BM Air Reizen
030 - 2252328

Zuid-Thailand Special Tour - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 515
va € 466
va € 444

Rondreis Thailand: Zuid-Thailand Special Tour

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Een schitterende rondreis door Thailand die de hoofdstad Bangkok combineert met een heerlijke strandvakantie op Koh Samui. We beginnen in de wereldstad Bangkok. Hier maken we een boottocht over de uitgestrekte klongs (kanalen) en gaan fietsen? ( echt waar ) door China Town in Bangkok. Vervolgens reizen we verder naar het tropische eiland Koh Samui. Hier kunt u heerlijk relaxen aan het strand of optioneel enkele excursies bijboeken. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of uitbreiden.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - China TownAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Bangkok Centre Hotel. Dit hotel is perfect gelegen aan de rand van China Town. Vanuit dit hotel loopt u zo de drukke straatjes vol winkels en restaurants in. Ook bevinden zich hier enkele leuke markten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in het hoogste gebouw van Thailand. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - KlongtourNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

In de middag maken we een korte rit naar de Chao Phraya rivier. Dit is het beginpunt om het ‘VenetiΓ« van het Oosten’ te gaan ontdekken. Ook tegenwoordig zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over het water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn er de levensaders voor de Thai die er nog op traditionele manier leven. Hier zijn weelderige plantages, waar mango’s, papaja’s, durian en ander tropisch fruit wordt verbouwd. Tijdens deze excursie maken we een tocht met verschillende soorten boten door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent. Dit is een unieke belevenis die u niet mag missen. We varen langs het Koninklijk Paleis en de Wat Arun. Nu ziet u deze schitterende gebouwen ook eens van een andere kant. Ook kunt u vanuit de boot in de verte het hoogste hotel ter wereld zien, het Baiyoke Sky Hotel. Verder varen we langs lokale huizen, het ene is een prachtige bungalow terwijl zijn buurman in een oud houten huisje woont. Zie hoe de Thaise bevolking leeft op en rond het water. We zien kinderen zwemmen in het water, verderop zit iemand te vissen en weer verderop zien we mensen op het land werken. Ook krijgt u de gelegenheid om een drankje te kopen bij één van de vrouwen/mannen, die hun waren vanuit een bootje proberen te verkopen.

Hierna stappen we over op de Rice Barge, dit is een traditionele teakhouten boot waarmee we terug zullen varen. Op deze boot kunt u allerlei soorten fruit eten en uiteraard genieten van het prachtige uitzicht op de meest beroemde bezienswaardigheden van Bangkok, zoals het Koninklijk Paleis en de Tempel van de Dageraad (Wat Arun). Tijdens deze boottocht zijn de lokale drankjes inclusief. De Rice Barge beschikt over een bar, stoelen en toiletten.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - Koninklijk PaleisNa het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. In Krung Thep, β€œStad der Engelen”, zoals de Thai hun hoofdstad noemen, hoeft niemand zich te vervelen. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad gaan verkennen. Er valt hier zo veel te ontdekken en te bezichtigen.

Optioneel kunt u deze dag één van onze dagexcursies Bangkok bijboeken (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Bangkok

Bangkok - fietstourNa het ontbijt maken we een mooie fietstocht door Bangkok, onder toezicht van een ervaren gids. Binnen een paar minuten ervaart u, dat u relaxed in deze metropool kunt fietsen. Deze tocht begint in het hart van China Town, één van Bangkoks meest bedrijvige buurten. We fietsen door smalle straatjes, afgewisseld door overdekte markten, loodsen, winkeltjes en ateliers. Het leven gebeurt op straat, lachende en spelende kinderen. De geluiden zijn afkomstig van werkplaatsen waarvoor honderden motorblokken metershoog liggen opgestapeld, de geur is afkomstig van mensen die op staart staan te koken. De lokale bevolking is voornamelijk boeddhistisch. Ze bezoeken tempels in de buurt, doen aan rituele verbrandingen van papier, geloven in geesten. Dit alles is onderdeel van een eeuwenoude cultuur.

Halverwege de tocht verlaten we China Town en steken per boot de Chao Phraya rivier over. Met een magistraal uitzicht op de skyline van de stad achter ons fietsen we Thonburi in, dat ooit de hoofdstad van Thailand was. Je merkt meteen dat dit deel van de stad veel rustiger is. Wat krijgen we hier een prachtige groene omgeving te zien. En wat ruikt het hier toch heerlijk fris. Zo`n mooie omgeving en toch zo dicht bij het stadscentrum. U herkent onderweg vele plantensoorten van thuis, maar alleen veel groter. U rijdt langs vele kokosbomen en we passeren kleine beekjes. Hier stoppen we even voor een frisdrankje, wat een schitterende natuur. We fietsen door woonwijken, zo af en toe begroet door glimlachende bewoners. We ervaren nu het echte Thailand. Dan nog even de tanden op elkaar voor het laatste stuk. O wat jammer we zijn alweer terug.

Opmerking: deze fietstour duurt ongeveer 3 uur. Het is verstandig om u luchtig te kleden en u zelf goed te beschermen tegen de zon (pet meenemen!) en dichte schoenen te dragen. De prijs is exclusief de transfers van en naar het startpunt van de fietstocht.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel

Thailand - nachttreinNa het ontbijt kunt de deze dag vrij besteden. In deze bruisende wereldstad kunt u heerlijk shoppen. Uiteraard kunt u ook nog een dagexcursie bijboeken in Bangkok.

Laat in de middag volgt de transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein reizen we vervolgens naar Surat Thani. In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats.

U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein

Koh Samui - ChawengVroeg in de morgen komen we aan op het treinstation van Surat Thani, vanuit hier gaan we met de bus naar de pier en vervolgens met de boot naar Koh Samui.

Schitterende koraal witte stranden omringen het met kokospalmen bedekte eiland. Dit eiland bezit alle ingrediënten voor een geslaagde ongedwongen tropische strandvakantie. Op Koh Samui is één hoofdweg die het hele eiland rondgaat, de afstand bedraagt ongeveer 50 km. De fascinerende natuurlijke schoonheid van de stranden heeft een enorme aantrekkingskracht op mensen vanuit alle hoeken in de wereld. Het enorme aanbod varieert van zeer rustige tot de meer populaire en drukker bezochte stranden. De stranden in het noorden en zuiden zijn bekend vanwege het rustige en prachtige karakter, terwijl de stranden in het oosten en zuidoosten meer kleurvol en toeristisch zijn.

Na aankomst volgt de transfer naar het Samui First House, dit hotel is perfect gelegen aan Chaweng Beach. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het Samui First House ligt op loopafstand van het strand van Chaweng. Op 1 km van het hotel ligt het winkelgebied en het uitgaansgebied van Chaweng. U kunt hier heerlijk slenteren langs de vele kraampjes met koopwaar of dineren in één van de vele restaurants.

Overnachting in het Samui First House.

Hotel
Dag 07 :
Koh Samui

Koh Samui - ChawengNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan genieten van uw strandvakantie.

Wij bieden u de mogelijkheid om tijdens uw verblijf op Koh Samui dagelijks deel te nemen aan één van de optionele dagexcursies, deze zijn uiteraard niet in de tourprijs inbegrepen. U kunt dus zelf bepalen aan welke optionele excursie u wilt deelnemen. Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Koh Samui

Koh Samui - Wat Phra YaiNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Samui Eiland Tour. We beginnen met een bezoek aan een kokosnootplantage. Vervolgens gaan we naar de Big Buddha Tempel, gelegen aan de kust vanwaar we prachtige foto’s kunnen maken. Ons volgende bezoek is aan Lamai Beach, waar we de rotsen Hin Ta (Grootvader) en Hin Yai (Grootmoeder) bezoeken. Verder bezoeken we de Kunaram Tempel en de Na Muang Waterval.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Koh Samui

Koh Phangan - snorkelenNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Koh Phangan Eiland Tour. Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar de Meanam Pier, vanwaar we vertrekken met de boot naar Koh Phangan. Onderweg krijgt u een hapje aangeboden. Na ongeveer 45 minuten varen komen we aan bij de Thongsale Pier, vanwaar we overland verder gaan naar onze eerste bestemming, een Chinese Tempel. Hierna brengen we een bezoek aan een authentiek vissersdorpje, waar we eventueel enkele souvenirtjes kunnen kopen. Onze tocht gaat verder naar het Phangan Utopia Resort voor een kleine koffiepauze en genieten van het mooie uitzicht vanuit dit resort. We hebben het er warm van gekregen, het is tijd voor een duik in het glasheldere water van Mae Haad Beach om het leven onderwater eens te bekijken door onze snorkelbrillen. Na deze prachtige onderwatertocht krijgen we een lunch aangeboden in een restaurant op Mae Haad Beach. Na de lunch gaat onze tocht verder naar de Kao Thum Tempel, waar we kunnen genieten van een mooi uitzicht en tevens even relexen op Haad Rin, de plaats waar de bekende Full Moon feesten worden gehouden.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Koh Samui

Nang YuanNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet van uw strandvakantie op Koh Samui.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Koh Tao & Nang Yuan Tour. Tijdens deze tour bezoeken we de beste snorkellokaties bij Koh Tao en Nang Yuan Eiland, één van de mooiste eilanden ter wereld.

Overnachting in het Samui First House.