Vietnam Heritage Road - 5 Dagen

Vietnam Heritage Road

Vietnam Heritage Road is een 5 daagse reis/”bouwsteenmodule” in Centraal-Vietnam.

We starten deze bouwsteenmodule in Hué. Hier bezoeken we de keizerlijke Citadel, voorzien van meer dan 140 historische bouwwerken. Vervolgens maken we een boottocht over de Perfume rivier. Tot slot bezoeken we Hoi An. Hier verkennen we het 200-jaar oude centrum.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld of het treinstation in Hué

Dag 01 :
Hué

Hué - boottochtAankomst op het vliegveld Phu Bai of het treinstation van Hué.

Hier staat de lokale Engelssprekende gids op u te wachten voor de transfer naar het hotel waar u wordt ontvangen met een welkomstdrankje en een uitleg over het programma. Hué ligt in Centraal-Vietnam, in de provincie Thua Thien-Hué en heeft 350.000 inwoners. Tussen 1802 en 1945 was Hué de keizerlijke hoofdstad van Vietnam en de overblijfselen van deze tijd zijn terug te vinden in deze stad. De stad heeft een prachtige ligging aan de Huong Giang rivier (Perfume river). Het historische centrum is uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage site.

’s Middags gaan we een prachtige boottocht maken over de Perfume River naar de historische Thien Mu Pagode. De Thien Mu Pagode is één van de oudste en mooiste tempels in Hué en ligt prachtig aan het Perfume River. De 8 hoekige pagode heeft 7 verdiepingen en is 21 meter hoog. De pagode werd in 1963 beroemd doordat één van de monniken van deze pagode zichzelf in Saigon in brand stak uit protest tegen de gevolgen van het bewind van president Diem. Zijn auto en de beroemde foto hebben een ereplaats vlak achter het hoofdgebouw van Thien Mu.

Vervolgens bezoeken we de graftombe van koning Ming Mang. Deze graftombe ligt 12 km buiten Hué; in het dorpje Bang Lang. De tombe is gebouwd in een boeddhistische stijl en is 475 hectare groot. Ming Mang was de tweede koning van de Nguyen vorstenhuis.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hué

Hué - Imperial CitadelNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Imperial Citadel. De citadel dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd voor de keizers van de Nguyen dynastie. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Ook bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Mausoleum van keizer Tu Duc of van keizer Khai Dinh. In de avonduren kunt u rustig rondslenteren over de Pho di Bo Walking Street.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt
Hotel

Hoi AnNa het ontbijt reizen we vandaag verder naar Hoi An.

Hierna rijden door een prachtig bergachtig landschap via de Hai Van Pass naar Danang. De Hai Van Pass wordt één van de mooiste kustwegen ter wereld genoemd.

We reizen verder en komen aan in Hoi An. Hoi An is gelegen aan de Zuid Chinese zee in centraal Vietnam en was de belangrijkste handelsstad van het Cham Koninkrijk in de 16e en 17e eeuw. Deze kunststad heeft ongeveer 120.000 inwoners en is rijk architectonisch met Chinese, Japanse, Vietnamese en Europese invloeden in zich verenigt en teruggaat tot de 16e eeuw. Het oude stadscentrum is autovrij en staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de middag maken we een wandeling door het historische centrum van Hoi An. Bewonder de smalle steegjes, de authentieke gebouwen, Chinese huisjes en we brengen een bezoek aan de markt en de indrukwekkende overdekte Japanse brug.

De Japanse brug is gebouwd in 1593 door de Japanse gemeenschap van Hoi An. Ze bouwden de brug om het Japanse wijk te verbinden met het Chinese wijk. 50 jaar later werd er een klein tempeltje gebouwd, aan de Japanse kant, ter ere van een Japanse God. Deze God werd geëerd en aanbeden met het doel om overstromingen te voorkomen.

Hierna bezoeken we een werkplaats waar de traditionele lantaarns worden gemaakt. We leren hier hoe we deze prachtige lantaarns zelf kunnen maken. In Hoi An zien we deze traditionele lantaarns overal hangen. ’s Avonds verlichten ze de stad en ze zorgen ervoor dat Hoi An er mooi uitziet. Voor de lokale bewoners hebben de lantaarns echter een diepere betekenis. Ze geloven dat de lantaarns, welke voor de huizen hangen, geluk en rijkdom zullen brengen. Na afloop van de les mag u uw inklapbare lantaarn mee naar huis nemen.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt
Hotel

My SonNa het ontbijt bezoeken we My Son, de hoofdstad en het religieuze centrum van het voormalige Champa Koninkrijk. Dit complex bestaat uit meer dan 79 religieuze gebouwen, waaronder tempels en torens die onderling verbonden zijn door de ontwerpen van rode baksteen. Het belangrijkste gebouw is de toren die gebouwd werd als woonplaats voor de goden, met name de god Shiva. Vanaf 1999 is My Son opgenomen op de werelderfgoedlijst  van UNESCO.

’s Middags gaan we een boottocht maken over de Thu Bon River.

Overnachting in het Golden Pearl Hoi An Hotel.

Ontbijt

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Danang. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Hué, Hoi An en/of uitbreiden met één van onze Vietnam reizen. Wilt u langer in Hoi An verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Vietnam Heritage Road - 5 Dagen - I-HUE-01

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 89

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Vietnam Heritage Road

Reis details:

  • Hué
  • 2
  • I-HUE-01
  • 5 dagen
  • Logies + ontbijt
  • Verlenging mogelijk