Explorer Tour - 7 Dagen

Explorer Tour

De Explorer Tour is een 7 daagse rondreis door Noord-Vietnam.

We reizen buiten de gebaande paden aan de Chinese grens en ontdekken een regio rijk aan natuurlijke schoonheid. Dit gebied is slechts door weinig reizigers bezocht. U zult onder de indruk raken van de ongerepte landschappen van deze regio. Van de weelderige tropische regenwouden en kalksteen toppen in het Ba Be National Park, het ruige berglandschap in de provincie Cao Bang en de drukke grensstad Lang Son.

U kunt deze Explorer Tour combineren met één van onze overige Vietnam reizen. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Hanoi

Dag 01 :
Hanoi

Aankomst op het Internationale vliegveld van Noi Bai in Hanoi. Hier staat de lokale Engelssprekende chauffeur op u te wachten voor de transfer naar het La Dolce Vita Hotel.

Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en heeft meer dan 3 miljoen inwoners. Het oude mooie stadscentrum, met haar brede straten en historische huizen, herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, dat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt. De stad huisvest vele pagodes, musea, oude gebouwen en tempels. En dit alles is gelegen in een oase van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad een gevoel van vrede en rust. In het centrum liggen 36 straten die overeenkomen met de handelszaken die er in deze straten werden gedaan. Zo vindt u er bijvoorbeeld de rijststraat, de papierstraat en de zijdestraat (uiteraard in het Vietnamees).

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Hotel

Saigon Ba BeNa het ontbijt reizen we naar Cho Ra, de toegangspoort naar het Ba Be National Park.

Wij rijden langs rijstvelden en klimmen naar een gebied vol met theeplantage bedekte bergen. Onderweg kunt u genieten van de spectaculaire uitzichten en kleine boerengemeenschappen.

Overnachting in het Saigon Ba Be.

Ontbijt
Hotel

Ba Be NPVandaag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan het Ba Be National Park.

We gaan een kanotocht maken over de prachtige Ba Be meer. We peddelen langs de Puong Grotto en de Dau Dang waterval. Tijdens de kanotocht kunt u genieten van de mooie kalksteen grotten, indrukwekkende rotswanden en de prachtige flora en fauna.

Hierna maken we een korte tocht naar Tay, waar locals nog steeds leven in paalwoningen.

Overnachting in het Saigon Ba Be.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we door een ruig terrein naar Cao Bang. Onderweg genieten we van het nog rijkere visuele van een bergachtig gebied. Cao Bang ligt in het noorden van het land en grenst aan de Chinese provincie Guangxi. Cao Bang staat bekend als de stad waar de Viet Minh de eerste grote overwinning behaalde op het Franse leger. Het grootste deel van Cao Bang is bergachtig en heeft heel wat bebossing en slechts een klein deel in bewoonbaar.

Na aankomst in Cao Bang gaan we een bezoek brengen aan de Pac Bo Cave. De toenmalige leider Ho Chi Minh verschuilde zich hier 4 jaar voor zijn vijanden tijdens het plannen van de revolutie.

Overnachting in het Sunny Mountain Guesthouse.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Na het ontbijt reizen we verder, door het prachtige berglandschap, naar Lang Son. In dit gebied wonen de bergvolkeren Tho, Nung, Man en Dzao. Zij hebben allemaal een eigen cultuur en tradities.

Wij passeren de plaatsen Dong Khe en Dat Khe. Deze steden waren een belangrijke slagvelden van de Indochina oorlog

Overnachting in het Muong Thanh Lang Son Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we de lokale markt in Dong Kinh. Dit is de grootste markt in dit gebied vol met producten uit China.

Hierna reizen we terug naar Hanoi. Hier kunt u bijkomen van uw indrukken van het prachtige noorden.

Overnachting in het La Dolce Vita Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Hanoi

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of het treinstation van Hanoi. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Hanoi of combineren met één van onze overige Vietnam reizen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven of iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Explorer Tour

Kaart Vietnam Explorer Tour

Explorer Tour - 7 Dagen - I-HAN-03

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 169

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Explorer Tour

Reis details:

  • Hanoi
  • 2
  • I-HAN-03
  • 7 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen