Yogyakarta – Surabaya Tour - 6 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 380
va € 316
va € 279

Bouwsteenmodule Java: Yogyakarta – Surabaya Tour

Dagelijks vertrek vanuit Yogyakarta

Een leuke rondreis vanuit Yogyakarta, via Bromo, naar Surabaya. We starten in Yogyakarta, waar we prachtige bezienswaardigheden gaan bekijken. Zo gaan we een bezoek brengen aan de Prambanan, de Kraton, de Borobudur, de Candi Mendut en de Pawon. In Solo gaan we het Mangkunegaran Paleis bezichtigen. In Bromo gaan we de beroemde vulkaan beklimmen en we eindigen in Surabaya.

Dag 01 :
Yogyakarta

Yogyakarta - KratonAankomst op het treinstation of het vliegveld van Yogyakarta. Hier wordt U opgehaald voor de transfer naar het Puri Artha Hotel.

Hierna bezoeken we de beroemde Prambanan hindoetempel, gebouwd in de 9e eeuw door een Shivaitische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen nog enkele kleinere tempels die gewijd zijn aan diverse dieren, zoals de stier, de gans en de adelaar. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Vervolgens brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Hierna brengen we een bezoek aan het Water Kasteel (Taman Sari), de plaats waar de Sultan van Yogyakarta kon baden en tot rust komen. Het complex is gebouwd in de 18e eeuw.

Tot slot gaan we naar het zilverdorpje Kota Gede. Hier ziet u hoe mooie zilverwerken met de hand worden gemaakt. Kota Gede, dat vaak Sargede wordt genoemd, ligt ongeveer vijf kilometer ten zuidoosten van Yogyakarta, Kota Gede is een leuk stadje, dat ooit de zetel was van het machtige Mataram-rijk. Sinds de jaren dertig is Kota Gede beroemd geworden als het centrum van de Yogya-zilverwerkindustrie. Er zijn een aantal workshops waar bezoekers welkom zijn om te zien hoe zilver wordt getransformeerd in prachtige kunstwerken die bekend staan als “Yogya Silver”.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Yogyakarta

Magelang - Borobudur tempelNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de wereldberoemde Borobudur. Het is ook mogelijk om zeer vroeg in de ochtend de Borobudur te bezoeken. In dit geval kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst over de tempel.

De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m2. De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Later op de dag bezoeken we de Candi Mendut & Pawon. De Candi Mendut is een Boeddhistische tempel gebouwd tijdens het bewind van de Sjailendra dynastie.

Overnachting in het Puri Artha Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Yogyakarta en reizen verder naar Tawangmangu.

Onderweg bezoeken we in Solo het Mangkunegaran Paleis, waar nog de tradities te zien zijn uit het Javaanse Majapahit koninkrijk. Geflankeerd door bergvulkanen Merapi en Merbabu in het noorden, en Mount Lawu in de zuidoostelijke grens, is het beroemd als een bolwerk en centrum van de Javaanse cultuur en traditie. Solo, is de bakermat van de Javaanse cultuur, met twee Koninklijke huizen in een enkele stad: de Kraton van Solo en de Mangkunegaran, een vorstendom. Nakomelingen van deze twee Koninklijke huizen worden nog steeds beschouwd als leiders van de Javaanse cultuur en tradities. Majestueuze ceremonieën en Koninklijke feesten worden tegenwoordig nog steeds met veel affectie gehouden. Surakarta of Solo dankt zijn naam aan de langste rivier van Java, die in deze stad passeert. Het was de hoofdstad van het koninkrijk Mataram van 1745 tot 1755.

Vervolgens bezoeken we de Sukuh Tempel. De Candi Sukuh is een hindoeïstische tempel uit 1437, gelegen op de westelijke helling van de vulkaan Lawu. De centrale thema’s die uitgebeeld worden zijn “het leven voor de geboorte” en seksualiteit.

Later op de dag bezoeken we de Grojogan Sewu waterval.

Overnachting in het Nava Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Bromo.

Onderweg passeren we de Cemoro Sewu Pass.

Verder zullen we een bezoek brengen aan een teakhoutplantage.

Ook bezoeken we het Majapahit Museum. In dit museum vindt u een grote collectie archeologische vondsten en artefacten uit de omgeving van Trowulan.

Overnachting in het Lava View Hotel.

Ontbijt
Hotel

Zeer vroeg in de ochtend vertrekt u, per jeep, naar Penanjakan Mountain om (indien het helder weer is) een prachtige zonsopgang te zien. Vanaf deze locatie kunt u genieten van spectaculaire vergezichten. Bij helder weer ziet u de actieve vulkaan Semeru, de hoogste berg van Java. De temperatuur op de berg kan dalen tot 5 graden boven nul, dus wij raden u aan een trui of sweater aan te doen. Mount Penanjakan ligt vlakbij de Bromo en is zelfs 400 meter hoger. Vanaf dit punt kun je dus genieten van het uitzicht over de krater en de omgeving.

Hierna gaan we de Bromo vulkaan beklimmen. Rondom de vulkaan bevindt zich een maanachtig landschap. De lava heeft alles rondom de krater verwoest en een grijsachtig landschap achtergelaten. De klim naar boven is vrij stijl. Voor iedereen met een goede conditie is het prima te doen. Op de top bevindt zich een viewpoint.

Vervolgens rijden we verder naar Surabaya.

Overnachting in het Novotel Hotel – Surabaya.

Hotel
Dag 06 :
Surabaya

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Surabaya. Hier eindigt deze tour.

Vanuit Surabaya kunt u een binnenlandse vlucht nemen naar vele bestemmingen in Indonesië, zoals Bali of Jakarta.

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Yogyakarta - Surabaya Tour

Kaart Yogyakarta Bromo Surabaya Tour

Yogyakarta - Surabaya Tour - 6 Dagen - I-JAV-28

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 97 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 september 2021 t/m 31 oktober 2022: € 140

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 22 december 2021 t/m 03 januari 2022: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf in mei 2022 exacte data nog niet bekend: Idul Fitri periode

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Schrijf een recensie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Yogyakarta – Surabaya Tour

Reis details:

  • Yogyakarta
  • 2
  • I-JAV-28
  • 6 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen

✈ Vliegtickets Jakarta :

Sidebar - Garuda Indonesia

🏯 Bouwstenen Java :

Sidebar - Bouwstenen - Java

🌏 Rondreizen Java :

Sidebar - Rondreizen - Java