Discover Hué - 3 Dagen

Discover Hué

Discover Hué is een 3 daagse “bouwsteenmodule” in Centraal-Vietnam.

Met deze bouwsteenmodule Discover Hué gaat u de keizerlijke stad ontdekken

Onze flexibele bouwsteenmodules in Vietnam kunt u naar eigen wens aanpassen. U kunt dagen toevoegen of weglaten. De bouwsteenmodules kunt u met elkaar combineren tot een complete Vietnam rondreis.

U gaat een prachtige boottocht maken over de Perfume rivier, bezoekt de keizerlijke Citadel en de kleurrijke Dong Ba markt.

U maakt een boottocht op de Perfume rivier

Een boottocht op de Perfume Rivier is een van de hoogtepunten van een bezoek aan Hue, de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Tijdens deze tocht kunt u genieten van het prachtige landschap langs de rivier en de historische monumenten bewonderen die getuigen van het rijke verleden van Hue. Een van deze monumenten is de Thien Mu Pagode, de oudste en beroemdste boeddhistische tempel van Hue. De pagode heeft een achthoekige toren van zeven verdiepingen, die symbool staat voor de zeven reïncarnaties van Boeddha. In de pagode vindt u ook een grote klok, een schilderachtige tuin en een museum met religieuze voorwerpen. Een boottocht op de Perfume Rivier met bezoek aan de Thien Mu Pagode is dus een unieke ervaring die u inzicht geeft in de cultuur, geschiedenis en spiritualiteit van Vietnam.

Vervolgens bezoekt de keizerlijke Citadel

De keizerlijke citadel in Hue is een historisch complex dat de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam omvat. Het werd gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen-dynastie, die het land regeerde van 1802 tot 1945. De citadel bestaat uit drie ommuurde gebieden: de Hoofdstad, de Keizerlijke Stad en de Verboden Purperen Stad. De laatste was het exclusieve domein van de keizer en zijn familie. De citadel werd zwaar beschadigd tijdens de Vietnamoorlog, vooral tijdens het Tet-offensief in 1968, toen de Noord-Vietnamese troepen de stad innamen en een bloedbad aanrichtten onder de Zuid-Vietnamese burgers. Sindsdien zijn er veel restauratieprojecten uitgevoerd om de citadel te herstellen en te behouden als een cultureel erfgoed. De citadel is nu een van de belangrijkste toeristische attracties van Hue en staat sinds 1993 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kom langs op ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Vietnam te bespreken

Wilt u meer zien van Centraal-Vietnam dan kunt u deze bouwsteen perfect combineren met Danang en/of Hoi An. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Vietnam kunt u bij BM Air Reizen terecht.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Discover Hué – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld of het treinstation in Hué

Dag 01 :
Hué

HueAankomst op het vliegveld Phu Bai of het treinstation van Hué.

Hier staat de lokale Engelssprekende chauffeur op u te wachten voor de transfer naar het hotel. Hué ligt in Centraal-Vietnam, in de provincie Thua Thien-Hué en heeft 350.000 inwoners. Tussen 1802 en 1945 was Hué de keizerlijke hoofdstad van Vietnam en de overblijfselen van deze tijd zijn terug te vinden in deze stad. De stad heeft een prachtige ligging aan de Huong Giang rivier (Perfume river). Het historische centrum is uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage site.

Na het inchecken in het Cherish Hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan ontdekken.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Hué

Na het ontbijt beginnen we met een prachtige boottocht over de Perfume River naar de historische Thien Mu Pagode. De Thien Mu Pagode is één van de oudste en mooiste pagodes in Hué en ligt prachtig aan het Perfume River. De 8 hoekige tempel heeft 7 verdiepingen en is 21 meter hoog. De pagode werd in 1963 beroemd doordat één van de monniken van deze pagode zichzelf in Saigon in brand stak uit protest tegen de gevolgen van het bewind van president Diem. Zijn auto en de beroemde foto hebben een ereplaats vlak achter het hoofdgebouw van Thien Mu.

’s Middags maken we een wandeling door de Citadel en de Verboden Stad. Het bestuur van Vietnam woonde in de periode dat Hué de keizerlijk hoofdstad was (1802 tot 1945) in de Citadel. Hierna bezoeken we de Tu Cam Thanh of ook wel genoemd de Verboden Stad. Dit was het domein van de keizers.

Verder bezoeken we het mausoleum van Tu Duc. De graftombe van Tu Duc ligt in een smal dal in het dorp Duong Xuan Thuong, op ongeveer 8km van Hué. Het wordt beschouwd als één van de mooiste en meest pittoreske bouwwerken van de Nguyen-dynastie. Het graf werd gebouwd tussen 1864 en 1867. De bouw van het graf van Tu Duc vereiste een ongelofelijke hoeveelheid geld en arbeid, wat resulteerde in een opstand van de arbeiders. Daarom werd de tombe omgedoopt tot Khiem Lang, in vergelijking met de vroegere naam: Van Nien Co (drukt de wens uit om permanent te zijn). Bovendien werden alle namen van de constructies veranderd om het woord Khiem (bescheidenheid) in hun naam te dragen, omdat de koning zijn nederigheid wilde uitdrukken. Het ontwerp van de tombe zou duidelijk de diepe kennis en romantiek van de kenmerken van de koning weerspiegelen.

Tot slot kunt u nog wat rondwandelen over de kleurrijke Dong Ba markt.

Overnachting in het Cherish Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Hué

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld of het treinstation in Hué. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis per nacht verlengen in Hué en/of uitbreiden met één van onze Vietnam reizen. Wilt u langer in Hué verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Discover Hué

Kaart Vietnam - Discover Hué

Discover Hué - 3 Dagen - I-HUE-02

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 45

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Discover Hué

Reis details:

  • Hué
  • 2
  • I-HUE-02
  • 3 dagen
  • Logies + ontbijt
  • Verlenging mogelijk