Totaal zijn er bijna 100 kamers in twee drijvende vleugels. De eenvoudige kamers hebben een tafeltje met een olielamp en een eigen badkamer met wastafel/douche (lauw water) en toilet. Daarnaast hangen op de loopveranda, voor de kamers, hangmatten waarin u tussen de bloemen en planten heerlijk kunt relaxen. Iedere vleugel heeft zijn eigen restaurant, danstheater en een bar, waar u gezellig een drankje kunt drinken.

Na de lunch (inclusief) bij de River Kwai Jungle Rafts varen we per longtailboot naar de Resotel pier. Van hieruit gaan we een bezoek brengen aan het Hellfire Pass Memorial. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling van foto’s, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door het bergland en de jungle heen. De Hellfire Pass is gelegen in de Tenasserim Hills. Dit berglandschap was het moeilijkste stuk van de Birma spoorlijn. De Japanners lieten de dwangarbeiders en krijgsgevangenen met de hand de rotsen weghakken om de spoorlijn door heen te laten gaan. Vanuit het museum wandelen door de jungle naar beneden om bij deze locatie te komen.

Na het bezoek aan de Hellfire Pass keren we terug naar de River Kwai Jungle Rafts.

Na het diner (inclusief) gaan we in het theater genieten van traditionele Mon-dansen.

Overnachting op de River Kwai Jungle Rafts.

Ontbijt, Lunch, Diner
Floatel

Kanchanaburi - Mon TribeNa het ontbijt, op de River Kwai Jungle Rafts, gaan we een bezoek brengen aan het Mon Tribal Village. We gaan hier kennis maken met de leefwijze van het Mon volk en maken een lichte jungle trekking.

Na de lunch (inclusief) gaan we een prachtige treinreis maken over de oude spoorlijn. We rijden over de oude houten viaducten langs de River Kwai. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

Hierna gaan we terug naar Bangkok. Na aankomst in Bangkok volgt de transfer naar het Twin Towers Hotel.

Overnachting in het Twin Towers Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

PhitsanulokNa het ontbijt volgt de transfer van uw hotel in Bangkok naar het Hua Lamphong treinstation. Per trein reizen we vervolgens van Bangkok naar Phitsanulok.

Vanaf het treinstation in Phitsanulok kunt u ter plaatse (niet inclusief) een Tuk Tuk nemen naar het Topland Hotel. Deze rit duurt ongeveer 5 minuten.

Na het inchecken, in het Topland hotel, kunt u op eigen gelegenheid het oude centrum van Phitsanulok gaan ontdekken. Het Topland Hotel is gelegen in het centrum van Phitsanulok. Vanuit de lobby van het hotel loopt u zo het winkelcentrum Topland Plaza binnen. In dit winkelcentrum bevinden zich diverse restaurants waar u heerlijk kunt eten.

Ook is dit hotel gelegen op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan 2 prachtige tempels, de Buddha Chinnaraj en de Wat Nang Phaya. Deze tempels zijn gelegen op circa 10 minuten loopafstand van het hotel. ’s Avonds kunt u rondslenteren over de avondmarkt.

Overnachting in het Topland Hotel.

Ontbijt
Hotel

Sukhothai Historical ParkNa het ontbijt brengen we een bezoek aan Sukhothai.

Sukhothai was de eerste hoofdstad van het oude Siam en is opgericht in de 13e eeuw. De stad beleefde haar gouden periode gedurende het bewind van Koning Ramkhamhaeng. Deze koning heeft mede het Thaise alfabet samengesteld. De prachtige paleizen, tempels en andere monumenten, die in het Sukhothai Historical Park liggen, behoren volgens de UNESCO tot het werelderfgoed. EΓ©n van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Wat Mahathat, een Koninklijke tempel voorzien van een reusachtige chedi. Verder noemen we de Wat Sri Sawai, met drie uit de Hindoe-periode periode stammende prangs. De Wat Traphang Thong ligt in het midden van een vijver en bezit een voetafdruk van Boeddha. De Wat Sa Si heeft een grote Singhalese chedi. De Wat Traphang Ngoen vormt een belangrijk onderdeel gedurende het Loi Krathong festival. In het Ramkhamhaeng National Museum treft u een grote collectie gebruiksvoorwerpen aan die dateren uit de 13deΒ eeuw.Β 

Het Sukhothai Historical Park bestaat uit 3 gedeeltes. Wij bezoeken vandaag het binnen gedeelte. Het buitengedeelte en het museum kunt u ter plaatse bijboeken. U kunt rustig rondwandelen door het park en alles op uw eigen tempo gaan bewonderen. U krijgt een plattegrond, zodat u zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruΓ―nes, stadswallen en waterpartijen. Indien u meer uitleg wilt over alle monumenten dan kunnen wij een gids voor u regelen (niet inclusief).

Het park is vrij groot, u kunt ter plaatse een fiets of een elektrische golfkar huren (niet inclusief).

Overnachting in het Topland Hotel.

Ontbijt
Hotel