Mai Chau & Tam Coc - 3 Dagen

Mai Chau & Tam Coc

Mai Chau & Tam Coc is een 3 daagse rondreis in Noord-Vietnam.

U bezoekt de bergstammen van Mai Chau en het karstgebergte bij Tam Coc

Mai Chau ligt misschien wel in één van de mooiste valleien van Vietnam. In Mai Chau vindt u prachtige groene rijstvelden, bergvolkeren en een uitgestrekte natuur. Fietsen in Mai Chau is een geweldige manier om het rustige en serene platteland te verkennen, terwijl je ondergedompeld wordt in de Vietnamese cultuur en traditie. Je kunt de omliggende Vietnamese etnische dorpen verkennen met hun paalwoningen en groene rijstvelden. De rit voert je langs kleine stroompjes, bamboebossen en weelderige groene heuvels, waardoor je geweldige foto’s kunt maken en kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio. 

De volgende bestemming tijdens deze rondreis is Ninh Binh

Ook de prachtige natuur bij Ninh Binh is een echte aanrader. Het gebied bij Tam Coc is te vergelijken met Halong Bay, maar dan op het land.

Ninh Binh is een prachtige regio in Vietnam, en als je er bent moet je zeker een boottocht maken door Tam Coc. Dit gebied staat bekend om zijn schitterende kalkstenen bergen en valleien vol met rijstvelden. Je vaart over de Ngo Dong-rivier en ontdekt de grotten en natuurlijke tunnels van de regio. Het is adembenemend om te zien.

Als je na de boottocht nog meer wilt ervaren, dan moet je zeker een fietstocht door Tam Coc maken. Je kunt er genieten van het schilderachtige landschap, door kleine dorpen fietsen en over smalle wegen langs de rijstvelden. Het is een fantastische manier om de regio te verkennen en te genieten van de rust en de schoonheid van Ninh Binh

BM Air Reizen heeft een reisburo in Maarssen waar u uw vakantie naar Vietnam kunt bespreken

Indien u meer wilt zien van Noord-Vietnam dan kunt u dit programma, Mai Chau & Tam Coc, perfect combineren met één van onze Vietnam rondreizen.

Wilt u uw vakantie naar Vietnam persoonlijk komen bespreken met één van onze Vietnam specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Mai Chau & Tam Coc – Dagelijks vertrek vanuit Hanoi

Mai Chau - fietstochtVroeg in de ochtend vertrekken we naar Mai Chau. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. Mai Chau ligt op ongeveer 140 km ten westen van Hanoi en dit gebied staat bekend vanwege haar prachtige natuur en bergstammen.

Hierna rijden we over de Cun Pass, door een spectaculair landschap met kalkstenen bergen, naar Mai Chau. Het is gelegen in een vallei vol groene rijstvelden en bestaat uit kleine dorpjes met paalwoningen. Op deze manier leven de lokale bergstammen.

Na het inchecken in het hotel gaan we een fietstocht maken om de omgeving te verkennen. We ontdekken hier de leefwijze van de lokale bergstammen. We maken een leuke tocht naar enkele lokale dorpjes.

Overnachting in het Mai Chau Sunset Boutique Hotel.

Hotel

Tam Coc - boottochtNa het ontbijt vertrekken we naar Ninh Binh. Deze plattelandsstad is een prima uitvalsbasis om de gelijknamige provincie te verkennen.

Na het inchecken in het hotel gaan we naar Tam Coc. We gaan hier een heerlijke tocht maken per boot door deze regio vol kalkstenen bergen. Dit gebied is te vergelijken met Halong Bay, maar dan op het land. Het gigantische karstgebergte wordt hier omringt door de prachtige groene natuur. We maken een mooie tocht met een roeiboot over de Ngo Dong rivier. U hoeft zelf niet te roeien maar kunt lekker genieten van deze indrukwekkende omgeving. Ook varen we door enkele prachtige grotten.

Hierna maken we een fietstocht door dit prachtige landschap. Tijdens deze fietstocht bezoeken we de Bich Dong pagode. Dit complex, gebouwd in 1428, is gelegen tegen het hellingen van de Ngu Nhac. We wandelen via een pad omhoog en passeren drie pagodes. We eindigen op de top, waar we kunnen genieten van een spectaculair uitzicht.

Overnachting in het Van Long Green Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude hoofdstad Hoa Lu uit de 10e eeuw. We gaan hier de oude ruïnes bezichtigen die gebouwd zijn tijdens het bewind van koning Dinh Tien Hoang en koning Le Dai Hanh.

In de middag rijden we terug naar Hanoi. Hier eindigt deze tour.

U kunt deze reis verlengen in Hanoi en/of uitbreiden met één van onze rondreizen. Wilt u ergens langer verblijven of dit programma iets wijzigen, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW VIETNAM REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE VIETNAM SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Mai Chau & Tam Coc

Kaart Mai Chau & Tam Coc

Mai Chau & Tam Coc - 3 Dagen - I-HAN-12

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 januari 2024 t/m 31 december 2024: € 40

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners


Er kunnen toeslagen gelden op Vietnam Public Holidays & van 24 december 2024 t/m 31 december 2024

Deze toeslagen zijn afhankelijk van het hotel waar u op dat moment verblijft

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Mai Chau & Tam Coc

Reis details:

  • Hanoi
  • 2
  • I-HAN-12
  • 3 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze reis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen